Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Valea Plângerii

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 01-11-2009, 06:32   #21 (permalink)
raz

raz's Avatar

Quote:
Originally Posted by punisher View Post
sa inteleg ca daca cineva isi lasa masina pe "interzis" este ilegal daca ii este ridicata ?
Amenda pentru lasare pe interzis e vreo 2-3 milioane si niste puncte de amenda, nu zeci si sute de milioane de lei intrati in buzunarul lui Prigoana junior si altii ca el.

Tampitii astia iti cer cat ?, 200-350 lei pe zi pentru depozitare? Ei bine, nici in centrul Vienei, Munchenului si mai stiu eu ce oras, in parcare acoperita, pazita cu wc si toate cele, nu platesti 50-75 euro pe zi pentru parcarea unei masini !!!

Pai in pretul asta ar trebui sa-ti faca un polish in fiecare zi plus sa-ti faca un rezervor plin nu sa ti-o lase in soare si praf, asta dupa ce probabil ti-au si zgariat-o cand au ridicat-o.

Si daca nu ti-o recuperezi in 30 zile, ei intra in posesia masinii, stiati asta ?

Deci lasati-o cu "o meritati", "ai gresit, de ce te plangi", "lasa ca fura si altii". Hoti mai legali si "pe fatza" ca astia cu ridicatul de masini, mai rar.

Last edited by raz; 01-11-2009 at 06:51..

raz is offline    Reply With Quote
Old 01-11-2009, 06:33   #22 (permalink)
Registered User

tristian's Avatar

ildiavolo laudabila initiativa dar degeaba incerci sa explici pe forum ca problema este faptul ca niste indivizi usor de descris ca mafie au monopolul pe ridicatul masini si fac fara nici un efort sute de mii de euro (bani care se duc in buzunarele lor proprii si personale). Persoanele care ca au gresit sau nu (parcand neregulamentar) fac asta in primul rand din cauza lipsei acute de parcari din Romania, ca traim intr-o tara bananiera in care inainte de a face parcari si de a oferi posibilitatea unui loc de parcare se infinteaza intai hingherii de masini, ca peste noapte apar din ce in ce mai multe spatii de birouri si blocuri de locuinte dar paradoxal nu apar si parcari supraetajate. Ca sunt cazuri dovedite in care masinile au fost ridicate din locuri de parcare legale, ca sunt cazuri in care din cauza neglijentei lasi o masina in stare impecabila in parcare si iei una cu tabla indoita sau zgarieturi (daca nu mai rau) probabil in cazurile astea o sa fie alti idioti care sa sustina sa-i dai in judecata "idioti" care habar nu au cat costa si cat dureaza un proces in Romania asta in care traim cu totii (asta in cazul ca dai de niste oameni corecti si competenti care sa te judece).

Pe forum o sa gasesti preponderent fie "justitiari" limitati la sintagma "'a incalcat legea sa plateasca" gen de persoane care au "orgasme" in grup la ideea ca, "uite ala si-a luat-o" sau gasesti pusti corditi care n-au trait in viata lor in lumea reala si nu pot intelege conceptul de cauza si efect.
Nu sunt locuri de parcare ..ai masina (ca ai nevoie de ea) trebuie sa parchezi chiar daca nu e perfect legal ..lege care la randul ei poate fi complet absurda ..iar masina ta parcata chiar ilegal sa nu deranjeze nimic si pe nimeni

Nimic nu poate justifica ca o persoana privata(firma)sa ruleze o afacere de tipul hingheritul masinilor in scopul imbogatirii personale 'mimand interesul public" doar statul are dreptul asta si asta dupa ce a oferit o alternativa viabila sub forma de parcari. Si cand zic parcari nu ma refer la trasul unei dungi pe asfalt cu creta, restul e cancan si multa prostie.

tristian is offline    Reply With Quote
Old 01-11-2009, 09:05   #23 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Quote:
Originally Posted by tristian View Post
Pe forum o sa gasesti preponderent fie "justitiari" limitati la sintagma "'a incalcat legea sa plateasca" gen de persoane care au "orgasme" in grup la ideea ca, "uite ala si-a luat-o" sau gasesti pusti corditi care n-au trait in viata lor in lumea reala si nu pot intelege conceptul de cauza si efect.
Vorbeste de naivitate si apoi scoti una cat Marele Zid chinezesc.

Atat timp cat forma ta de "protest" este parcatul d-aiurea, n-o sa obtii nimic in afara unor gauri in bugetul personal. Deci poti "protesta" in continuare, indivizii care ridica masini abia asteapta sa mai incaseze niste bani.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 01-11-2009, 09:40   #24 (permalink)
Registered User

tristian's Avatar

Quote:
Atat timp cat forma ta de "protest" este parcatul d-aiurea, n-o sa obtii nimic in afara unor gauri in bugetul personal. Deci poti "protesta" in continuare, indivizii care ridica masini abia asteapta sa mai incaseze niste bani.
Trebuia sa pun mai multe genuri ca e clar ca mai sunt si alte "deviatii" nu are nimeni nici o forma de protest, singurul om cu o forma de protest valabila este ildiavolo care din nefericire ptr el a dat exact de tipul preponderent de ""useri" despre care vorbeam (sfatul e sa nu-si mai bata capul ca nu merita efortul, nu are pentru cine desi da o lectie de educatie foarte buna). Eu cel mult sustin ca trebuie sa ai un creier foarte amortit sa nu intelegi niste realitati simple ca cele de mai sus si sa sustii "'a incalcat legea sa plateasca" daca ai carnet de ceva timp sigur in proportie de 100% ai incalcat legea in cea ce priveste locul de parcare macar odata ..fiind obligat de lipsa parcarilor, ori in cazul in care traiesti intr-o tara care aproape te obliga sa nu respecti legea neoferindu-ti posibilitatea de a o respecta ..sa ai o atitudine de genul asta zice mult despre iq-ul pers respective.

Ps:

Ai dat mult pe linga, personal nu mai am masina din niste motive foarte practice si logice ..nu vreau sa stau 2-3 ore in trafic ca sa ajung de la Stefan cel Mare la Gara Basarab de ex, nu vreau sa mai platesc asigurari, taxa xyz , loc de parcare, rovinieta, prima/ultima inmatriculare, benzina/motorina, reparatii la masina. Nevoia mea de a-mi etala "statutul" financiar prin masina care o conduc (desi mi-as permite ceva mediu ca un logan oricand) si nevoia practica de a detine un autoturism e mult prea mica pentru a mai suporta bataia de joc la care s-a ajuns pentru privilegiul asta. De primavara pana tomna prefer bicicleta cand se poate iar cand e urgenta taxiul e mereu la dispozitia mea si in orice caz e mai ieftin decat balamucul de mai sus (urmez exemplu unor tari mult mai civilizate ca Romania).

Acum o sa-mi urmez sfatul si o sa dau unsubscribe, bafta

tristian is offline    Reply With Quote
Old 01-11-2009, 10:27   #25 (permalink)
Registered User

romeo_id's Avatar

Ia vindeti-va voi masinile si mergeti cu metroul, bicicleta, tramvaiul.. etc si o sa vedeti ce bine e . Nu ai taxe de platit, amenzi, reparatii, timp pretios pierdut muscand din volan la turmele de masini... ah si mai mergeti cu CFR-ul . Traiasca patria!

romeo_id is offline    Reply With Quote
Old 01-11-2009, 10:34   #26 (permalink)
Registered User

eu cred ca ambele parti exagereaza.
nu e ok nici sa ajungi sa parchezi chiar sub indicatorul de "oprirea interzisa", motivand ca "si altii fac la fel" si "n-a facut primaria parcari"
pe de alta parte, si "amenzile" practicate de firmele care ridica masini in bucuresti sunt mult prea mari.

Smiley is online now    Reply With Quote
Old 01-11-2009, 13:16   #27 (permalink)
Senior Member

Merlin's Avatar

Exagereaza pe dracu' , scuze de exprimare ! Atata timp cat nu sunt asigurate macar un minim de parcari raportate la nr populatiei din ... sa zicem sectorul 6 ceea ce se intampla actualmente este o bataie de joc si o limitare grava asupra proprietatii individuale! Se fura cu legea in mana, asta se face...
Ex. in Bulgaria, tara mult mai avansata decat noi, se ridica la greu masinile si acolo, cel putin pe litoral...doar ca acolo amenda totala este aproximativ 50 EURO !!! La noi de ce trebuie sa fie aproape de 200 euro ? nici in viena si cu siguranta nici in Germania nu se ridica la atat cuantumul amenzii, poate doar in Anglia...dar noi cu siguranta nu ne putem compara cu UK, decat poate dupa IQurile unor berbeci mentionati in posturile lui tristian

Drept pt care sustin 100 % posturile lui IlDiavolo iar daca va fi nevoie de ceva sustinere te rog sa ma apelezi caci voi incerca prin orice metoda sa te pot ajuta (sa zicem ca din fericire sau din "nefericire" as mai avea ceva relatii pe la kktul de primarie). La fel ar face bine si altii care ar putea ajuta sa ne unim oarecum si doar ripostand prin orice metoda sa fie cat de cat ordine ...

La fel sunt 100% de acord cu ce a scris tristian...posturi de mult prea bun simt, rationale si logice ... orice om normal poate vedea asta !

NU zice nimeni ca daca parcheaza un BOU in mijlocul strazii pe avertizare (ca el e jmecher) sa nu-l ridice, dar nici sa parchezi undeva unde nu exista niciun semn (culmea este ca sunt f. multe locuri in acest sens, a se vedea spre ex. BD BRASOV - intre PLAZZA si MOGHIOROS, partea cu TIP-TOP ... exista o portiune nu apare niciun semn!) sa ti-o si ridice ! Asta se cheama abuz ! (i s-a intamplat unei cunostinte si s-a mai scris si aici pe forum, iar raspunsul 'hotilor' a fost - NE PARE RAU POSIBIL SA FI FOST O EROARE LA MIJLOC, DAR NE PUTETI ACTIONA IN INSTANTA SI SA VA RECUPERATI BANII !!! )

Si sa te mai duci sa ti-o iei de prin Chiajna de la un grasan negricios plin de spume ...care sa-ti zica "DOMLE PAI DACA NU VA PERMITETI VINDETI-O!" parca nu e chiar asa ok...ceva lipseste cu desavarsire din imaginea aceasta obscura!! (Si nu... nu mi-au saltat-o mie, ci unui f. bun amic si am fost cu el acum ceva vreme sa o recuperam, circul de pe lume caci nici asta nu se lasa cu una cu doua mai ales ca a parcat undeva unde nu era niciun semn si se parca acolo de ani de zile, fara sa incurce pe careva - respectiv trotuarul de la BRDul de pe colt cu Billa ...)

Last edited by Merlin; 01-11-2009 at 14:09..

Merlin is offline    Reply With Quote
Old 01-11-2009, 13:20   #28 (permalink)
VY Canis Majoris

punisher's Avatar

de obicei semnele cu interzis si stalpii ptr a bloca intrarea masinilor pe trotuar dispar noaptea din cauza unor nenorociti !

punisher is offline    Reply With Quote
Old 01-11-2009, 15:35   #29 (permalink)
Registered User

in Bulgaria, daca-ti ridica masina trebuie sa platesti 70 de leva. asta inseamna ~35 de euro.

problema cu cei care "parcheaza acolo ca n-a facut primaria parcari" e ca de fapt majoritatea lor sunt niste nesimtiti care se ingrozesc la ideea ca ar fi nevoiti sa mearga 50m pe jos. pentru ca in majoritatea cazurilor locuri de parcare sunt, dar nu chiar la usa blocului/magazinului unde au ei treaba.

Old 01-11-2009, 17:12   #30 (permalink)
Senior Member

Merlin's Avatar

Inca +1 pentru Bulgaria ca exista parcari, afara faptului ca nu e nici macar 50 euro ridicatul masinii (posibil sa fie mai mult pe litoral, stiam de la niste amici care au patit-o, poate totusi 50 euro ca au mai dat si o spaga)

Merlin is offline    Reply With Quote
Old 01-11-2009, 22:12   #31 (permalink)
Registered User

stai linistit, ca nici la ei nu sunt parcari prea multe. peste tot pe unde am umblat e cam ca la noi, cu masini parcate pe marginea drumului.
in schimb, au mult mai putine masini decat avem noi.

ps: 70 leva era in Sunny Beach, "pe litoral". nu stiu cat e in restul oraselor.

Old 02-11-2009, 11:30   #32 (permalink)
Registered User

@tristian : multumesc pentru felul in care ai postat. Si multumesc si pentru faptul ca ai facut-o intr-un mod mai limpede decat am reusit eu. Sfatul meu ar fi sa nu dai unsubscribe pentru ca s-ar limita numarul unui anumit tip de useri.
@merlin : multumesc pentru cuvinte si sustinere insa in momentul de fata nu am nevoie de ajutor de la primarie. incerc sa ma descurc in justitie si sa capat un raspuns corect. Subliniez corect, nu favorabil. Sincer, in masura in care se va dovedi in justitie daca am avut sau nu dreptate, sa le fie de folos si altora care se confrunta cu mafia sau grupul infractional organizat care actioneaza in sectorul 6.

Chiar daca am masina, folosesc si metroul si tramvaiul chiar si ustensilele din dotare ( ma refer la picioare ) cand trebuie sa ma deplasez. Nu e vorba mereu de comoditate. Repet, eu nu am contestat ceea ce face Politia. Sunt binevenite actiunile Politiei atat timp cat urmeaza calea legala. Le-am multumit pentru intocmirea hartiilor necesare, le-am multumit pentru raspunsul oferit la intrebarea "cu ce se pedepseste stationarea neregulamentara ?" si le-am urat o zi buna in continuare.
Ceea ce contest eu e ilegalitatea actiunilor lor. Dar nefiind avocat am oferit o parere subiectiva si am oferit si anumite informatii obiective gasite de altii care sunt mai in tema decat mine.
Ar fi bine sa stiti care va sunt drepturile pentru ca va puteti lovi oricand de abuzuri, de magariile societatii in care traim. Si atunci o sa va dati seama ca sunt putine mijloace de aparare la care puteti apela.
Si sa stiti ca ceea ce a facut primarul sectorului 6 se poate numi si initiere sau constituire de grup infractional organizat pentru ca exista premize pentru asa ceva. Insa nu vreau sa dezvoltam discutia in sensul asta.

Last edited by ilDiavolo; 02-11-2009 at 13:08..

ilDiavolo is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Valea Plângerii

Thread Tools

Posting Rules