Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware > Overclocking

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Thread Introduction
Cateva reguli generale inainte de a pune intrebari pe acest thread, ( si in general la instalarea orcarui procesor )

1. Specificati ce model de cooler ati folosit
2. Specificati ce model de procesor folositi si la ce tensiune il alimentati (core) si frecventa de functionare in cazul overclockingului.
3. Specificati ce temperatura (macar aproximativa ) aveti in camera in care se afla calculatorul in cauza
4. Specificati pe ce placa de baza este instalat procesorul.
5. Specificati daca sunt prezente si alte metode de racire/ventilare a sistemului ( Coolere suplimentare/ventilatoare de carcasa/carcasa deschisa )
6. Fiti sigur ca transferul termic intre procesor si cooler se efectueaza in bune conditiuni - pasta conductoare termica de calitate si cooler fixat ferm.
7. Verificati functionarea mecanica a coolerului si curatati-l de praf inainte sa trageti o concluzie.
8. In general , o temperatura mai mare a procesorului cu cca 30..35 grade celsius fata de temperatura aerului inconjurator inseamna ca se apropie necesitatea altui cooler mai performant.
9. Ati luat in considerare vreodata posibilitatea folosirii racirii cu apa sau cu ajutorul unei instalatii cu freon ?
10. OVERCLOCKARE PLACUTA !

Reply

Thread Tools
Old 23-08-2002, 13:35   #61
Registered User

hmmm... AS3 ? de unde produc asa ceva?

Cain is offline    Reply With Quote
Old 23-08-2002, 13:56   #62
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

Quote:
Originally posted by Cain
, si procu sta in fo 46 grade. e temperatura normala la un pepatru la 1,9? pina la cit ajunge in lucru? aa, nu, nu in jocuri, e pt un srv.
.
Man, ma enerveaza la culme cei care nu au bunul simt sa acorde putina atentie .... si mai zici ca faci si treaba asta de mai multe ori pe zi, adica instalarea de procesoare.... ai citit intro-ul threadului ? mai citeste odata punctul 3 !

Si schimba limbajul acesta agramat, ca nu suna bine deloc ( asta e un sfat personal si offtopic, nu te obliga nimeni sa-l urmezi .... )

BTW, mai lasdati-o balta cu AS3 si alte "vaseline", merge orice pasta termoconductoare, la P4 si Tualatin e suprafata de contact indeajuns de mare ca sa nu fie nevoie de pasta de calitate exagerata si coolere slefuite, nici nu se observa diferenta !

Mir is offline    Reply With Quote
Old 23-08-2002, 14:08   #63

Mir, la P4 1.6A pe care l-am facut de curind pt. un amic s-a cam observat diferenta. I-am facut toata treaba cu shmirghel fin de tot lipit pe o bucata de sticla/geam ca sa fie si fin si plat si i-am pus AS2, mai aveam eu putin si temperatura a scazut cam cu 3-5C. Acum omul il tine in 2.4GHz la 43-44C full load si voltaj default. Temperatura din camera este cam 27-30C.

Alexandrus is offline    Reply With Quote
Old 23-08-2002, 14:13   #64
Registered User

Man, daca stiam temperatura, o scriam. e undeva intre 25-35 grade Celsius. mersi de ideea de nesimtire.
acu pe bune, stii ce inseamna agramat ? te deranjeaza cum scriu... sorry, incerc sa schimb proza.
n-am ce sa las balta in privinta vaselinei, nu am folosit unsori din alea pina acum, doar siliconul obisnuit din cutiile coolerelor.

Old 23-08-2002, 14:15   #65
Registered User

apropo de vaseliele alea, m-au dezamagit putin si alea albe, si alea silver. unele sint prea moi si se imprastie destul de aiurea, altele rigide, si se usuca repede - alea silver. asa ca am amestecat saraciile alea, si am obtinut ceva interesant...

Old 23-08-2002, 14:57   #66
Mir
Super Moderator

Mir's Avatar

cain, in tre 25 si 35 grade ? atunci e "normala' o temperatura a procului inre 40...50 grade... nu ti se pare normal sa depinda temperatura CPU de cea a aerului inconjurator ? pana nu o afli exact e irelevanta aproape orice valoare a temperaturii CPU, degeaba o mai postezi aici....

ma deranjaza cum scrii in masura in care mi-e greu sa inteleg continutul mesajului, iar din lipsa acuta de timp tind sa-l ignor.... acum depinde de tine cum vrei sa fi perceput de cei din jur...nu e o problema tehnica/matematica exacta asa cum e HARDWARE-ul asa ca nu am dreptul sa comentez...era doar cu titlu de informare....

Treraba cu vaselina amestecata e intr-adevar interesanta, da-ne detalii....

Mir is offline    Reply With Quote
Old 23-08-2002, 16:30   #67
Registered User

okay, sa reformulez- e poate o problema de exprimare la mine - pina la ce temperatura functioneaza optim procu de p4?
mi se pare FOARTE normal si firesc sa depinda de temperatura mediului ambiant, cu toate ca o racire corespunzatoare poate face abstractie PARTIAL de ambient.
scriu mai anapoda pentru ca scriu repede. sint de acord cu ce spui: daca nu intelegi ce vrea omu sa spuna, ignori postul.
am amestecat o seringa de silicon argintiu - din ala obisnuit, neconducator sau f f f slab conducator de electricitate - cu o "doza" de silicon alb - si asta banal. am obtinut un silicon cenusiu, cam cu aceleasi proprietati ca silverul, dar ceva mai moale, mai unguent, daca intelegi ce vreau sa spun. mie mi s-a parut bun ala silver, dar cind am depanat ceva amd-uri am constatat ca saracia aia se USCASE !!! iti dai seama ca nu mai facea un schimb bun de caldura, si proacele alea se incingeau cam mult. acu o sa vad cit de bun e asta, cind oi mai prinde un sistem la depanat, si de curiozitate sa-i scot si coolerul (sper ca de curizitate, nu de schimbare de proc )

Old 23-08-2002, 16:36   #68
Efficiency

Rezare's Avatar

Cain, nu ai cum sa faci abstractie in nici un fel de ambient.

Rezare is offline    Reply With Quote
Old 23-08-2002, 16:42   #69
Registered User

am inteles sa traiti ! da imi spui si mie LA CE TEMPERATURA FUNCTIONEAZA OPTIM P4 ??? sau o dai in barci aiurea ?

Old 23-08-2002, 18:11   #70
Efficiency

Rezare's Avatar

Ma baiete, atata vreme cat nu esti in stare sa te duci pe site-ul celui care a facut procesoarele (in speta la Intel) si sa te uiti la o chestie de genul asta, nu vad deloc pointul la a te da rotund aici.

Daca a fost prea greu, uite un ajutor:

http://www.intel.com/support/process...m4/thermal.htm

Daca tot nu intelegi, mai posteaza pe aici, vom fi foarte fericiti sa facem pe motorul de cautare pentru tine.

Rezare is offline    Reply With Quote
Old 25-08-2002, 02:08   #71
Registered User

cain,
T case maxim la p4 este intre 69 si 78 grade celsius in functie de intel stie , dar se pare ca nu este nici o problema daca e mai mult pentru ca procul isi va micsora viteza cum am vazut in filmuletul de pe Tom`s Hardware.
Vezi :aici

Apropo de sisteme de racire - a folosit cineva sistemul Peltier?

Last edited by papi; 25-08-2002 at 02:28.

papi is offline    Reply With Quote
Old 25-08-2002, 03:09   #72

papi, Peltier nu e sistem de racire, e numele unui fizician care a inventat celula termoelectrica, care mai este numita si peltier.

Si da, am folosit eu un MCW462-UT pe un AXP.

Old 25-08-2002, 09:30   #73
Registered User

Alexandrus,
este evident ceea ce spui ;
ma gandeam doar ca atunci cand aceasta este montata intr-un sistem pe post de pompa de caldura (pe sensul de evacuare a caldurii) , pot sa-i spui sistem de racire .
cum ai scapat de condens ?
stii cumva unde gasesc si eu unul pentru procesor?
multumesc ,

Old 25-08-2002, 14:59   #74

Se pare ca tu chiar nu stii ce si cum este un TEC sau peltier.
Asta e pe o fata foarte rece, sub 0C, si pe cealalta foarte cald, deci trebuie racit cu ceva gen watercooling, ca nu prea gasesti cooler destul de puternic.
Si apoi majoritatea TEC-urilor sunt pe 24V sau 15V, deci itit trebuie sursa speciala. Mai sunt si pe 12V, dar trag atit curent ca iti trebuie ori sursa speciala ori o a doua sursa, deci ....

Si ca sa-ti raspund, in Romania nu am vazut asa ceva inca.

Old 27-08-2002, 00:01   #75
Registered User

Alexandrus,

Se pare ca TU AI O PROBLEMA de intelegere ori iti place teribil sa te dai mare (macar daca ai avea pentru ce) . Se pun intrebari aici iar tu raspunzi cu totul altceva , si la misto.
Ce imi spui tu mai sus ,stie oricine stie sa citeasca (in engleza ce-i drept) de pe sutele de pagini din web .
Eu am pus doua intrebari aici :
-a folosit cineva sistemul Peltier?
-cum ai scapat de condens ?
iar tu ai inceput sa bati campii pe linga subiect , fara sa raspunzi .

Cu scuzele de rigoare pentru ceilali,

Old 27-08-2002, 02:41   #76

papi, in primul rind ca esti cam offtopic.
Pe linga asta, eu am incercat sa-ti explic ceva si sa te ajut dar vad ca e greu.
In primul rind, ti-am mai spus, e grresit spus "sistemul Peltier" pt. ca pur si simplu nu e sistem, e o tehnologie daca vrei.
Si apoi daca stiai ce este nu intrebai daca a folosit cineva pt. ca oricum un TEC nu poate fi folosit de unul singur, cum ti-am mai spus.

Pt. a doua oara, DA, am folosit un MCW462-UT care are un TEC de 226W sub WB. De condens nu scpi oricum ai da-o, trebuie izolat cu izopren.
Happy now ?

Old 27-08-2002, 03:43   #77
Registered User

Alexandrus,
As putea spune ca sunt intopic atata timp cat pentru a face OC cat mai sus iti trebuie racire cat mai jos , nu ?
Cu incercarea ta de a da explicatii , intr-adevar e greu .
Poate ca exprimarea nu a fost cea mai reusita dar cine cunoaste domeniul ar intelege imediat la ce se refera "sistemul Peltier", visavis de racire .
Tocmai de aceea pentru ca TEC-ul nu poate fi folosit de unul singur , ansamblului TEC + orice scula de racire deasupra , i-am spus eu "sistemul Peltier".
Singura informatie utila e ca nu scapi de condens. Merci
Very happy
Se incheie o discutie foarte fructuoasa !

Din nou scuzele mele ,

Old 27-08-2002, 11:04   #78

papi, e o singura problem in ce spui tu. TEC-ul nu poate fi folosit cu orice scula de racire deasupra, pt. ca pur si simplu se arde si arde si acea scula daca nu e racit cum trebuie. Plus ca performanta sistemului depinde foarte mult de acea "scula" de deasupra.

PS. Crede-ma, cunosc destul de bine domeniul.

Old 31-08-2002, 01:20   #79

Tocmai mi-am pus in gind sa trec pe Intel, asa din curiozitate mai mult.
Singura problema este ca P4 1.6A s-a scumpit in ultima vreme....
Ma rog, intrebarea este daca trebuie sa caut un anumit stepping ca sa fac OC mai bine sau pot lua cu incredere orice P4 1.6A ?

PS. Daca ma poate ajuta cineva sa fac rost mai ieftin de acel P4 1.6A ar fi grozav

Old 01-09-2002, 12:59   #80
Registered User

[Ntt]Sodom's Avatar

orice P4 1.6A fabricat in CostaRica tzine superbine la OC in schimb
scumpirea e reala pentru ca Intel a anuntzat oficial oprirea productziei la northwood 1.6 asha ca ar cam trebi sa te grabesti
Where my black horse rides.
Fire's in my soul
Steel is on my side.

[Ntt]Sodom is offline    Reply With Quote
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware > Overclocking

Thread Tools

Posting Rules