![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Placi de baza socket 775 cu suport Conroe/Penryn : discutii, recomandari
ce ati alege intre http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza...finity-p965-s/ sau http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/abit/ip35/ as avea cateva intrebari: 1. care are performante mai bune la frecvente default? 2. care are potential mai mare de oc?
__________________ Procesor=nimic, motherboard=nimic, placa video=nimic, memorie=nimic, hdd=nimic | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
DFI all the way daca vrei OC, daca nu, ramai la Abit
__________________ Conroe 6600@3200 Mhz,Thermalright Ultra 120+Akasa 120,DFI P-965-S Dark, 2 Gb A-Data Extreme DDR 800+, 2xMaxtor 160Gbx2 Sata, WD 640 Gb AAKS, WD 500 Gb AAKS, PIONEER 212BK, NEC 3550A, 8800 GTX Twintech, Asus AGEIA Physx, Eizo L985EX S-IPS, Creative X-Fi Fatal1ty FPS rack&remote, Creative Inspire 5.1 5300-Logitech Mx 700 on Func 1030 black, Logitech DiNovo-Hardcano 10-Enermax UCA8FATR4, Chieftec Dragon full tower modded-Enermax Liberty 500W, 8 coolers-APC Smart UPS 1000VA-ACER 5101 WLMI Laptop | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Am 965-S Dark-ul si pot spune ca este un monstru in materie de OC , mie personal in afara de DFI si ASUS nimic nu-mi inspira incredere . Trebuie sa imi vina una mai noua deci cea curenta este for sale , aici este hardware nu publicitate daca crezi ca te tenteza astept un PM ! Numai bine.
__________________ Din motive personale NU mai fac deal-uri decat cu membri CG care au un numar insemnat de post-uri si/sau TR !!! Multumesc CG, | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Am facut OC pe Abit Ip35,si m-a dezamagit dpdv al optiunilor VPLL si VTT,care erau la niste valori de tot rasul(mici).VPLL se oprea la 1.55V si VTT pe la 1.5V,sau 1.4V.Foarte importante pt un proc care are mici dificultati in a urca in FSB,cat si spre a forta FSB spre limita. Ce sa mai zic de rapoartele indicate in BIOS,care nu indicau strap-ul folosit,ci doar niste rapoarte aruncate,si unde trebuiau sa fie 9 rapoarte(cate 3 per strap),Abit nu avea decat 6 rapoarte. Nu frate,Ip35 e un BIOS gluma,pana si P5K e o placa mai buna de OC ca ea.Punct.DFi-ul suporta wolfdale cu update de BIOS,si e mult,mult mai tzapana,desi e 965.Recomand ori asta,ori P35 DFi blood IRON.In lipsa de bani as lua si P5K,cu tot cu problema ei de vdroop.Am avut si se OC bine,iar ram-ul pe P5K merge mai sus ca pe Blood iron,rapiditatea fiind aprox la fel.
__________________ i7 920 | Asus P6T Deluxe V2 Sparkle 8800GT (750 / 1900 / 950 ) ( Thermalright HR-03 + Nexus92 ) 3*2Gb TeamXtreem 1600Mhz DDR3 cl8 Corsair HX 620W | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
| hexOr,esti depasit(cu hiperbole d-astea),ma lesi?! abitul nu-i de OC,are BIOS gluma... ![]() Ete,dual si inca un Quad@4 GHz. Ca sa faceti comparatie,abit IP35 Pro duce maxim un 4.2 GHz pe aer(not stable),asa ca IP35 sau IP35-E sunt aproape de acest prag cu tot bios-ul gluma de care se leaga hexor. abit sau DFI e OK,dar sa fie P35(chipset ideal pt noile procesoare);nu zic insa ca nu e un mare plus suportul Wolfdale la DFI Dark. ![]() Si Blood Iron merge cu Quad Q6600@ 4 GHz! ![]() E si la hexor in semnatura,by the way,placa "nerecomandabila"!
__________________ E5200@2.80 GHz, abit IP35-E, 4x 2 GB G.Skill 2GBPQ@900 MHz, HIS HD 4650 - 512MB DDR2, Seagate 7200.10 160GB, Samsung SH-S203B, Creative SB Audigy SE, Samsung 931C, Superb 460W. Last edited by lucky_may_be; 16-01-2008 at 08:17.. | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
Va rog sa va limitati la argumente tehnice nu la "placa mea are mai multi condensatori decat a ta"... Urmariti intai ce vrea omul si dupa aceea analizati si alte aspecte (overclockingul nu intra aici in discutie) Dintre cele 2 intr-adevar Abit-ul are sloturile PCI ceva mai libere deci asta as alege (si eu s-ar putea sa fiu nevoit sa cumpar ceva asemanator avand in vedere ca am cateva placi PCI pe care le-as folosi)
__________________ just cruisin'... ATENTIE! Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
De ce nu un DFI LP DK P35 T2RS? Asta desigur dacă nu te supără acoperirea porturilor PCIx 1. Preţul e însă peste IP35.
__________________ Toate cele bune! E8400↕Ninja B+↕DFI LP DK P35-T2RS↕2x2GB + 2x1GB Mushkin XP2-6400↕Zotac GTX260AMP2↕RAID0 2xSeagate ES.2 500GB + 7200.10 320GB CM HAF 932↕Enermax Modu82+ 525W↕Philips 170C↕Asus Xonar D2X↕Klipsch Promedia GMX A-2.1 FOLDING@HOME | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
|
Dfi Infinity P965-S este intradevar un monstru, mai ales din punct de vedere al vitezei. Este cea mai rapida implementare pe 965, si este una dintre cele mai rapide placi de baza care exista pe piata la ora actuala. Aceasta "rapiditate" se concluzioneaza intr-o medie de ~5% intre rezultatele in diverse teste, putin pentru home-user, urias pentru overclockeri. Acum, problema se pune astfel...Daca vrei sa participi la concursuri de SuperPi sau ceva de genul, cu siguranta Dfi-ul merita. Daca nu te intereseaza acest aspect, atunci poti merge pe P35 (desi eu unul as prefera Dfi LP P35 DK, nu Abit IP35). Totusi, strict on-topic, intre cele doua placi de baza datele arata cam asa: DFI P965-S avantaje -viteza maxima -diferente foarte mici intre voltajele setate in bios si cele reale -lucreaza foarte bine cu latentele memoriei (fie ele mici sau mari) -simpla, eficienta, "solida" -pret dezavantaje -datorita sublatentelor foarte stranse la care nu ai acces (este vorba despre setari ale chipsetului) nu overclockeaza memoriile foarte sus (pe la max 1250 se plafoneaza) -overclocking-ul procesorului este putin mai redus decat in cazul chipsetului P35, poate si din cauza punctului urmator -lipsa setarii vPLL, setare care afecteaza drastic FSB-ul maxim atins -este putin mai dificil sa jonglezi peste FSB 500-550 -duouble boot -functionare problematica impreuna cu quad-core Abit IP35 avantaje -chipset P35, permite un overclocking ceva mai ridicat al procesorului -memoriile pot urca mai sus decat in cazul Dfi-ului -se intelege de minune cu procesoarele quad-core dezavantaje - lenta - temperaturi destul de mari fara mod operat asupra sistemului de racire - valori mici ale setarii vPLL - vdroop accentuat - nu straluceste in scalarea performantei odata cu scaderea latentelor memoriei Inteleg ca vrei sa treci la P35, ceea ce mi se pare o alegere ok in acest moment. Totusi, daca overclocking-ul te intereseaza destul de mult, eu unul ti-as recomanda Dfi LanParty P35 DK. | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Lucky_be_me,eu nu vorbesc subiectiv.Am dat cu noroi in IP35,pentru ca intuiam ce poate,si am testat un E4400 pe ea,si am incercat un OC peste 3,2Ghz. Ca sa clarificam ceva procul mergea la vdef 3Ghz,deci procul era un proc bun.In momentul in care eun nu pot nici macar sa bootez la 3.3Ghz,sau nu am PLL,sau VTT e mascat prin alta denumire sau nu exista pe acolo,sau VGTL nu e in BIOS,atunci eu consider cu mana pe inima ca placa respectiva nu ma serveste ca interese.Pt mine e un gunoi,fara rezerve si fara exagerari. Poate omului o sa-i placa,dar la 3.5mil,ai MSI P35 neo2,in detrimentul Abit-ului.Niste quad-uri care au urcat ,care poate au un batch bun sau sunt G0,nu sunt un exemplu pt placa.Proacele carora le trebuie "ajustari" reprezinta o provocare,si acolo se va vedea diferenta.
__________________ i7 920 | Asus P6T Deluxe V2 Sparkle 8800GT (750 / 1900 / 950 ) ( Thermalright HR-03 + Nexus92 ) 3*2Gb TeamXtreem 1600Mhz DDR3 cl8 Corsair HX 620W | |||
|
| | #15 (permalink) | |||
| Quote:
Temp. destul de mari?... IP35 are sistem de racire Silent OTES/some good pipes,pe xbitlabs: Quote:
Quote:
Ca la un OC mai indarjit trebe un mod al sistemului de racire e altceva,asta e valabil cu orice placa. Vdroop?Cate placi nu au asa ceva!...nu s-a demonstrat de catre nimeni impactul vdroop.....e discutabil! Scazi latente si ce?Efectele sunt exact frectie la palarie.Oricum,latentele merg scazute bine,vezi graficul mai sus in thread. Poate sa-si ia orice,dar sa fie lamurit pe bune. PS 2008 e anul Penryn,deci o placa cu chipset nou e cea mai buna alegere.
__________________ E5200@2.80 GHz, abit IP35-E, 4x 2 GB G.Skill 2GBPQ@900 MHz, HIS HD 4650 - 512MB DDR2, Seagate 7200.10 160GB, Samsung SH-S203B, Creative SB Audigy SE, Samsung 931C, Superb 460W. | ||||
|
| | #16 (permalink) | ||
|
Normal ca o sa-si ia ce vrea dar intrebarile lui se refera la niste limite decente ale posibilitatilor de overclock. Va rog sa nu mai duceti discutia prea departe... chiar nu este cazul.
__________________ just cruisin'... ATENTIE! Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
| | #18 (permalink) | ||
|
Reviewuri platite sa o crezi tu ,cei de pe InsideHW au si Dark in review,unde o considera cea mai buna pe chipsetul ei.Quote:
__________________ E5200@2.80 GHz, abit IP35-E, 4x 2 GB G.Skill 2GBPQ@900 MHz, HIS HD 4650 - 512MB DDR2, Seagate 7200.10 160GB, Samsung SH-S203B, Creative SB Audigy SE, Samsung 931C, Superb 460W. | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
am cumparat Abit ip35 la prima vedere e ok. mi-a esuat primul update de bios, dar am rezolvat pana la urma (m-au cam trecut transpiratiile) acum am versiunea 14 a biosului problema este ca ma indoiesc de calitatile ei de overclocking inainte de asta am avut asus P5B deluxe si am atins usor cu ea si procul E6700 un fsb de 480 cu asta nu reusesc sa trec de 350 cam mare diferenta totusi.oare trebuie sa setez ceva anume pe la voltaje care sa-mi permita depasirea pragului asta de 350 mhz? multiplicatorul la proc l-am dat pe 6, vcore am dat 1.4 (1.3 default) pci ex:100mhz, memoriile 1:1 (memoriile sunt kingston pc9600), cpu vtt 1.2v default, ichio 1.5v default, mch 1.25v default. latentele memoriei sunt setate pe 5.5.5.15 functiile speciale ale procesorului au fost date pe disabled momentan merge la 350 x9 =3150 mhz am pus memoriile la 2:3 adica 1050mhz cu latente 4.4.4.12 latimea de banda a memoriei in sandra e aprox 7000 3dmark2001 =50216 3dmark2003=37500 3dmark2005=18571 3dmark2006=10774 configuratie sistem: abit ip35 dark raider core2duo E6700 cooler asus triton 75 + revoltec 12 cm 2x1gb kingston pc9600 hyper x sapphire 3870 sursa point of view 550w wd 250gb sata2 dvdrw asus ps: stiam ca Dfi p965-s se preteaza mai bine la overcloking, dar am mers pe abit pentru chipsetul p35 mai nou decat la dfi
__________________ Procesor=nimic, motherboard=nimic, placa video=nimic, memorie=nimic, hdd=nimic | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |