![]() |
| | #1 | ||
| Oc Winchester 3200+ pe Asus A8N-E (939) se dau urmatoarele: placa de baza: asus A8N-E (+ zalman NBF47 pe chipset) cpu: A64 3200+ Winchester revizie D0 @ 2ghz @ 1.4V default (+ arctic cooling freezer 64 pro + arctic silver) ram: 1x1gb ddr400 geil value cl 2,5-3-3-6-1T (neimportant - nu am de gand sa oc-ez si memoria) o paranteza (pentru alti posesori de a8n-e) - se pare ca placa nu vrea sa ridice bus-ul de nici o culoare daca in bios floppy-ul e pus pe disable. stiu, suna foarte idiot dar asa e. in bios imi arata frecventa procesorului modificata dar dupa boot bus-ul e tot 200 si frecventa cea default. ce-am facut in bios (dupa mai multe incercari): - am ridicat bus-ul la 250 (de la 200) > frecventa procesorului a crescut la 2,5ghz - am coborat multiplicatorul ht la 4x (de la 5x) > fsb-ul placii a ramas la 1000mhz - am coborat frecventa memoriilor la 333 (de la 400) > ddr 416 (aproximativ) temperaturi: procesor: 40°C idle, 50°C dupa 3 ore de Prime95 chipset: 34°C ce-am rezolvat cu oc-ul (cateva teste cu diferente intre 2 si 2,5ghz): cpu free benchmark - 60.25 sec / 48.45 sec 3dmark03 - 13800 / 14471 3dmark05 - 8010 / 8909 intrebari: - temperatura procesorului e ok? cu toate ca in frecventa default temperaturile erau doar cu vreo 2-3 grade mai mici, intreb pentru ca din ce-am vazut pe forumuri modelul meu de procesor ar trebui sa stea mai rece. - radiatorul de pe chipset frige cand pun mana pe el, cu toate ca in win/bios imi arata 34°. sa scad multiplicatorul ht la 3X (fsb placa 750) sau pot sa stau linistit si sa-l las asa? - voltajul default al procesorului e 1.4V dar cu toate ca in bios voltajul e pus pe auto, cand ridic bus-ul placa imi creste automat si voltajul procului (in cpuz imi arata ~1.5V). l-am coborat manual inapoi la 1.4 dar se pare ca procul nu e stabil cu voltaj default in frecventa asta. ce sa fac, sa incerc sa gasesc frecventa cea mai ridicata la care procul e stabil cu voltaj default (1.4) sau pot sa-l las relaxat in 1.5V?
__________________ donez pisoi DULCI (n-ati vazut in viata voastra pisoi atit de dulci) update: au mai ramas doi pisoi dulci | |||
|
| | #2 | ||
| Temperatura e ok tot ce e sub 60* full load e foarte bine. E bine ca frige inseamna ca isi face treaba am avut NB47 cu radiatorul taiat pe o parte pe o A8N-E un an si nu am avut probleme. Lasa-l pe Auto nu cred sa supravolteze placa .
__________________ Patru lucruri nu se mai intorc inapoi niciodata: cuvantul spus, sageata trasa, trecutul si o sansa ratata ... E8400|GA-EP45-DS3R|4GB HP2-8000|HD4850|226BW|WD640AAKS|SH-S183L|ZM-460B|Antec 300|X-FI XtremeGamer|SteelSeries Siberia|Microlab Solo 6|Habu|Eclipse II|Logitech G25 | |||
|
| | #3 | ||
| de supravoltat o face sigur - voltajul e 1.5 si in cpu-z si in pc probe si in bios. acum am redus bus-ul la 240 si am setat manual voltajul la 1.4 procul sta in 2.4ghz si 47°C dupa 2 ore de Prime95, fsb-ul placii e 960 iar memoria sta fix in 200mhz (cpu/12). o sa mai tin la noapte prime-ul deschis sa vad daca-i stabil. daca da, asa-l las, ca pentru 100 mhz in plus nu se merita bataia de cap cu voltajul crescut. ps: multumesc pentru raspunsuri
__________________ donez pisoi DULCI (n-ati vazut in viata voastra pisoi atit de dulci) update: au mai ramas doi pisoi dulci | |||
|
| Advertisment | |
| | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|