Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware > PC Setups & Recomandări

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 06-10-2008, 21:37   #1 (permalink)
Registered User

Sistemul nu vrea sa booteze de pe HDD

Am facut un sistem de buget pentru cineva si am folosit un HDD Quantum Fireball Plus 30gb pe care il avea pe sistemul vechi. Sistemul este format din urmatoarele:

AMD Sempron LE-1250 2.2GHz Sparta Skt AM2 Box
Asus M2N-X-PLUS
Corsair VS 1GB DDR2 667 MHz CL5
Gainward BLISS 8400GS 256 MB DDR2 64-bit
Sirtec HP-450-A12S

plus un lg h10n pe care il avea deja.

Problema e ca sistemul nu vrea sa booteze de pe hdd si incetineste mult bootarea si de pe cd/dvd, usb stick. Am observat ca daca il scot totul booteaza mult mai repede. Am incercat sa-l pun pe slave, master, cs + combinatiile ca pozitie pe cablu. In plus am dezactivat toate optiunile pentru hdd din bios(LBA, 32 bit transfer, SMART), dar nimic. Aveti alte sugestii?

PS. cred ca se intelege ca hdd-ul e pe ide si imparte acelasi cablu cu dvd-writerul

LE. am bootat un cd de linux mepis live si paragon hdd recovery cd si imi citesc perfect hdd-ul si folosind ultimul cd mentionat pot sa sterg/mut/copiez fisierele fara probleme. numai din linux nu pot. toate partitiile sunt ntfs, 1 primara si 2 logice.

keenox is offline    Reply With Quote
Old 07-10-2008, 07:43   #2 (permalink)
Registered User

dsaraolu's Avatar

Pune hddul pe master in capatul panglicii IDE si DVD-ul la mijloc pe slave, este singura varianta in care trebuie sa functioneze corect.

dsaraolu is offline    Reply With Quote
Old 07-10-2008, 08:45   #3 (permalink)
Registered User

am scris in postul initial ca am incercat toate variantele, dat tot la fel. o sa mai incerc o data de amorul artei poate o merge. alte sugestii?

Old 07-10-2008, 09:30   #4 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Problema rezida din faptul ca inca te agati de vechitura aia de hard IDE. Si asta datorita faptului ca presupun (pentru ca mi-e lene sa caut placa aia de baza pe net) ca merge dupa principiul "un controller principal pentru j-de porturi sata, alt controller pentru inca vreo doua porturi sata, ide + floppy". Problema ca controlerul "secundar" nu este vazut ca "nativ ide" nici de windows nici de linux, par exemple. Eu nu am putut sa bootez linux cu unitatea optica pe IDE pentru ca imi cerea driverele SCSI ale controllerului. Evident, poti pune mina pe manualul placii si sa vezi ce optiuni ai in bios pentru controllerul secundar (in mod normal ar trebui sa se poate si dezactiva) dar in acelasi timp poti cumpara un hard SATA cistit pe bani de MOVIEPLEX+popcorn for two.

Johnny is offline    Reply With Quote
Old 07-10-2008, 09:41   #5 (permalink)
fraer cu ceoc

stiller's Avatar

Cu un hdd ide din zilele noastre nu cred ca ai fi avut necazuri (dar atunci se pune problema altfel, si anume ca nu are sens sa mai cumperi hdd pe ide, fiind la acelasi pret cu s-ata). Zic asta pentru ca am aproximativ aceeasi placa (m2n deluxe) si am avut pina de curind windozele instalat pe un seagate 200 GB ide - boot fara nici un fel de probleme. Pe cind Quantum-ul ala e ... usor depasit, ca sa nu zic mai mult

stiller is offline    Reply With Quote
Old 08-10-2008, 15:07   #6 (permalink)
Registered User

am luat ieri un hdd nou pe sata si nu mai sunt probleme. totusi e foarte ciudat deoarece pot sa-l citesc fara probleme.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware > PC Setups & Recomandări

Thread Tools

Posting Rules