![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Sistem Gaming
As dori sa achizitionez un sistem doar pentru gaming buget maxim : 40 de milioane ,fara tastatura,monitor mouse sau alte echipamente,doar sistem astept pareri am mai citit cate ceva dar nu m-am putut decide
__________________ Niciodata nu te certa cu un idiot.Te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Parerea mea e ca mai mult de 30 de milioane nu-ti trebuie pentru un sistem de gaming bun. Uite aici un exercitiu facut la repezeala, sunt convins însa ca poate fi îmbunatatit. Exista magazine mai ieftine, pe asta l-am ales pentru posibilitatea salvarii unui wishlist. Oricum, si la asta ai 2% reducere, ca forumist CG.
__________________ #1: Gigabyte P35-DS3L, Wolfdale C2D E8400, Scythe Kama Cross, Spire SwordFin SP-9007B, Sirtec HPC-500-A12S, 2x1024 Corsair Dominator TWIN2X 8500, Leadtek 8800GT ZL 512MB, Samsung SyncMaster 940BW, Logitech X-230, Logitech Desktop LX710 #2: MSI P35 NEO-F, Conroe C2D E6750, Scythe Kama Cross, Chieftec Dragon DX-01-BDU, Chieftec CFT-560-A12C, 2x1024 Corsair Dominator TWIN2X 8500, BFG 9800GTX OC 512MB, Samsung SyncMaster 940BW, Logitech Z-10, Logitech Desktop EX110 | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2008 |
uite aici o sugestie http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/80602/ , de restul de bani iti poti lua alt coller pentru CPU si unul pentru placa video(daca vrei OC)
| ||
|
| | #5 (permalink) | ||
| http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/asus/p5e3-deluxe/ - 760 lei http://www.pcgarage.ro/procesoare/in...-wolfdale-box/ - 630 lei (nu are rost pentru cateva zeci de lei sa iei e8400) http://www.pcgarage.ro/hard-disk-uri/ western-digital/640gb-sata-ii-7200-rpm-16mb-caviar-se16/ - 250 lei http://www.pcgarage.ro/carcase/antec/twelve-hundred/ - 600 lei (eu am jucaria asta si pot spune ca este suuuper!) http://www.pcgarage.ro/memorii/corsa...l-channel-kit/ - 300lei (asta am eu si se misca super) http://www.pcgarage.ro/surse/corsair/cmpsu-550vx/ - 320 lei (eu am un sirtec 460w , iar sistemul consuma cam 380, nici al tau nu va consuma 550, dar sa fie... ca doar nu schimbi sursa zilnic) http://www.pcgarage.ro/placi-video/p...-ddr5-256-bit/ - 870 lei (am una identica si pot spune ca nu ai de ce sa-ti faci griji, este perfecta..) http://www.pcgarage.ro/coolere/cooler-master/geminii/ - 120 lei + 2 ventilatoare (sa zicem 2 noctua = 1 mil) , deci 220 lei ... Total: 3950 lei Atentie, acest sistem nu numai ca este ideal pentru gaming, este ideal pentru absolut orice, photoshop, gaming, programare si absolut ce mai doresti. Si desigur este facut ca sa te tina si pe viitor, de asta am si pus ddr3, pentru ca pe viitor sa fii pregatit, la fel si placa de baza, este foarte buna pentru overclocking si poti sa overclockezi procesorul, in loc sa-l schimbi (la fel si coolerul este foarte bun..) Desigur se poate si mai ieftin.. dar ... merita investitia...
__________________ "Am fixatii si mi se pune pata prea tarziu, daca mi-am facut damblaua inseamna ca sunt damblagiu" (Anonim) Caut pasionati de gaming &IT ! My website - Gaming & IT (Jocopedia.ro) | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Cam asa as cheltui eu cele 40 mil. ale tale. Ai acolo 2 hdduri in primul rand, foarte utile pentru un sistem de gaming, o placa de baza foarte buna la overclock, crema procesorului pentru gaming, iti asigura un 4000 MHz fluierand dar foarte necesar pentru placa video gurmanda, un HD4870 overclockat de catre producator, restul nu mai conteaza asa mult. Este important sa spui totusi si rezolutia monitorului tau. Necesitatea lui DDR3 inca nu este justificata, mult mai utili sunt 4 GB de DDR2 decat 2GB de DDR3, mai ales daca vrei un Vista ca sistem de operare.
__________________ E6750, Andy Samurai, DFI LP DK P35-T2RS, 2x2048 Mushkin 800 4-4-4-12 & 2x1024 Mushkin 800 4-5-5-12, Gainward 8800GT , Hitachi 40/320/500 SATA2, XClio2 - fan 250mm, Sirtec 500W, EIZO T960 21"
| |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
dsaraolu, pai hai sa-ti spun ca e o configuratie care te tine si pe viitor, cand vei vrea sa treci pe ddr3 1800mhz nu va mai trebui sa schimbi placa de baza pe langa asta este cu chip x38 foarte overclockabil... Configuratia ta chiar nu-mi place deloc si sa-ti spun si de ce, e8600 chiar nu prea merita pentru diferenta atat de mare intre e8500 si e8600, carcasa este destul de slabuta, iar placa de baza vad ca suporta numai ddr2 pana-n 800, cum poti pune ddr2 pana-n 1000 ? (poate este vreoun mod si sunt eu mai neinformat) ... Si despre 4870, hmm, de ce sa nu cumperi una stock si sa o overclockezi tu, chiar zicea cineva pe aici intr-un topic ca nu poate overclocka o placa deja OC din fabrica la fel de mult cat una stock ....
__________________ "Am fixatii si mi se pune pata prea tarziu, daca mi-am facut damblaua inseamna ca sunt damblagiu" (Anonim) Caut pasionati de gaming &IT ! My website - Gaming & IT (Jocopedia.ro) | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Dj RzN sunt curios cam cat timp m-ar tine un sistem ca ala eu,cu sistemul de acum (il am de aprox 4 ani) joc majoritatea jocurilor noi la medium/maxim inclusiv crysis la medium bineinteles,nu numai pentru jocuri,si pentru alte chestii
__________________ Niciodata nu te certa cu un idiot.Te aduce la nivelul lui si te bate cu experienta | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
eu zic ca si asta te va tine vreo 4 ani, carcasa cu siguranta te va tine, placa video cu siguranta, ddr3 la fel, pentru ca abia e aparut ...singura problema e cu procesorul pentru ca lume zice ca jocurile vor fi optimizate pe quad in curand, dar sa vedem ce o fi, deocamdata dual core da clasa, si chair daca ar fi optimizate pe quad, dual core overclockat tot ar face fata pentru ca procesorul nu este chiar atat de solicitat... eu zic ca te-ar tine vreo 4 ani.. si eventual daca vezi ca au aparut jocuri cu grafica atat de tare, mai cumperi un 4870 in viitor dar eu cred ca asta se VA PUTEA intampla peste 2 - 3 ani, si nici atunci.. deci stai linistit, e o configuratie super!
|
| | #11 (permalink) | ||
| Dj RzN ce viitor vezi tu la socketul 775 ca deja Nehalem inseamna schimbare de socket, deci adio placa de baza, care este mai scumpa decat memoriile fie vorba intre noi, iar daca tu preferi sa te chinui cu 2 GB DDR3 fata de 4 GB DDR2 pentru un viitor upgrade la ce procesor treaba ta? X38 este mic copil pe langa P45-ul de pe DFI, placa asta jongleaza cu FSB intre 600-650, procesorul sa te duca atat, pe cand X38 nici nu viseaza asa ceva. Iar despre specificatiile memoriilor pentru placa de baza uitate aici nu la ce scrie PCGarage, merge chiar cu memoriile la 1200 in conditii de overclock. Alegerea lui E8600 este pe deplin justificata deoarece nu ai nevoie de voltaj decat de la 4100-4200 MHz in sus, deci degradarea procesorului este zero in caz de overclock, la cele mai multe E8500 de pe piata acum ai nevoie de voltaj pentru 4000 MHz, oricum de procesor poate trage pana pe la 4500 MHz cu maxim 1.4V, ceea ce E8500 nu poate decat cu 1.6V si este mult prea mare voltajul pentru daily use. Placa video am ales-o pentru racire in primul rand, overclockul garantat este gratis .LE: chestia cu 4 ani este o gluma buna, sistemul meu din semnatura abia a facut un an la unele componente si deja imi pun problema sa-l schimb, acum depinde si de ce pretentii ai pentru jocuri.
__________________ E6750, Andy Samurai, DFI LP DK P35-T2RS, 2x2048 Mushkin 800 4-4-4-12 & 2x1024 Mushkin 800 4-5-5-12, Gainward 8800GT , Hitachi 40/320/500 SATA2, XClio2 - fan 250mm, Sirtec 500W, EIZO T960 21"
| |||
|
| | #12 (permalink) | ||
dsaraolu, e8500 al meu sta in 1.38 v - 4.3 ghz ... deci eu zic ca este ok, si sa nu crezi ca daca vine noua generatie de procesoare lucrurile vor fi asa roz si-ti spun si de ce, in primul rand ce se va intampla cu actualele procesoare (qx9775 , qx6850) care sunt pe socket 775? in al doilea rand crezi ca pretul va fi atat de mic incat oricine va cumpara? Si cand ddr3 se va ieftini, va mai pune inca 2 gb, eu zic ca asa e cel mai logic decat sa cumperi o placa ddr2, pui 4 gb, vinzi placa cu memorii, cumperi alta placa si alte memorii ... eu zic sa o iei din prima, si vei mai cumpara 2 gb pe parcurs... dar na, fiecare face cum vrea...
|
| | #13 (permalink) | ||
| 4 ani , sa fim seriosi. in fiecare an apare o noua generatie de placi video. gandeste-te ca acum ai avea fx5200, eventual 2 puse in sli
__________________ intel 2160, gigabyte p35 ds3, 2gb ram, 400 hdd, 8600gt, corsair 450w, al mx5021, creative audigy, microsoft habu,func 1030, samsung 226bw | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Am testat E8500 aici de ceva timp, stiu foarte bine cum merge, eu nu as tine acel procesor la 1.4V cativa ani. Iar Nehalem la sfarsitul anului viitor (cand probabil va face urmatorul upgrade) va fi un procesor foarte accesibil masei largi si are 8 coreuri nu 4.
| |||
|
| | #15 (permalink) | ||
| Asta e parerea mea (fara placa video). Se aseamana destul de mult cu ce a propus dsaraolu. Placa video eu spun 4870 cu 1 Gb de ram in plus la link. Motivul este asta si o poti lua de aici. La hdd eu spun Seagate de 1.5 Tb. Are 4 platane de 375 de Gb deci teoretic (este prea nou, nu a fost testat inca) este cel mai rapid hdd de 7200 rpm, wd avand densitatea platanului de ,,numai" 320 de Gb. In plus are si un super pret. Iar la placa de baza I45 mi se pare la fel de ok ca DFI-ul propus de dsaraolu. Motive aici. In alta ordine de idei, trebuie sa fii constient, x_tremme, ca este foarte probabil ca peste un an jumate, cel mai tarziu, o sa cam fie nevoie sa schimbi din nou sistemul. Asta pentru ca odata cu introducerea directx11 (sfarsitul lui 2009) vor conta cu adevarat procesoarele multi-core. Poate intre timp o sa mai apara si cateva jocuri care vor fi optimizate pentru multi-core... oricum, tot E8600 zic si eu, pe care va trebui sa-l overclock-ezi serios pentru nu limita viitoarea generatie de placi video de peste un an, cand ar fi indicat sa faci un upgrade la vga. De asemenea, la mijlocul lui noiembrie apare Nehalem, pe alt socket, la inceput doar cu procesorul de varf, si in primavara cel mai tarziu si restul... din perspectiva usurintei upgrade-ului ulterior, poate ar fi mai indicat sa mai astepti daca poti procesoarele mainstream nehalem...
__________________ Prins dopat cu tehnologie | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2006 Location: Timisoara |
Sfatul meu e sa nu sari pe componente scumpe pentru ca ele isi pierd foarte repede valoarea. Mai bine mergi pe ceva mai ieftin si il schimbi putin mai des(adica din an in an...), decat sa icnerci acuma sa iei ceva puternic gandindu-te ca poate tine 4 ani... Acum depinde cat esti de pretentios. Am si eu un duron de 700 mhz(de prin 2001 cred... nici nu mai stiu) care inca se lupta cu xp-ul si cu mica rabdare pot spune ca rezolv ceva probleme cu el. Dar in lumea jocurilor e alta mancare de peste. Mai nou cu aparitia tot mai deasa a directx-urilor si nu numai a lor si pixel shader etc.. te obliga sa cumperi produse noi care sa iti ruleze anumite jocuri la o calitate decenta sau de varf depinde si de investitie. Deci eu spun ca, daca iei acuma un hd4850(daca gasesti si de pe forum pe la 400-450 ron e perfect) vei avea suficienta satisfactie in rularea oricarui joc(chiar si cele mai noi care numa ce s-au lansat vor merge mai mult decat decent). Iar pretul va fi intre cei 400-450 ron pt second si 550 ron pe noua(cu cooler schimbat recomandat). Iar pe aceasta o vei schimba putin mai repede(adica din an in an sau pur si simplu cand nu mai esti multumit de performantele ei). Ok cam asta ar fi cu placa video. Rami iei 4 gb iar cei mai buni ca pret/performanta sunt cei cu 800 mhz. Cei cu 1066 mhz nu isi merita banii. Placa de baza daca mergi pe dual core poti sa iei si un p31 de exemplu. Iti va overclocka acceptabil orice procesor. Poti si p35 sa iei ca diferenta nu e chiar asa de mare. P45 deja apare o mica diferenta remarcabila(peste 100 ron). Nu trebuie sa sari pe cele care bat recorduri ca nu vei ajunge tu la fsb-uri de 600 mhz. Ideea e foarte buna cu un dual core care il overclockezi si in mod normal un core 2 duo e8xxx la 3800 mhz ar trebui sa faca fata si peste 1 an. Iarasi e8600 nu isi merita banu. e8400 isi merita cel mai bine. Cam asa ash face eu in acest moment si ash iesi in jur de 1800-2000 ron maxim. De restul banilor faci orice altceva pt ca sistemul va functiona foarte bine oferindu-ti un framerate decent la rezolutie de 1680x1050 cu totul la maxim.
| ||
|
| | #18 (permalink) | ||
|
Strict pentru amuzament, over-priced, ca si asa e semi-inchis topicul ![]() DFI LANParty UT X48-T2R Intel Core2 Duo E8500 3.16GHz Wolfdale Box Scythe ANDY SAMURAI MASTER HIS ATI Radeon HD4870X2 2GB DDR5 2x 256-bit Western Digital 1TB SATA-II 7200 rpm 32MB Caviar Black Corsair 4GB DDR2 1066MHz CL5 Dominator Dual Channel Kit Antec Three Hundred Corsair CMPSU-750TXEU Total: 4.965,76 RON
__________________ In giro per il mondo cè solo una bandiera, ha solo due colori è quella rossonera E quando vedo il Milan non ci sto dentro più. Io canto per il Diavolo dai fallo pure tu! Diavolo! Diavolo! Diavolo! | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
| poate mai scade si euro între timp, ca acum iar a luat-o leul la vale..
__________________ #1: Gigabyte P35-DS3L, Wolfdale C2D E8400, Scythe Kama Cross, Spire SwordFin SP-9007B, Sirtec HPC-500-A12S, 2x1024 Corsair Dominator TWIN2X 8500, Leadtek 8800GT ZL 512MB, Samsung SyncMaster 940BW, Logitech X-230, Logitech Desktop LX710 #2: MSI P35 NEO-F, Conroe C2D E6750, Scythe Kama Cross, Chieftec Dragon DX-01-BDU, Chieftec CFT-560-A12C, 2x1024 Corsair Dominator TWIN2X 8500, BFG 9800GTX OC 512MB, Samsung SyncMaster 940BW, Logitech Z-10, Logitech Desktop EX110 | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|