![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2004 Location: In fata PC-ului | Ajutor configurare PC
Stiu ca mai sunt multi ca mine, dar din cat am citit tot nu prea m-am putut decide... ideea este urmatoarea: - Calculatorul este pentru grafica-arhitectura ( Cad, Max, Corel, etc) deci ma intereseaza procesor, ram si video.restu doar tre sa fie... Bugetul: maxim 2.500 Ron- doar calc, fara monitor, mouse sau alte periferice Ma poate ajuta cineva sa iau o decizie? ![]() Multumesc | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Am atasat sugestia mea. Magazinul de mediadot.ro. Am pus placa video 9800GT gandindu-ma ca ai un monitor de maxim 19". Daca ai un monitor mai mare (22", 24"), atunci ar fi mai buna o placa video Ati 4850 gen aceasta sau aceasta.
__________________ Prins dopat cu tehnologie | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2004 Location: In fata PC-ului |
da, monitorul este de 22". singurele intrebari ar fi la video - care e dif intre cele 2 ati? doar de producator am obs eu...deci... aleg dupa cum suna? iar a 2-a ar fi la cpu - eu m-am gandit la un quad core de 2.4. nu ar fi mai bun? sau un duo core mai mic, dar ceva mai stabil...sau bat campii?? merci de ajutor!! | ||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
la placile video diferenta e racirea
__________________ Mobo : DFI LP DK P35-T2RS ; CPU : Intel E8400 @3.6Ghz ; CPU Cooler : Arctic Cooling Freezer 7 Pro ; GPU : Leadtek PX8800 GT TDH 512MB Zalman ; RAM : 2x2Gb Muskin PC6400 @960Mhz ; Sursa : Sirtec HP-500-A12S ; HDD : Samsung 320 Gb HD321KJ ; Case : SwordFin SP-9007B | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
aha...si pentru care sa optez, care este mai eficienta? iar in cazul cpu-ului?? si o ultima cerinta/intrebare: as dori sa le iau de undeva unde si preturile sa fie ok, sa le gasesc pe toate (sa nu umblu de la magazin la magazin) si sa mi le si monteze...ca nu am chef sa ma chinui cu ele.... sa optez pentru mediadot.ro?? Multumesc! | ||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Pai ar fi mai indicat un quad-core mai ales daca lucrezi ,,simultan" la acele aplicatii... la multi-tasking normal ca sunt mai bune quad-urile... insa luate individual, un dual-core la 3.16 GHz e ceva mai bun ca un quad la 2.5 sa zicem... Oricum, ti-am refacut configuratia cu un Q9300 si un hard mai mic (ai grija sa fie neaparat cu AAKS in coada)... avand in vedere ca-i numai de 22, merge si un 9800GT... daca ai posibilitatea sa maresti cu inca 80 de ron bugetul, ar merita clar un 4850 precum acesta... toate recomandarile de 4850 sunt cu raciri mai bune decat cea normala ati... Gigabyte-ul cu zalman de mai sus e de preferat daca il gasesti Sapphire-ului... Daca la mediadot nu ti le asambleaza incearca la emag... preturile cam la fel... sau la pcgarage, care insa am vazut ca s-au cam scumpit in ultimul timp... Editare ulterioara: la emag iesi chiar foarte bine cu o configuratie de 2600 ron... ce include 4850-ul insa fara cooler (era ceva mai eficient si mai silentios acel scythe decat cooler-ul box Intel)... 9800GT-urile de la emag nu isi merita banii in schimb...
__________________ Prins dopat cu tehnologie Last edited by RicaNeaga; 25-09-2008 at 12:39. | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
config pare ok. o sa mai scot din hdd ca nu am nevoie si imi iau 4850 (sunt fan ati ) Intr-adevar, cei de la pcgarage s-au cam scumpit, iar cei de la mediadot nu asambleaza... oricum oi vedea cum si de unde.a...cei de la dcshop mi-au spus ca cpu quad de 2.5 e mai putin stabil decat cel de 2.4...asa sa fie? adica, merita dif de bani? | ||
|
| | #9 (permalink) | ||
cu asanmlatul o rezolv eu...nu-i bai, daca nu, le fac singur (desi nu am mai facut de mult asa ceva...) iar despre baietii de la dcshop...ce sa zic, daca aveam mare incredere in ei nu mai apelam la voi config de ma e-mag e ok si nu mai modific nimic.asadar...va multumesc ft mult pentru ajutor si interes raman dator cu o bere si un 3dmark | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|