![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2007 | recomandare placa baza server.
Ma intereseaza raportul performanta/pret sa fie maxim. Serverul va fi utilizat exclusiv pentru webhosting. Socketul ales este LGA775(in special noul chipset in care intra quad xeon). Solutia finala care m-ar avantaja este cea care ofera un pret mai redus. Ca variante m-am gandit asa: - ori o placa de baza dual socket + 2 procesoare core 2 duo ( 4 nuclee in total), probabil E8600. - ori o placa de baza cu ultimul chipset compatibil + quad xeon 2.8ghz 12mb cache. Exista vreo sansa sa gasesc o placa de baza compatibila cu prima varianta? Daca nu o sa aleg a 2-a varianta. Voi ce pareri aveti? Edit: ca placa de baza, ma intereseaza una capabila de RAID pe toate interfetele SATA, si sa fie capabila de OC cat de cat stabil.
__________________ contact YM: spikje4ever tel: 0766784520 | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Interesanta intrebare... din pacate nu iti pot da un raspuns concret... Mai mult, nu stiu cat de mult conteaza intr-o astfel de ,,aplicatie" (gen sa zicem un tracker autohton de torrente) numarul de core-uri si cat conteaza viteza harddisk-ului... Parca pentru un astfel de sistem pentru prima oara pot recomanda cu mana pe inima un SSD... scuze eventual de offtopic... sper sa primesti mai mult ajutor din alta parte... o sa revin cu niste recomandari legate de SSD-uri...
__________________ Prins dopat cu tehnologie | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2007 |
In acest caz mai adaug faptul ca am nevoie si de o solutie relativ ieftina pentru un mediu de stocare ultrarapid(spor de performanta write/read, capacitatea totala in GB sa fie cat mai mica).
__________________ contact YM: spikje4ever tel: 0766784520 | ||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Revin cu un post printr-o referire de pe alt thread... eu spun ca folosind 2 ssd-uri in raid 0 precum excelentele SUPER TALENT MasterDrive PX abia lansate la un pret foarte bun pentru aceasta tehnologie vei avea un server extrem de rapid... Astfel, eu spun ca vei putea sa renunti la cumpararea unor procesoare si placi de baza de server mult mai costisitoare in favoarea unora normale... un alt argument ar fi pretul a 8 Gb de ram DDR2 normal in 2 module... Un Intel Core2 Quad Q9550 impreuna cu un P45 foarte stabil si cu o racire buna, intr-o carcasa ventilata si cu o sursa buna iti pot lasa loc si sa urci la nevoie frecventa prin overclock in conditii de maxima stabilitate cu vreo 20% (pana la un 3.33 GHz cel mai probabil). Asta e sugestia mea... alegerea e a ta, mai ales daca poti sa aduci un SSD SLC de pe alte meleaguri...
__________________ Prins dopat cu tehnologie | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|