![]() |
| ||||||||
| Notices |
| Thread Introduction |
| Cateva reguli generale inainte de a pune intrebari pe acest thread, ( si in general la instalarea orcarui procesor ) 1. Specificati ce model de cooler ati folosit 2. Specificati ce model de procesor folositi si la ce tensiune il alimentati (core) si frecventa de functionare in cazul overclockingului. 3. Specificati ce temperatura (macar aproximativa ) aveti in camera in care se afla calculatorul in cauza 4. Specificati pe ce placa de baza este instalat procesorul. 5. Specificati daca sunt prezente si alte metode de racire/ventilare a sistemului ( Coolere suplimentare/ventilatoare de carcasa/carcasa deschisa ) 6. Fiti sigur ca transferul termic intre procesor si cooler se efectueaza in bune conditiuni - pasta conductoare termica de calitate si cooler fixat ferm. 7. Verificati functionarea mecanica a coolerului si curatati-l de praf inainte sa trageti o concluzie. 8. In general , o temperatura mai mare a procesorului cu cca 30..35 grade celsius fata de temperatura camerei inseamna ca se apropie necesitatea unei raciri a carcasei si a CPU-ului mai performanta. 9. In general in cazul seriei AMD ATHLON/DURON, o temperatura de peste 65 de grade celsius a procesorului in "full load" poate fi considerata ca fiind "anormala" si necesita diagnosticare rapida ! 10. OVERCLOCKARE PLACUTA ! ![]() |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #2061 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Jul 2003 Location: Bucuresti | Quote:
Problema, asa cum o vad eu are urmatorul enunt: 1. Facem sport (ne batem in puncte sau fps-uri) caz in care orice investitie se justifica (avem un hobby), sau 2. Investitia produce: economie de timp, pot rula optim aplicatii de care altfel nu ma pot apropia, etc. In legatura cu jocurile, 95% sant produse pentru a putea fi rulate pe sisteme oarecum uzate moral. | ||
|
| | #2062 (permalink) | ||
|
Este o diferenta intre a fi rulate, si a fi rulate optim. Sigur, poti juca si pe geforce 2 cu duron 1100, insa jocul abia se va tarai, iar calitatea grafica va fi penibila. Pe un sistem mai rapid, on the other hand... Si, totusi, imagineaza-ti ca, daca lasam procesorul default, nu jucam eu UT2004 la 100 de fps-uri pe secunda. | |||
|
| | #2064 (permalink) | ||
Vezi ca mai sus am sintetizat ceea ce spui tu aici prin cuvantul "Hobby". | ||
|
| | #2065 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2004 |
Vreau si eu un sfat cu privire la ce cooler sa imi iau. Am de gand sa cumpar un Barton 2500+(1,8Ghz) si sa-l duc pana la 3200+ marind FSB-ul de la 333 la 400Mhz. Problema este ca o sa se incinga... si d-asta vreau sa imi cumpar un cooler bun. Eu vreau si ieftin&bun, stiu ca nu se poate si undeva trebuie facut un compromis, asha ca va dau prioritatile: Capabil(sa tina procul<55 in full-load), silentios(am deja o turbina si m-am saturat de zgomot), pret(totusi ar trebuii sa fie<1,1mil). Cu alte cuvinte vreau sa stiu daca exista vreo afacere buna cu privire la cooler-e sau toate au cate unul din cele 3 atribute si la celelalte sta prost... Multumesc. Last edited by dummy2004; 02-04-2004 at 00:20.. | ||
|
| | #2066 (permalink) | ||
| ||
|
| | #2068 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2004 |
Volcano 11 Xaser Edition Athlon XP 3200+ 4800 rpm = E silentios la rpm-urile astea? Volcano 9 Athlon XP 2800+ 4800 rpm = e mai ieftin cei drept dar acelasi rpm mare si nu stiu daca o sa se descurce. Nu vreau sa port de grija temperaturii... Nu exista totusi o sulutie cu mai silentioasa? Eu m-am saturat de turbina de 5300rpm pe care o am pe DURON-ul meu. | ||
|
| | #2071 (permalink) | ||
Oricum, cu un fan cu turatie reglabila manual, iti poti stabili un optim zgomot/performanta. Daca vrei sa faci OC fara sa supraveghezi un timp temperatura, las-o balta. | ||
|
| | #2072 (permalink) | ||
| ||
|
| | #2074 (permalink) | ||
|
sal la toata lumea. sunt nou pe aici si am niste nelamuriri. mai intai sa va spun ce sistem am. amd athlon xp1700+ t-bread jiuhb b0 versiunea cu 1.5 vcore cooler titan......... epox kt400a (8k9a7l)..... 128 ddr333 samsung hdd wd bb 40 g 7200 creative geforce3 ti500 240/5 ce vreau sa intreb. mai intai, procu l-am dus la 2600+ 166x12.5 si am impresia ca e putin instabil. adica daca mai las din fsb si din multiplicator in 3dmark da un punctaj mai bun. ce e de facut? temperatura procului ajunge si la 45 grade cu carcasa deschisa. coleru asta ma costat 150 mii nou e mare si silentios dar nu stiu car de bun e? voi ce ziceti? fara overclock temperatura scade sub 40 grade. dar de unde vine instabilitatea asta a procesorului? sa mai dau voltaj? cred ca se va incalzi mai rau. nu stiu sigur dar placa de baza cred ca are fsb 333 . ce efect are acest lucru referitor la overclocking. daca asa urca fsb la proc mai mult de 166 exista un risc? care credeti ca ar fii cea mai buna configuratie pe care as putea sa o fac cu aceste componente(eventual sa schimb coolerul si sa mai pun niste memorie) apropo memoria are vreaun rol la overclokarea procesorului. cea mai buna configuratie care mi-a placut a fost fsb proc 160 multiplicator 11.5 si placa video 260/550 asa a scos in 3dmark2001se 10040 de puncte (1024cu768-32bit). daca duc procesorul mai sus merge mai prost se blocheaza si cateodata se restarteaza. este bine sa mai dau voltaj? daca da cat? si ce efecte negative ar avea in timp. apropo: care versiune de proc e mai buna? al meu sau cel cu vcore 1.6? va multumesc pentru intelegere | |||
|
| | #2075 (permalink) | ||
|
1. Ala e t-bred A 2. E normal sa mai bagi voltaj in procesor daca faci overclocking. Da-i macar 1.6V 3. Da, conteaza foarte mult memoria 4. E mai bun t-bred B (voltaj 1.6) Alte raspunsuri gasesti in posturile anterioare. Succes in continuare!
__________________ Chieftec CX-03, Enermax 400W Liberty, Asus P5E, Intel E8400, 2x2GB DDR2 800+ A-Data Extreme Edition, Saphire HD4870 512M, 1xHDD S-ATA2 WD 500GB, DVD-RW ASUS S-ATA, Creative X-Fi Gamer, Genius 5.1, Logitech G5, Logitech G15, Samsung 226BW | |||
|
| | #2076 (permalink) | ||
| Join Date: Aug 2001 |
De fapt, e TBred B, daca nu cunosti nu spune prostii. Si TBred B cu 1.50V default sunt cele mai bune la OC pentru ca au Icc mai mare decit alea cu VCore 1.60V default. Cooler Titan nu cred ca inseamna prea multe, au zeci de modele, fii mai concis. Oricum, nimic de la Titan nu m-a impresionat pina azi. Ptoi sa mai dai ceva voltaj in proc, dar ar fi de preferat sa mearga cu voltaj default la frecventa aia. Incearca 1.55V, daca nu ajuta, da-i 1.60V si gata. | ||
|
| | #2078 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2004 | Quote:
Temp o s-o supraveghez nitzel la inceput pana m-a decid la setari. Chestie e ca dupa ce ma decid nu vreau sa imi mai bat capul si sa-l las tot timpul asha. Am auzit de la unul de la altul ca nu e bine sa faci overclock ca pica dupa ceva timp(caz concret dupa aprox un an). Voi cat ati rezistat pana acum cu oc-ul?(ma intereseaza in special Barton de la 2500+ la 3200+ cu FSB@400Mhz) | ||
|
| | #2079 (permalink) | ||
|
Diferenta e destul de mare: http://www.dansdata.com/ascer_ttv11.htm http://www.dansdata.com/quickshot011.htm | |||
|
| | #2080 (permalink) | ||
|
Mai am citit review-ul in legatura cu Volcano11 si Volcano 12, dar tot nu imi este clar care ar fii mai bun dintre ele...am vaz ca 12 are doar 3 palete si din cauza asta poate e mai galagios nush ce sa zic... Astept o parere si de la Brutux pe care sa-l iau ? | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|