![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2009 | recomandare proc
nu termin bine un post si deschid altu.. acum intrebarea: as vrea sa imi schimb placa video si anume sa trec de la gtx260 la ATI 5850. Am un procesor AMD Phenom II X4 940 Black Edition 3.00 GHz skt AM2+ box, si ma gandesc ca e slabut pt 5850, ca o limiteaza.. Procu se mai poate overcloca dar nu sunt pentru asa ceva. Voi ce parere aveti? | ||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Procesorul nu mi se pare depasit pentru placa video, mai ales daca il folosesti la rezolutii mari (minim 1680x1050), unde scade impactul procesorului. Ideal ar fi sa incerci un OC "decent" la 3,6-3,8Ghz (unele am vazut ca pot si mai mult de atat) si diferentele se vor simti. Procesoarele noi de la Intel nu aduc o diferenta cine stie ce in jocuri, in schimb se simte la buzunar ca bate vantul daca te indrepti in directia lor. Parerea mea e ca nu se merita sa treci de la GTX260 la 5850 deocamdata, deoarece diferenta de performanta nu se justifica, iar diferenta de bani e aproape dubla. 5850 rupe la rezolutii mari, dar eu nu cred ca ai vreun joc care sa iti sacadeze pana la 1680x1050 inclusiv, la ce setari vrei tu. | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2009 | Quote:
In legatura cu placa video, 5850 e cu vreo 40% mai bun ca gtx260, asa arata testele si nu sunt facute de mine.. Eu am niste prb cu sistemu si in mare cred`ca sunt si de la placa video, care incinge foarte mult si nu e foarte bine gandita la cum treb sa scota aerul.. in loc sa inpinga aerul in afara il baga inauntru.. 5850 e mai bine gandita, plus ca e mult mai rece si consuma mai putin. Oricum ms de sfaturi | ||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2009 |
Mai nu prea inteleg cum de poate sa bage aer cald in carcasa cand are 2 coolere respectiv racire custom.Is curios daca la toate se intampla asa.Eu am un evga geforce gtx 260 superclocked 55nm cu racirea ei cu care vine placa video si nu am nici un fel de prob de genu de care ai tu.Si cu temperaturile la placa video cum stai?Stii ca poti sa controlezi turatia la venturile placii video cu rivatuner sau cu evga precision merge si pe placa ta video.
| ||
|
| | #9 (permalink) | ||
Astea sunt temperaturile normale fara sa rulez ceva: GPU :55C temp1: intre 43-44 temp2: 38C temp3: 48c core: 45c core: 55C ambient: intre 45-46-47 in Idle: GPU: 62 temp1 : 46 temp2: 44 temp3: 52 core: 51 core: 52 ambient: intre 49-52 si acceste temperaturi fiind cu turatia la max a carcasei. | ||
|
| | #13 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2009 |
La ce te referi ca te-a dezamagit placa video?Ce nu ti-a mers cum trebue?Vezi tu ca depinde mult si ce jocuri joci si mai ales rezolutia,detaliile.Eu nu inteleg cum de te-a dezamagit cand eu tot ce am jucat nici pas nu a zis placa mea video cu toate detaliile maxime posibile pe 1680x1050.
| ||
|
| | #14 (permalink) | ||
| ||
|
| | #16 (permalink) | ||
| ||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
Placa e absolut normala la 60C. Sincer nu vad motive sa o schimbi, iar daca te deranjeaza ventilatoarele le poti regla turatia din riva tuner sau daca acest lucru nu e posibil, atunci e putin mai complicat, dar nu imposibil. Si eu am schimbat racirea la placa video cu un Accelero S1, iar temperatura din ambient a crescut putin, deoarece aerul cald nu mai e scos afara, dar cu o marire f mica a turatiei la coolerele de proc si carcasa s-a revenit la normal.
| |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |