![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Sapphire Toxic 4850 sau Toxic 3870 ?
salut, as vrea sa cumpar saptamana viitoare una din cele doua placi, observ ca 3870 are frecventa procesorului mai mare.. in momentul de fata am un XFX GF8600GTS care imi mai fragmenteaza cand joc wow (25 players, multe efecte in raid, 1280x1024 res.) si deja devine destul de enervant incat sa aloc vreo 6 mil. de lei vechi pentru o placa bunicica, si tinand cont ca am acum un AMD x2 4000+ pe o placa Abit AN52 cu 2gb de ram, as merge pe ATI.. asadar, ce ma sfatuiti sa aleg dintre cele doua toxice..? thx!
__________________ Antec P182 case; HP 500W PFC activ; Abit AN-52; Amd X2 4000+; 2 Gb dual ch. OCZ DDR2 800Mhz Platinum Ed.; Sapphire Dual Slot 4850; Plextor DVD drive; 250 Gb Seatage Sata2 16mb w. Noctua 120mm fan; | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Raspunsul este clar... 4850. Si nu orice fel... Au aparut versiuni de 4850 cu raciri imbunatatite la preturi foarte bune. Prima optiune, a doua optiune, a treia optiune, a patra optiune si ultima optiune. Le-am aranjat tinand cont de performanta, silentiozitate si pret. Acestea au raciri foarte bune si nu e nevoie de schimbarea acestora. Aviz sfatuitorilor. Mai exista si varianta fanless de la Gigabyte, insa nu am vazut inca nicaieri nici un review, deci nu stiu cat de eficienta este acea racire. Daca totusi te hotarasti sa o cumperi, ai mare grija sa ai o carcasa foarte bine ventilata.
__________________ Prins dopat cu tehnologie | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2005 |
Mai este si asta pe care mi-am luat-o si eu azi si maine imi ajunge (in caz ca nu ti-ai luat inca placa): Gainward ATI Radeon HD4850 Golden Sample 512MB DDR3 256-bit - Placa video | PC Garage. Asta are racirea de tip 4870 (e dual-slot) si mi se pare mai eficienta asa.
| ||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Quote:
ai dat 100 lei in plus ca sa nu instalezi ati tool super afacere !!!
__________________ DFI p965 Dark | Intel Core 2 Duo e4500@ 3.2 Ghz v1.4 | Akasa AK965 | Kingmax 2x1gb ddr2 800 Mhz 4-4-4-12 v1.95 | Gigabyte HD4850 | Samsung 2x250GB 8mb | Silverstone ST40EF 400w | Asus Mb19tu 19" | Logitech X-530 | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2005 |
Am dat ca are cooler-ul dual-slot, nu ma intereseaza ati tool. Daca pui ati tool pe racirea aia de la placa care mi-ai dat tu link se parleste de tot si sa mai dai inca 1 mil si ceva ca sa-ti iei accelero tot acolo te duce (ma rog...e mai bun accelero dar oricum).
Last edited by evilfiend; 30-09-2008 at 23:48.. | ||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
@evilfiend Placa pe care ti-ai luat-o este idem si la fel cu Palit-ul din a patra mea recomandare/optiune din postul meu anterior, atat ca are alt plastic altfel colorat si costa mai mult... ma asteptam la mai mult de la Gainward... se pare ca tin sa confirme ca mai nou nu sunt decat o divizie a Palit...
|
| | #11 (permalink) | ||
|
asadar placa asta: Placa video Sapphire ATI Radeon HD4850 TOXIC 512MB GDDR3 256bit, PCI-E nu vi se pare cea mai buna alegere pentru ce am eu nevoie? adica wow cu detalii maxime la 1280x01024 si ocazional cs:s ? thx.
__________________ Antec P182 case; HP 500W PFC activ; Abit AN-52; Amd X2 4000+; 2 Gb dual ch. OCZ DDR2 800Mhz Platinum Ed.; Sapphire Dual Slot 4850; Plextor DVD drive; 250 Gb Seatage Sata2 16mb w. Noctua 120mm fan; | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Mie mi se pare scumpa. Cred ca poti gasi Palit mai ieftin. Sau mai pui 200 ron si iei 4870 desi e cam prea tare pentru jocurile alea
__________________ In giro per il mondo cè solo una bandiera, ha solo due colori è quella rossonera E quando vedo il Milan non ci sto dentro più. Io canto per il Diavolo dai fallo pure tu! Diavolo! Diavolo! Diavolo! | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
|
E buna omule atat ca e destul de scumpa... mai sus am pus Powercolor in varful listei optiunilor pentru ca desi are un pret de 600 ron, imbina racirea eficienta cu silentiozitatea... e cea mai silentioasa dintre toate modelele cu racire non-stock... Iar best-buy-ul este clar varianta Gigabyte care la 510 ron are un pcb foarte bine modificat si o racire care asigura foarte porbabil un overclock la cel putin 700 de MHz pentru core-ul grafic... singura ,,deficienta" e ca ,,default" nu e silentioasa, si ar trebui apelat la diverse artificii gen subvoltarea fan-ului pentru a scadea rpm-ul ventilatorului, daca se doreste si un plus de silentiozitate... Eu am pus Toxic-ul ultima optiune pentru ca nu-si justifica banii, in raport cu celelalte optiuni... Daca o cumperi faci o alegere buna, insa de diferenta de bani pfft nu o sa-ti mai iei pufuleti...
|
| | #14 (permalink) | ||
| Quote:
pina acum am folosit ca placi video S3, Asus, Gigabyte, XFX si nu am avut niciodata probleme cu ele, de-asta incerc sa ma feresc de marci nefolosite pina acum de mine.. in principiu nu m-ar deranja sa dau 500 ron pe recomandarile voastre insa cu un 100 ron mai mult am o racire de la zalman si din ce review-uri am citit - sta cel mai bine la racire atit in idle cat si in load. recunosc ca am fost atras sa ma arunc direct la un 4870 , mi-as permite daca m-as forta insa la 2,3 ore de joaca maxim pe zi.. multumesc inca o data pentru pareri. p.s. m-am lasat de pufuleti de mult timp
|
| | #15 (permalink) | ||
|
Gigabyte are tot racire zalman... uite 3 placi testate din cele 3 de mai sus de acelasi site... Sapphire HD 4850 512 MB 100245L Own PCB Design - zgomot, oc, temperaturi; Sapphire HD 4850 Toxic 512 MB - zgomot, oc, temperaturi; Powercolor PCS+ 4850 - zgomot, oc, temperaturi. Si pe alt site Gigabyte-ul cu zalman - temperaturi, zgomot. Powercolor mi se pare o alegere buna daca se doreste silentiozitate. Gigabyte in primul rand si apoi Sapphire dual-slot (own design) mi se par best-buy.
|
| | #16 (permalink) | ||
|
salut, va multumesc pentru sfaturile si parerile valoroase, pina la urma am ales: SAPPHIRE HD 4850 Dual Slot SAPPHIRE HD 4850 512MB GDDR3 PCI-E Dual Slot Fansink cel mai probabil o sa fac maine dimineata comanda, insa mai am cateva nelamuriri.. acum configuratia mea e: - placa de baza Abit AN52 - sursa High Power de 500W - procesor Amd X2 4000+ fara oc. - 2 memorii OCZ cu heatsink a cate 1 Gb - hard disc seagate de 250 gb sata - placa video XFX 8600GTS (pe care o inlocuiesc) tinand cont ca bugetul imi permite (inca) ar fi viabil upgrade-ul procesorului la un x2 5200+ ? m-ar tine sursa? multumesc.
|
| | #17 (permalink) | ||
|
AFAIK High Power = Sirtec! Depinde cati A scoate pe rail/ul/urile de 12V! Ar fi bine daca ar avea 2 railuri ca sa poti lua cate un 6-pin connector de pe fiecare rail in parte! In teorie te tine sursa...500W nu sunt de ici de colo. Te tine si cu un Brisbane 5000+! Quote:
__________________ Eee...vulpea cand nu ajunge la struguri, zice ca sunt acrii!!! HymuraX© I am not discriminating anybody! I hate everybody equally! Be smart, don't be a MonkY! | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
|
Cea mai buna alegere Athlon64 X2 5600+ G2. Ca sa nu-ti limiteze placa video. Sau daca nu iti permiti un alt AMD X2 pe 65 de nm revison G2. Insa merita diferenta dintre un 5600+ si un 5200+. Nu ar trebui sa ai probleme cu sursa.
|
| | #19 (permalink) | ||
| Quote:
|
| | #20 (permalink) | ||
|
E pe 90 nm. Consuma mult si se incalzeste in draci. Le poti compara la Amd pe site. Uite si un review comparativ al stepping-urilor aici. Macar ia F3 daca vrei mai mult cache, care e ceva mai putin important decat frecventa.
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|