Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware > PC Setups & Recomandări

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 02-11-2009, 00:14   #1 (permalink)
Registered User

recomandare proc

nu termin bine un post si deschid altu.. acum intrebarea: as vrea sa imi schimb placa video si anume sa trec de la gtx260 la ATI 5850. Am un procesor AMD Phenom II X4 940 Black Edition 3.00 GHz skt AM2+ box, si ma gandesc ca e slabut pt 5850, ca o limiteaza.. Procu se mai poate overcloca dar nu sunt pentru asa ceva. Voi ce parere aveti?

micr0bu is offline    Reply With Quote
Old 02-11-2009, 00:39   #2 (permalink)
Registered User

Spreader's Avatar

treci la intel tata... ce mai stai cu obositele de la amd?

Spreader is offline    Reply With Quote
Old 02-11-2009, 01:09   #3 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Spreader View Post
treci la intel tata... ce mai stai cu obositele de la amd?
Dak imi dai tu $ trec pe intel.. oricum ms pt opinie. Dar ceva in legatura cu intrebarea mea?

Old 02-11-2009, 08:38   #4 (permalink)
Registered User

scutyjunior's Avatar

Procesorul nu mi se pare depasit pentru placa video, mai ales daca il folosesti la rezolutii mari (minim 1680x1050), unde scade impactul procesorului. Ideal ar fi sa incerci un OC "decent" la 3,6-3,8Ghz (unele am vazut ca pot si mai mult de atat) si diferentele se vor simti. Procesoarele noi de la Intel nu aduc o diferenta cine stie ce in jocuri, in schimb se simte la buzunar ca bate vantul daca te indrepti in directia lor.
Parerea mea e ca nu se merita sa treci de la GTX260 la 5850 deocamdata, deoarece diferenta de performanta nu se justifica, iar diferenta de bani e aproape dubla. 5850 rupe la rezolutii mari, dar eu nu cred ca ai vreun joc care sa iti sacadeze pana la 1680x1050 inclusiv, la ce setari vrei tu.

scutyjunior is offline    Reply With Quote
Old 02-11-2009, 21:59   #5 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by scutyjunior View Post
Procesorul nu mi se pare depasit pentru placa video, mai ales daca il folosesti la rezolutii mari (minim 1680x1050), unde scade impactul procesorului. Ideal ar fi sa incerci un OC "decent" la 3,6-3,8Ghz (unele am vazut ca pot si mai mult de atat) si diferentele se vor simti. Procesoarele noi de la Intel nu aduc o diferenta cine stie ce in jocuri, in schimb se simte la buzunar ca bate vantul daca te indrepti in directia lor.
Parerea mea e ca nu se merita sa treci de la GTX260 la 5850 deocamdata, deoarece diferenta de performanta nu se justifica, iar diferenta de bani e aproape dubla. 5850 rupe la rezolutii mari, dar eu nu cred ca ai vreun joc care sa iti sacadeze pana la 1680x1050 inclusiv, la ce setari vrei tu.
Dap, la un OC ma gandeam si eu cam pana la vre 3,8 ghz si cred`ca o sa fie echilibrat cu 5850, de schimbat pe intel nici nu ma gandesc cel putin la ce pretzuri au acu... poate pe viitor.
In legatura cu placa video, 5850 e cu vreo 40% mai bun ca gtx260, asa arata testele si nu sunt facute de mine.. Eu am niste prb cu sistemu si in mare cred`ca sunt si de la placa video, care incinge foarte mult si nu e foarte bine gandita la cum treb sa scota aerul.. in loc sa inpinga aerul in afara il baga inauntru.. 5850 e mai bine gandita, plus ca e mult mai rece si consuma mai putin.
Oricum ms de sfaturi

Old 02-11-2009, 23:31   #6 (permalink)
Registered User

Lool am trait sa o mai aud si pe asta:cica baga aer cald inauntru in loc sa il scoata afara.Ma intreb atunci ce model de gtx 260 ai?Racire custom sau de care?

Maxcoreocx is offline    Reply With Quote
Old 03-11-2009, 03:43   #7 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Maxcoreocx View Post
Lool am trait sa o mai aud si pe asta:cica baga aer cald inauntru in loc sa il scoata afara.Ma intreb atunci ce model de gtx 260 ai?Racire custom sau de care?
am un Gainward GeForce GTX 260 Golden Sample 896MB DDR3 448-bit racirea e activa si era vb de aerul provenit de la coolerele ei..

Old 03-11-2009, 10:57   #8 (permalink)
Registered User

Mai nu prea inteleg cum de poate sa bage aer cald in carcasa cand are 2 coolere respectiv racire custom.Is curios daca la toate se intampla asa.Eu am un evga geforce gtx 260 superclocked 55nm cu racirea ei cu care vine placa video si nu am nici un fel de prob de genu de care ai tu.Si cu temperaturile la placa video cum stai?Stii ca poti sa controlezi turatia la venturile placii video cu rivatuner sau cu evga precision merge si pe placa ta video.

Old 04-11-2009, 00:26   #9 (permalink)
Registered User

Quote:
Mai nu prea inteleg cum de poate sa bage aer cald in carcasa cand are 2 coolere respectiv racire custom.Is curios daca la toate se intampla asa.Eu am un evga geforce gtx 260 superclocked 55nm cu racirea ei cu care vine placa video si nu am nici un fel de prob de genu de care ai tu.Si cu temperaturile la placa video cum stai?Stii ca poti sa controlezi turatia la venturile placii video cu rivatuner sau cu evga precision merge si pe placa ta video.
ma nus dak la toate se intampla asa ceva, dar oricum mai am 2 tov care au avut gtx260 si la fel sunt de parere si ei.. Se incinge rau placa asta, mai ales ca din cauza hdd, aerul produs de cooleru din fatza al carcasei ajunge cam obturat la placa si cam greu cu racirea din alte parti. Stiu despre rivatuner dar nu am umblat sa le maresc viteza, si asa incepe sa se auda cand incep sa rulez jocuri gen Crysis Warhead, sau dawn of war2 la viteza normala a venturilor.

Astea sunt temperaturile normale fara sa rulez ceva:
GPU :55C
temp1: intre 43-44
temp2: 38C
temp3: 48c
core: 45c
core: 55C
ambient: intre 45-46-47

in Idle:
GPU: 62
temp1 : 46
temp2: 44
temp3: 52
core: 51
core: 52
ambient: intre 49-52
si acceste temperaturi fiind cu turatia la max a carcasei.

Old 04-11-2009, 01:58   #10 (permalink)
Registered User

Lol la mn e max 38 grade in idle si in full load depinde de jocuri dar de 60 grade nu trece.

Old 04-11-2009, 02:42   #11 (permalink)
Registered User

Quote:
Lol la mn e max 38 grade in idle si in full load depinde de jocuri dar de 60 grade nu trece.
Ca placa oricum se incalzeste mult, nu numai a mea.. dar in cazu meu cred`ca are ceva.. oricum are garantie 3 ani pot sa ma duc sa o schimb, dar sincer m-a cam dezamagit..

Old 04-11-2009, 09:36   #12 (permalink)
Registered User

TONITO's Avatar

voi deviati grav de la topic.

ontopic: @micr0bu: Eu cred ca un HD5850 o sa mearga de minune pe sistemul tau. Ia-o cu incredere

TONITO is offline    Send Message via Xfire to TONITO Reply With Quote
Old 04-11-2009, 20:02   #13 (permalink)
Registered User

La ce te referi ca te-a dezamagit placa video?Ce nu ti-a mers cum trebue?Vezi tu ca depinde mult si ce jocuri joci si mai ales rezolutia,detaliile.Eu nu inteleg cum de te-a dezamagit cand eu tot ce am jucat nici pas nu a zis placa mea video cu toate detaliile maxime posibile pe 1680x1050.

Old 04-11-2009, 20:57   #14 (permalink)
Registered User

Quote:
La ce te referi ca te-a dezamagit placa video?Ce nu ti-a mers cum trebue?Vezi tu ca depinde mult si ce jocuri joci si mai ales rezolutia,detaliile.Eu nu inteleg cum de te-a dezamagit cand eu tot ce am jucat nici pas nu a zis placa mea video cu toate detaliile maxime posibile pe 1680x1050.
Cum am zis cred`ca are placa ceva treb dusa si schimbata, daia m-a lasat cu un gust amar.. Oricum vb colegului de mai sus Tonito, am deviat de la subiect..

Old 04-11-2009, 21:12   #15 (permalink)
Registered User

scutyjunior's Avatar

Totusi ce temperatura ai in full load la placa video : 62C? Daca aia e temp maxima in jocuri sau teste in loop atunci nu inteleg cum adica e fierbinte? Daca aia e in idle atunci care e in full load? Ai incercat un furmark sa vezi la ce temp ajunge si cu ce turatie?

Old 04-11-2009, 21:39   #16 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by scutyjunior View Post
Totusi ce temperatura ai in full load la placa video : 62C? Daca aia e temp maxima in jocuri sau teste in loop atunci nu inteleg cum adica e fierbinte? Daca aia e in idle atunci care e in full load? Ai incercat un furmark sa vezi la ce temp ajunge si cu ce turatie?
Da in full load e 62c, dar nu zis ca e mare.. sunt OK. In furmark ajunge la 81c turata la max.

Old 05-11-2009, 09:24   #17 (permalink)
Registered User

scutyjunior's Avatar

Placa e absolut normala la 60C. Sincer nu vad motive sa o schimbi, iar daca te deranjeaza ventilatoarele le poti regla turatia din riva tuner sau daca acest lucru nu e posibil, atunci e putin mai complicat, dar nu imposibil. Si eu am schimbat racirea la placa video cu un Accelero S1, iar temperatura din ambient a crescut putin, deoarece aerul cald nu mai e scos afara, dar cu o marire f mica a turatiei la coolerele de proc si carcasa s-a revenit la normal.

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware > PC Setups & Recomandări

Thread Tools

Posting Rules