Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware > PC Setups & Recomandări

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 06-11-2009, 02:34   #1 (permalink)
Registered User

Problema FPS

Salut
Sper ca imi puteti raspunde la o intrebare la care caut raspunsul de ceva vreme...
Ca sa descriu complet situatia, eu si un prieten aveam aceeasi placa video(GTS 250), dar de la producatori diferiti: eu am de la Palit, el Gigabyte.
Calculatoarele mai difera prin procesor:
eu Core 2 Duo E 4500 la 2 GHz,
el Core 2 Duo la 2.6 GHz

si la Ram:
eu DDR2: o placuta Kingmax la 1Gz, frecventa 800 si o placuta Corsair la 1066, deci ambele merg la 800
el are un kit Corsair de 4 Gb la 1066.

Am facut toata aceasta introducere deoarece marea mea intrebare este legata de faptul ca el are mai multe FPS-uri decat mine in toate jocurile.
In WIC are cam cu 10 FPS-uri mai mult si vreau sa va intreb de ce.

Conteaza Ramul la FPS-uri sau este din cauza ca sunt producatorii placii video diferiti?

Multumesc anticipat

beasst is offline    Reply With Quote
Old 06-11-2009, 02:56   #2 (permalink)
Registered User

El are un procesor mai puternic si memorie dubla, iar WIC e un joc care foloseste procesorul pe deplin si parca la mine si sarea de 1.8GB ocupati (fara OS).

Nu exista diferenta de performanta intre ele din cauza producatorului, daca ambele au aceelasi frecvente.

PS: E4500 are 2.2Ghz. E4400 are 2.0Ghz

XFactor is offline    Reply With Quote
Old 06-11-2009, 13:09   #3 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by XFactor View Post
El are un procesor mai puternic si memorie dubla, iar WIC e un joc care foloseste procesorul pe deplin si parca la mine si sarea de 1.8GB ocupati (fara OS).

Nu exista diferenta de performanta intre ele din cauza producatorului, daca ambele au aceelasi frecvente.

PS: E4500 are 2.2Ghz. E4400 are 2.0Ghz
Mersi pentru raspuns
Acum am intrat pe site-ul Gigabyte si am vazut ca placa aia are 740Mhz core clock si mie in Vtune imi arata 700 si pot sa fac overclock. Merita sa fac overclock? si daca da, imi afecteaza cumva placa? Intreb asta pentru ca ma intreb de ce aia de la Palit nu au facut-o direct la 740 MHz

beasst is offline    Reply With Quote
Old 06-11-2009, 18:13   #4 (permalink)
Registered User

Mai bine ai face overclock la procesor, intr-o prima faza. Vezi cum iti creste FPS-ul. "Merita sa fac overclock?" e o intrebare putin exagerata, nu e ca si cum faci overclock si gata, asa ramane. Testezi, faci putin, apoi bagi niste jocuri, evaluezi castigul de performanta si hotarasti tu singur daca merita sau nu sa ramai cu ea asa overclockata, raportat si la caldura degajata dupa OC, zgomotul facut de cooler, etc.

Placa lui are un overclock din fabrica. De ce a lui are si a ta nu? A lui posibil/probabil beneficiaza de o racire mai buna pe GPU, memorii si alimentare si nu in ultimul rand, a lui e posibil sa fi costat si nitel mai mult.

weeezer is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware > PC Setups & Recomandări

Thread Tools

Posting Rules