![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Acoustic management for raid ...
Am si eu o intrebare: cum as putea sa micsorez timpul de acces la un raid0 format din 2 hdd 6400aaks? Am vazut ca individual poate fi micsorat cu hdd tune prin dezactivare aam, dar in raid aceasta optiune nu e accesibila. Am avut in raid cu 2 hdd 2500aaks de 12,7ms si timpul de 15,2 mi se pare cam mult, desi, per ansamblu se misca mai fluent calc cu hdd-urile actuale. Cu hdd tune am obtinut, in schimb rate f bune pentru hdd (211mb max, 166mB average si 99mB min). | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Mai capabile de atat nu cred ca o sa gasesc prea curand in afara de velociraptor. Setarea din hd tune sau alt utilitar se pastreaza si cand configurez raid-ul sub dos? Cat de mult influenteaza un timp de acces de 15,7 fata de 11,7 cat am vazut ca scot hdd-urile astea cu aam dezactivat. Multumesc pentru sugestii. Chiar voi incerca aceata idee. | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2002 |
setarea AAM e proprie fiecarui hdd, daca suporta AAM poti seta AAM daca scoti discurile de sub raid; fie le muti pe un controller IDE normal, fie comuti din BIOS, de pe RAID pe non-RAID, daca placa de baza suporta optiunea asta (presupun ca folosesti controller RAID on-board) | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|