Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware > PC Setups & Recomandări

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 04-10-2008, 10:01   #1 (permalink)
Registered User

cezzzarica's Avatar

Upgrade procesor

Salut, am urmatoarea placa de baza de la MSI K9NU Neo-V LINK si un procesor Athlon 64 3800+ X2, placa video ATI HD3850 512GDDR3 256biti, iar ca ram am Kingmax 2x1gb in dual channel la 800MHz, daca mai pun inca 2GB ram si schimb procesorul cu un 5600+ LINK se va simti diferenta? Sau sa pun asta 6000+ LINK ?? Care credeti ca se merita dintre cele 2?? Vad ca diferenta intre ele este si la consum 5600+ consuma 89W iar cel 6000+ 125W... voi ce parere aveti?

cezzzarica is offline    Reply With Quote
Old 04-10-2008, 11:57   #2 (permalink)
Registered User

RicaNeaga's Avatar

Daca vrei neaparat upgrade acum, ia neaparat unul pe 65 de nm. Unul din primele 3 din comparatia asta.

Eu spun insa sa nu te grabesti. Probabil ca in aceiasi bani o sa poti lua peste 2-3 luni pe aceeasi platforma Athlon 6500 (Kuma) plus un cooler bun. Daca o sa citesti acest review, o sa vezi de ce e considerat cel mai bun dual-core scos pana acum de AMD. La acelasi voltaj ajunge usor la 3 GHz, fiind racit de un amarat de cooler stock, frecventa la care probabil este singurul AMD care se apropie cat de cat onorabil de un Intel E8400.

Daca schimbi procesorul, poate ar fi bine sa te gandesti si la un ati 4850.... ce sursa ai?

RicaNeaga is offline    Reply With Quote
Old 04-10-2008, 12:18   #3 (permalink)
Registered User

cezzzarica's Avatar

Cred ca pana la urma ascult sfatul tau si mai astept pana apare acel procesor, sursa sigur trebuie s-o schimb daca schimb si placa video si mai pun si ram, ca am o sursa hyper power 350w.

Old 04-10-2008, 13:42   #4 (permalink)
Registered User

RicaNeaga's Avatar

Mda... e si in Romanica disponibil... si desi are un pret bunicel, parca nu prea merita totusi acel Athlon 6500, in conditiile in care E5200 costa 260 ron. Care E5200 e peste si un 5600+, nu mai spun daca i se mai face si oc (de care e foarte capabil).

Ar fi de luat in calcul asadar 5600+-ul si pastrarea platformei, insa parca mai bine iti vinzi sistemul cu totul si iti iei ceva gen atasament. Merita mai mult.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	04.10.png
Views:	36
Size:	49.0 KB
ID:	391164  

Old 04-10-2008, 16:51   #5 (permalink)
Registered User

cezzzarica's Avatar

de exemplu daca iau procesorul ala athlon 64 x2 6000+ pe 90nm care consuma 125W si are cache 2x1mb la 3ghz, sursa o voi schimba cu un fortron blue storm II 500W ca si asa trebuie schimbata, asta care o am acum la sistemul asta se incinge rau de tot, cand pun mana in spate frige...sau se merita mai mult e5200 si schimbata si placa de baza? la overclock nu m-am bagat pana acum deloc, ca memorii am 2x1gb kingmax 800 mhz in dual channel ma gandeam sa mai iau inca 2 la fel sa fac 4 gb

L.E. neah...mai bine schimb tot sistemul cum ai zis tu.

Old 04-10-2008, 17:50   #6 (permalink)
Registered User

RicaNeaga's Avatar

Pai asa zic eu... mai bine il dai pe tot... iar daca o sa faci oc si nu numai, mai bine nu te incurci cu 4 memorii... iar la capitolul oc E5200 e tare rau... uite aici (test facut cu Asus P5K)... insa nu garantez astfel de rezultate pe acel P43 ieftin din atasamentul din interventia anterioara... insa pe un P35 matur sau chiar P45 tot MSI tot foarte bune ca pret e foarte probabil...

cat despre sursa pe care ai mentionat-o, e intr-adevar foarte buna... insa nu stiam ce model sa-ti propun pentru ca nu stiam bugetul disponibil...

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware > PC Setups & Recomandări

Thread Tools

Posting Rules