![]() |
| | #81 (permalink) | ||
|
Asa si...care e logica postului? Cum se testeaza castile sau cum?
__________________ Intrucat am ramas fara "scula" cer anticipat scuze pentru eventualele probleme aparute! Am schimbat parolele cam peste tot insa poate am uitat ceva! PS SCULA=>un Acer TravelMate (Asta ca sa nu se interpreteze!) | |||
|
| | #82 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2004 Location: Bucharest |
Are cineva vreo experienta placuta sau neplacuta cu vreunul din modelele astea de casti: AKG K501 / Sennheiser HD580 / Beyer DT880 ??? Nu am cum sa le probez si am posibilitatea sa-mi aduc o pereche... dar nu stiu nimic de ele in afara specificatiilor de pe site-uri! Thx | ||
|
| | #84 (permalink) | ||
|
Valahul : www.head-fi.org. Just ask | |||
|
| | #85 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Intrucat am ramas fara "scula" cer anticipat scuze pentru eventualele probleme aparute! Am schimbat parolele cam peste tot insa poate am uitat ceva! PS SCULA=>un Acer TravelMate (Asta ca sa nu se interpreteze!) | |||
|
| | #86 (permalink) | ||
| Quote:
|
| | #87 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2004 |
am niste Technics RP-HT700 .. au suportat 5 ani de tortura si inca n-au nici pe draq .. se aud foarte bine! .. asta in comparatzie cu mai multe modele de casti philips si sony care m-au dezamagit complet ... shatter ceva tot in genul astora (daca cunosti cat de cat modelul) ce ai recomanda ? | ||
|
| | #88 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2004 Location: Bucharest | Quote:
Spre exemplu, pe mine ma intereseaza strict home-use, iar diferenta de pret dintre ele nu ma afecteaza. | ||
|
| | #89 (permalink) | ||
|
OK la ce le vei baga? Pe ce aparat vor fi ele folosite in cel mai mare procent!?
|
| | #90 (permalink) | ||
|
ghidon: as minti sa spun ca stiu modelul ala... is cam... 70 USD, sau n-am nimerit-o? Cam ce cauti la un set de casti? Da detalii, si poate gasesc io ceva . Ce folosesti pentru redat muzica? Ai amplificator sau ceva asemanator? Intr-o privinta ai dreptate: e greu sa gasesti model sony/philips sa aiba un sunet satisfacator, indiferent de bani . 890(nu se mai produce)/1000, respectiv 7506/3000 sunt modelele care am inteles c-ar merita ![]() Valahul: mie personal nu-mi place stilul K501 ... Nu izoleaza, desi sunt inchise (bine, asta depinde de ce cauti... nici celelalte 2 modele nu izoleaza), se cam incalzesc urechile, asta fiind un inconvenient major in my book... DT880 are nevoie de amp. HD580 are nevoie de amp. 501 are nevoie amp doar ca sa sesizezi c-ar putea avea si bas. E de preferat sa bagi o mica centrala atomica in spatele mufei la astea . Au nevoie de MULTA putere - ori amp standalone, ori un cdplayer stationar batranesc, cu jack zdravan ptr. casti. Io m-as orienta ori spre Grado (SR60-SR225, hotspot-urile in gama lor, putine defecte in afara de un confort care depinde pana la urma de capul fiecaruia, la propriu ) , ori spre un DT660/860 (astea au si ele, totusi, metehne: tre' sa slabesti un surub ca sa nu se crape prematur headband-ul, si le trebuie un adaptor de 120 ohmi sa mai scoti din inalte, deci tot la amp ajungi)Grado SR225 poate? Last edited by Shatter; 01-04-2005 at 21:56.. | |||
|
| | #91 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2004 |
credeam ca esti stii cat de cat despre ce este vorba pentru ca mi-e greu satzi explic exact cum se aud astea .. ash fi vrut ceva asemanator ... eu ascult mult trance si house in general dar imi place si de la simfonica la metale destul de grele castile se aud destul de clar si au bass exact cat trebuie ... pot sa ascult lejer la volum foarte mare fara sa-mi sara timpanele ... cred ca ma uit dupa niste casti cu un sunet clar si sa nu fie exagerat bassul ca idee am castile puse in amplificator Technics si specificatziile lor ar fi astea : drive units 50mm, rated power 100mW, power handling 1000mW, impedance 56ohms/1khz, frequency response 5hz-30khz ... acum 5 ani am dat peste $100 pe ele si au facut totzi banii daca ma intrebi pe mine .. la cum s-au comportat astea mi-ash lua din nou Technics fara prea multe intrebari ... dau pana la $200 pe niste casti de genul | ||
|
| | #92 (permalink) | ||
Ca sa raspund si lui AIWA si lui Shatter... sistemul meu audio e compus din amplif Pioneer SA-8800 (85w stereo), un minidisc rec Sony, un cd-player Technics + 2 perechi de boxe Jbl LX70 si niste Koss model mai vechi. Voi folosi castile intrucat ma mut la bloc pt vreo 2-3 ani si la ore tarzii nu mai am cum sa ma dau in barci cu boxele. Nu ma intereseaza sa scot sunet din amarata de Audigy - pentru ea am 2 boxe Genius, vai de mama lor, si e mai mult decat suficient! Thx. | ||
|
| | #94 (permalink) | ||
|
ghidon: sincer... n-am ascultat imens de multe casti la viata mea, si Technics, mai ales, nu ma preocupa decat pentru boom-box-uri . Da mai multe detalii: vrei izolare, vrei sau nu sa stea pe urechi, etc.daca nu-ti trebuie izolare buna: Oricum, pentru home listening sunt bune si HD580 de la Sennheiser (circa 150 USD). Beyerdynamics DT440 sunt mai putin "clinice" decat astea, dar cica un pic mai placute dpdv. al sunetului, daca nu stai sa analizezi muzica, si mai versatile (merg un piculet mai bine cu muzica rapida, nu fac atatea mofturi la curent). Atentie la un anume surub ... crapa banda de sustinere daca il lasi strans tare, cum e din fabrica ![]() daca iti trebe izolare buna : Beyerdynamics DT660, eventual cu un adaptor de impedanta crescuta, ca sa calmeze inaltele? Beyerdynamics DT250 , varianta de 250 de ohmi (asta face nazuri la amp, totusi)? Sennheiser HD25-1 cu pad-uri de velur? Astea costa cam : 200 USD, 180 USD, 180 USD. Valahul: modelul superior tehnic e DT880, desi, de exemplu, K501 are medii un piculetz mai "pline". HD 580 e intre cele doua. De fapt, si preturile sunt destul de diferite: poti sa scapi cu 150 USD pentru HD580, un 501 costa aproape 200 USD, un DT880 e 225 USD fara transport, sau ceva in genul asta . Best bang for the buck, IMHO, e HD580. Daca nu ti se par prea urate . Usor inferioare tehnic, dar poate cea mai buna alegere daca le slabesti un pic un surub cand le cumperi ar fi Beyer DT440.Pentru amandoi: tare mi-e ca nu veti gasi ce vreti si/sau ce-am zis io in Romania. Solutia ar fi un magazin online si/sau din lumea civilizata | |||
|
| | #96 (permalink) | ||
Thx Shatter! Eu o sa le cumpar de-afara, deci nu-mi pun problema nici macar sa le caut in Romania. Dupa tot ce ai spus si din ce am citit pe site-ul unde m-ai trimis, as merge pe DT880. Acuma, o intrebare tehnica: cat de important este faptul ca Beyer sunt semi-open si celelalte doua sunt open? Ma refer strict la cazul meu - folosite intr-un living de bloc, doar pentru muzica! Intreb asta pentru ca nu am avut experiente cu casti de nici o culoare! Am folosit si eu candva casti la walkman, dar aia e alta poveste si n-are relevanta.
| ||
|
| | #97 (permalink) | ||
|
Au crescut preturile pe plan mondial la casti Beyer... si la DT880 in special: deja a ajuns 300 USD . Era 240 acum 2 luni. Deja la pretul asta as prefera sa iau un HD580, aproape la fel de bun si costand jumate. La 350-360 USD poti lua un HD650, si, cu noroc, prin germania, ajungi sa dai 200 pe un HD600 ![]() Pai ... Beyer iti permite sa auzi zgomotele din afara - atat doar ca cei situati fix in dreapta si stanga aud putin mai incet sunetul. La HD580 se aude clar ce asculti. Senzatia celor din camera o sa fie ca asculta la niste boxe la volum f. mic. In alta camera nu se aude daca inchizi usa . Cu zgomotu' din afara e alta problema... e liniste in sufrageria ta, in general?
| |||
|
| | #98 (permalink) | ||
|
am ascultat recent niste kenwood kpm-510 - cu toate ca stau binishor pe cap, nu prea au bass pe gustul meu. In rest, sunt ok pentru cstrike/mixing/skype/chestii nepretentzioase. Si am vazut ca au mufa facuta calumea.
__________________ "daca pui 3 huburi de 10 mb unu dupa altu cele 2 capete o sa comunice cu viteza luminii. In cauciuc." "Never argue with an idiot. They drag you down to their level then beat you with experience" | |||
|
| | #100 (permalink) | ||
|
Am citit ce e mai sus si ai de ales intre ce a spus Shatter si K501 Eu asa cum am spus am destule casti ...si se folosesc zilnic...nu umblu la surubele ca ...e posibil sa moara etc la ele si nici adaptoare nu folosesc pentru ca sculele in care le bag sint OK atit ca fortza cat si ca adaptare de impedantza! Deci din acest punct sfatul lui Shatter e mai OK pentru tine decat ce spun eu.....insa daca spui ca ai amplif atunci oricare din cele 3 sint bune! Daca K501 e urmasa lui K500eu as spune sa o cumperi...e BUNA pentru ce vreai tu! Apropo Ampliful tau e ceva model vechi cu VUmetru ca la magul din atasament?Nu vrei sa-l vinzi daca e asa? Vreau sa fac ceva de genul cum e in a doua poza!
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|