Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware > PC Setups & Recomandări

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 30-09-2008, 14:29   #1 (permalink)
Registered User

One_Man_Army's Avatar

Problema Dual-Channel la PB-Asus P5K SE

Salut.. am o problema cand montez placile de RAM in dual-channel, si va rog daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi/pareri.
Problema sta in felul urmator: in momentul in care sunt puse in dual-channel memoriile, daca vreau sa dezarhivez un colaj de arhive (gen cele de la torrenti), imi da de fiecare data "file corupted".. dar de fiecare data este alta arhiva/arhive.
O alta problema este, in momentul in care instalez ceva dintr-o imag. de cd/dvd sau direct dupa unitatea optica cd/dvd.. imi apar tot felul de probleme gen "corrupted" sau ca nu gaseste nu stiu ce fisier, punandu-ma sa localizez dir in care se afla, il localizez si degeaba. Dar faza este ca fisierul exista de fiecare data, m-am uitat mereu pe CD/DVD si este acolo, doar ca nu vrea sa-l vada, si nu stiu de ce. (asta s-a intamp. la mai multe instalari).
Pe langa aceste probleme mai sunt si altele care mai apar, dar astea sunt cele mai evidente.
Daca pun memoriile in Single-Channel.. merge fara prob tot.
I-am facut si Flash la BIOS ( Din vers 604 in 1008 ), si tot la fel face. Am incercat si Vista x86 si x64, si la fel.

Mentionez ca am un PC format din : Core2duo E8200@2.66, 4 GB RAM ( 2 x KingMax 800Mhz 2GB ), nVidia 8600GTS, Placa de baza ASUS P5K SE, S.O - Vista x64.

One_Man_Army is offline    Reply With Quote
Old 30-09-2008, 16:42   #2 (permalink)
Registered User

Problemele tale ar putea fi multiple.In primul rand driverele pentru Vista nu foarte bune calitativ. Memoriile s-ar putea sa nu fie compatibilie 100% cu placa de baza, situatie mai rara dar posibila. Daca memoriile nu sunt kit, adica sunt module separate, atunci s-ar putea sa nu "stie" dual-channel, situatie la fel de rara dar la fel de posibila, placa de baza nestiind sa lucreze cum trebuie in dual-channel cu ele. Si in ultimul rand controller-ul de memorie poate fi defect. Incearca si XP, vezi daca face la fel. Si fa si un memtest ca sa vezi daca sunt ok memoriile.

MicuAndrei is offline    Reply With Quote
Old 30-09-2008, 22:12   #3 (permalink)
Registered User

One_Man_Army's Avatar

Memoriile sunt absolut identice, e adev ca una am cump la 2 sapt dupa ce am luat PC-ul, dar este din acelasi magazin si exact acelasi model de mem, nu cred ca nu stie sa lucreze in dual una cu cealalta, si nici nu cred ca nu sunt compatibile cu placa de baza.. ca am incercat toate combinatiile posibile.. si par sa mearga f bine, pana la dual-channel. Cu XP este adev ca nu am incercat de cand i-am bagat 4GB RAM.. am sa incerc. si am sa incerc si un mem test, e o idee buna, daca imi poti da si un ex de un soft bun pt asta e si mai bine . Ma gandesc sa nu fie si ceva de la placa de baza, sa aiba o "buba" ceva, cum ai zis si tu de "controller-ul de memorie".
Merci mult pt sfaturi.

Old 01-10-2008, 17:23   #4 (permalink)
Registered User

Pai chiar asa se numeste, memtest86. Partea proasta ca se face de pe floppy.

MicuAndrei is offline    Reply With Quote
Old 01-10-2008, 17:31   #5 (permalink)
Registered User

RicaNeaga's Avatar

Nu neaparat de pe floopy. Incearca asta. Cu el poti face mai multe teste. Pare intr-adevar o incompatibilitate dual-channel.

RicaNeaga is offline    Reply With Quote
Old 01-10-2008, 21:36   #6 (permalink)
Registered User

One_Man_Army's Avatar

@MicuAndrei: Pai chiar e o parte proasta, ca am floppy montat, dar e doar de design, ca n-am avut cablu de floppy . oricum ms mult, o sa fac rost si de cablu pt floppy, sa il incerc si pe asta.
@RicaNeaga: Ms mult, am luat torrentul, o sa-l incerc sa vedem ce rezultate imi da.

Oricum am de gand sa ma duc cu mem la un prieten sa le testez si pe alt comp, si sa iau si mem lui sa vin cu ele la mine... macar sa stiu sigur daca e de la pl de baza.. sau nu.

Old 03-10-2008, 20:27   #7 (permalink)
Registered User

One_Man_Army's Avatar

Am incercat programele, si nu mi-a dat nici un fel de prob, nici in dual-channel, nici in single.
am fost cu mem mele la un prieten, si le-am incercat pe comp lui in dual channel, si au mers fara prob, am luat si mem lui (2 x Adata 1GB 800Mhz), si le-am incercat la mine in dual, si la fel nu au parut sa faca vreo prob.. acum chiar nu stiu, ori e de la placi, ori de la PB, habar nu am. Am instalat acum si un XP x64, dar nu am montat inca placile in Dual si pe XP x64.. o sa le pun sa vad daca mai are prob.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware > PC Setups & Recomandări

Thread Tools

Posting Rules