Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Audio

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 18-01-2005, 12:28   #21 (permalink)
Administrator

AIWA's Avatar

HD497 e alesul meu fatza de modelul K66 de la AKG insa e fragil in lucrul de zi cu zi adica are mult plastic si cablurile subtiri fatza de akg ce are un singur cablu pe o parte si mult mai reziztente la foiala de zi cu zi!
(Asta ca sa nu se interpreteze!)

AIWA is offline    Reply With Quote
Old 18-01-2005, 13:24   #22 (permalink)
Registered User

Cativa colegi au K66 si K55. Eu HD497 mi-am luat acum cateva zile Inca nu am apucat sa le compar. Cert e ca K55 nu m-au impresionat. K66 mi-au placut insa. De probat le-am probat pe calculatoarele de la servici numai ... asa ca nu-mi dau seama cat de mare ar fi diferenta de calitate pe niste scule calumea (din pacate nu am acces la asa ceva).

agelynx is offline    Reply With Quote
Old 26-01-2005, 20:28   #23 (permalink)
Registered User

mafalda's Avatar

Vedeti ce mai zic si baietii astia, n-o sa va plictisiti:
http://www6.head-fi.org/forums/archi...p/f-2-p-3.html
grizzzly ,cat despre acele Beyer Dynamic DT48, la joase sunt absolut normale pana la 16Hz, nu ele sunt deficitare, daca vrei supra-accentuare, cum este modern azi, cu tobele in urechi, atunci numai din egalizor. Oricum, Beyer este cel mai vechi in bransa, si-a inceput afacerea inainte de al doilea RM, (1924-1937) si acum tot de referinta este. (Acele casti pe care le-ai ascultat erau din ebonita, fabricate dupa 1985, dar am la fel o pereche de metal-aluminiu, veche de 35 de ani, de 2x25 ohmi.)
http://www.amps.net/newsletters/issue16/16_mic.htm
http://www6.head-fi.org/forums/showthread.php?t=3107
De aici poate cautati mai departe modelele ideale, (scuzati rusa si chineza)
http://photo.head-fi.org/
http://www.dj.ru/review/obzor_guide_...ne.shtml?print
http://www.katch.ne.jp/~fukaya-s/dt48.htm

Last edited by mafalda; 26-01-2005 at 21:02..

mafalda is offline    Reply With Quote
Old 26-01-2005, 22:26   #24 (permalink)
AlienStation

UNCONNECT3D's Avatar

sennheiser hd 497, le am de ceva timp, sunt cele mai bune casti pe care le-am avut/ascultat vreodata. Rezista atat de sus fara distorsioneze incat chiar au devenit periculoase pt un obsedat de putere, ca mine (in primele zile de auditie mi-au produs dureri de urechi puternice, si nu exagerez). Nu mai zic de fidelitate... Nota 10...

(nu sunt atat de fragile precum spune AIWA ; le-am folosit in conditii destul de vitrege si arata ca noi )

UNCONNECT3D is offline    Reply With Quote
Old 27-01-2005, 10:58   #25 (permalink)
Administrator

AIWA's Avatar

Quote:
Originally Posted by UNCONNECT3D
sennheiser hd 497, le am de ceva timp, sunt cele mai bune casti pe care le-am avut/ascultat vreodata. Rezista atat de sus fara distorsioneze incat chiar au devenit periculoase pt un obsedat de putere, ca mine (in primele zile de auditie mi-au produs dureri de urechi puternice, si nu exagerez). Nu mai zic de fidelitate... Nota 10...

(nu sunt atat de fragile precum spune AIWA ; le-am folosit in conditii destul de vitrege si arata ca noi )
01. cablul e subtire si duce la ambele casti!
02. sistemul de prindere a castilor pe suport e plastic si in timp se roade si nu mai stau castile fix pe pozidia reglata
03. cablul intra in casti prin 2 minijackuri ce in timp se intrerup exact la intrarea in mufa

Repet calitatea lor auditiva e jos palaria insa nu sint de "darvala" zi de zi 24de ore din 24. Experientza mea privitor la aceste casti vine din acest punct de vedere adica folosirea lor de catre mai multi indivizi(5 la numar) in medie de 15ore zilnic. In conditii de HOME user sint super rezistind multi ani daca nu se calca pe fir si castile sa fie pe urechi sau nu sint multi in casa! bine daca joci o "miutza" cu ele...nu rezista

Acum cred ca am fost clar la ce m-am referit cind am spus fragile Bine astea fatza de AKG K55/K66 ce sint de cursa lunga!!! si in conditii extreme

Old 27-01-2005, 11:12   #26 (permalink)
Registered User

grizzzly's Avatar

subscriu la cele spuse de aiwa , am avut un prieten care are Sennhesiere HD497 si carora li s-a intrerupt firul exact inainte de intrarea in casti , firul e destul de fragil si chestia cu intratul in fiecare casca mi se pare stupida.In plus mufele care intra in fiecare casca sunt de dimensiune mai mica si nu stiu daca se gasesc atat de usor....

In schimb jos palaria la calitate , mai ales pentru cat de mici par , si designul e chiar misto.

grizzzly is offline    Reply With Quote
Old 04-02-2005, 10:46   #27 (permalink)
Registered User

andrein's Avatar

Eu am castile TECHNICS FP-350 ..am dat 1,3 mil ...
Eu is multumit de ele ..dar nu am termen de comparatie si de asta va intreb daca puti sa-mi spuneti daca am facut o alegere buna..Cam care ar fi avantajele si dezavantajele acestei perechi de casti ??
Mersi

andrein is offline    Reply With Quote
Old 04-02-2005, 16:26   #28 (permalink)
Banned

Schatten's Avatar

Sony MDR-CD280. Sunt bune dar nici eu nu am cu ce sa le compar, ex-castile mele Thompson care s-au stricat erau un pic mai slabe. Per total cred ca sunt de clasa medie, nu tre sa te astepti la ceva extraordinar de la ele.

Schatten is offline    Reply With Quote
Old 05-02-2005, 00:45   #29 (permalink)
dude

KillerOPS's Avatar

io in general folosesc nishte sony mdr (statz sa le dau jos de pa ureki) g52. D-alea de "dupa gat". Pentru cstrike, winamp etc se aud bine, bine de tot in comparatzie cu ce am mai auzit (sb live here). Merg bine shi la un mp3 player (stick). Dar daca ma duc cu ele la chefuri, nu fac fatza. Inca o bila alba le dau la fir shi mufa: daca nu am abuzat de ele pana acuma, numa ele shtiu. Dar cand vine vorba de un party shi se nimereshte sa fiu "cu muzica", scot nishte pioneer se-505. Astea-s pe doua cai (da, au 2 dif-uri in ele). Nu prea-mi plac ca-s grele ca frastu (io, invatzat cu sonyurile alea mici). Da cand le dau, tuna tare. Shi izoleaza cam tot ce-i afara (2.000W intr-o camera de 8/4) inafara de bassul din stomac. Ii clar ca nu-s facute pentru ascultat "in camera" ci pentru nebunie. Cat despre cablu, care intins are vreo 5m, nu mai zic nimic.
Am mai ascultat nishte technics-uri, nu shtiu exact modelul, dar am ramas dezamagit de prestatzia lor.
In final raman la mdr-g52 nu pentru ca se aud fain (se aud cel mai fain din cate am incercat), ci pentru ca sunt mici shi aproape ca nu le simt pe urechi.

KillerOPS is offline    Reply With Quote
Old 05-02-2005, 15:24   #30 (permalink)
Registered User

Aiwa, ce casti imi recomanzi sa iau? Ma intereseaza ceva care sa aiba fidelitatea celor de la AKG sau Sennheiser si sa nu apara in timp probleme la cabluri asa cum spui ca apar la Sennheiser. M-ar interesa ceva peste AKG 55/66.

senator is offline    Reply With Quote
Old 06-02-2005, 15:51   #31 (permalink)
Registered User

andrein's Avatar

o parere ceva despre TECHNICS FP-350 ??

andrein is offline    Reply With Quote
Old 07-02-2005, 13:12   #32 (permalink)
Registered User

Casti hifi & games

Am vazut ca sunt cunoscatori pe aici , si v-as fi recunoscator daca mi-ati indica niste casti de calitate pt. games (nu neaparat cu microfon) si pt. ascultat muzica f. distorsiuni si cu dinamica buna ; din pacate nu dispun de prea multi bani pt. asta (pana in 1 mil.) ;
Astept sfaturile voastre si va multumesc
P.S. Ce parere aveti de astea ?

silviuca is offline    Reply With Quote
Old 07-02-2005, 13:59   #33 (permalink)
Administrator

AIWA's Avatar

recomandarile depind in functie de un plafon maxim de investit in casti!

Old 07-02-2005, 14:11   #34 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by AIWA
recomandarile depind in functie de un plafon maxim de investit in casti!
Pai am specificat suma max. = 1 mil.

Old 07-02-2005, 21:40   #35 (permalink)
Registered User

Casti Technics rp-ht300

Am un amic care vrea sa imi vanda o pereche de casti Technics rp-ht300 cam uzate cu 400 de mii de lei. Se merita sau e prea mult? Am cautat pe net, dar fiind vechi castile nu pot sa imi fac o parere cu privire la pretul lor...

demoniks is offline    Reply With Quote
Old 08-02-2005, 08:37   #36 (permalink)
Registered User

Nimeni ?

Old 08-02-2005, 09:25   #37 (permalink)
Administrator

AIWA's Avatar

@andrein daca mai bagai ceva banutzi la buget alegeai un K55/K66 ce sint sensibil mai bune decat FP350

@senator am nevoie de un buget maxim!

@silviuca sincer ?O fi Altec Lansing in bransa sunetului de prin anii '40 dar la casti mai au mult de invatat Din linkul tau vad ca ai ales AHP512..nu le-am auzit insa am auzit si AHS 602cat si 502 si banuiesc ca difurile folosite sint la fel! Adica 502 e cu microfon iar 512 nu are microfon! Eu nu as baga 1 mil in ele as mai stringe bani si as cumpara altceva! Plus cablul care nu imi da senzatia de rezistentza si volumul pe el e o solutie de AMATORI deci...etc.

@demoniks e greu de precizat daca merita sau nu,intrucat daca sint folosite acum depinde de cum se prezinta pot face sau nu banii cerutzi! Verifica starea difurilor asculta pe rind o sursa mono in ele,vezi cablul sa nu fie intrerupt etc

Old 08-02-2005, 13:04   #38 (permalink)
Registered User

Cablul nu era intrerupt, mufa nu mai era cea originala, difuzoarele mergeau, dar nu izolau k lumea sunetul si parca le lipsea basul. Si in plus erau cam roase si erau crapate intr-o parte.

demoniks is offline    Reply With Quote
Old 08-02-2005, 13:28   #39 (permalink)
Registered User

O.k , dar ce casti pot lua cu 1 mil. care sa indeplineasca cerintele mele (nu doresc casti de audiofil sau DJ profesionist) , dar sa fie unele care sa aiba un sunet curat (cu basi decenti , inalte bine definite si fara distorsiuni la volum maxim) ; Panasonic sau Philips au ceva modele reusite ?

Cu multumiri

Old 08-02-2005, 21:35   #40 (permalink)
Registered User

3.000.000 M-am uitat si pe threadul lui mafalda dar suma este cam mare pentru bugetul meu si nici nu stiu daca acele casti sunt cu adevarat si mult mai bune decat AKG 66 ca sa merite acei bani. Sper sa nu se supere pe mine.

senator is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Audio

Thread Tools

Posting Rules