![]() |
| | #101 (permalink) | ||
|
Nu stiu exact ce s-a intamplat... e dubios. Daca nu vrei sa te complici cu surubelul, Sennheiser HD555 sunt aproape la fel de bune, la acelasi pret. Impedanta e 50 sau 120, depinde de serie. Oricum, merg din receiver de n-ai treaba ![]() AIWA: surubelul ala e undeva la mecanismul de sustinere, n-are ce sa moara la ele, nu umbla la difuzor. In plus, e trivial. Si, in general, nu se intampla nimic chiar fara ajustare: Ultrasone, Sony the dreaded Vxxx series si multe altele folosesc acelasi sistem Chiar aceeasi piesa, in cazul ultrasone. K501 e excelent, n-am zis nimic, e chiar urmasul lui K500, dar io nu ma impac cu pad-urile alea si pofta de curent Adica... pana si DT880 are bas in conditii vitrege... K501 nu prea.Mai raman IEM-urile: se baga in ureche, adanc, ca niste dopuri, izolarea e perfecta si sunetul excelent, daca le puteti suporta . De la 80 la 500 USD ![]() Ghidon + Valahul: spuneti ce cautati la un set de casti, si poate v-am putea ajuta mai bine. Mai sus am enumerat aproape toate castile bune de pe piata Last edited by Shatter; 04-04-2005 at 11:18. | |||
|
| | #102 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2004 Location: Bucharest |
Aiwa, n-are vumetre, e pe led-uri. Sorry, dar nu-l vand pentru ca sunt extrem de multumit de el... poze am gasit la http://www.comerciante.hu/pages/hifi/pioneersa8800.html. Shatter, ce urmaresc la viitoarele mele casti ar fi sa suplineasca pe cat posibil boxele... fidelitate, sunet "rotund" dar fara sa incerce sa ma pacaleasca cu un bass prea puternic (asa cum am intalnit la Sony-urile unui amic - pareau sa redea sunetele foarte profund, dar de fapt aveau bassul exagerat), inaltele sa nu sune metalic si, pe cat posibil, sa fie robuste ca si constructie - tot la un model Sony am vazut crapate ambele piese de plastic care sustineau difuzoarele... Nu prea ascult heavy-metal (decat daca Led Zeppelin, Rainbow pot fi considerati astfel), nu ascult deloc rap, house si toate stilurile astea noi... in general, sunt orientat catre progresiva, instrumentala, traditionala si jazz. Nu stiu ce alte amanunte ar mai fi necesare... | ||
|
| | #103 (permalink) | ||
|
Casti: AudioTechnica M40 (shhh, asculta ! )______ aiwa am si io o mica problema, am ravasit tot netu in cautarea unui manual (de fapt orice text scris) ref. la ampliful meu "Pioneer stereo amplifier A-70 Dynamic Power Non Switching", merge perfect si pare profi, l-am capatat mocca din belgia dar habar n-am ce-i poate pielea | |||
|
| | #105 (permalink) | ||
|
Valahul: exact ce zici tu au TOATE modelele pe care le-am pomenit (poate DT440 iese, din cauza problemei cu crapatul - desi crapa doar o parte cosmetica - din discutie). Eu intrebam altceva: vrei sa stea in jurul urechilor, sau pe ele? Preferi pielea artificiala sau velurul pe pernitze? Ai nevoie de izolare sau nu? Same goes for ghidon ![]() Sincer, la echipamentul pe care-l ai (mediu, dar nu bun), nu cred c-ai observa diferenta intre DT880 si HD580. Nu o sa puna in evidenta fidelitatea pe care o aduce in plus DT880. La confort ambele trec de K501 destul de usor. Extrem de solide nu par, dar ma indoiesc ca o sa le strici doar folosindu-le, ca la Sony. Recomandarea mea, care nu ti-ar sparge pusculitza (poate o gasesti la un 150 USD), si care e milimetric sub calitatea lui HD600/650, e HD580. Calitate, potential de crestere, confort. Poate estetica n-o sa te dea pe spate, dar depinde de gust .
| |||
|
| | #106 (permalink) | ||
Ah, asta era... pai atunci CRED ca ma opresc la Sennheiser, intrucat nu am preferinte in sensul in care ai intrebat tu. Cat despre estetica, sincer ma lasa rece! Nu ma intereseaza sa defilez cu ele, ci doar sa enjoy music! Si intotdeauna e preferabil sa dai mai putini bani, daca tot nu obtii performante NOTABILE! Merci mult! | ||
|
| | #107 (permalink) | ||
|
Vezi ca am mai adaugat ceva mai sus. Daca AIWA zice ca ce ai tu alimenteaza K501 (120 ohmi, sensibilitate gen 580), atunci tind sa cred ca si HD580-urile, de 300 de ohmi, o sa fie multumite . DT880 sunt cam pe la 250.Toata chestia e ca astea nu sunt portabile - nu merg din mp3-playere cum ar trebui, si nu izolezeaza. Daca vrei doar o auditie boema, cu coniacul langa tine, sunt OK ![]() Pana la urma, impedanta afecteaza volumul si pragul de zgomot ; alti parametri, la care nu ma prea pricep io, influenteaza calitatea sunetului. | |||
|
| | #109 (permalink) | ||
Hehe, exact o astfel de auditie ma intereseaza pe mine... Cine ti-a vandut pontul cu coniacul?...lol... Chiar asta-i bautura mea favorita! Mp3-uri ascult rar de tot si in nici un caz nu ma intereseaza portabilitatea. | ||
|
| | #110 (permalink) | ||
|
O nelamurire mai am: unde exact e mufa in care vrei sa bagi castile? Pe CD player? Pe statia de amplificare? Vezi ca daca le bagi in iesirea de boxe a amplificatorului, o sa obtii niste diafragme sparte in valoare de 100$ . Io ma gandeam la eventualul jack de casti de pe amplif. - technics-ul nu garantez ca baga destul "suc" in ele...Sper sa nu par ironic | |||
|
| | #112 (permalink) | ||
|
Sunt 95% sigur ca, in cel mai rau caz, jack-ul de pe amplif e "hranit" prin o rezistenta legata la circuitul principal. Daca e chiar profi scula, atunci are circuit separat, si, daca-l are, e si puternic. Cred ca poti sa iei fara emotii HD580. Intrebarea acum e unde le gasesti . Problema nu e doar de volum - claritatea e afectata de orice e pe traseul de la sursa de sunet la casti.Regret doar ca nu stiu fizica din spatele intregii chestii, da' se rezolva (si nu, nu prin 3 ani de politehnica )
| |||
|
| | #113 (permalink) | ||
Yeap, am reusit sa gasesc technical data pt amplif-ul meu, dar sincer nu stiu sa interpretez, la partea de electronica... stau cam prost... am terminat arhitectura, deh! Continuous Power output 10Hz to 20,OOOHz: (T.H.D. 0.005%, 8 ohms or 4 ohms) 80W + 80W 10Hz to 50,OOOHz: (T.H.D. 0.01 %, 8 ohms) 80W + 80W 100W + 100W (T.H.D. 0.02%, 4 ohms) 1,OOOHz: 80W + 80 W(T.H.D. 0.002%, 8 ohms) Total Harmonic Distortion: (10 to 20,OOOHz) No more than 0.005% (continuous rated power output) No more than 0.004%(40 watts per channel power output, 8 ohms) No more than 0.004% (1 watt per channel power output, 8 ohms) Intermodulation Distortion: (50Hz:7,000Hz = 4:1) No more than 0.002% (continuous rated power output) No more than 0.002%(40 watts per channel power output, 8 ohms) No more than 0.002%(1 watt per channel power output, 8 ohms) Frequency Response: 5 to 200,OOOHz +OdB, -2.OdB Input Sensitivity/Impedance: 1V/50k ohms Output Speaker: A, B, A + B Headphones: Low impedance Damping Factor: 55 (20 to 20,OOOHz, 8 ohms) Hum and Noise: 118 dB (short-circuited A network) PREAMPLIFIER SECTION Input Sensitivity/Impedance PHONO 1: and PHONO 2: 2.5mV/50k ohms CARTRIDGE LOAD: Both Phono 1 and 2 100, 10k, 25k, 50k, 100k ohms 100, 200, 300, 400, 500pF TUNER, AUX,TAPE PLAY 1, TAPE PLAY 2, FTAPE PLAY 2 (DIN connector): 150mV150k ohms PHONO Overload Level both PHONO (T.H.D. 0.002%, 1kHz) 250mV Output Level/Impedance TAPE REC 1: TAPE REC 2: 150mV TAPE REC 2 (DIN connector): 30m/V80k ohms PRE OUT: 1V 600 ohms 3V 600 ohms (MAX) Total Harmonic Distortion: No more than 0.006% (10 to 50,OOOHz, 1V output) Frequency Response PHONO (RIAA Equalization): 20 to 20,000 + -0.2dB TUNER, AUX, TAPE PLAY; 5 to 100,OOOHz +OdB, -1O dB Tone Control BASS: ±10dB (100-Hz) TREBLE: + -10dB (10kHzFilter SUBSONIC: 15Hz (6dB/oct.) HIGH: 8 kHz (6dB7oct.) Hum and Noise (Short-circuited A network, rated power) PHONO: 90dB,TUNER, AUX, TAPE PLAY: 110dB Hum and Noise ((DIN: continuous rated power output/50mW) PHONO: 72dB/63dB TUNER, AUX, TAPE PLAY: 88dB/63d8 Muting:-20dB. Power Consumption: 700 watts (MAX) | ||
|
| | #114 (permalink) | ||
| Quote:
This could be a problem... presupun ca asta inseamna sub 64 de ohmi. Teoretic, din ce stiu eu, s-ar putea sa fie o problema cu volumul, dar nu cu claritatea (castile de impedanta proprie mica sunt mai greu de "condus", dar obtin volum mai mare, exact invers fata de cele cu impedanta proprie mare) Scuze daca is cam confuz AIWA, AIWA, where art thou AIWA ![]() P.S.: Arhitectura? Lasa, stiu io cativa an patristi la A/C si ELTC pe care nu i-as lasa sa-mi bage frigiderul in priza | |||
|
| | #116 (permalink) | ||
Adica exista standardele "low impedance" si probabil "high impedance"... si asta-i tot!? Cum naiba ar putea sa-ti treaca prin minte chestia asta? Da' cu ce afecteaza user-ul standardul respectiv? Adica, valorile de 0 si 120 nu-mi spun nimic! E ok daca merg HD580... nu de alta dar ma cam hotarasem la ele, haha. Am uitat: Thx si sorry ca te-am facut sa-ti consumi timpul. | ||
|
| | #117 (permalink) | ||
|
Nu-ti inteleg tonul ![]() Fii atent: ma refer la valorile impedantei la jack. Ce are casca in sine e cu totul alta problema. 0 si 120 sunt valori internationale pentru impedanta jack-ului de casti - e si un ISO pe undeva ![]() O impedanta mare pe jack e naspa daca ai casti concepute pentru impedanta 0: iti dispar inaltele si devine murdar basul. O impedanta mica pe jack aduce exact opusul. Beyer sunt construite ptr. 120 pe jack (de fapt asta e ISO), restul ptr. 0 (ata ete). NP, sper sa fii multumit de ele, si scuza-ma daca te-am frecat prea mult cu grijile mele | |||
|
| | #118 (permalink) | ||
Tonul era pur si simplu intrebator... (nu ti-am spus bre' ca nu le am cu electronica)... multam frumos de explicatie, pot spune ca azi am mai invatat ceva! Habar n-aveam ca impedanta mare pe jack e naspa in anumite cazuri!!! Ma felicit ca am intrebat pe forum inainte sa le iau, pentru ca eram chitit pe Beyer! Btw, n-ai de ce sa-ti ceri scuze (!!!) ca doar m-ai ajutat si ti-ai mai pierdut si vremea pentru asta! Thx a lot. | ||
|
| | #120 (permalink) | ||
|
NP. Repet, Beyer erau mai bune, no doubt about it, dar nu pe echipamentul tau, si oricum nu merita sa dai dublu fata de HD580 pe ele ![]() Slasher&co: Alea nu au detalii deosebite, plus ca au pad-urile din piele artificiala. A no-no, in my book . Bine, la 100 USD poti sa iei chestii mult mai naspa | |||
|
| Advertisment | |
La viteza warp, prin galaxii straine! Teleporteaza-te acum si inregistreaza-te gratis pentru odiseea ta spatiala! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|