Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware > Overclocking

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

Thread Tools
Old 21-06-2008, 11:49   #1
I'd hit it

!nsomnia's Avatar

Oc Winchester 3200+ pe Asus A8N-E (939)

se dau urmatoarele:

placa de baza: asus A8N-E (+ zalman NBF47 pe chipset)
cpu: A64 3200+ Winchester revizie D0 @ 2ghz @ 1.4V default (+ arctic cooling freezer 64 pro + arctic silver)
ram: 1x1gb ddr400 geil value cl 2,5-3-3-6-1T (neimportant - nu am de gand sa oc-ez si memoria)

o paranteza (pentru alti posesori de a8n-e) - se pare ca placa nu vrea sa ridice bus-ul de nici o culoare daca in bios floppy-ul e pus pe disable. stiu, suna foarte idiot dar asa e. in bios imi arata frecventa procesorului modificata dar dupa boot bus-ul e tot 200 si frecventa cea default.

ce-am facut in bios (dupa mai multe incercari):
- am ridicat bus-ul la 250 (de la 200) > frecventa procesorului a crescut la 2,5ghz
- am coborat multiplicatorul ht la 4x (de la 5x) > fsb-ul placii a ramas la 1000mhz
- am coborat frecventa memoriilor la 333 (de la 400) > ddr 416 (aproximativ)

temperaturi:
procesor: 40°C idle, 50°C dupa 3 ore de Prime95
chipset: 34°C

ce-am rezolvat cu oc-ul (cateva teste cu diferente intre 2 si 2,5ghz):
cpu free benchmark - 60.25 sec / 48.45 sec
3dmark03 - 13800 / 14471
3dmark05 - 8010 / 8909

intrebari:

- temperatura procesorului e ok? cu toate ca in frecventa default temperaturile erau doar cu vreo 2-3 grade mai mici, intreb pentru ca din ce-am vazut pe forumuri modelul meu de procesor ar trebui sa stea mai rece.

- radiatorul de pe chipset frige cand pun mana pe el, cu toate ca in win/bios imi arata 34°. sa scad multiplicatorul ht la 3X (fsb placa 750) sau pot sa stau linistit si sa-l las asa?

- voltajul default al procesorului e 1.4V dar cu toate ca in bios voltajul e pus pe auto, cand ridic bus-ul placa imi creste automat si voltajul procului (in cpuz imi arata ~1.5V). l-am coborat manual inapoi la 1.4 dar se pare ca procul nu e stabil cu voltaj default in frecventa asta. ce sa fac, sa incerc sa gasesc frecventa cea mai ridicata la care procul e stabil cu voltaj default (1.4) sau pot sa-l las relaxat in 1.5V?

!nsomnia is offline    Reply With Quote
Old 21-06-2008, 17:02   #2
Registered User

droopy_ro's Avatar

Temperatura e ok tot ce e sub 60* full load e foarte bine.
E bine ca frige inseamna ca isi face treaba am avut NB47 cu radiatorul taiat pe o parte pe o A8N-E un an si nu am avut probleme.
Lasa-l pe Auto nu cred sa supravolteze placa .

droopy_ro is offline    Reply With Quote
Old 21-06-2008, 18:00   #3
I'd hit it

!nsomnia's Avatar

de supravoltat o face sigur - voltajul e 1.5 si in cpu-z si in pc probe si in bios.

acum am redus bus-ul la 240 si am setat manual voltajul la 1.4
procul sta in 2.4ghz si 47°C dupa 2 ore de Prime95, fsb-ul placii e 960 iar memoria sta fix in 200mhz (cpu/12).
o sa mai tin la noapte prime-ul deschis sa vad daca-i stabil. daca da, asa-l las, ca pentru 100 mhz in plus nu se merita bataia de cap cu voltajul crescut.

ps: multumesc pentru raspunsuri

!nsomnia is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware > Overclocking

Thread Tools

Posting Rules