Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware > Overclocking

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 09-07-2004, 00:07   #1 (permalink)
Oaia neagra

Gizăs's Avatar

NVIDIA - overclocking, temperaturi, driveri, probleme (gpu & chipsets)

Intrucat nu avem un topic unde sa discutam despre subiect, il initiez eu pe asta. In mod sigur NVIDIA nu mai e ceea ce era inainte - locul 2, mai slaba in performante si mai scumpa. In aceiasi bani care ii dai pe un X800 pro cumperi un 6800GT, cu f putin noroc o/c-abil in Ultra cu performante mai bune (cel putin la viteze default), 16 pipes si PS 3.0. Puteti posta aici pareri, rezultate, sugestii etc
Barbatul ideal in viziunea oricarei femei: bogat (ca sa aiba cu ce sa o respecte), urat si/sau gras (sa nu se uite alta la el) si complexat de asta (ca sa nu se dea el la altele), prost, darnic, indragostit de ea si cu program de lucru/afaceri cat mai lung (ca ea sa se culce cu cat mai multi tipi bine).

Gizăs is offline    Reply With Quote
Old 09-07-2004, 00:20   #2 (permalink)
Press Del...

B-Boy's Avatar

ok, eu vreau sa stiu cat scoti tu cu 6800-le si cat merge fortat

B-Boy is offline    Reply With Quote
Old 09-07-2004, 00:26   #3 (permalink)
Oaia neagra

Gizăs's Avatar

Uite aici una http://www.computergames.ro/forum/at...chmentid=16355
Acum sunt la peste 11500 - pe AXP. Incerc sa urc niste poze.
Sunt curios cat as scoate pe un P4 bine indopat, dar ma voi lamuri in curand.
Barbatul ideal in viziunea oricarei femei: bogat (ca sa aiba cu ce sa o respecte), urat si/sau gras (sa nu se uite alta la el) si complexat de asta (ca sa nu se dea el la altele), prost, darnic, indragostit de ea si cu program de lucru/afaceri cat mai lung (ca ea sa se culce cu cat mai multi tipi bine).

Old 09-07-2004, 00:29   #4 (permalink)
Press Del...

B-Boy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Caligula
Sunt curios cat as scoate pe un P4 bine indopat, dar ma voi lamuri in curand.
sau mai degraba pe un A64

cat merge oc-ata placa? baga-te pe div !

Old 09-07-2004, 00:35   #5 (permalink)
Oaia neagra

Gizăs's Avatar

Ma bag, rabdare
Am RAM prost, nu merge in 420 (5-3-3-2.5), dar tine 335 in 5-2-2-2.
Deocamdata, dupa metoda alexx (adica cu artefacte vizibile) o tin in 412 cu 1130. E clar ca are nevoie de racire mai buna ( ultra vine cu niste mega-radiatoare, dar nimeni nu aduce inca Ultra in Romania , si asa pe asta am luat-o de la test sample-uri, cu interventii ), poate pe viitor vor aparea solutii 3rd party.
N-am bani de A64 inca Si e inca in stadiul de pionierat, se renunta la socket 754, aplicatii native nu sunt prea multe (am insa multe pe Linux pe Opteron, dar acolo abordez altfel problema). P4 pare inca o platforma solida pt gaming bun (n-am zis extrem).

Old 09-07-2004, 00:38   #6 (permalink)
Registered User

sfantu_petre's Avatar

god damn caligula !!! si uite asa la anu' 1X.XXX, unde X = 1 to 9 o sa ajunga ceva banal. Pricepui acu dc dadusi 9800se@PRO@XT de la mine.

sfantu_petre is offline    Reply With Quote
Old 09-07-2004, 00:42   #7 (permalink)
Registered User

sfantu_petre's Avatar

btw cum nimeni naduce ultra ? toata lumea aduce, nimeni nu are pe stoc insa. . de la test - sample ? chiar ma speriasem ca se poate cumpara 6800 pe la noi.

Old 09-07-2004, 00:44   #8 (permalink)
Oaia neagra

Gizăs's Avatar

sfinte petre, asta e, viata merge inainte
Oricum, placa aia era o bomboana, facea 420/730 fara artefacte, cu artefacte se ducea calma si in 500/760. Daca ii faceam si o racire mai buna, cred ca ma duceam mult mai sus. Cu voltmoduri statea fara artefacte la 450/780, da ardea mai rau ca soarele Si tocmai ii face si Colonelu vant.

Old 09-07-2004, 00:51   #9 (permalink)
Registered User

sfantu_petre's Avatar

am auzit. se pare ca e bumerang. cica vine inapoi (sper) . mai am una care duce ca ea da face "nativ" punctuletze micutze. oricum la scoru ala al tau imi vine sa o scot si sa o rup pe genunchi. . si tocmai cand mi se parea 5200 pe celeronu meu la 2.4 ceva extraordinar !!!

Old 09-07-2004, 00:54   #10 (permalink)
Oaia neagra

Gizăs's Avatar

Ii trebuie voltmod daca face "zapada". A fost super aia, multumesc si acum mult pt ea.
A venit si screenshot. Cam atat pot - deocamdata - sa scot din amd-ul meu. Bartonul e slab (2.3Ghz la 1.9v) si locked, memoria e slaba (vezi mai sus), pe un sistem mai bun (2.4Ghz, 5-2-2-2) probabil ca iese mai bine. Ne mai auzim duminica seara, maine si poimaine sunt cu treburi
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	amd3.JPG
Views:	1222
Size:	94.4 KB
ID:	16361  

Old 09-07-2004, 11:10   #11 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Caligula
Ii trebuie voltmod daca face "zapada". A fost super aia, multumesc si acum mult pt ea.
A venit si screenshot. Cam atat pot - deocamdata - sa scot din amd-ul meu. Bartonul e slab (2.3Ghz la 1.9v) si locked, memoria e slaba (vezi mai sus), pe un sistem mai bun (2.4Ghz, 5-2-2-2) probabil ca iese mai bine. Ne mai auzim duminica seara, maine si poimaine sunt cu treburi
Hoollyy SHITTTT !!!!! De unde ti-ai luat 6800 GT in ro ????
Please Si daca esti dragut sa ne zici si pretu ???

shimo is offline    Reply With Quote
Old 09-07-2004, 12:38   #12 (permalink)
bobolan

Varzmaster's Avatar

GT-ul imi vine si mie saptamana viitoare abia . Imi vine sa strang pe careva de gat ca nu s-a tinut de treaba. Caligula, vezi ca ai PM.
IT Direct #2 techie

Varzmaster is offline    Reply With Quote
Old 09-07-2004, 17:01   #13 (permalink)
Registered User

mitza9000's Avatar

Quote:
Originally Posted by shimo
Hoollyy SHITTTT !!!!! De unde ti-ai luat 6800 GT in ro ????
Please Si daca esti dragut sa ne zici si pretu ???
pai uitete shi tu aici
http://www.bestcomputers.ro/detaliu_produs.php?cod=1379
nu e chiar GT dar se apropie....

mitza9000 is offline    Reply With Quote
Old 09-07-2004, 17:17   #14 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by mitza9000
pai uitete shi tu aici
Am vazut-o si pe aia .... Dar eu vreau GT

shimo is offline    Reply With Quote
Old 09-07-2004, 17:18   #15 (permalink)
Registered User

alexx's Avatar

Quote:
Originally Posted by mitza9000
pai uitete shi tu aici
mitzo, ordinea e in felul urmator: 6800 ultra >6800 GT > 6800 simplu 12 pipe 128 ram

alexx is offline    Send Message via Google Talk to alexx Reply With Quote
Old 09-07-2004, 20:24   #16 (permalink)
Registered User

Caligula, ce drivere ai folosit la test? Spune-mi te rog, chipul face si throttling?

Morphy^ is offline    Reply With Quote
Old 09-07-2004, 20:27   #17 (permalink)
Registered User

h0stile's Avatar

hopefully...la sfarsitul sapt viitoare va spun si eu cat scot cu un 6800GT si un P4 la 3.5GHz

pana atunci.... /me laying low
I'mma do the things / That I wanna do / I ain't got a thing / To prove to you / I'll eat my candy / With the pork and beans / Excuse my manners / If I make a scene / I ain't gonna wear / The clothes that you like / I'm finally dandy / With the me inside / One look in the mirror / And I'm tickled pink / I don't give a hoot / About what you think

h0stile is offline    Reply With Quote
Old 09-07-2004, 21:23   #18 (permalink)
Registered User

Fiind vorba de nVidia si nu numai de 6800, imi permit sa pun doua poze aici, cu o saracie de 5900XT cu racire default, memorii fara heatsink si driver 61.36...

BTW, dupa ce am modificat biosul si am relaxat timpii memoriei, de la 700Mhz cat au cipurile de 2,8ns am reusit sa le duc in 940Mhz fara artefacte. Partea proasta la acest chip este throttlingu'... iti scade viteza cand ti-e lumea mai draga
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	aqua3.PNG
Views:	707
Size:	609.6 KB
ID:	16401  Click image for larger version

Name:	2003-3.PNG
Views:	983
Size:	193.3 KB
ID:	16402  

Morphy^ is offline    Reply With Quote
Old 09-07-2004, 23:48   #19 (permalink)
Press Del...

B-Boy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Morphy^
Fiind vorba de nVidia si nu numai de 6800, imi permit sa pun doua poze aici, cu o saracie de 5900XT cu racire default, memorii fara heatsink si driver 61.36...

BTW, dupa ce am modificat biosul si am relaxat timpii memoriei, de la 700Mhz cat au cipurile de 2,8ns am reusit sa le duc in 940Mhz fara artefacte. Partea proasta la acest chip este throttlingu'... iti scade viteza cand ti-e lumea mai draga
ooo, ai scos ceva cu micutza

Old 11-07-2004, 14:11   #20 (permalink)
Oaia neagra

Gizăs's Avatar

Placa a fost luata de la Best (multumesc mult, daca citeste careva de acolo).
Scorul meu in topul 3dmark 2003 vad ca inca nu a aparut, se pare ca va mai lua cateva saptamani.
Daca (,) careva din voi imi poate vinde un p4 foarte o/c-abil (preferabil >3.0C, SL78Z sau SL6WK Q343-346 sau L404-412 AEP - 30 condensatori pe spate, dar merge si orice sare de 3.7Ghz pe aer in Vcore default),boxed, cu factura si garantie, intr-un pret rezonabil, il rog sa ma caute pe private. Ma rog, cine are posibilitatea sa caute in borcanul de procesoare...

Last edited by Gizăs; 11-07-2004 at 14:39.

Advertisment
Inscrie-te in arena viitorului! Te asteapta batalii in timp real, foarte rapide!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware > Overclocking

Thread Tools

Posting Rules