Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware > Periferice

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 27-02-2007, 21:24   #281 (permalink)
Registered User

cu varf si indesat. dar nu sunt genul care cauta probleme cu lupa, ca sa aiba de ce sa fie nemultumit. de obicei pana in momentul achizitiei sunt super analist si carcotas, dupa aia ma bucur de bunul cumparat si devin brusc mult mai tolerant. e un fel de secretul fericirii, altfel pete gasesti si in soare.

il am de ~30 de min si nu am sesizat nici o problema. m-am acomodat extrem de rapid cu el, sunt super incantat de claritate si contrast. nici o jena de viteza sau color banding (basme). unghiurile sunt cam inguste intr-adevar, mai ales pe verticala...cum te misti un pic varieaza culorile, dar poate in cativa ani o sa-mi permit sa fac mofturi la faza asta fara sa trebuiasca sa platesc aproape 50% in plus, ca acuma cu 215TW de 18 mil

Dead Ghost, scuze daca nu am fost prea clar : am luat Samsung 226BW cu S in coada pe eticheta din spate la 1355 RON de la cel.ro.
merci

p.s. bai frate imi trebuie un desktop de 1680x1050

GunX is offline    Reply With Quote
Old 27-02-2007, 22:51   #282 (permalink)
Registered User

GunX, aveau mai multe sau doar unul pe care l-ai luat tu?
Asta e politica la cel.ro mai nou, sa-l poti returna in 24 ore? In ce conditii, daca nu iti place fontul scrisului in stanga sus, culoarea led-ului I/O, da-ne mai multe detalii.

techno is offline    Reply With Quote
Old 27-02-2007, 22:56   #283 (permalink)
Registered User

nu stiu cate au, de-abia au adus pe stoc (banuiesc ca sunt mai multe, sunati si voi si intrebati). oricum am zis mai sus, cel.ro le ia de la deck, unic importator. cat au aia de la deck pe stoc, au si aia de la cel.ro - procedura de lucru e pe comanda, sunat, dat datele personale, facut factura proforma, deschis comanda, adus acasa. livrarile se fac numai seara, intre orele 18-21

tipul de la livrare mi-a zis ca asta mai nou e lege, adica politica lor, dar impusa...ma rog, eu tot m-am bucurat ca a venit la mine acasa gratuit, am pus nokia test pe el si abia apoi am scos banii din buzunar. cine/unde mai te lasa sa faci asa ceva?

e belea monitorul, nu ma mai satur de el. claritatea este ca o gura de aer proaspat, dupa un CRT obosit, fie el si trinitron. pe conexiune digitala (primesti ambele tipuri de cablu in cutie) e super misto.imi era frica ca o sa fie prea mici scrisurile, pentru ca pe HP-ul de 21" aveam rez 1280x960, dar ecranul este la fel de inalt, doar mai lat. oricum, eu pentru clientii cu care lucrez "peste umar" imi pastrez pe masa un monitor Philips CRT de 17", pe care il fac extended doar cand am nevoie de unghi larg de vedere sau rulat surse video calibrate pe tuburi catodice. la filme ma uit pe un TV de 72cm

Old 28-02-2007, 00:17   #284 (permalink)
Registered User

13,291,936 LEI TVA inclus

Destul de ieftin, aproape cat este 205bw prin alte magazine :fuckoff:

Pe tine te-au lasat sa-l testezi pentru ca stai in bucuresti, nu ? Nu cred ca se pune problema sa ma lase pe mine sa-l testez in Iasi asa ca astept sa apara prin magazine. Mai bine dau 2 mil in plus da stiu ca nu am pixeli morti

A testat cineva politica asta de 10 zile cand poti returna produsul ? Stiu ca e lege, dar nu pot face aia magarii sa te poarte si sa-ti dea acelasi monitor ? Sa zica ca-i murdar, crapat, nu are ambalajul complet..si sa mai platesc si transportul degeaba.

keeekeeess is offline    Reply With Quote
Old 28-02-2007, 09:01   #285 (permalink)
Registered User

13,591,936 - azi a aparut poza pe site (gresita, ala nu e 226BW) si a crecut pretul cu 4 RON

unde ai gasit legea care zice de 10 zile, ca eu am inteles ca e 24h.

poti sa vii in Bucuresti sa-l vezi personal, am inteles ca au la sediu un calculator special pentru testat pixeli, inainte sa platesti.

Old 28-02-2007, 09:35   #286 (permalink)
Registered User

reeven's Avatar

Quote:
Originally Posted by GunX View Post
13,591,936 - azi a aparut poza pe site (gresita, ala nu e 226BW) si a crecut pretul cu 4 RON

unde ai gasit legea care zice de 10 zile, ca eu am inteles ca e 24h.

poti sa vii in Bucuresti sa-l vezi personal, am inteles ca au la sediu un calculator special pentru testat pixeli, inainte sa platesti.
Loll, cine Deckul? Sau Cel.ro?
Nu-ti testeaza nimeni de pixeli morti, sau chiar daca ti-l testeaza si apar, tot esti nevoit sa-l cumperi.

Laptops: Dell XPS 1330, Dell Latitude D-410, Toshiba A215-16G.

reeven is offline    Reply With Quote
Old 28-02-2007, 09:44   #287 (permalink)
Registered User

cel.ro - de vreme ce au un calculator pe care pot sa vad LCD-ul inainte sa scot banii din buzunar si acesta are cel putin un pixel mort, nu stiu voi, dar la mine ar fi fost nevoie de un gagiu inarmat ca sa-mi ia banii cu forta si mai multi tipi extrem de solizi care sa ma tina si oblige sa semnez factura.

deck-ul in nici un caz, pe langa preturile aberante, am sunat si din atitudinea de la telefon mi-am dat seama ca daca ma duc la ei, plec de acolo mai sarac cu un scuipat.

Old 28-02-2007, 10:40   #288 (permalink)
Registered User

Quote:
cel.ro - de vreme ce au un calculator pe care pot sa vad LCD-ul inainte sa scot banii din buzunar si acesta are cel putin un pixel mort, nu stiu voi, dar la mine ar fi fost nevoie de un gagiu inarmat ca sa-mi ia banii cu forta si mai multi tipi extrem de solizi care sa ma tina si oblige sa semnez factura.

deck-ul in nici un caz, pe langa preturile aberante, am sunat si din atitudinea de la telefon mi-am dat seama ca daca ma duc la ei, plec de acolo mai sarac cu un scuipat.
sal.stii cumva ce clasa are panelul sau ti-au spus ce clasa are pentru garantie la citi pixeli il duci sa t-il schimbe?

rocristian is offline    Reply With Quote
Old 28-02-2007, 11:06   #289 (permalink)
Registered User

nu, si eu sunt curios daca imi apare peste 6 luni un pixel mort, ce pot face...sau asta nu prea se poate intampla?

Old 28-02-2007, 11:18   #290 (permalink)
Registered User

Quote:
nu, si eu sunt curios daca imi apare peste 6 luni un pixel mort, ce pot face...sau asta nu prea se poate intampla?
daca este panel de clasa A+ se schimba la un pixel mort daca e clasa 2 il schimba la 2 sau 3 pixeli nu stiu exact asta.apropo am vazut in specificatii peste tot ca este de 16,7, 8 biti. este adevarat?sau stii ceva despre asta?

Old 28-02-2007, 11:53   #291 (permalink)
Registered User

fiind TN din cate stiu teoretic nu se poate sa aiba 16,7 mil culori reale, pentru ca un pixel pe tehnologia asta nu este capabil de 255 de stari distincte ca si culoare primara, asa ca probabil nuantele de la un anumit nivel in sus sunt reproduse prin diverse tehnici de interpolare (flicker foarte rapid/neobservabil intre doua culori adiacente, din care se obtine rezultatul dorit)

s-ar putea insa sa ma insel.

Old 28-02-2007, 11:57   #292 (permalink)
Registered User

Care ati prins, bine ati facut. Tocmai am sunat la Cel.ro si 226bw nu mai exista pe stoc la importator (deci nici la ei), saptamina viitoare cica exclus, poate dupa 10 martie

Or fi fost mai multe sau doar ala de l-a cumparat GunX? ... muhahaha.

Prin alta parte ati mai auzit sa aiba? Poate mai e vreun vinzator serios care le si cumpara inainte sa le puna pe site.

atomic.rabbit is offline    Reply With Quote
Old 28-02-2007, 12:08   #293 (permalink)
Registered User

nu aveau cum sa aduca doar unul. s-au vandut foarte repede pentru ca este vorba de un produs best-buy, super laudat si castigator la tot felul de review-uri comparative pe net, deci asteptat de foarte multi cu sufletul la gura.

iar la cel.ro aparuse de doua zile vestea pe net, deci tot ce trebuia era sa fii pe faza si sa suni sa faci comanda. si eu initial puteam sa jur ca nu este pe stoc, dar printre o livrare de mobila de sufragerie, montaj cu probleme ca in Romania si doua intalniri importante in aceiasi zi, mi-am gasit timp sa dau un telefon.

mi-e frica ca nu mai aduce altcineva, din cate stiu deckul e unic importator samsung de lcd-uri. sper sa gresesc

anyway....fucking shit, imi vand si celalalt monitor de 17". avem doua, vroiam sa dau doar ala mare de 21" si sa-l tin pe cel mai mic, dar azi l-am deschis dupa cca 5 ore de privit in LCD si m-am ingrozit
nu mai poti sa te intorci la CRT dupa un TFT de calitate, pur si simplu nu mai poti.

226BW-ul are totusi o faza haioasa, un pic deranjanta. in partea de sus, rama de plastic oglindeste iconitele sau mouse-ul sau orice alte detalii stralucitoare aflate la granita superioara a ecranului (de obicei titlul paginilor de net inversat)...e un pic wierd, dar nicidecum grav, te obisnuiesti. de ce nu au folosit un material nereflectorizant, ca pe negru lucios, in functie de unghiul din care privesti, apare o reflexie aiurea. au folosit o vopsea gri inchis pentru toate insemnele (SyncMaster 226BW sus & SAMSUNG jos) care abia se zareste, ca sa nu deranjeze si au scapat asta

later edit : este extrem de luminos si are un contrast beton. il tin la brightness 85 si contrast 65, altfel ma dor ochii. sus in coltul dreapta au scris bullshitul ala cu 3000:1 si 2ms, sa te lauzi la musafiri

LCD-ul Samsung 226BW din pacate nu are 1:1 pixel mapping. Adica in mod normal, daca vrei sa te joci ceva 3D la o rezolutie mai mica decat cea default 1680x1050 (ca la asta poate nu te tine placa video), display-ul intinde imaginea pe tot ecranul si se vede ingrozitor. Din fericire, driverele nVidia au rezolvare pentru asta si poti face din ele 1:1 pixel mapping software. Efectul este identic, nu e nici o pierdere de calitate sau problema din cauza ca faci asta din mouse si nu din meniul monitorului. Imaginea se strange in centru, pixel-la-pixel cu rata corecta de aspect si se vede perfect. Atentie cei cu placi ATI, am inteles ca optiunea asta nu exista si la voi!

p.s. iti da o carpita mica, moale si antistatica la el sa stergi ecranul de praf fara sa-l zgarii. cool

Last edited by GunX; 27-05-2008 at 14:15..

Old 28-02-2007, 13:06   #294 (permalink)
Registered User

Eu am trecut prima data la LCD pentru ca pur si simplu nu mai puteam suporta CRT si aveam un Compaq, cu tub Trinitron. Chiar si cu refresh-ul in 85hz in 30min ma usturau ochii de nu mai puteam. Intre timp a trebuit sa imi pun si ochelari, probabil tot de la miile de ore de stat cu ochii in tot felul de gunoaie de monitoare.

Prima data cind am pus ochii intr-un LCD a fost ca o gura de aer proaspat, stateam cu orele in fata lui si nu aveam absolut nimic, pur si simplu nu imi venea sa cred. Contrastul nu a reprezentat niciodata o problema pentru mine, acum stau cu el la 25%B / 30%C, orice mai sus ma deranjeaza pentru text, pentru filme il duc la 80% si stau la distanta. O rata de 3000:1, chiar si dinamica este oricum mult peste ce imi trebuie mie.

Cit despre stocurile de 226BW... Eu am aflat ieri ca a aparut in RO si azi am sunat, cine naiba se gindea ca dispar asa repede? Iar aia de la deck sint niste dobitoci, sint convins ca au adus foarte putine.

atomic.rabbit is offline    Reply With Quote
Old 28-02-2007, 13:32   #295 (permalink)
Registered User

Monitor 22

de ce nu incerci un SAMSUNG 225BW ca am inteles ca si astea sunt destul de bune. Eu stiu ca am vazut unul la o firma din cluj ( daca vrei iti dau linkul)
si m-am lasat sa il testez. Problema e ca la Modelul Asta numai de la 3 pixeli morti in sus se ofera garantie. Asa ca nu stiu ce sa zic
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
uite de modelul asta vb eu http://www.blue-computers.ro/prodsho...e=SAMSUNG225BW
imi dati si mie un link unde sa gasesc 226bw ca nu il au baietii astia pe site si o fii ceva mai nou

Last edited by Mihaitza99; 28-02-2007 at 13:32.. Reason: Automerged Doublepost

Mihaitza99 is offline    Reply With Quote
Old 28-02-2007, 13:42   #296 (permalink)
Registered User

oxygen200000's Avatar

Location: just behind u... always watching...via Bucuresti-Militari
Mihaitza99
mai lasa frate reclama asta sa mai rasufle si ea... ca o omori nu alta...
4(patru) posturi ai si in fiecare faci referire la firma aia

un report post de la mine (poate mai ai si de la altii, dar unul in plus nu strica)

oxygen200000 is offline    Send Message via Google Talk to oxygen200000 Reply With Quote
Old 28-02-2007, 14:31   #297 (permalink)

Quote:
Adica in mod normal, daca vrei sa te joci ceva 3D la o rezolutie mai mica decat cea default 1680x1050 (ca la asta poate nu te tine placa video), display-ul intinde imaginea pe tot ecranul si se vede ingrozitor.
Chiar daca pui rezolutia de 1280x720 (rezolutia pt xbox360)? Sau 1440X900? Intr-un joc 3d, nu in win.

Dead Ghost is offline    Reply With Quote
Old 28-02-2007, 15:03   #298 (permalink)
Registered User

nu am testat toate jocurile in parte si toate rezolutiile posibile, ci doar am vazut ca alta rezolutie decat cea deafult, se vede ca dracu, daca in loc sa ramana un patrat in centru, se intinde pe toata suprafata ecranului.

Old 28-02-2007, 19:15   #299 (permalink)
SGi
Registered User

Ideea e sa incerci tot o rezolutie wide, dar mai mica. Ex: 1440x900, 1280x800, 1024x640, etc. Ca fapt divers, lcd-ul L1952S, format 4:3, mai slab din specificatii decat 226 face resize-ul super ok. Am jucat in 800x600 si face resize-ul fara sa fie deranjant (si asta avand in vedere ca 800x600 e 4:3, nu 5:4). Oricum, GunX asteptam si niste pareri in legatura cu acest aspect.
Sunt curios oricum ce tipuri de panel-uri or sa aiba la urmatorul transport.

SGi is offline    Reply With Quote
Old 28-02-2007, 20:28   #300 (permalink)
Registered User

sal.cine mai stie ceva de acest monitor dell e228 wfp as intentiona sa il cumpar pentru ca imi place mai mult la felul cum arata credeti ca este vre-o diferenta intre acest dell si lg sau samsung?l-a vazut cineva cum merge pentru ca am vazut monitoare dell de alte diagonale si se vedeau bine chiar si la unghiuri.mai are si altcineva vreo parere despre dell sau ceva rewiew?

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware > Periferice

Thread Tools

Posting Rules