Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware > Periferice

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 02-05-2005, 22:38   #241 (permalink)
bobolan

Varzmaster's Avatar

Setarea aia e o porcarie pe LCD... parca nu mai am claritatea specifica LCD-urilor.
IT Direct #2 techie

Varzmaster is offline    Reply With Quote
Old 02-05-2005, 22:51   #242 (permalink)
Registered User

cart00n's Avatar

Setarea aia este recomandata LCD-urilor cu un dot pitch de 0.264mm. Pentru LCD-urile cu dot pitch de 0.297 nu e recomandat.

cart00n is offline    Reply With Quote
Old 02-05-2005, 23:00   #243 (permalink)
Registered User

zorobabel's Avatar

chupa nu vad de ce ai folosi setarea clear type pe crt! textele devin blurry, iar durerea de ochi e instantanee! oricum nu are treaba cu crt-urile, din cate se vede.

zorobabel is offline    Reply With Quote
Old 03-05-2005, 14:44   #244 (permalink)
ghetto tuning

agent smith's Avatar

recunosc ca m-am grabit cu afirmatiile, dar eu folosesc setarea pe un crt Samsung 957DF si nu am observat nici un text sa devina blurry si de obosit ochii nici nu incape vorba.
zorobabel, take a look at the pics...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	standard.jpg
Views:	136
Size:	238.5 KB
ID:	40587   Click image for larger version

Name:	clear type.jpg
Views:	138
Size:	258.3 KB
ID:	40588  
=>=GheTTo TuninG=<=

agent smith is offline    Reply With Quote
Old 03-05-2005, 15:54   #245 (permalink)
Registered User

xdragon's Avatar

@leto2 eu votez pentru 913N , CRT-urile le recomand doar pentru pasionatii de 3d max si autocad
@andrei2005 25 ms inseaman cam 40 fps , de ajuns pt filme , daca ai bani sa-l iei , ia-l

- am vazut clear typu in actiune pe un 170s6fb si chiar face diferenta , pacat ca pe langa caractere se vede ori un pic verde sau rosu , chiar daca-l reglezi bine

xdragon is offline    Reply With Quote
Old 03-05-2005, 19:10   #246 (permalink)
Registered User

"CRT-urile le recomand doar pentru pasionatii de 3d max si autocad"
Dar pe LCD cum se vede in Autocad ?

leto2 is offline    Reply With Quote
Old 04-05-2005, 09:10   #247 (permalink)
Nick anterior: dan666

macuc's Avatar

Quote:
Originally Posted by leto2
"CRT-urile le recomand doar pentru pasionatii de 3d max si autocad"
Dar pe LCD cum se vede in Autocad ?
cel mai mare dezavantaj e ca are efecte clare de ghosting cand faci scroll pe verticala sau orizontala

macuc is offline    Reply With Quote
Old 04-05-2005, 10:56   #248 (permalink)
Paranoia is natural

Corect, dar e chestie mai mult psihologica, nu vad cine ar avea nevoie de superclaritate cand face scrolling . Hmmm, de fapt cateodata s-ar putea sa fie nevoie - dar nu m-am lovit inca de problema asta.

Deocamdata eu zic sa mai ashteptati - nu regret 913N-le luat, dar ... nu e perfect (decat la geometrie )

AStateOfMind is offline    Reply With Quote
Old 04-05-2005, 19:04   #249 (permalink)
Registered User

xdragon's Avatar

- atata timp cat un utilizator normal foloseste un calculator la cam 10-20% din capacitate pentru aplicatii de ofiice , pentru ceva vizionari de filme si poate niste jocuri unde nu prea se observa ghostingu nu vad de ce un lcd nu ar fi bun ? mai putine dureri de cap si de oki

xdragon is offline    Reply With Quote
Old 04-05-2005, 22:50   #250 (permalink)
Registered User

deci pana la urma imi iau CRT Samsung 959 NF

leto2 is offline    Reply With Quote
Old 06-05-2005, 00:08   #251 (permalink)
Banned

mr.enrich's Avatar

domne, a vazut cineva la lucru urmatoarele monitoare:

samsung 193p - care-mi place pt cum arata (chiar mai bine ca 190x5fb) dar are numai 20ms

iiyama e480s - care are 8ms si care e negru

mr.enrich is offline    Reply With Quote
Old 06-05-2005, 10:07   #252 (permalink)
Registered User

Jarrive's Avatar

Ma intereseaza si pe mine diferenta intre 913N si 193P. Am vazut ca P-ul are unghiul de 178, idealul, dar timp de raspuns mult mai mare. N-ul in schimb are 160 grade si 8ms. Cine a putut sa le vada pe ambele...sa ne spuna si noua cum se comporta in jocuri si filme.
Si inca ceva...Ce magazin din Bucuresti probeaza TFT-urile pt pixeli morti?

PS. Sa imi explice si mie cineva de ce lipsa mufei DVI la un TFT este considerat un mare dezavantaj. La ce bun?
Merci.

Last edited by Jarrive; 06-05-2005 at 10:15.. Reason: DVI

Jarrive is offline    Reply With Quote
Old 06-05-2005, 10:35   #253 (permalink)
Registered User

meios4us's Avatar

Am vazut eu la CERF diferenta intre 913N si P-uri. Nu prea avem de ce sa le comparam pentru ca fac parte din clase diferite, daca pot sa ma exprim asa. Se adreseaza in primul rand consumatorilor de fac parte din categorii diferite: pe de o parte useri care au nevoie de timp de raspuns cat mai mic (8ms pt 913N) pentru jocuri, in cealalta categorie avand useri care nu au nevoie de un timp de raspuns atat de mic, insa in schimb au nevoie de culori reale (true colour - 16.7 milioane culori) si unghiuri de vizibilitate maxime. Una peste alta, alegerea unui model sau altul trebuie sa aiba in vedere cerintele utilizatorului. Daca jobul meu ma obliga la lucrul cu aplicatii grafice, modelare etc. la nivel profesional, atunci mi se pare ideal un monitor din gama P. Sunt mai scumpe si se vad excelent indiferent de la cate grade ne uitam. Va zic, pt ca am vazut la CERF si nu imi venea sa cred.
Daca ai nevoie de un monitor pentru acasa si cea mai mare parte din "lucrul" la computer inseamna un joc sau altul, atunci 913N e mai potrivit pentru asta.

Fiecare model are avantaje si dezavantaje.
---------
913N
---------
Plusuri: 8ms, pret mai mic, bun pentru jocuri
Minusuri: culori interpolate (16.2 milioane), unghi mai mic de vizibilitate (daca te uiti "mai dintr-o parte" se vede mai spalacit; diferenta mare fata de P, in sensul ca e mai "nasol"), lipsa pivot mode (nu e mare bai, dar e util in unele situatii: citit pagini web, vazut poze in mod portret)

--------
193P
--------
Plusuri: true colour (f important pt profesionisti), unghiuri mari de vizibilitate (se vede la fel de oriunde ai privi; seamana cu un CRT, adica se apropie mult; evident, imaginea e mai buna, pt ca e mai clara si nu are reflexii din cauza luminii), pivot mode
Minusuri: timp de raspuns mai mare (20ms; asta nu inseamna ca nu poti sa vezi un film klumea, dar la jocuri, posibil sa ai efect de ghost; ma indoiesc totusi ca nu te poti si juca decent, doar daca esti extrem de pretentios), pret mai mare

Una peste alta, depinde cati bani ai si ce anume vrei sa faci cu monitorul respectiv. Eu personal as alege 193P dar, ca orice utilizator, sunt subiectiv.

meios4us is offline    Reply With Quote
Old 06-05-2005, 10:54   #254 (permalink)
Registered User

pexic's Avatar

corectura
913N
minusuri
-panou tip TN -> 8ms timp de raspuns MINIM ( variaza intre 8 si vreo 40 ms ) => prost pt jocuri
-panou tip TN -> jocurile si filmele se vad prost ( ca sa nu spun execrabil asta depinde de pretentiile userului ) datorita lipsei de culori - ca sa va faceti o idee : puneti UT2004 sau farCry in 16 biti de culoare apoi treceti in 32 biti/ culoare => cam asta e diferenta dintre 913 si 193 ! mai ales la filme e foarte deranjanta chestia .

singurul plus : PRETUL -> este mult mai mic ca cel al unui 193!

PS ; cele 20ms de la 193 nu variaza in functie de culori . nu deranjeaza absolut deloc la jocuri sau filme.

pexic is offline    Reply With Quote
Old 06-05-2005, 11:38   #255 (permalink)
Registered User

meios4us's Avatar

Probabil pexic are dreptate Eu am vorbit dpdv al specificatiilor. Le-am vazut "in treacat", nu am avut posibilitatea sa le testez "ochiometric" decat f putin timp. Si da, 8ms in marketing, dar in realitate variaza mult timpii de raspuns. Asa ca...

Anyway, daca aveti banii necesari, mergeti pe varianta P

Old 06-05-2005, 11:44   #256 (permalink)
Registered User

Drankon's Avatar

Ceva impresii despre Sony-ul de 10ms din oferta Metro ? Pretul pare ok 14.8 mil ...totusi cu 1mil aproape mai scump decat 913N.

Drankon is offline    Reply With Quote
Old 06-05-2005, 12:52   #257 (permalink)
Registered User

Jarrive's Avatar

Cu alte cuvinte CRT-ul este stapanul lor in timp ce TFT-ul este doar o gaselnita de marketing. Mai asteptam ceva sau ne multumim cu ce avem?

Old 06-05-2005, 13:07   #258 (permalink)
Registered User

meios4us's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jarrive
Cu alte cuvinte CRT-ul este stapanul lor in timp ce TFT-ul este doar o gaselnita de marketing. Mai asteptam ceva sau ne multumim cu ce avem?
Parerile sunt impartite Sper sa nu o dam in offtopic cu TFT vs. CRT
Personal as zice ca vreau si eu un TFT, ca arata "cool", ocupa mai putin loc, consuma mai putin, nu te dor ochii (desi am auzit si alte pareri; e probabil o chestie de obisnuinta), e mai usor (nu ti se "indoaie" biroul cum am patit eu de la "magaoaia" de SONY de 21'' la 35kg), ai o imagine mai "sharp", geometrie f buna. Dar pe de alta parte nu prea vreau decat un TFT f bun, care sa se apropie macar de un CRT de calitate. Nu stiu cate CRT-uri de calitate se mai fac astazi, avand in vedere ca pretul la TFT a scazut si nimeni nu mai vrea "the good old CRTs". La munca am un LCD oarecum "naspa" (Acer AL1715). Acasa am spus ce am: SONY Trinitron GDM F500. Well... o fi imaginea mai clara putin pe LCD dar nu se compara la "feeling". Inclin sa cred ca virgula culorile pe LCD sunt mai reci, mai estompate etc. fata de CRTul meu de acasa. Doar cred, pt ca nu le-am pus alaturi niciodata si nu pot sa vorbesc decat din amintiri.

Scuze de offtopic

Old 06-05-2005, 14:25   #259 (permalink)
Registered User

Jarrive's Avatar

Stiri de ultima ora:
Pretul LCD-urilor va creste:
http://news.softpedia.com/news/Pretu...-ro-1680.shtml

Old 06-05-2005, 14:43   #260 (permalink)
Registered User

Jarrive's Avatar

Si inca ceva. Mie imi surade, atat ca specificatii cat si ca pret.
http://www.viewsonic.com/products/de...xseries/vx924/

Review:
http://www.hardwarezone.com/articles...?cid=1&id=1529

Last edited by Jarrive; 06-05-2005 at 15:12..

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware > Periferice

Thread Tools

Posting Rules