Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware > Overclocking

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Thread Introduction
Cateva reguli generale inainte de a pune intrebari pe acest thread, ( si in general la instalarea orcarui procesor )

1. Specificati ce model de cooler ati folosit
2. Specificati ce model de procesor folositi si la ce tensiune il alimentati (core) si frecventa de functionare in cazul overclockingului.
3. Specificati ce temperatura (macar aproximativa ) aveti in camera in care se afla calculatorul in cauza
4. Specificati pe ce placa de baza este instalat procesorul.
5. Specificati daca sunt prezente si alte metode de racire/ventilare a sistemului ( Coolere suplimentare/ventilatoare de carcasa/carcasa deschisa )
6. Fiti sigur ca transferul termic intre procesor si cooler se efectueaza in bune conditiuni - pasta conductoare termica de calitate si cooler fixat ferm.
7. Verificati functionarea mecanica a coolerului si curatati-l de praf inainte sa trageti o concluzie.
8. In general , o temperatura mai mare a procesorului cu cca 30..35 grade celsius fata de temperatura camerei inseamna ca se apropie necesitatea unei raciri a carcasei si a CPU-ului mai performanta.
9. In general in cazul seriei AMD ATHLON/DURON, o temperatura de peste 65 de grade celsius a procesorului in "full load" poate fi considerata ca fiind "anormala" si necesita diagnosticare rapida !
10. OVERCLOCKARE PLACUTA !

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 18-03-2004, 10:20   #2021 (permalink)
Registered User

alexx's Avatar

nu am dormit toata noaptea frecventa mem era 745 nu 445 ...

alexx is offline    Send Message via Google Talk to alexx Reply With Quote
Old 19-03-2004, 15:27   #2022 (permalink)

Oricum ar fi, e un scor bun, congratz.

Alexandrus is offline    Reply With Quote
Old 24-03-2004, 11:51   #2023 (permalink)
Registered User

razvan2007's Avatar

Quote:
Originally Posted by EvilGod
razvan2007 cum adica sa-l patchuiesc ? nu e nici o faza, dar nu pot intra in meniul de advanced overclocking.
Uite...
Pui fisierul asta in directorul nou creat dupa ce instalezi programul. Astfel iti va functiona. Aste este un fel de patch nu? Dar dupa ce il dnl il redenumesti cu extensia .ini. Si il ovaritezi unde ii este locul - pricepi?!
===============
Mai cdorine, recunosc, vina mea ca am incurcat borcanele cu 3DMark-ul. Se poate sa fi dormit in timp ce ma uitam la poza respectiva... Deh! Ca de cand a aparut 2003-ul numa pe ala am cascat ochii pana acum peste tot si cum vad un scor nu ma mai uit... Mie se pare ca toate-s pe 2003 .

Si daca spui tu ca-s praf, oka... Asa o fi, nu ma supar. Ca trebuie si se mai gaseasca si cineva sa-mi deschida ochii, nu?! Si iti multam pentru asta bre.

Last edited by razvan2007; 29-09-2006 at 13:23..

razvan2007 is online now    Reply With Quote
Old 24-03-2004, 11:54   #2024 (permalink)
Registered User

razvan2007's Avatar

In alta ordine de idei... Eu, facut "prafffff" de catre CDORIN, ma destainui... ...

Deci SFAT PENTRU IMPATIMITII DE OVERCLOCKING ! ! !
Cautati si cumparati Bartoane la 2500+, DAR SA FIE MOBILE.
Eu tocmai am achizitionat unul de la Elsaco si PUR SI SIMPLU AM RAMAS CU GURA CASCATA.
Merge la EFECTIV orice frecventa vrei, la ORICE bus vrei, cat despre temperatura... nu mai vorbesc. Pe un Thermalright SK-7, la mine pe Abit NF7-S 2.0 sta la 2,2Ghz la 39-40 grade in idle si pe la 48 full load la un voltaj de 1,5. Se poate pune la un voltaj incepand de la 1,3 - bineinteles corespunzator cu clockul si fsb-ul. Mai sus nu pot sa-l duc pentru ca nu imi permit memoriile. Dar am de gand sa le schimb si sa-l duc pe undeva pe 2,7Ghz reali. Pe forumurile straine l-au impins si mai sus, dar pe watercooling. Poate sa inghita voltaje de pana la 2V si cred ca si mai sus. Are din fabrica puntile L2 unite, deci multiplicatorul deblocat.

Ce sa mai spun... Intr-un cuvant procesor FLAWLESS. In unele teste bate si un 64 simplu, nu FX. Este noul campion al overclockingului de la AMD - BRAVOOO! ! ! Suporta si PowerNow! pe placile de baza care suporta si ele - a mea nu. Am dat pe el 5,1 mil. cu tot cu transport prin PrioriPost din Bucuresti. ISI MERITA PRETUL CU VARF SI INDESAT.

Old 24-03-2004, 12:05   #2025 (permalink)
Registered User

EvilGod's Avatar

pai zi si tu cat l-ai dus si la ce voltaj / fsb
When I was a little kid my mother told me not to stare into the sun, so once when I was six, I did. At first the brightness was overwhelming, but I had seen that before. I kept looking, forcing myself not to blink, and then the brightness began to dissolve. My pupils shrunk to pinholes and everything came into focus and for a moment I understood.

EvilGod is offline    Send Message via Google Talk to EvilGod Reply With Quote
Old 24-03-2004, 12:31   #2026 (permalink)

2.7GHz ? Pe aer ?
Mi se pare cam nearealist planul.

Alexandrus is offline    Reply With Quote
Old 24-03-2004, 12:33   #2027 (permalink)
Registered User

cdorin's Avatar

chiar orice frecventa ... ?
bus am reusit pana la 245 instabil ... la 234 stabil ...
cu un thorton la 2000+ care e mai ieftin decat un barton mobile

cdorin is offline    Reply With Quote
Old 24-03-2004, 13:51   #2028 (permalink)
bobolan

Varzmaster's Avatar

Quote:
Originally Posted by Alexandrus
2.7GHz ? Pe aer ?
Mi se pare cam nearealist planul.
Chiar e posibil... daca zilele astea o sa fac rost de unul bag teste.
IT Direct #2 techie

Varzmaster is offline    Reply With Quote
Old 24-03-2004, 13:58   #2029 (permalink)
Paranoia is natural

la ce bani?

AStateOfMind is offline    Reply With Quote
Old 24-03-2004, 14:24   #2030 (permalink)
bobolan

Varzmaster's Avatar

Quote:
Mai sus nu pot sa-l duc pentru ca nu imi permit memoriile
e blocat?!?... sau ce? Toate astea mobile sunt deblocate din cate stiam... deci unde naibii intervine problema memoriei in ecuatie?

Vezi ca exista niste BIOS-uri modificate care iti permit sa activezi PowerNow pe NF7... cauta ...dup-aia vezi si tu cum il duci pe la 2.7
IT Direct #2 techie

Last edited by Varzmaster; 24-03-2004 at 14:36..

Old 24-03-2004, 14:30   #2031 (permalink)
Papa Bear

nu-l tine memoria mai sus de 211. am aceleasi module ca si el...

Bill is offline    Send Message via Google Talk to Bill Send Message via Xfire to Bill Reply With Quote
Old 24-03-2004, 16:31   #2032 (permalink)
L3 Artist

Razvan2007 tocmai a avut o revelatie. Dar uimitor noi stim de existemta mobilului de ceva timp Oricum, sa-l stapanesti sanatos.
Vreau sa pun mana pe asa ceva si sa-l tin undeva @2, 2.1 cu vcore 1.4 sau sa fiu uber extrem 10x133 11-2-2-2 si racire pasiva...(cu 4 vent de carcasa@7v)

C3rE is offline    Reply With Quote
Old 24-03-2004, 16:59   #2033 (permalink)
Registered User

razvan2007's Avatar

Putin off-topic mi se permite?

Mai oameni buni ori eu sunt batut in dibla ori nu ma fac inteles cu un om de AICI. Si de aceea cer parerea voastra in speranta ca poate ma veti lamuri ca nu stiu cum sa-i mai explic omului.

Acolo io-s SubZero si ala in cauza-i calin7.

Multzam mult.

Old 24-03-2004, 17:06   #2034 (permalink)
bobolan

Varzmaster's Avatar

Pai nici eu nu te inteleg... atata timp cat am vazut oameni cu Abit NF7 si Barton Mobil 2500+ cu alti multiplicatori in afara de 11...

BTW: eu PARCA stiam ca astea mobile au FSB de 133MHz... nu de 166.
IT Direct #2 techie

Old 24-03-2004, 19:30   #2035 (permalink)
First Wizard

Zeddiculus's Avatar

Razvan, cam are dreptate calin. Nu cred ca o sa il poti duce la 2700 cu multi 11. Asta inseamna FSB de 245. Daca tot ai XP-M si crezi ca duce la 2700MHz ... pune-l la 13.5x200 (ai zis ca te tine memoria la 200MHz). Dupa ce iti iei memorii mai bune, poti creste FSB-ul si sa scazi multi. Nu cred totusi ca o sa poti sa il scazi la 11 pentru a obtine 2700MHz. Pentru asta iti trebuie racire calumea pe Northbridge si pe Southbridge si nu cred ca e suficienta racirea pe aer.

Zeddiculus is offline    Reply With Quote
Old 24-03-2004, 22:20   #2036 (permalink)
Registered User

razvan2007's Avatar

Am sa pun aci cateva poze de la mic la mare. Adica de la cat de jos merge procesorul pana la maximul la cat l-am putut duce cu memoriile mele.
Min: 100x8=800 (asta era si minimul in BIOS-ul meu
Max: 200x12,5=2500.
Se pot vedea si temperaturile si voltajele.

Last edited by razvan2007; 29-09-2006 at 13:23..

Old 25-03-2004, 00:25   #2037 (permalink)
Banned

Quote:
Originally Posted by razvan2007
In alta ordine de idei... Eu, facut "prafffff" de catre CDORIN, ma destainui... ...

Deci SFAT PENTRU IMPATIMITII DE OVERCLOCKING ! ! !
Cautati si cumparati Bartoane la 2500+, DAR SA FIE MOBILE.
Eu tocmai am achizitionat unul de la Elsaco si PUR SI SIMPLU AM RAMAS CU GURA CASCATA.
Merge la EFECTIV orice frecventa vrei, la ORICE bus vrei, cat despre temperatura... nu mai vorbesc. Pe un Thermalright SK-7, la mine pe Abit NF7-S 2.0 sta la 2,2Ghz la 39-40 grade in idle si pe la 48 full load la un voltaj de 1,5. Se poate pune la un voltaj incepand de la 1,3 - bineinteles corespunzator cu clockul si fsb-ul. Mai sus nu pot sa-l duc pentru ca nu imi permit memoriile. Dar am de gand sa le schimb si sa-l duc pe undeva pe 2,7Ghz reali. Pe forumurile straine l-au impins si mai sus, dar pe watercooling. Poate sa inghita voltaje de pana la 2V si cred ca si mai sus. Are din fabrica puntile L2 unite, deci multiplicatorul deblocat.

Ce sa mai spun... Intr-un cuvant procesor FLAWLESS. In unele teste bate si un 64 simplu, nu FX. Este noul campion al overclockingului de la AMD - BRAVOOO! ! ! Suporta si PowerNow! pe placile de baza care suporta si ele - a mea nu. Am dat pe el 5,1 mil. cu tot cu transport prin PrioriPost din Bucuresti. ISI MERITA PRETUL CU VARF SI INDESAT.

Alta varianta: XP2500+ AQXEA 0330 multiplic deblocat, 90$ + Volcano 9: 200*12.5=2500Mhz/1.65V/52 grd max.

Paulic is offline    Reply With Quote
Old 25-03-2004, 00:48   #2038 (permalink)
Registered User

Am si eu un barton@2500 fsp 333mhz si un cooler titan cu5tb , faza e ca mi-l tine la 57-60 cand ma uit in bios , dar cand mai ma joc ceva imi piuie ca a ajuns la 70 de grade . E bun coolerul? Sau ce cooler imi recomanda lumea?

freezer_jelly_k is offline    Reply With Quote
Old 25-03-2004, 01:14   #2039 (permalink)
Banned

Quote:
Originally Posted by freezer_jelly_k
Am si eu un barton@2500 fsp 333mhz si un cooler titan cu5tb , faza e ca mi-l tine la 57-60 cand ma uit in bios , dar cand mai ma joc ceva imi piuie ca a ajuns la 70 de grade . E bun coolerul? Sau ce cooler imi recomanda lumea?

Am patit si eu asa ceva dupa o demontare-remontare a coolerului, la inceputuri. Nu am avut grija sa reaplic corect pasta temoconductoare si am avut acelasi tip de probleme. Inainte sa cumperi alt cooler (ca mine), incearca sa demontezi cooler-ul, sa uniformizezi pasta, si sa-l remontezi. Daca n-ai mai facut niciodata chestia asta, roaga pe cineva s-o faca, risti sa ciobesti procesorul. Mai e posibil ca procul sa fie ciobit si sa se supraincalzeasca in zona respectiva, unde nu are racire - la asta nu cunosc solutie.

Paulic is offline    Reply With Quote
Old 25-03-2004, 01:28   #2040 (permalink)
Registered User

MageofLight RG's Avatar

nu cumva ai placa de baza gigabyte?

MageofLight RG is offline    Reply With Quote
Advertisment
Devino un campion de Formula 1 - treci in Pole-Position! Sa iti conduci pilotii pana la linia de sosire, o intreaga aventura, in F1 Manager!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware > Overclocking

Thread Tools

Posting Rules