![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| i7 860 4GHz temperatura prea mare???
Salut!!! De curand am achizitionat un I7 860, o placa de baza Gigabyte P55M-UD4, 4GB DDR3 (2x2) Kingston Hyperx 2000MHz, si coolerul Noctua NH-U12P + kitul de montare pe LGA1156 la care am mai adaugat un ventilator de 120mm pe langa cel cu care a venit coolerul!!! Problema e ca mi se par cam prea mari temperaturile raportate in comparatie cu ce am gasit pe net!!! Atasez un screen pt temp in load si unul pt idle Care sa fie problema???
__________________ Contact: 0726945705 | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
E ok.Atat are.Am vazut ceva asemanator la unul din prietenii mei,si nu e noob.870 are o marime a pastilei mai mica ca si un Nehalem,dar cel putin la fel de multi tranzistori. Va trebui sa te gandesti ca nu vei da toata ziua prime pe el,si la faptul ca esti inca in limita de siguranta. In jocuri nu vei avea peste 65 grade. Mai e de tinut cont ca ventilatoarele Noctua sunt silent,dar nah,totusi, nu poti avea si silent si rece. Deci la 4Ghz esti ok.Aia. Poti incerca 3.6Ghz, tinut la voltaj cat mai mic,si vezi asa cum stai cu temperatura...
__________________ i7 920 | Asus P6T Deluxe V2 Sparkle 8800GT (750 / 1900 / 950 ) ( Thermalright HR-03 + Nexus92 ) 3*2Gb TeamXtreem 1600Mhz DDR3 cl8 Corsair HX 620W | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Man ia si tu ultimul RealTemp ca ala al tau e uitat de vreme pentru procesoarele noi. ![]() Pasta ai aplicat-o cum trebuie? Adica in cantitate mica (bob, linie, spread, cum iti place da' numa' in cantitate mica sa fie). Ai strins bine surubelele in backplate? Intr-adevar temperatura in load e cam maricica pentru Noctua.
__________________ ...un fleac... m-au ciuruit... | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Nu o sa il ti mereu la 4 sau 4.2 ci numai cand o sa am nevoie, in rest defoult. Nu l-am luat pt jocuri ci pt randari 3d, editare video si foto, In momentele acelea o sa fie folosit la maximum, zgomotul nu ma deranjeaza, si am ales Noctua pt ca am vazut ca e printre cele mai bune. In legatura cu pasta am pus un bob de 4-5mm cel mult in diametru cum spune in carte! Totul defoult in idle: Si o chestie curioasa.... da eroare in prime, totul defoult... screenul vroiam sa il fac pt temperatura in load cu voltaj defoult: Acum care sa fie problema??? Si cred ca o sa dau jos coolerul si sa il montez din nou!!! o sa pun poze cum arata dupa dezinstalare si cum aplic instalarea acestuia. Asa arata backplate-ul instalat si suruburile:
__________________ Contact: 0726945705 Last edited by mike0yurry; 01-11-2009 at 13:38.. | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
ba se impaca chiar f bine am mai folosit si pe q9550 care l-am avut inainte si s-a impacat f bine, se va impaca si acum dar dureaza pana o sa aduc sistemul la un nivel optim de OC pt randare fara sa am temperaturi f mari...Si o sa mai am o problema cu istalarea a inca 4GB ram pe aceasta placa, deoarece coolerul e f mare si nu pot pune, deci ori schimb placa ori o sa vad daca il pot pozitiona altfel...
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Pentru ca are functia de reducere a frecventei si a voltajului "EIST" atunci cand nu e folosita activata. Pt detalii Enhanced Intel SpeedStep® Technology How To Document.
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Totul arata OK. Amprenta pastei e corecta si pe CPU si pe baza heatsink-ului. Toate surubelele sunt strinse la maxim? Ce temperatura ai in camera? In principiu m-as fi asteptat la ceva mai bine de la Noctua. Oricum inca stai bine, nu e motiv de ingrijorare. ![]() Niste memorii fara heatspreader cred ca ar incapea acolo.
__________________ ...un fleac... m-au ciuruit... | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
da, toate suruburile au fost la amxim, o sa le pun din nou si o sa trec la teste... temperatura camerei... undeva cred ca intre 25-28grade celsius, nu stiu exact, nu am termometru, dar stau in pantaloni scurti si tricou si ma simt f bine ) ... pai mem fara heatspreader la 2000MHz nu am vazut... ramane sa vad.. dar poate o sa apara si la noi EVGA P55 FTW si pe aia o iau, ca are loc destul pt coolerul acesta, iar la Gigabyte toate sunt asa inghesuite, singura pe care as putea monta ar fi P55-UD6 care are 6 sloturi de mem si ultimul, sau cel mai apropiat de cooler ar ramane gol
|
| | #13 (permalink) | ||
|
pai.. trebuia sa il remontez ca doar l-am dat jos. acum pozele: si... rezultatele, cu el nemontat in carcasa... Sincer sunt cam dezamagit de temperatura f mare in load, in Prime95 testul de "In-place large FFTs (maximum heat, power conpsumption, some Ram tested)" banuiesc ca mai mult de atat nu o sa atinga...
|
| | #14 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2008 |
Ca sa tii in "frau" un i7 (ht on) cu voltaje destul de mari nu e destul 1300 rpm. Orice cooler ai pune nu vei avea imbunatatiri satisfacatoare la acea turatie, oricum nu joci prime iar daca vrei bench sau un oc puternic uita de 1300 rpm.
| ||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
Nu te inteleg ce ai cu acei 1300rpm... e un vent de 120mm, unul destul de bun, iar el a venit impreuna cu restul coolerului NOCTUA NH-U12P, care peste tot e laudat... Mie mi se pare ca da prea mult la temperaturi, vreau 4 sau 4.2Ghz pt randari cum am spus si mai sus, dar nu cu 100grade celsius, si nici cu 90 sau 80, ci cu mai putin, de asta am deschis acest thread... Am vazut ca pe 1366 se descurca destul de bine la 4Ghz si speram ca si pe 1156 se va descurca, dar temp raportate sunt f mari, cel putin asa mi se par mie... Ma gandesc sa nu fie vre-o problema pe undeva... Si sa revin la cei 1300 ai NF-P12 care conform specificatiilor e unul f bun.
|
| | #16 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2008 |
Nu e totuna 4ghz cu 1,2v la 1366 sau 4ghz la 1156 cu 1.35v, cresterea voltajului face ca temperaturile sa creasca mult iar acele sub 80c la 4200mhz cu ~1.4v si 1300 rpm (si ~30c ambient) nu le vei obtine nici cu cel mai bun cooler de pe lumea asta. Asa ceva nu vei avea niciodata cu 1300rpm | ||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
Mike, de acu' esti pe miini bune. Ramiro e Dumnezeul coolerelor la noi asa ca eu unul as lua ca litera de lege ce-ti spune el. ![]() Adevarul e ca nici alea 28C din camera nu te ajuta prea mult. Incearca sa deschizi geamu' juma' de ora, ar trebui sa se simta. Si la tine si la CPU. ![]() LE: Intre 80-90 inca e OK, deabia la 99C procesorul isi face throttle.
__________________ ...un fleac... m-au ciuruit... Last edited by burebista; 01-11-2009 at 19:15.. | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
|
ok... deci am ajuns la concluzia ca sunt ok temp, si nu am de ce sa ma alarmez asa ca o sa mai umblu la stabilitate sa vad daca e ok.. si ramane sa vad ce aleg... 4.2GHz 1.40000v cu mem la 2000MHz sau 4000MHz 1.33750v cu mem la 2000MHz din bios... si eventual ceva tweak la mem.Momentan la 4GHz cu 2Ghz la mem cam asta da... o sa continui cu testul de stabilitate... Multumesc "poparamiro" si "burebista" !!! Acum as vrea putin ajutor pt ceva tweak la mem!!! Acestea sunt Kingston Hyperx KHX2000C9D3T1K2/4GX. Acestea sunt setarile de 2000MHz, iar voltajul pus in bios e 1.64v:
|
| | #20 (permalink) | ||
|
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |