![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2007 | Recomandare sistem
As dori ceva recomandari pentru un sistem complet pentru nepoata mea , anul 1 facultate. Ii place muzica, eventual filme, net, jocuri nu cred, OC in nici un caz; deci obligatoriu placa de sunet dedicata, LCD, boxe, TV-Tuner. Un pret nu mi-a dat, dar sa fie un pret corect pe un sistem bun, nu bani aruncati pe tot ce e mai scump. | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
| http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/78928/ Carcasa nu e in stoc, dar poate apare, mi se pare excelent la banii aia. | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Recomandarea mea - atasata. Cateva comentarii: Am ales o carcasa micuta microatx Antec NSK3400 ,,de domnisoara" cu o sursa integrata foarte buna, la un pret si el foarte bun, procesorul E5200 care-si merita fiecare banut, 2Gb de ram buni mai ales daca este folosit windows vista, o placa video 9500GT dual-slot pasiva la un pret iar foarte bun, suficienta pentru rularea filmelor HD si ceva jocuri mai ales de veche generatie, un hard de 640 Gb incapator si optim pret/Gb, poate cea mai buna unitate optica (Pioneer DVR-215DBK), un tv-tuner fara probleme (spre deosebire de unele exemplare Global ale aceluiasi producator Leadtek), si un kit Logitech wireless si el la un pret foarte bun. O singura componenta poate fi vazuta ca avand un pret ceva mai ridicat - placa audio Xonar D1 (nu este in oferta la mediadot unde e facut sistemul de mai jos, am pus varianta pe pcie la acelasi pret - am ales-o pe pci datorita ocuparii si slotului pciex1 adiacent de catre placa video). Totusi, am recomandat-o tocmai pentru excelenta calitate audio oferita, driver-ele foarte bune si mai buna compatibilitate cu windows vista. Solutia de buget insa mult muult mai slab calitativa ar fi Creative AUDIGY SE recomandata si mai sus. Ca boxe optiunea de buget e cam una singura - MicroLab FC-730 la pretul de 260 ron - sistem 5.1 cu un raport calitate/pret incredibil. La fel, si la monitor tot Horizon 2206SW spun si eu ca este o foarte buna alegere, insa aveti grija la pozitionarea lui, pentru ca din orice ,,locatie" (ex: canapea) domnisoara sa priveasca atat cat e posibil perpendicular pe centrul monitorului (unghiurile de vizualizare fiind slabe, ca la orice monitor de tip TN), acest lucru fiind foarte important in vizionarea filmelor. Totalul e de aprox. 26 de milioane. Sper sa nu fie prea mult.
__________________ Prins dopat cu tehnologie Last edited by RicaNeaga; 19-09-2008 at 01:33.. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2007 | Quote:
-mobo parca e cam slabut, as prefera ceva cu toti condensatorii solizi sa aibe sloturi de ajuns pentru placa de sunet si TV Tuner, si eventual daca e si rece , cu atat mai bine; -boxe nu ar fi mai indicat 2.1 sau eventual solo6 sau 7? -La video as merge pe ATI, 3650 sau 3850 | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Placa video... pai 3650 e mai slabuta ca 9500Gt si cam la acelasi pret... review aici... iar pe la 300 de ron (se va juca oare d-soara ,,de" placi din zona asta?) sunt vreo 3 placi interesante... Galaxy GeForce 9600GSO, PowerColor ATI Radeon HD3850 PCS si Sapphire Radeon HD 4670, in ordinea performantelor... review aici... decizia va apartine... Boxe... ati vorbit si de filme... 5.1 egal cu totul alta experienta audio fata de 2.1... mai ales ca luati si o placa audio care stie de dts, dolby si alte nebunii... conteaza insa foarte mult daca le veti amplasa corect in camera d-soarei (daca va exista aceasta posibilitate)... normal ca doar in muzica solo7 si chiar 6 ar trebui sa sune ceva mai bine decat acele microlab-uri 5.1 (nu am facut comparatie directa intre ele, poate ar fi bine sa incercati dvs. daca puteti la magazin... si-a luat in schimb un prieten pe cele 5.1 si am ramas cu urechea cascata la cat de bune sunt pentru pretul lor... nu au nici o legatura cu genius-urile&co., chiar daca la peste 60% din volum au si ele parte de ,,zgomote" ciudate)... iar acel ceva mai bine are legatura mai ales cu vplumul mai ridicat... depinde de ce vrea si d-soara, si de cat de ,,educata" are ea urechea... poate ea nu va aprecia plusul de ,,audiofilie" al unui solo... Placa de baza... sloturile sunt suficiente... 2 pci-uri pentru tuner si placa audio Xonar D1, si urmatoarele 2 pentru placa video... in zona microatx, placile de baza dotate in intregime cu condensatori solizi sunt destul de scumpe (pret dublu - asta)... acel MSI are un pret excelent pentru o garantie de 36 de luni si pentru prezenta chipset-ului P31/G31... un P31 full-atx full-condensatori solizi e vreo 200 ron, insa dispare factorul cool/trendy banuiesc destul de important pentru d-soara, dat de o carcasa micuta... poate va place mai mult in acelasi pret layout-ul unei placi tot micro-atx Gigabyte... insa acum va trebui sa luati Xonar-ul DX, pentru ca sunt altfel aranjate slot-urile... si asezarea va fi tvtuner, placa video (pe pci si pci-e*16) si placa audio DX pe pci-e*1...
__________________ Prins dopat cu tehnologie | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
Deci piese de la ei , boxele o sa aleg intre Solo6 Si FC 730, intradevar e si problema de spatiu, o sa fie 2 fete intr-o garsoniera si nu prea o sa aibe loc de 6 boxe. De asemenea, carcasa si mobo este OK mATX dar nu neaparat , poti schimba si pe ATX. La video ma mai gandesc , probabil ce ai propus tu prima data sau 3850 | ||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
M-am uitat si am facut... si a iesit mai scump putin... Clujul nu e fruncea la preturi... iar la placi video nu mai vorbesc... foarte saraca oferta... si multe nu erau pe stoc, iar celelalte (inclusiv cele la comanda) aveau fie preturi putin ciudatele fie cvasi-raciri... 2 mi s-au parut mai interesante... ASUS EN9500GT-MAGIC si Leadtek WinFast PX9600GSO EXTREME... in ofertele de mai jos am pus-o pe a doua, cu prima scazand la 28 de milioane totalul... sa nu crezi ca sunt vreun fan nVidia (am 4850 in comp), dar pur si simplu la preturile din Romania/Cluj merita mai mult a fi cumparata una din cele 2 nVidii... WD 640 GB si Asus Xonar D1 nu sunt deloc pe stoc... fie astepti pana le aduc fie le iei din alta parte... in locul WD poti lua totusi Samsung tot de 640 de Gb (performante asemanatoare)... placa full-atx (P31) cu toti condensatorii solizi de mai jos nu e deloc pe stoc... Si e foarte indicat sa aiba ultimul bios placa de baza (de ex F7 la G31M-S2L), mai ales ca E5200 e un proc foarte nou... iar la boxe mi s-ar parea o idee mai buna avand in vedere ca-i garsoniera (camera relativ spatioasa) un sistem 5.1 bine aranjat... asta daca nu cumva vine fiecare d-soara cu calculatorul ei... sau cine stie ce alte chestii socoteli, motiv pentru care nu ma mai bag... ce le-o placea/o fi mai convenabil... Mai jos... prima e microatx... a doua full-atx... pretul e tot ala.. parca micro-atx-ul e mai de garsoniera...
__________________ Prins dopat cu tehnologie Last edited by RicaNeaga; 19-09-2008 at 23:04.. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2007 |
Mai jos... prima e microatx... a doua full-atx... pretul e tot ala.. parca micro-atx-ul e mai de garsoniera...[/quote] Intradevar oferta este saraca in Cluj, dar o sa incerc sa combin cu piese de la Atex (tot in Cluj) si poate reusesc ceva . Cel putin Asus Sonar se poate comanda.http://www.atexpc.ro/produse?currenc...d=ASUS&dir=asc | ||
|
| | #10 (permalink) | ||
-E.5200=261 lei -MSI P43 Neo =255 lei -Saphire 3850, 512MB GDR3 = 314 lei -Geil 2 G 4-4-4-12 =138 lei -WD6400aaks = 268 LEI -Pioneer dvr 215dbk = 76 lei -Horizon 2206SW =624 lei -Leadtek TV2000XP Expert = 121 lei -Asus Xonar-DX 7.1 = 270 lei -Antec300 =187 lei -Sirtec430 W = 150 lei -Microlab Solo6 = 300 lei TOTAL = 2964 Cam asta ar fi maxim pana unde ma pot intinde. Ceva schimbari se impun? (tot de la Atex) | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|