Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Valea Plângerii

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 31-10-2009, 11:21   #1 (permalink)
Registered User

Cum am fost furat de eMag

In data de 27.10.2009 mi-am comandat de pe eMag un Western Digital de 750 de GB. Am decis sa platesc online, zis si facut, pretul HDD-ului fiind de 299.99 RON.

In 28.10.2009 ajung la un ATM cu intentia de a scoate niste RON, din pacate operatiunea fiind total esuata fiindca surpriza, eMag imi debitase cardul de credit nu odata, ci de doua ori, pentru o suma de 599.98 RON. Astazi este 31.10.2009, produsul a venit acasa, cu o factura de 299.99 RON.

Reclamatii peste reclamatii la eMag, GECAD ePayment si tot degeaba, nimeni nu ma baga in seama. In concluzie: am fost furat si pot sa uit ca imi da cineva banii inapoi.

Am fost la banca si am semnat un refuz de plata, tot degeaba.
Luni (adica 2.11.2009) am sa ma duc la politie sa depun o plangere penala si la comisariatul pentru protectia consumatorului (OPC), credeti ca rezolv ceva?

mtata17 is offline    Reply With Quote
Old 31-10-2009, 11:23   #2 (permalink)
Registered User

gopo2004's Avatar

asta ne invata 2 lucruri:

1. Sa nu mai cumparam de la iemagu asta de cacao
2. Sa platim cash data viitoare

gopo2004 is offline    Reply With Quote
Old 31-10-2009, 11:24   #3 (permalink)
Registered User

storm6188's Avatar

Quote:
Originally Posted by mtata17 View Post
In data de 27.10.2009 mi-am comandat de pe eMag un Western Digital de 750 de GB. Am decis sa platesc online, zis si facut, pretul HDD-ului fiind de 299.99 RON.

In 28.10.2009 ajung la un ATM cu intentia de a scoate niste RON, din pacate operatiunea fiind total esuata fiindca surpriza, eMag imi debitase cardul de credit nu odata, ci de doua ori, pentru o suma de 599.98 RON. Astazi este 31.10.2009, produsul a venit acasa, cu o factura de 299.99 RON.

Reclamatii peste reclamatii la eMag, GECAD ePayment si tot degeaba, nimeni nu ma baga in seama. In concluzie: am fost furat si pot sa uit ca imi da cineva banii inapoi.

Am fost la banca si am semnat un refuz de plata, tot degeaba.
Luni (adica 2.11.2009) am sa ma duc la politie sa depun o plangere penala si la comisariatul pentru protectia consumatorului (OPC), credeti ca rezolv ceva?

Ar fi imposibil sa nu rezolvi cu plangere la OPC
***E5200 2.50Ghz*Cooler HDT S963*Mainboard DFI Infinity Dark P965s*Ram 4Gb DDR2 Mushkin HP2-6400 CL4*Samsung 250Gb 7200Rpm Sata 2 HD252HJ 16Mb Buffer SpinPoint F1 Series*ATI PowerColor HD4850*Power Thermaltake 470W TR2 W0089RE*Case
Saggita RAIDMAX

storm6188 is offline    Reply With Quote
Old 31-10-2009, 11:29   #4 (permalink)
Registered User

md76's Avatar

cu siguranta e mai bine sa iei atitudine decat sa stai degeaba si sa iti plangi de mila!nu-i lasa sa scape usor,succes.

md76 is offline    Reply With Quote
Old 31-10-2009, 11:36   #5 (permalink)
Registered User

tavirosu's Avatar

Ai incercat sa iei legatura cu E-mag? Daca trimiti scan/poza cu factura si cu extrasul de cont in care se vede ca tu ai primit 1 HDD dar ti-au fost luati bani pentru 2 sunt sigur ca rezolva problema. Ordinea este ca intai discutii cu emag dupa care daca nu vor nici cum sa recunoasca atunci mergi la OPC. Greseli se mai intampla.

tavirosu is offline    Reply With Quote
Old 31-10-2009, 11:40   #6 (permalink)
O Iubesc pe Linunuta

neophitus's Avatar

Tot patitul e priceput, am patit-o si eu, acum cativa ani cand inca nu stiam cum e cu shoppingul online. De atunci insa nu mi s-a mai intamplat. Din fericire sistemele astea sunt solide, sunt testate cum trebuie, mie mi s-a intamplat din vina mea. Eram emotionat si am apasat de doua ori submit, ori nu mi s-a incarcat suficient de repede si am dat refresh. Astea insa sunt amintiri din copilarie, de atunci am cumparat cred 1000 de produse si servicii de pe internet impreuna cu sotia si nu mi s-a mai intamplat nimic.
Insa ori nu ti-ai dat seama cand ai comis-o, ori stii dar vrei sa arunci vina pe altii, dar solutii sunt. Contacteaza ePaymentul personal (da reply la mailul de payment, pe care btw, aveai suma mare, de ce nu ai verificat imediat dupa comanda cat ti-a luat?), suna-i, ridica un help-desk call, apoi intra cu OPC in ei (emagul nu are nici o vina, nu e instrumentul lor de plata, e 3rd party) si se rezolva. La mine s-a rezolvat dupa primul pas.
Doamne ajuta!

PS1: titlul este flame curat, vezi sa nu te trezesti tu dat in judecata de ei pentru calomnie, acuze false etc.
PS2: cat de reactivi sunt romanii... au vazut sange si au si inceput sa arunce cu pietre. Sunt curios cati din voi au folosit intens shoppingul online si ati avut probleme exclusiv din vina celorlalti. De obicei problema este intre scaun si tastatura....
Raiul este cel mai exclusivist club din lume (TM) // Asus Rampage II Gene/i7 920D0 @Megahalems/6X2GB Kingston HyperX 2000MHZ //Leadtek 9800 GX2 /Lian Li V2000B Plus II && Asus A8N32-SLI Deluxe/FX-60/Corsair 3500LLPRO 4X1GB/Raptor74GB/WD640GB/8800 Ultra/Creative X-FI ElitePro &MegaWorks550 &GigaWorks750 &DDTS-100 Decoder/WC CorsairNautilus500 // ABIT AN8 SLI Fatal1ty&AN8 32X/X850XT/2GB Patriot PC4200 // Epox8RDA3+/B2500+ && MSIPRO266TDMASTER/2*P3 1400/MSI 5950Ultra && MSI850Pro2/P4 1.4S423/Rimm

Last edited by neophitus; 31-10-2009 at 11:56..

neophitus is offline    Reply With Quote
Old 31-10-2009, 11:50   #7 (permalink)
Registered User

providencehand's Avatar

nu te lasa pagubas !dute peste tot pe unde exista o sansa sati iei banii,ca doar nus 5lei;eu nam avut niciodata probleme dar o sa fiu mai atent de acum

providencehand is offline    Reply With Quote
Old 31-10-2009, 11:52   #8 (permalink)
Registered User

dansysro's Avatar

cu siguranta te-ai jucat cu click-ul

eu cand am probleme cu viteza in astfel de situatii, prefer sa inchid browserul si sa verific de 7 ori daca s-a facut tranzactia, dupa care o reiau daca e cazul

evident, problema se va rezolva, dar trebuie sa-ti bati capul putin

dansysro is offline    Reply With Quote
Old 31-10-2009, 12:00   #9 (permalink)
Registered User

Ia-te de gat cu banca nu cu Emag-ul.Nu ca le tin partea la Emag dar ce ai patit tu se poate intampla si cand scoti bani de la ATM.Banca a debitat cardul de 2 ori,sunt sigur ca atunci cand te-ai dus la ei au spus ca nu ai nici o legatura si te-au trimis direct la Emag fara sa mai verifice la ei ce si cum.Oricum sigur este o eroare de la banca,astfel de probleme au inceput sa apara destul de des,reteaua e foarte solicitata si atunci apar erori.

The Hater is offline    Reply With Quote
Old 31-10-2009, 12:47   #10 (permalink)
Registered User

david_cdd's Avatar

si mie mi sa intamplat la fel o data, casierul a dat de 2 ori cu cardul, cica nu a mers din prima; cand de fapt mersese !
doar ca cei de la banca (RBS, fostul ABN-AMRO) inainte sa fi zis eu ceva au blocat tranzactia si m-au sunat (daca va vine sa credeti); eu le-am povestit toata tarasenia si nu au facut decat o plata !
eu nu cunosc vre-o banca mai serioasa si mai grijulie ca asta, sa nu mai zic ca da si premii ! dar oricum eu cred ca o sa-ti de-a banii inapoi pana urma !

david_cdd is offline    Reply With Quote
Old 31-10-2009, 13:21   #11 (permalink)
Registered User

Cred ca ar trebui sa citeasca toata lumea de 2 ori postul lui neophitus. Scoate un extras de cont, factura in original si vorbeste direct cu procesatorul de plati. Se va rezolva, nu e cazul sa te panichezi, plus ca si eu sunt de parere ca sursa erorii este in fata monitorului tau.

Succes.

atomic.rabbit is offline    Reply With Quote
Old 31-10-2009, 13:35   #12 (permalink)
Registered User

Chipicao's Avatar

Bine ca sunteti voi destepti...
Daca a facut din greseala 2 comenzi identice, cum se face ca a primit un singur produs?

mtata17, la istoric comenzi ce apare?

Chipicao is offline    Reply With Quote
Old 31-10-2009, 13:40   #13 (permalink)
Godlike

savu_superstar's Avatar

Eu sunt foarte foarte curios ce legatura are asta cu PUBLICITATE HARDWARE??!?!?!

savu_superstar is offline    Reply With Quote
Old 31-10-2009, 13:45   #14 (permalink)
Registered User

a gresit si omu cu commentu dar este bine ca spune ce a intamplat,ne averizeaza ca pe viitor sa nu facem si noi greseli deastea...pana la urma sunt banii omului,de ce sa-i dea degaba

beetleskull is offline    Reply With Quote
Old 31-10-2009, 13:51   #15 (permalink)
The Thinker

XSamSung's Avatar

Another witch hunt.

Quote:
Eu sunt foarte foarte curios ce legatura are asta cu PUBLICITATE HARDWARE??!?!?!
Anti-Reclama (d'aia la nervi). Mai nou, sau poate din obișnuință, mulți trec direct la ultima soluție (amenințări, anti-reclama, cam ce se poate mai rău după cunoștințele lor). O fi cea mai rapidă soluție, chiar dacă e mai nesimțită.

XSamSung is offline    Reply With Quote
Old 31-10-2009, 14:26   #16 (permalink)
Registered User

ia extras de la banca ta unde apare tranzactia de doua ori si dute peste ei nu te lasa succes

bogda69 is offline    Reply With Quote
Old 31-10-2009, 14:34   #17 (permalink)
Registered User

Stai linistit, nu e nimic. Suma a fost blocata, dar ea apare la inceput si platita, si blocata. Intreaba banca de ce e asa. Pana la urma ai sa vezi ca nu ti-au luat banii decat o data.
Am patit si eu ceva asemanator acum vreun an, m-am speriat, am fost si am intrebat la banca. Nu e nici o problema.
Stai linistit, profita de ziua asta de duminica, si maine mergi la banca sa te lamuresti. Imi vei da dreptate.

crissoft is offline    Reply With Quote
Old 31-10-2009, 14:44   #18 (permalink)
Registered User

roadmanbik's Avatar

Bine ca ai luat atitudine. Ne-ai facut si pe noi sa fim mai atenti dar ii faci si pe cei de la banca (cu sistemul epay) mai receptivi. bafta !

roadmanbik is offline    Reply With Quote
Old 31-10-2009, 14:57   #19 (permalink)
Registered User

Superuserr's Avatar

Quote:
Originally Posted by crissoft View Post
Stai linistit, profita de ziua asta de duminica, si maine mergi la banca sa te lamuresti.
M-ai speriat , vezi ca e sambata azi.

Ontopic: Nu inteleg ce inseamna asta: "Am fost la banca si am semnat un refuz de plata, tot degeaba." Refuzul ala de plata dureaza ceva timp, nu e instant. Banii ii vei primi inapoi, e doar o chestiune de timp.

Superuserr is offline    Reply With Quote
Old 31-10-2009, 15:07   #20 (permalink)
Registered User

Mie mi s-a intamplat altceva, incercand sa platesc prin gecad Epayment factura de Vodafone, serverele celor de la BCR erau picate intr-o zi de vineri, asa ca banii mi-au fost blocati, iar factura a ramas neplatita. Am fost nevoit sa dau telefoane peste telefoane, sa merg la banca sa completez un formular pentru deblocarea banilor, deblocare care se facea in ~30 de zile de la data sesizarii (!!!). Cu alte cuvinte, niste nenea se faceau stapani pe banii tai, din vina altor nenea. Iar eu trebuia sa astept cuminte, timp in care penalitatile la factura Vodafone curgeau. Binenteles ca n-am primit nici macar scuze din partea celor de la BCR, ca sa nu mai vorbesc de ceva despagubiri. Eu ma-ntreb ce s-ar fi intamplat daca era vorba de-o suma mare, si nu de 150 RON.

zetu is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Valea Plângerii

Thread Tools

Posting Rules