Am si eu o mica poveste pe care vreau s-o impartasesc cu voi, poate astfel realizeaza si unii oameni ca nu-si pot bate joc non-stop fara repercusiuni. Am trimis aceasta poveste la Evenimentul Zilei si la nerve.ro.
"Toata povestea incepe in urma cu aproximativ 1 an cand am fost contactat de persoane din cadrul MediaDOT pentru a incepe o calaborare in scopul redactarii unor articole (definitii) care urmau sa fie introduse pe site-ul lor. Am cooptat inca un prieten pentru ca era un volum considerabil de munca (in final au iesit aproximativ 30.000 cuvinte), am stabilit pretul iar apoi ne-am apucat temeinic de treaba. Am muncit aproximativ 1 luna si cand le-am predat am incasat jumate din bani, ramanand ca cealalta jumate (1700RON) sa fie platita atunci cand articolele sunt urcate pe site.
Dupa ce am fost amanati 2-3 luni de zile in mod constant cu scuze de genul: "Site-ul nu e gata!", "Sunt in concediu!" sau "Nu avem lichiditati!" aflam ca defapt MediaDOT nu mai apartine de Alko Group (cei cu care am vorbit noi) ci de Grifon Group (firma care are MarketOnline).
Aceasta schimbare a coincis si cu aparitia definitiilor pe site-ul MediaDOT (dau doar 2 exemple ca sa se inteleaga despre ce vorbesc: pci sau pentium). In acel moment am luat legatura prin e-mail cu persoanele din cadrul MediaDOT cu care stabilisem. Toate mail-urile mi-au fost directionate catre Mugur Frunzetti, directorul Grifon Group (MarketOnline si, implicit, MediaDot). Din informatiile primite de la diverse persoane care au avut contacte cu el am aflat lucruri destul de urate (neseriozitate, minciuna, egocentrism, etc). Am zis ca "lumea e rea si invidioasa", asa cum bine zicea o vorba din popor. Drept urmare am facut rost de numarul de telefon al domnului Mugur Frunzetti, am vorbit si am aflat ca nu stia de aceasta intelegere pe care am avut-o noi cu MediaDOT dar ca incearca sa ne ajute. Imediat m-am gandit ca am avut dreptate si ca omul e foarte simtit, a inteles problema si e dispus sa ne ajute. Mi-a trimis un mail in care mi-a spus ca vrea sa discutam despre "trecute si viitoare colaborari" si ne-a invitat la o intalnire. Cum sediul MarketOnline se afla intr-o zona in care se ajunge destul de greu (cel putin pentru mine) am dat reply in care i-am spus ca nu voi discuta despre viitoare colaborari decat dupa ce este achitata si cealalta jumatate din suma. Practic am vrut sa evit sa fac un drum degeaba doar pentru a fi plimbat din nou, ma saturasem pana peste cap de asta. Nu am primit raspuns.
Peste 2 luni am trimis un alt mail in care readuceam atentiei aceasta problema si in plus ofeream 2 variante: scoaterea articolelor de pe site sau achitarea restului de bani. Daca nici una nu era indeplinita am comunicat ca voi incepe actionarea pe cale legala. Din nou nici un raspuns....
Totul a culminat cu convorbirea telefonica de acum cateva zile in care domnul Mugur a avut un ton foarte violent in care imi repeta ca dansul nu are absolut nici o obligatie fata de noi, dar si ca definitiile erau deja pe site cand a cumparat MediaDOT (cumparat e mult spus, tranzactionat la pret de nimic prin intermediul a 2 arabi e mai corect), lucru extrem de fals de altfel. De asemenea a spus ca numai din binevointa ne ajuta si NUMAI dupa ce colaboram cu MarketOnline INCEARCA sa compenseze suma de bani. Si daca nu imi convine aceasta solutie am fost invitat sa ma duc la tribunal (am primit chiar si adresa exacta de la dansul...) si sa-l dau in judecata pentru ca are el dovezi prin care sa arate ca nu stia nimic de intelegere.
Punctul meu de vedere este clar: munca mea este pe site-ul MediaDOT, al carui director este Mugur Frunzetti, si este neplatita in totalitate. Daca nu vrea sa plateasca sunt de acord sa o scoata de acolo, iar inca o colaborare cu astfel de oameni eu nu mai inchei, indiferent cat de profitabila ar putea fi. Un argument pentru care nu vrea sa plateasca, este faptul ca a bagat destui bani in MediaDOT de cand a preluat-o. O, chiar asa? Dar datoriile facute inainte de MediaDOT (Alko Group) catre furnizori care insumau sute de mii de euro nu le-a platit nimeni. De asemenea Grifon Group calca pe aceleasi urme si dupa cum se observa s-a realizat trecerea catre o a treia firma (Kelion Online Management). Ceea ce am vrut sa demonstrez e ca eu nu stau in acesti bani mai ales tinand cont de provenienta lor si nu o sa ma umilesc pentru nimeni, mai ales pentru niste oameni de o calitate indoielnica."

.
Reply With Quote
!

Bookmarks