Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware > PC Setups & Recomandări

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 16-09-2008, 12:01   #1 (permalink)
Registered User

krakilla's Avatar

Cnfiguratie PC Nou

Vreau calculator nou, dupa ce am fost convins ca al meu nu merita upgrade-dat. Ma imprumut la o banca pentru prima oara in viata si nu vreau sa ma indatorez degeaba. Cum voi sunteti la curent cu ce se merita si ce nu, va cer umil, ajutorul.
Sa aveti in vedere ca pc-ul il iau in primul rand pentru jocuri. Stiu ca exista componente (in special placi video) care nu isi confirma pretul raportat la calitate, desigur in comparatie cu alte componente de clase/serii inferioare.
Nu ma deranjeaza daca incercati sa imi economisiti bani, ba dimpotriva, rasplatesc in bere/suc.
Eu m-am gandit asa, dar astept sugestii si sfaturi, in special prvind placa video si placa de baza. Nu sunt 100% hotarat pe configuratia asta, asa ca daca imi puteti oferi cu totul alta, la performante mai bune si acelasi pret sau la pret mai mic si aceleasi performante, nu va refuz.
Multumesc!

http://forum.computergames.ro/attach...1&d=1221555465

Editat Ulterior:

Scuze, am uitat sa spun ca singura componenta batuta in cuie, este placa de sunet. Am un sistem Logitech Z5500 si fara placa asta de sunet il am degeaba.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Configuratie.jpg
Views:	90
Size:	151.1 KB
ID:	385340  

Last edited by krakilla; 16-09-2008 at 12:29..

krakilla is offline    Reply With Quote
Old 16-09-2008, 12:04   #2 (permalink)
Taw
CG Editor

Taw's Avatar

Un PC nu merita niciodata un imprumut la banca, decat in conditiile in care ai nevoie neaparata de el (freelancer de ex) si iti recuperezi banii in scurt timp cu ajutorul lui.
Iti faci credit la banca pt o placa video de 10mil?

Taw is offline    Reply With Quote
Old 16-09-2008, 12:11   #3 (permalink)
Registered User

krakilla's Avatar

Exact asta am vrut sa fac initial. Dupa care am aflat ca Athlonul meu 3000+ imi gatuie placa video si o iau degeaba. Dupa care am aflat ca imi pot purcede Athlon pe 939 foarte scump sau la mana a doua, nici o varianta nefiind viabila. Dupa mi-am dat seama ca trebuie schimbata placa de baza, dupa a inceput sa ma doara rau capul.
Asa ca fac sacrificiul asta, dar nu vreau sa-l fac degeaba sau mai bine spus ca prostea. Daca iau ceva, sa fie de calitate si sa-mi ruleze bine toate jocurile, macar pana platesc banca.
Nu sunt interesat de Xbox-uri si alte chinezarii. Cand jocurile vor fi mai complexe pe ps sau xbox, imi iau si eu.
Asa ca, va rog, ma ajuta cineva?

PS: referitor la intrebarea ta, nu! imi fac credit la banca pentru senzatia oferita de terminarea unui joc dupa vreo cateva nopti nedormite. nu dau bani pe obiecte, ci pe senzatii!

Old 16-09-2008, 12:16   #4 (permalink)
Registered User

Jonny Quest's Avatar

Phenom-ul nu prea are ce sa caute intr-o configuratie de gaming, carcasa si sursa sunt nesimtit de scumpe.
Depinde la ce rezolutie te joci, pentru maxim 1680 x 1050 e de ajuns HD 4850 : http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/78436/
Pentru rezolutie mai mare merge un HD 4870 sau un un GTX 260 : http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/78442/

Daca te hotarasti sa-ti iei GTX 260 ai grija sa incapa in carcasa.

Jonny Quest is offline    Reply With Quote
Old 16-09-2008, 12:32   #5 (permalink)
Registered User

krakilla's Avatar

Din cate stiu Amd-urile sunt mai recomandate cand vine vorba de jocuri. Stiu ca s-a mai discutat, dar sunt in urma cu stirile.
Ma rog, cum spui tu!

Asa ca, daca se poate, as prefera configuratii pe platforma AMD. Daca se indupleca vre-un user care se pricepe foarte bine la configuratii sa-mi faca si mie una. Nu vreau sa par pisalog, dar va dati seama cat de important este pentru mine... Pur si simplu o configuratie care sa ruleze foarte bine jocuri (nu la rezolutii foarte marii) si sa aiba componente de calitate. Nu-i nici o problema daca nu sunt pe AMD, eu am spus doar ca asta as prefera.

Multumesc mult!

Last edited by krakilla; 16-09-2008 at 13:01..

Old 16-09-2008, 13:00   #6 (permalink)
Registered User

Daca tot te imprumuti de la banca macar ia configuratia propusa de mine. Mai buna, mai rapida, ram mai mult, tind sa cred ca antec 300 are o ventilatie superioara multor carcase. Iar vezi ca placa video este tot aia, dar cu 2 milioane mai ieftina. Eventual mai pui acest cooler de procesor si ai stabil e8400 @ 4000 mhz. Oricum sistemul recomandat de mine o sa iti duca jocurile la rezolutii de 1900x1200 lejer(chiar si crysis). Placa video se overclockeaza foarte usor si ai putea sa ajungi pe gtx280. Iar la configuratii de top intel are suprematia. E8400 este mult mai bun ca orice quad core de la amd in jocuri. Si sper ca ai observat si pretul scazut la configuratia mea...
P.S.: Trebuia sa postezi direct aici sa nu mai deschizi un thread nou: Recomandari sisteme cu sau fara monitor pe diferite categorii de pret . Acolo aveai deja cateva configuratii si vedeai clar ca gtx260 a ajuns la 820 ron si nu 1000 ron.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2780.JPG
Views:	77
Size:	189.7 KB
ID:	385362  

Last edited by Dani_alin; 16-09-2008 at 13:11..

Dani_alin is offline    Reply With Quote
Old 16-09-2008, 13:26   #7 (permalink)
Registered User

krakilla's Avatar

Multumesc! Scuze pentru thread-ul deschis, dupa am vazut si eu ca exista deja unul.
Cu riscul de a parea nerecunoscator (ceea ce nu sunt), sigur sursa Sintec poate tine sistemul? Spun asta pentru ca am avut ceva probleme cu sursele in trecut si acum suflu si in iaurt!

Old 16-09-2008, 14:02   #8 (permalink)
Registered User

GTX260 are un tdp de 182 W, ceea ce inseamna ca are nevoie de ~ 15 A in cel mai rau caz pe railurile de 12 V. Procesorul consuma cam 40W. Restul nu au consum mare. Aproximez ca sistemul va consuma in jur de 250W-270W chiar si cu ceva overclock nu cred ca va ajunge la 300W. Daca doresti poti opta si pentru ceva mai puternic de 500W. Mai mult de 500W nu stiu daca are sens sa te gandesti. Chiar si sirtecul de 460W o sa duca sistemul cu rezerva de putere, sa nu mai zic de blue power...

Old 16-09-2008, 14:31   #9 (permalink)
Registered User

krakilla's Avatar

Bine! Atunci, daca nu gasesc pe nimeni care sa te contrazica sau macar sa te completeze, asta ramane. Multumesc mult!

Old 16-09-2008, 15:04   #10 (permalink)
Registered User

Banzay's Avatar

+1 pt configul lui Dani_alin

Banzay is offline    Reply With Quote
Old 16-09-2008, 15:17   #11 (permalink)
Registered User

Gasesti aici cat consuma cu un quad core extream la 4000 mhz. Deci cu e8400 tot la 4000 mhz mult mai putin. Si tot acolo is o droaie de teste. Te uiti la grafice daca nu intelegi germana.

Old 16-09-2008, 15:25   #12 (permalink)
Taw
CG Editor

Taw's Avatar

Quote:
Originally Posted by krakilla View Post
Nu sunt interesat de Xbox-uri si alte chinezarii. Cand jocurile vor fi mai complexe pe ps sau xbox, imi iau si eu.
Asa ca, va rog, ma ajuta cineva?
Deci xbox-ul e chinezarie?
E bine, prosti producatorii astia de jocuri, GTA4 exclusiv pe console, Fifa next-gen la fel, Race Pro, Gran Turismo 5, etc, etc...
Daca asta e mentalitatea ta, reciteste postul lui dani_alin, configuratia lui este f buna.
Good luck in alegerea ta.

Taw is offline    Reply With Quote
Old 16-09-2008, 15:35   #13 (permalink)
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

Quote:
Originally Posted by krakilla View Post
Din cate stiu Amd-urile sunt mai recomandate cand vine vorba de jocuri.
...asa era acum vreo 3-4 ani, cand se batea Athlon64 cu Prescott. S-au schimbat multe de atunci.

Cosmin_C is offline    Reply With Quote
Old 16-09-2008, 16:18   #14 (permalink)
Registered User

RicaNeaga's Avatar

Raportat la suma totala destinata achizitiei, parca un Corsair 450VX ar fi o alegere mai normala si mai sigura. Si bani pot fi economisiti de la placa video, mai ales daca acest sistem este destinat ,,cuplarii" cu un monitor de 19"...

RicaNeaga is offline    Reply With Quote
Old 17-09-2008, 08:39   #15 (permalink)
Registered User

krakilla's Avatar

Quote:
Originally Posted by Taw View Post
Deci xbox-ul e chinezarie?
E bine, prosti producatorii astia de jocuri, GTA4 exclusiv pe console, Fifa next-gen la fel, Race Pro, Gran Turismo 5, etc, etc...
Daca asta e mentalitatea ta, reciteste postul lui dani_alin, configuratia lui este f buna.
Good luck in alegerea ta.

Bine, poate am exagerat putin. Totusi, cel putin in viziunea mea, xbox-ul si psp nu se compara cu un PC. Dupa cu stii (sper ca stii asta) jocurile care apar pe PC sunt mai complexe decat atunci cand au aparut pe console. Nu stiu ce intelegi tu prin exclusiv, dar jocurile mentionate de tine nu au aparut exclusiv pe console. Majoritatea apar mai intai pe console, dar din motive pur financiare, cred eu, americanilor sau asiaticilor fiindu-le mai usor sa traga de manete decat sa citeasca taste, dupa care, sunt lansate pe desktop-uri (chiar daca uneori dureaza un an).
Sa nu ne fie cu suparare, asta este doar o parere. Va multumesc tuturor pentru ajutor!

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware > PC Setups & Recomandări

Thread Tools

Posting Rules