![]() |
| | #2041 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2008 |
alte pareri va rog ? nu se merita sa iau ceva mai bun decat astea ? -------------------- Editare ulterioară -------------------- Quote:
acu intreb si eu se merita sa strang 3.5 mil sa iau 5h sau siberia ? acu daca tot iau casti am zis sa nu ma zgarcesc si sa cumpar 5 perechi de casti ieftine si proaste si dupa sa ma gandesc ca puteam sa iau direct unele bune si terminam discutiainca mai astept pareri, sfaturi pls Last edited by Skeletor; 16-08-2008 at 12:07.. Reason: Automerged Doublepost | ||
|
| | #2042 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2005 Location: The kingdom far, far away |
Cele mai bune casti in categoriile respective de pret, dupa parerea mea: - Senn PX100 (nu judeca dupa pret si aspect, suna mai bine decat majoritatea castilor care costa dublu sau triplu, inclusiv produse de Senn !) - Grado SR60 (nu sunt ideale pentru pozitionare pentru ca sunt deficitare la capitolul soundstage, dar ofera un sunet de 5 stele la pret de mizilic) - Senn HD595. Daca ar fi sa iti recomand ceva pentru pozitionare fara sa clipesc, acesta ar fi modelul ideal intr-un buget rezonabil. Am avut surpriza placuta sa citesc recent o revista hi-fi din UK (What Hi-Fi). Spun placuta pentru ca am regasit peste 90% din gusturile si impresiile muzicale personale in paginile de recomandari, atat la capitolul casti cat si la incinte. Toate castile de mai sus (despre care va cant si descant demult) sunt cotate in revista cu 5 stele. De fapt toata gama Grado Prestige primeste de la ei calificativul maxim. Recomandarile sunt cat se poate de pertinente si la obiect, observatiile critice absolut exacte. | ||
|
| | #2043 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2008 | Quote:
| ||
|
| | #2044 (permalink) | ||
|
voi cred ca nu ati citit ce vrea omu sa faca cu castile, nu vrea pentru auditii de inalta fidelitate cu amplifuri dedicate si statii de mii de euro, vrea niste casti pentru counterstrike(un joc de pc doh).
__________________ You can’t write if you can’t relate Trade the cash for the beef for the body for the hate And my time is a piece of wax fallin’ on a termite who's chokin’ on the splinters | |||
|
| | #2046 (permalink) | ||
Nici una din castile de mai sus nu necesita amplificare sau statii de mii de euro. Nu exista casti bune pentru jocuri in opozitie cu castile "audiofile"! Exista pur si simplu casti bune si casti proaste. Mitul castilor dedicate de gaming reprezinta doar o manevra de marketing care permite unor companii de mousi si tastaturi sa vanda scump produse inferioare calitativ. Ati avut, vreunul din voi, ocazia sa jucati un shooter cu SR80 pe urechi? Este absolut cutremurator, una din cele mai intense experiente sonore pe care mi-a fost dat sa le traiesc! Firul scurt se poate rezolva cat se poate de simplu, cu un prelungitor, eventual cu control de volum pe fir, care costa o nimica toata (la Muzica de exemplu). Exista casti scumpe, gen Shure sau Triple.Fi, care opteaza pentru varianta modulara, oferind castile cu extensii in pachetul standard, ceea ce permite utilizatorului sa adapteze lungimea cablului dupa necesitati. Nu vreti sa iesiti pe strada cu 2 metri de cablu infasurati pe gat, asa cum nu vreti sa stati lipiti cu capul de placa de sunet. Modularitatea este o solutie simpla si eleganta, pe care este insa lesne sa o refuzati pentru ca nu stiu ce plesnitoare chinezeasca promite marea cu sarea gameristica. | ||
|
| | #2048 (permalink) | ||
"Pozitionarea" se numeste de fapt, in termeni audiofili echivalenti, soundstage. Da, K601/701 ofera probabil cel mai impresionant soundstage cu putinta pentru o pereche de casti dinamice conventionale, dar sunt voluminoase, pretentioase, ineficiente, au nevoie de surse si amplificari foarte bune (in nici un caz onboard sau X-Fi). In plus ofera un sunet ultraliniar, de studio, care pentru o buna parte din cei care l-au testat este nesatisfacator pe partea de bas. Daca vrei sa iti clantane dintii in gura de explozii si impuscaturi, AKG-urile nu sunt pentru tine. Audio Technica sunt intr-adevar casti excelente, dar depasesc bugetul iar in lumea castilor inchise cred ca HD280 ofera o valoare mai ridicata. HD595 este insa mai buna decat ambele modele. Nu am avut ocazia sa ascult Koss. | ||
|
| | #2049 (permalink) | ||
|
prindeti fluturi cu sticla de fanta, eu i-am zis de sennheisere de 25 de euro cu care joci cs bine merci si voi aberati cu super casti hi fi de 100+ de euro. nu stiam ca sennheiser sunt plesnitori chinezesti. ce i-am recomandat eu sunt street wear closed air type, adica ce ti trebuie cand joci cs ca sa nu te deranjeze sunetele din jur. cand joci cs nu vrei sa iti clantane dintii, vrei doar sa il auzi pe gorobete cand da reload sau tropaie pe harta ca sa faci fragu ftw
__________________ You can’t write if you can’t relate Trade the cash for the beef for the body for the hate And my time is a piece of wax fallin’ on a termite who's chokin’ on the splinters | |||
|
| | #2050 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2008 | Quote:
cred ca o sa comand HD202 pt ca sunt ieftine si am auzit numai de bine de ele, stie cineva vreun magazin unde are si castile astea si Pad Qck ? sunt niste casti mai bune decat HD202 in aprox. banii astia sau mai ieftine si aprox. la fel de bune ? de astea ce ziceti http://www.pcgarage.ro/casti/philips/shp2000/? am auzit ca sunt mai comode o sa regret alegerea facuta ? thx -------------------- Editare ulterioară -------------------- Quote:
sau daca stiti altele mai bune mai astept un pic ![]() am plecat la munca ca intarziu mai intru diseara pe la 23 sa vad poate m-ati lamurit si pe mn sa dau comanda ![]() va salut Last edited by Skeletor; 18-08-2008 at 12:13.. Reason: Automerged Doublepost | ||
|
| | #2052 (permalink) | ||
|
Mi-am luat si eu niste casti noi de la mediagalaxy de 25 lei si se aude un zumzait in ele chiar si la muzica fara bass, daca ma duc la ei sunt obligati sa mi le schimbe, ca nu prea stiu legea, pot cere ceva mai scump si sa dau diferenta? NVMD: Am rezolvat. Last edited by hector_cuper; 20-08-2008 at 17:03.. | |||
|
| | #2054 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2008 |
pana la urma am facut comanda de Philips SHP2000 si au gresit si mi-au trimis SHP2500 acu va intreb pe voi ca am vaz ca aveti experienta in domeniu care sunt mai bune dintre modelele astea doua ? SHP2000 am vaz ca are magnet neodim si SHP2500 magnet ferita acu nu stiu care sunt mai bune pt jocuri soundstage mai bune (pozitionare in spatiu) sa stiu din ce parte vin inamicii la cs de ex. ms mult | ||
|
| | #2055 (permalink) | ||
| www.ultimateears.com, ce parere aveti?
| |||
|
| | #2056 (permalink) | ||
|
Parerea ca sunt cam scumpe si relativ noi pe piata, deci sa le "testeze" altii inainte. Parerea ca IED-urile pot fi folosite doar intr-un context limitat, nu stiu, jogging? Pentru ca in orice alta situatie sunt incomode pe termen lung, sau poate am eu urechile malformate. Si parerea ca i-as sfatui sa stearga repede "a logitech company" de acolo.
| |||
|
| | #2057 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2005 Location: The kingdom far, far away | Quote:
Shure, la concurenta cu UE, isi disputa suprematia pe piata portabilelor. Din punct de vedere purist, strict audiofil, UE sunt intr-o liga aparte, neegalata, decat partial, de casti dinamice foarte scumpe. Marea problema a UE este ergonomia. Sunt cele mai mari, cele mai incomode, cele mai dificile cand vine vorba de etanseitate (absolut obligatorie pentru IEM-uri, altfel sunetul este lipsit de bas). Singura solutie pentru acest inconvenient major este utilizarea unui model custom. Ce presupune asta: vizita la un ORL-ist care iti face un mulaj al urechilor, trimiti acest mulaj in State la firma mama. Aici se "toarna" corpul castii, adaptat perfect formei urechilor tale, pe urma se instaleaza driverele, crossoverele si filtrele care sunt reglate si adaptate in laboratoare ultra-performante. Inutil sa precizez ca distractia asta costa peste 1000 de dolari (plus transport, vama, taxe UE etc), ceea ce poate parea exorbitant la prima vedere. Cateva observatii insa, inainte de a va repezi sa spuneti ca cine arunca 1000$ pe o pereche de casti este... intr-o ureche. Ergonomia este exemplara. Casca este turnata pe forma urechii tale si, daca este cazul, ajustata ulterior. Mulajele sunt pastrate in arhivele firmei asa ca poti obtine toata viata mulaje de schimb. Cablul este de asemenea detasabil, usor de inlocuit. Castile astea pur si simplu nu au moarte. Odata comandate, le ai pentru toata viata. Sunetul este absolut senzational! Vorbeste un fost posesor de casti foarte serioase cu echipament audio pe masura. Un IEM nu are transparenta, "aerul", soundstage-ul unor K701 dar ofera in schimb un realism incredibil! Sunetul oferit este pur si simplu real, viu, palpabil, imediat - uita tot ce stii despre casti. IEM-urile nu sunt de fapt casti, nu suna a casti, nu ai nici o clipa sentimentul ca ai o sursa de sunet in urechi. Parca ar livra sunetul direct spre creier! Sentimentul este uneori coplesitor, imi amintesc ca scoteam uneori UM2-urile si ciuleam urechile, incercand sa percep diferentele dintre sunetul real si prestatia sonora a Westone-urilor si, culmea, diferentele erau aproape insesizabile! Repet, sunt constient de faptul ca ce am scris mai sus este greu de inghitit de un profan. Dar tin sa va previn ca UE, Westone, Etymotic sau Shure nu au aparut recent pe piata, asa cum credeti. Oamenii astia sunt in business de dinainte sa va fi nascut voi, proiectand si producand proteze medicale si accesorii pentru profesionisti. Asa au si aparut de fapt IEM-urile, acum cateva zeci de ani. Profesionistii aveau nevoie de un instrument de monitorizare, pe scena, care sa protejeze in acelasi timp urechea de sutele de decibeli pompati de mega-statiile de amplificare. Istoria este lunga, intai au aparut armaturile, pe urma armaturile duble, triple, apoi cele cvadruple (UE11) si recent au fost chiar testate prototipuri cu 5 armaturi (UE11 in etapa de pre-productie). Majoritatea profesionistilor si a entuziastilor audio recunoaste UE11 ca cel mai performant IEM de pe piata si una din cele mai bune casti din toate timpurile, indiferent de tip constructiv si pret. -------------------- Editare ulterioară -------------------- Acum sa va impartasesc paranoia portabilo-audiofila suprema: mult timp veriga slaba a rigului meu portabil a fost reprezentata de playerul portabil. Cowon D2, desi excelent pentru un portabil, era departe de a oferi semnalul ideal pentru o pereche de casti serioase. Asa ca am cautat ani de zile un DAP cu iesire digitala. Ei bine, lasand la o parte modelele antediluviene (gen Iriver IHP120), am descoperit in sfarsit sursa ideala. Evident, nu este ieftina dar ofera mult doritul SPDIF laolalta cu decodarea majoritatii formatelor audio/video de pe piata: Cowon G5. In etapa urmatoare trebuie sa identific DAC-ul si ampul portabil ideal. Totul va lua sfarsit cu o vizita la ORL-ist. Prietenii stiu de ce .Deocamdata am insa alta jucarie pe lista. Amicii stiu ca am un Lavry Black DA10. Ei bine, ultima creatie a celor e la Benchmark (DAC1 Pre) m-a facut curios. Se pare ca a suferit numeroase upgrade-uri si sunetul s-a imbunatatit substantial in noua versiune. Sper sa va pot oferi, in cateva saptamani, un mic review comparativ intre cele doua faimoase DAC-uri profi. Desi in materie de facilitati Benchmark-ul nu are egal la ora asta (si este, dupa parerea mea, in ultima incarnare, mai mult destinat utilizatorului casnic decat studioului de inregistrari), personal mizez in continuare pe Lavry. Last edited by gurux; 07-09-2008 at 02:42.. Reason: Automerged Doublepost | ||
|
| | #2058 (permalink) | ||
|
sunt curios ce muzica asculti pe mega ultra performantele uber scule de mii de euro.
|
| | #2059 (permalink) | ||
Sorry, erata: era vorba de Cowon Q5. Desi mare si greu si desi se incinge serios, ofera cam toate tipurile de codari, intrari si iesiri audio/video posibile. In plus hdd-ul poate fi schimbat iar carcasa permite utilizarea unor hdd-uri mai mari fara probleme. a3ds, of course, fucking music, of course. | ||
|
| | #2060 (permalink) | ||
| Quote:
Umila mea parere .... PS: am schimbat Senn HD497 pe SteelSeries Siberia, se observa o diferenta intre ele dar nimic major, avantajul Siberia e ca sunt muuuuult mai confortabile decat Sennheiser si pentru asta eu zic ca a meritat schimbarea.
__________________ Nu e frumos sa ai mai multi bani decat poti cheltui ... E8400|GA-EP45-DS3R|4GB DDR800|GTX 260|226BW|WD640AAKS|HD501LJ|SH-S183L|ZM-460B|Antec 300|X-FI XtremeGamer|SteelSeries Siberia|Microlab Solo 6|Habu|Eclipse II|Logitech G25 | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|