![]() |
| | #41 (permalink) | ||
|
__________________ - ASUS V3-P5G33 / INTEL Q6600 / 2x2GB DDR2 CORSAIR TWIN2X4096-6400C5 / CREATIVE SOUNDBLASTER AUDIGY 2ZS / LOGITECH MX510 & ULTRA-X & Z10 / SAMSUNG 971P - ASUS N10JC-HV004 / INTEL N270 @ 2GHz / 2GB DDR2 CORSAIR VS2GB667D2 / WD1600BEKT SCORPIO BLACK / GIGABYTE GN-WI06N-RH / ASUS T500 3.5G / LOGITECH V450 - Vista x64 & Ubuntu 9.10 / XP Home SP3 & Ubuntu 9.10 | |||
|
| | #42 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2007 |
Nu te supara dar vezi si tu niste teste de pe afara. In primul rand ai dreptate ca are piese in miscare dar efectiv nu consuma mai mult, mediu conduma mai putin pt ca dupa un timp delimitat intra intr-un fel de stand-by si asa ii scade consumul, pe cand ssd-ul este alimentat in permanenta. Ssd-ul este de fapt compus din mai multe module cum sunt in flas-urile usb. Al 2-lea aspect negativ la ssd este ca are numar limitat de scrieri. Si msi-ul are mai multe variante de echipare pt hdd-uri: 80, 120, 160 Gb. Aaa hdd-ul si fan-ul nici nu se aud. | ||
|
| | #43 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Aug 2008 Location: Bucuresti |
Eu cred ca raman la 1000H. 160 gb sunt importanti cand e vorba de muzica, descarcat poze v 12 ai lui 901. Singura chestie pe care vreau sa o vad e dimensiunea. 901 mi s-a parut mai mic decat ma asteptam, asa ca 1000H nu cred ca o sa ma deranjeze ca e ceva mai mare (chiar as prefera sa aiba tastatura si ecranul putin mai mari) O sa astept sa aduca 1000H in vreun magazin orange sa il butonez putin. | ||
|
| | #44 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti | Quote:
bine, un astfel de nettop nu prea se preteaza la descracri de torente si jocuri, dar ca idee. edit: uite cat consuma scrie sus in pagina asta: http://www.anandtech.com/cpuchipsets...px?i=3403&p=16 e o gluma consumul la SSD, plus evident, caldura disipata mult mai mica. nu vreau sa fac apologia SSD-ului ca nu e solutia perfecta, dar motivele pt care s-au bagat in laptopuri tocmai astea sunt: consum mic, si putina caldura disipata, lipsa zgomotului. | ||
|
| | #45 (permalink) | ||
Pai in primul rand daca te uiti acolo o sa vezi ca testul nu e f relevant pt ca au folosit acel ssd X25-M care are 80Gb. Daca pui un ssd de 160Gb o sa se schimbe datele problemei. Din poza de la inceputul testului scrie ca acel ssd consuma 1A la 5v. Dupa parerea mea este mult. Gandeste-te ca un hdd Wd Passport de 160Gb merge pe portul usb care are tot 5v dar este limitat la 0,5A. Mai departe fa si tu calculele. ![]() Chestia cu ssd-ul pe moment este numai de marketing si o sa mai dureze cel putin 5 ani pina o sa ajunga la calitatea si performatele hdd-urilor. Pe moment este adevarat ca la capacitati mici poti sa le compari cu hdd-uri la consum, dar ce te faci in situatia in care cum spune colegul de mai sus ca el vrea 160Gb stocare. Nu ai cum sa compari la nimic un ssd de 20Gb. Corect lui o sa-i consume mai mult dar are si de 8 ori mai mult spatiu. p.s. acsa am 5 hdd-uri seagate de 500, 2 le tin in afara carcasei ca nu mai am loc pt ele si singurul lucru care-l aud sunt capetele care se parcheaza. | ||
|
| | #46 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti |
pt ca ai alteventilatoare care acopera hdd-urile, la mine nu se aude ceva in carcasa decat daca te apropii cu urechea de ea, insa cand fac multitasking se aude clar hdd-ul de vibreaza carcasa. iar la laptopuri se aude si se si simte cand lucreaza ca o usoara vibratie in carcasa, mai ales cand il tii in brate. eu consider in continuare ca faci calculele aiurea, dar ma rog. prespunand insa ca sunt tampit si nu stiu ce vb, ideea e alta: daca toti producatorii vin si spun ca: PUNEM SSD PT CA CONSUMA MAI PUTIN, nu e clar ca nu or fi tampiti si mincinosi toti ? ca ii spulbera media daca era asa. e ca si cum toata lumea urla ca se termina petrolul si vine cineva si sustine ca nu e asa. | ||
|
| | #48 (permalink) | ||
Mandea am vazut ca ai ceva raspunsuri pe acest forum si eu cred ca esti baiat destept si ai si ceva experienta in spate ![]() Ce se intampla pe piata it si nu numai 90% sunt politici de marketing, ii intereseaza numai banii. Cate review-uri pe bune ai vazut?? Cati bani baga un producator in review-uri pozitive?? La toate review-urile cineva favorizeaza pe altcineva, asta e o certitudine. Calculele nu le fac deloc eronat, este simplu, legea lui Ohm spune un lucru clar P = U*I, deci in cazul nostru 5v*1A = 5W. Tot prin legea lui Ohm afli si rezistenta interna. Oricum vreau sa incheiem aceasta polemica "vs" ca nu-si are rostul , daca vrei vb pe privat, ym ....... ca lumea vrea mini-uri nu pe noi 2 cum ne "ciufulim" in a afla daca x sau y e mai bun.p.s. am bagat o caruta de bani in carcasa aia si am ventilatoare noctua 120 care merg la turatie limitata. crede-ma hdd-urile alea sunt extrem de silentioase. fac si multitask cu dw si coh si nu caraie. | ||
|
| | #49 (permalink) | ||
|
daca se vrea autonomie, un 901 cu ssd va bate 1000h/wind (la aceeasi capacitate/baterie si parca 1000h are aceeasi baterie cu 901) care 1000h/wind au hdd/ecran mare - combinatia ssd/ecran mic => consum mic always de ex un 901 cu wifi on / bt si webcam off si ecran max 1/3 ajunge la 6h; cu totul off ajunge la 8h; un 1000h in aceleasi conditii nu trece de 5h pe de alta parte eu am spatiu de stocare 34gb : 4gb ssd +16gb ssd + 16gb sdhc; sdhc-ul tine mp3-urile care intra intr-un creative zen care ma tine 12-18h ![]() ideea la umpc e sa te tina pe net cat mai mult si cat mai departe de priza...
__________________ - ASUS V3-P5G33 / INTEL Q6600 / 2x2GB DDR2 CORSAIR TWIN2X4096-6400C5 / CREATIVE SOUNDBLASTER AUDIGY 2ZS / LOGITECH MX510 & ULTRA-X & Z10 / SAMSUNG 971P - ASUS N10JC-HV004 / INTEL N270 @ 2GHz / 2GB DDR2 CORSAIR VS2GB667D2 / WD1600BEKT SCORPIO BLACK / GIGABYTE GN-WI06N-RH / ASUS T500 3.5G / LOGITECH V450 - Vista x64 & Ubuntu 9.10 / XP Home SP3 & Ubuntu 9.10 | |||
|
| | #51 (permalink) | ||
|
in romania nu prea cred totusi gasesti in alte parti DealExtreme: $5.86 Car Charger for Asus Eee PC 900 UMPC Laptops (DC 11V~22V Input)in ce priveste eeepc gasesti raspuns la orice intrebare aici http://forum.eeeuser.com/
|
| | #52 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti | Quote:
trebuie avut grija cu incarcatorul de la alt laptop, ca sa nu strici bateria in timp | ||
|
| | #53 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Aug 2008 Location: Bucuresti |
Pai ce legatura are 220? Eu ziceam incarcatoare speciale pentru masina....asa cum am la un HP. Exista incarcatoare pentru priza de la masina si pt 901/1000H ? Asta intrebam Iar a doua intrebare era daca un incarcator de masina pentru un laptop Asus merge si pe EEE (ca din astea sigur exista) | ||
|
| | #55 (permalink) | ||
Wind-ul meu are alimentatorul la 20v si kensingtonul s-a portivit. Un amic are eeepc 701 si la el alimentatorul avea 11v (parca). Acum depinde la ce tensiune se alimenteaza eeepc 1000 ca daca are si el tensiune mica la fel ca 701 atunci nu o sa se potriveasca cu alim de laptopuri normale. | ||
|
| | #57 (permalink) | ||
|
|
| | #58 (permalink) | ||
Ca tot a spus HellSpawn de invertor, gasesti aici CONEXELECTRONIC - Produse | ||
|
| | #60 (permalink) | ||
|
am vazut iesi seara in Auchan invertoare 150W la 75 lei. cilindrice, cam cat o sticla de 0.5l fara cap, cu priza intr-o parte si cablu +mufa de bricheta in cealalta fiabilitate, randament, habar nu am, dar la 75 lei nu cred ca poti emite mari pretentii
__________________ #aeon# | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |