Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware > PC Setups & Recomandări

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 03-11-2009, 01:31   #2 (permalink)
QD
Cooler's Master

QD's Avatar

/// pc-coolers.ro / PC-coolers Nemesis Balance XL - PROMO!!! - o optiune

QD is offline    Reply With Quote
Old 03-11-2009, 01:34   #3 (permalink)
CBR
Moderator

CBR's Avatar

QD: Ca idee, la OS ar trebui modificat si pus Win7. Si cam offtopic, am dat comanda tocmai acum pe site si am primit mail de confirmare pe un mail pe care il folosesc cam rar. Nu gasesc cum sa schimb mail-ul...

CBR is offline    Reply With Quote
Old 03-11-2009, 01:45   #4 (permalink)
Registered User

alexutzuro's Avatar

E super ok configuratia, tinand cont ca asta m-am decis sa-mi iau si eu (MB si CPU), memoriile pe care m-am decis sa le iau eu sunt astea:
Kingston Memorii HyperX T1 DDR3, 3x2GB, 2000MHz (XMP) Memorii Memorii Kingston HyperX T1 DDR3, Capacitate 6GB (3x2GB), Frecventa 2000 MHz, Latente 9-9-9-27, Radiatoare HyperX Tall HeatSink aluminiu, Tehnologie XMP (Intel e

Carcasa (ce am eu) de care sunt foarte incantat [flux de aer foarte bun, spatioasa si foarte solida (cu tabla foarte groasa) - iti da un sentiment de calitate] este asta:

Carcasa server Spire SP-9007B, full tower, front USB & Audio, fara sursa SP9007B

Iar sursa mea:
Sursa OCZ StealthXStream, 600W OCZ600SXS

Iar daca vrei varianta modulara:
Sursa OCZ ModXStream Pro, 600W OCZ600MXSP

In rest totul pare foarte ok, eu dupa mult timp de cautari si documentatie in problema P55 sau X58 m-am hotarat pe X58.

Ca idee, emag mi se par cam scumpi
Uite ce configuratie ti-am facut eu:

GIGABYTE Placa de baza GA-EX58-UD3R Placi de baza Placa de baza GIGABYTE GA-EX58-UD3R, Socket LGA1366, Chipset X58+ICH10R, QPI 6.4 GT/s | 4.8 GT/s, 4xDDR3 Dual Channel 2000+/1333/1066/800, 2xPCI-E x16 2.0 (True CrossFireX)(x16 2.0+x16 2.0), 1xPCI-E x
Intel Core i7-920 Procesoare desktop Procesor Intel Core i7-920 Bloomfield, Frecventa 2677 MHz, QPI 4.8 GT/s, Cache L1 4x32KB (Data) / 4x32KB (Instr.), Cache L2 4x256KB, Cache L3 8MB, Socket LGA1366 (B), Nuclee 4, Multiplier 20x, BOX
Western Digital HDD Desktop Caviar Black, 640GB, SATA II 300 HDD Desktop HDD Western Digital Desktop Caviar Black, 640GB, SATA II 300, 32MB Buffer, 7200 rpm, Consum 8.30W la scriere, Tehnologie Dual-Processor (Dublarea puterii de procesare pentru max
Leadtek Placa Video WinFast GeForce GTX 285 Placi Video Placa Video Leadtek WinFast GeForce GTX 285 GDDR3, 1024MB, 512 biti, 648 MHz, 2484 MHz, Racire activa Dual-Slot, Latime de banda 159.0 GB/s, GPU 280b (55nm), Are
Kingston Memorii HyperX T1 DDR3, 3x2GB, 2000MHz (XMP) Memorii Memorii Kingston HyperX T1 DDR3, Capacitate 6GB (3x2GB), Frecventa 2000 MHz, Latente 9-9-9-27, Radiatoare HyperX Tall HeatSink aluminiu, Tehnologie XMP (Intel e
http://www.evomag.ro/COMPONENTE-PC-C...-SwordFin.html
http://www.evomag.ro/COMPONENTE-PC-S...-Pro-600W.html

La cooler adaugi asta:
ZEROtherm Accesoriu ZC-1366 Acc. Cooler CPU ZEROtherm Intel LGA1366 clip for Zen FZ120 and Nirvana NV120 Premium
LG DVD-Writer H22LS30, SATA, Lightscribe, Bulk Unitati Optice

Tot ce-am scris sus iese la pret: 47.750.000 si tine cont ca ai placa video GTX 285 de la Leadtek + ca iti mai raman inca 2.250.000 sa-ti mai cumperi ce vrei tu (placa de sunet, sist. audio 2.1 bun...etc.)
Cam pe asta as merge eu, succes in alegerea ta!

Last edited by alexutzuro; 03-11-2009 at 02:01..

alexutzuro is online now    Reply With Quote
Old 03-11-2009, 01:46   #5 (permalink)
QD
Cooler's Master

QD's Avatar

Da, schimbam maine recomandarile de OS, clar win 7, mersi de observatie.
Da-mi un PM cu noul mail si voi incerca sa il schimb, e o optiune mai alambicata .

On topic: boomshakalaka coolerul IFX nu va intra niciodata in carcasa aleasa de tine.
Daca placa de baza ti se pare prea scumpa (desi sunt absolut beton placile) un gigibyte aduce pretrul sistemului in jur de 4600 cred, poate mai jos.

QD is offline    Reply With Quote
Old 03-11-2009, 13:51   #6 (permalink)
Dopat cu tehnologie

RicaNeaga's Avatar

In banii astia se poate face un sistem foarte bun. In primul rand, daca ti-l iei de la itdirect sau de la pc-coolers, iti fac ei gratuit overclock la procesor (i7 920) pana la ~ 4 GHz. Daca ti-l faci singur si te pricepi la overclock, atunci ai mai multe solutii - pcfun, cel.ro, pcgarage, emag, pcfactory etc.

Varianta 1 - itdirect - asta.

Difera sursa + carcasa (nu prea inteleg de ce vrei acel Antec, poate ne explici), iar acea sursa Corsair e oricum mai buna ca orice sursa integrata Antec.

Difera hdd-ul - acel Samsung are platane de 500 de Gb, fiind astfel extrem de rapid.

Difera cooler-ul, acel TR IFX-14 nefiind un produs care sa isi merite banii. DELOC. L-au testat multi bine, precum Ramiro aici.

Difera placa video - in 1000 ron, 5850-ul e mai bun ca un GTX 285 la 1200 ron din toate punctele de vedere - perfromanta, consum, temperaturi. Uite si un test aici. Merita sa astepti sa ajunga pe stoc.

In plus, o sa vezi un dispozitiv interesant inclus - acela faciliteaza montarea a 2 SSD-uri de 2.5' intr-un bay de 3.5 (hdd normal). Ce SSD? Uite asta. De ce SSD? Pai va fi singura componenta care iti va aduce un spor IMENS de performanta atat in daily-use, cat si in orice aplicatie. Recomand sa iti iei doua astfel de SSD-uri (800 de ron amandoua), si sa ti le pui in RAID 0 (viteza dubla - va conta mai ales la scriere pentru acest model), cei 80 de GB rezervandu-i exclusiv partitiei C, destinata exclusiv sistemului de operare, programelor si jocurilor. Va trebui sa folosesti NEAPARAT windows 7 (datorita TRIM, o facilitate exclusiva ce elimina un neajuns imens al SSD-urilor) si pe 64 de biti (ca sa poti vedea toti cei 6 GB de ram). Momentan Kingston nu are un firmware cu suport TRIM, insa acesta va aparea in cel mai scurt timp. Asadar, insista neaparat sa iti cumperi 2 astfel de SSD-uri din primul transport care va ajunge pe la noi.

Varinata 2 - pc-coolers - asta. Configuratie asemanatoare, este mai scumpa datorita cooler-ului. Trebuie sa insisti tu cu placa video (sa o iei din alta parte cand va fi pe stoc - cerere foarte mare pentru ea, disponibilitate f redusa) si cu SSD-urile.

Succes!

RicaNeaga is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware > PC Setups & Recomandări

Thread Tools

Posting Rules