Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware > PC Setups & Recomandări

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 21-09-2008, 16:05   #1 (permalink)
Registered User

Joe Dassin's Avatar

Recomandare mini-laptop

Pe viitor vreau sa imi achizitionez un mini-laptop pentru working-on-the-go (internet, office, poze, filme, muzica)
Un laptop normal mi se pare putin cam voluminos si scump asa ca ma indrept spre un mini-laptop.
Dar nu stiu ce sa aleg.
Initial Asus EEE a fost cam singurul, acum fiecare firma se pare ca vine cu propria linie de modele.
Nu ma intereseaza performanta absoluta, ma intereseaza mai mult calitatea si autonomia.

Ce parere aveti de Asus EEE PC 901 ?
http://orange.ro/eeepc/specificatii-ro.html

PS: bugetul n-as vrea sa sara de 15 milioane.
Multumesc.

Joe Dassin is offline    Reply With Quote
Old 21-09-2008, 16:09   #2 (permalink)

vezi ca 901 care vine cu linux are 20gb hdd, si 8gb sunt destul de importanti avand in vedere capacitatea hdd-ului

peshte is offline    Reply With Quote
Old 21-09-2008, 16:22   #3 (permalink)
Registered User

Joe Dassin's Avatar

Da-mi si mie un link daca poti.
Exista mai multe versiuni de 901?
Apropo, merge ok Vista pe el?

Old 21-09-2008, 16:40   #4 (permalink)
Registered User

Evil Canevil's Avatar

Am eu Asus EEE PC 901, varianta cu Linux, 20gb, pe care am instalat windows xp. Daca merge xp pe el ok (adica la fel ca pe un pc normal), nu vad de ce nu ar merge vista. E dragut, ofera mobilitate, usor de carat, bateria pe care o are al meu tine cam 3-4 ore, dar am inteles ca se poate schimba.
Uite si un link http://forum.eeeuser.com/ unde poate gasesti mai multe informatii.

Evil Canevil is offline    Reply With Quote
Old 21-09-2008, 16:43   #5 (permalink)
Registered User

Joe Dassin's Avatar

Quote:
Daca merge xp pe el ok (adica la fel ca pe un pc normal), nu vad de ce nu ar merge vista
Poate pentru ca Vista e mai resource-eater, avand mai multe chestii bling-bling?

Cum ti se pare la calitate? Plasticul e nasol ?

Old 21-09-2008, 17:04   #6 (permalink)
Registered User

Evil Canevil's Avatar

Nu, arata impecabil. Ca plusuri, are cam-ul de 1.3 mega pixels, sunetul e foarte tare si clar (volumul e reglabil ofc), e silentios. Pentru internet, poze, muzica, filme, word, excel, e perfect.
Am facut poze poate iti dai seama mai bine si cat de mici sunt tastele. Daca ai mana de fierar-betonist, nu e note-book-ul potrivit.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	21092008111.jpg
Views:	90
Size:	451.8 KB
ID:	387077   Click image for larger version

Name:	21092008112.jpg
Views:	163
Size:	510.2 KB
ID:	387078   Click image for larger version

Name:	21092008114.jpg
Views:	136
Size:	397.4 KB
ID:	387079  

Evil Canevil is offline    Reply With Quote
Old 21-09-2008, 17:06   #7 (permalink)
milanista

end-er's Avatar

Peste 3 luni am de gand sa fac investitia asta... M-am jucat cu cateva modele, MSI Wind mi se pare foarte ok, la concurenta cu Acer Aspire, merg XP si Linux brici. Am vazut la cineva si Vista pe un Wind cu 2 GB dar era usor tarait.

P.S. Ca si feeling, MacAirul este peste toate, dar vorbim deja de alta liga si de alte probleme
Diavolo! Diavolo! Diavolo!

end-er is offline    Reply With Quote
Old 21-09-2008, 17:27   #8 (permalink)
Registered User

Joe Dassin's Avatar

Evil: daca aveam mana de fierar-betonist probabil nu mai aveam ce sa caut in chirurgie, deci nu prea e cazul

Pe mine m-ar interesa care e mai bun la constructie si feeling din toate notebookurile astea 'pitice'
MacAir nu prea mi se pare ca intra in aceasi categorie, nu e chiar atat de mic.

Old 22-09-2008, 00:12   #9 (permalink)
Registered User

În momentul ăsta eu personal aş alege eeePC 1000H, care are hard de 80 GB, baterie de 6 celule care ţine minim 4 ore, Bluetooth, wireless şi evident ecran de 10".

MSI Wind e ok dar încă n-a ajuns la noi bateria cu 6 celule. Mai sînt alternative de la Acer şi Dell dar încă n-au ajuns la noi, ori sînt prea scumpe, ori sînt prima generaţie de la producătorul respectiv.

Dacă vrei de-abia peste 3 luni să-l cumperi eu zic să mai aştepţi. Mai scad preţurile, se schimbă oferta...

wirespot is offline    Reply With Quote
Old 22-09-2008, 21:50   #10 (permalink)
Registered User

Joe Dassin's Avatar

Pai probabil o sa astept 3 luni.
Ce pret are acum eeePC 1000H ?

wirespot, tu te-ai jucat cu astea?
care din eee, msi wind, acer aspire si care or mai fi in categoria asta ti s-a parut cel mai bun la constructie, ansamblare, finisaje, etc?

Old 23-09-2008, 01:41   #11 (permalink)
milanista

end-er's Avatar

@wirespot - exact, in 3 luni sper sa apara si la noi Windul cu baterie de 6 si ceva promotii de sarbatori. SI ofc alte optiuni, eventual cu Atom2.
Diavolo! Diavolo! Diavolo!

end-er is offline    Reply With Quote
Old 23-09-2008, 09:11   #12 (permalink)
Registered User

Joe Dassin's Avatar

Quote:
Intel a inceput de putin timp sa livreze procesorul Atom 330 (dual core, 1.6 GHz, 1 MB L2 cache, 8 W TDP, HyperThreading). Pretul unui astfel de CPU este de doar 43 $. Insa, pentru a nu-si sabota propria oferta, Intel a restrictionat folosirea lui Atom 330.
Astfel, integratorii nu au voie sa puna acest procesor in calculatoare tip notebook. Este permisa folosirea sa doar in desktop-uri ultraieftine sau nettop-uri (UMPC-uri). Cine indrazneste sa nu se conformeze va fi aspru pedepsit (pe scurt va deveni integrator exclusiv AMD).

Totodata, Intel a incercat sa descurajeze si utilizatorii de la a-si face singuri upgrade-ul. Pe de o parte aceste Atom-uri sunt sudate pe placa de baza, asa ca e nevoie de ceva pricepere pentru a schimba fizic unul. Iar pe de alta parte teoretic ar fi nevoie de un alt northbridge, compatibil cu Atom 330. Si tot teoretic nici racirea folosita in laptop-urile cu procesoare Atom nu ar fi suficienta pentru cei 8 W degajati de 330.
Am spus teoretic, pentru ca pana nu se incearca efectiv aceasta procedura, avem de-a face doar cu amenintarile celor de la Intel.

http://www.arenait.net/2008/09/23/at...ebook-uri.html

Old 23-09-2008, 11:55   #13 (permalink)
Registered User

Micro's Avatar

De ce nu mergi pe un EeePC 904HD ? Asta vine cu baterie cu 6 celule care tine 5.4 ore, are display 1024*600, HDD 80GB, 1GB RAM si are XP-ul preinstalat. Ce-mi place la el este ca are taste functionale (nu ma refer la Fn + ) care cand lucrezi cu el pe genunchi te ajuta sa comuti rapid rezolutia si sa stingi displayiul fara sa opresti calculatorul. Se gaseste si la noi si costa in jur de 1200 lei. Eu am varianta pe negru.
http://eeepc.asus.com/global/904.htm

Micro is offline    Reply With Quote
Old 23-09-2008, 12:05   #14 (permalink)
Registered User

Joe Dassin's Avatar

Pai nu prea stiu care din mini-laptopuri sta cel mai bine la rezistenta, soliditate, constructie, finisari...
Asta ma intereseaza cel mai mult.
In rest, banuiesc ca toate au cam acelasi hardware intern, wifi, etc.

Old 23-09-2008, 12:11   #15 (permalink)
Registered User

ShortCutToHell's Avatar

Ce notebook imi recomandati si mie cu un pret maxim de 1600 RON. As dori unul cu ecran intre 12-14" (cu cat mai mic cu atat mai bine). NU ma intereseaza sa aiba licenta de Windows, deoare mai am un notebook DELL XPS M1710 cu Windows Vista Ultimate pe el. Pe acest notebook de max. 1600 RON vreau sa imi instalez si sa invat LINUX. Ma gandeam la un Fujitsu-Siemens sau HP, deoarece doresc si performanta. Dar daca mai stiti ceva de calitate postati aici.

P.S. NU ma intereseaza marca Acer.

ShortCutToHell is offline    Reply With Quote
Old 23-09-2008, 12:33   #16 (permalink)
Registered User

Micro's Avatar

Quote:
Originally Posted by PeteT View Post
Pai nu prea stiu care din mini-laptopuri sta cel mai bine la rezistenta, soliditate, constructie, finisari...
Mie personal imi place oferta Asus. Am EeePC 701 si EeePC 904HD si nu am ce sa le reprosez, ambele stau bine la constructie si finisaje. Trebuie sa mergi insa intr-un magazin sa le vezi pentru ca sunt foarte mici si e posibil sa nu ai ce face cu ele. Sunt utile celor care umbla zilnic cu ele in borseta. Pentru tine poate ar fi mai util un notebook care in aceeasi bani ofera un display mai mare si performante mai bune.

Old 23-09-2008, 12:37   #17 (permalink)
Registered User

Joe Dassin's Avatar

Pai tocmai, mobilitatea ma intereseaza.
Ca asa nu o sa il folosesc decat la internet (messenger, mailuri, browsing, etc), ceva office (word si excel) si eventual vazut un film/ascultat niste mp3uri.
Banuiesc ca e perfect pentru asta.

Am laptop (ecran de 15 sau 16 cred) si mi-e destul de greu sa ma car cu el.

Old 23-09-2008, 12:43   #18 (permalink)
Registered User

ShortCutToHell's Avatar

Quote:
Originally Posted by PeteT View Post
Pai tocmai, mobilitatea ma intereseaza.
Ca asa nu o sa il folosesc decat la internet (messenger, mailuri, browsing, etc), ceva office (word si excel) si eventual vazut un film/ascultat niste mp3uri.
Banuiesc ca e perfect pentru asta.

Am laptop (ecran de 15 sau 16 cred) si mi-e destul de greu sa ma car cu el.

Asa am si eu XPS-ul - ecran de 17" wide si de aceea vreau sa imi iau ceva mai mic. Ma gandeam chiar si la un EEEpc 1000HD, dar nu stiu de aceea caut pareri. Tot pentru Internet, Office si filme, dar sub LINUX

ShortCutToHell is offline    Reply With Quote
Old 23-09-2008, 15:13   #19 (permalink)
Registered User

Micro's Avatar

Cel mai mic, mai usor, mai ieftin si mai portabil este 701 care vine cu linux si face exact ce fac si celelalte UMPC-uri.
http://www.pcgarage.ro/notebook/asus...x-black-512mb/
Cel mai dotat si cu atonomie mare este 1000H.
http://eeepc.asus.com/global/1000h.htm

Old 23-09-2008, 15:51   #20 (permalink)
LIFE IS SHORT... RESPAWN OFTEN!

HellSpawn's Avatar

1000h are hdd si are autonomia mai mica decat 901 de ex; cat despre dotari sunt cam toate la fel (difera mediul de stocare hdd sau ssd sau prezenta webcam/bluetooth)
lenovo ideapad are exprescard 3/4 daca vrei ceva mai exotic dar si pretul e pe masura...

te lamuresti aici : http://www.umpcportal.com/
- ASUS TERMINATOR P4-533A / Pentium 4 2.4GHz B / 2x1GB DDR400 KINGMAX MPXD4-DDR1G400 / ASUS V9950SETD / WD2500JB / ASUS DVD-RW 1608P2S BLACK / Philips SBC HP250 / SAMSUNG 971P / Logitech MX510 & Logitech ULTRA-X

HellSpawn is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware > PC Setups & Recomandări

Thread Tools

Posting Rules