Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware > Periferice

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 16-03-2009, 15:11   #1821 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Dokken View Post
Un singur monitor pot sa recomand: Dell 2209WA. Pentru cunoscatori, are panel IPS!
Si un pret pe masura:de la 950 ron in sus teoretic

ZorK is offline    Reply With Quote
Old 16-03-2009, 15:25   #1822 (permalink)
Registered User

Dokken's Avatar

Quote:
Originally Posted by ZorK View Post
Si un pret pe masura:de la 950 ron in sus teoretic
Concurentii directi sunt: Lenovo L220x (pret min 1.500lei) si HP LP2275W (pret min 1.600lei) - cu panel PVA amandoua.

Dokken is offline    Reply With Quote
Old 16-03-2009, 15:29   #1823 (permalink)
Registered User

trabantzell's Avatar

L171 tot pva cred ca are... sau in orice caz nu e TN

Last edited by trabantzell; 16-03-2009 at 15:59..

trabantzell is offline    Reply With Quote
Old 16-03-2009, 15:35   #1824 (permalink)
Registered User

Dokken's Avatar

Quote:
Originally Posted by trabantzell View Post
L171 tot pva cred ca are...
In primul rand aici este vorba de monitoare de 22" si nu de 17".

Old 17-03-2009, 22:20   #1825 (permalink)
vav
Registered User

Pe care sa cumpar dintre Samsung T220 si LG W2284F-PF? Cel din urma este nou pe piata si ma gandeam ca poate e mai cu mot decat primul....

vav is offline    Reply With Quote
Old 20-03-2009, 04:02   #1826 (permalink)
Registered User

ce parere aveti despre lg W22442T-SF ? vreau sa-mi cumpar un nou monitor pentru jocuri si filme. buget 700ron

bazzuk is offline    Reply With Quote
Old 21-03-2009, 20:47   #1827 (permalink)
MaX

MaX's Avatar

Monitor LCD Benq E2200HDA - Monitoare LCD
sau
Monitor LCD Samsung 2233SN - Monitoare LCD

MaX is offline    Reply With Quote
Old 21-03-2009, 22:08   #1828 (permalink)
Registered User

_-livio-_'s Avatar

samsung,primul nu are nici macar dvi

_-livio-_ is offline    Reply With Quote
Old 21-03-2009, 23:44   #1829 (permalink)
Registered User

mascotzel's Avatar

Quote:
Originally Posted by _-livio-_ View Post
samsung,primul nu are nici macar dvi
nici samsun n-are

pt filme (mai ales true hd) sunt numai bune monitoare3le,pt jocuri nici pe departe (cine are limitarea aia de buget n-are hardware sa se joace in 1920,zic eu)
ATENTIE! Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură.

mascotzel is offline    Reply With Quote
Old 22-03-2009, 02:00   #1830 (permalink)
Registered User

_-livio-_'s Avatar

mda,acum am vazut si eu,am 2233bw si am crezut ca are si asta.in rest parerea mea e ca sunt cam acelasi lucru,doar designul cre ca face diferenta,eu as lua E2200HD pt conexiunea dvi,asta daca as avea nevoie de fullHD,in rest folosesc 1680 pt jocuri si televizor pt filme HD

Old 20-04-2009, 14:27   #1831 (permalink)
glowing

coaxmetal's Avatar

vad ca recomandati pe aici Dell-urile.

E vreo diferenta majora intre 2209WA si 2209WFP ? (vad ca sunt similare ca pret, in jur de 1000RON ambele)

Alternativa ar fi Samsung T220. merita achizitionat, vs Dell-urile de mai sus ? thx.

Last edited by coaxmetal; 20-04-2009 at 16:25.. Reason: typo

coaxmetal is offline    Reply With Quote
Old 20-04-2009, 14:40   #1832 (permalink)
Registered User

Dokken's Avatar

Probabil te-ai referit la 2209WA si nu la 2009WA.

2209WA are panel IPS. Iar asta cred ca e o diferenta majora!

Old 22-04-2009, 18:52   #1833 (permalink)
Registered User

Tezcatlipoca's Avatar

A testat cineva Dell 2209WA in jocuri si poate sa-mi spuna cum se comporta?

Tezcatlipoca is offline    Reply With Quote
Old 23-04-2009, 13:51   #1834 (permalink)
Registered User

Benq E2200HDA sau Horizon 2206SW sau altul?

Nu sunt hotarat pe care din cele doua monitoare sa le achizitionez, si ma gandeam ca poate ma ajutati voi cu un sfat. Monitorul va fi utilizat de la filme la navigare pe internet, jocuri, tot tacamul. Nu ma prea pricep la monitoare, asa ca va rog sa scuzati eventualele intrebari mai "jenante" (noob ).

La Benq, avem ca plusuri rezolutia, design-ul (pentru mine), greutatea. Cel mai mare minus ar fi lipsa conectorului DVI. Acum: chiar face acest conector diferenta avand in vedere ca rezolutia este Full HD? Sunt constient ca exista diferente....dar cat de mari sunt ele? Merita acest conector diferenta de aproximativ 300 lei pana la E2200HD?
Cat de obositoare e rezolutia pentru 21.5" la o utilizare mai indelungata (5-6 ore sa zicem)?
Eu am un calculator putin mai vechi, de 2 ani jumatate. Placa video e de la Leadtek, un GF 6600TD. Presupun ca nu o sa fie probleme din partea ei deoarece suporta rezolutia asta. Nu?
Fiind mai vechi, nu pot juca mai nimic la rezolutia nativa. Cat de bine se va vedea daca, spre exemplu, setez rezolutia la 1024x768? Cum anume se va vedea imaginea? Marita, latita, la asta ma refer. Daca ar putea cineva sa puna ceva screenshot-uri la o rez. mai mica ar fi bine.

La Horizon imi place totul, singura problema ar fi greutatea, dar trecem peste. Acesta are si DVI deci e un plus. Am inteles ca se vede bine in jocuri chiar daca se scade rezolutia, deci e inca un plus. Si totusi....placa video are iesire DVI-I si nu DVI-D. Trebuie sa cumpar un adaptor separat sau asa vin toate placile? Pozitia butoanelor nu ma deranjeaza, ma pot obisnui. Desigur, mai e si garantia de 0 pixeli morti (un mare plus).

Sincer, parca as inclina spre Benq. Totusi: calculator nou nu o sa imi cumpar anul acesta, poate doar anul viitor. Ca sa ma bucur deplin de rezolutia Full HD, trebuie si o placa video pe masura. Merita monitorul (si rezolutia) investitia viitoare intr-o placa video mai scumpa? E atat de drastica diferenta intre 1680x1050 si 1920x1080? Nu sunt mare gamer, dar cand ma joc imi place sa se vada frumos.

Acestea fiind spuse, pe care sa il iau? Cat de fiabile sunt? In categoria asta de pret mai sunt si alte oferte demne de luat in seama?
Sper ca am fost coerent si se intelege ce am vrut sa zic. Inca odata scuze pentru intrebarile mai de noob si pentru post-ul kilometric dar nah....trebuie sa invat si eu de undeva nu?

Saizu is offline    Reply With Quote
Old 23-04-2009, 14:57   #1835 (permalink)
Registered User

1. Eu zic să cauţi neapărat ceva cu DVI. Diferenţele sînt importante faţă de VGA. Vei scăpa de problemele de ajustare manuală de phase şi clock şi cu cît creşte diagonala începe să se simtă lag din cauza conversiei digital-analog-digital. La 22" să zicem că încă mai poţi scăpa cu VGA dar totuşi e mai sănătos să iei DVI. Mai ales că vrei HD, care foloseşte multă bandă.

2. DVI-I este o combinaţie de DVI-D şi DVI-A şi merge cuplat la amîndouă.

3. Ideal ar fi să foloseşti monitorul la rezoluţia lui nativă. Dacă-l vei folosi foarte des la rezoluţie mai mică apare întrebarea de ce nu-ţi iei unul de 19" (şi scapi şi mai ieftin, sau dai aceiaşi bani dar iei ceva mai bun).

4. Dacă vrei HD ca la mama lui, atunci ia ceva cu 1080 pe verticală, punct. Dar evident că apare întrebarea dacă placa video va duce jocurile nativ la rezoluţia aia. Dacă nu, ai de ales între upgrade la placa video (şi probabil CPU/RAM etc.) sau să te asiguri că monitorul face o interpolare de bună calitate la rezoluţii mai mici. Aici trebuie să găseşti teste pe net, ori niciunul dintre cele alese nu-s suficient de notorii ca să fi făcut cineva teste de interpolare.

5. La monitoare nu se pune problema de "full HD" sau "HD ready" ca la televizoare. Ori are 1080 rezoluţie verticală, ori nu. Asta pentru că procesarea se face de către PC, nu de monitor. Televizoarele fac ele tot felul de procesări, de aia acolo apar mai multe diferenţe între full-HD şi HD-ready.

wirespot is offline    Reply With Quote
Old 23-04-2009, 15:01   #1836 (permalink)
Registered User

Licaon_Kter's Avatar

eu recomand Horizon-ul
dar de ce e 300ron diferenta la Benq-ul cu DVI?

are conector DVI, habarnam de care, merge ok pe orice, iar daca placa ta video nu are iesire DVI atunci degeaba are monitorul intrare DVI, fiindca semnalul pe VGA este analog, iar pe DVI digital, conectandul DVI-DVI o sa fie digital din placa video pana la afisare, daca ai VGA-DVI o sa fie (digital video)->(analog iesire)->(analog intrare)-(digital afisare) si la fiecare conversie de la analog la digital sau invers o sa se piarda un pic din calitate

eu as zice sa iei cu DVI acum si schimbi placa video mai incolo

pentru fullHD o sa depinda de procesorul tau daca vezi filmele sau nu
1AM2 sys: X2 5200+@3GHz 65W | HR-01 Plus | MSI K9A2 CF | 2x2Gb A-Data Vitesta EX | GTS250 + Acc.S1 + 2xKazeJyu | Xonar DX | Samsung 2x320Gb | Pioneer 215DBK | Corsair VX450W | Antec Solo | 2x92mm in + 120mm Nexus 800rpm out | Grado SR325i | Horizon 2206SW | Sidux
2AM2 sys: X2 4850e+ 45W | Ninja+ B | Gigabyte MA78GM-S2H | 2x1Gb Corsair XMS2 | 8600GT + Acc.S1 | Realtek ALC889a | Seagate 250Gb | Antec EA380W | Antec NSK3480 | 92mm in + 120mm out Nexus | Grado SR60 | Samsung 755DFX | Sidux

Licaon_Kter is offline    Reply With Quote
Old 23-04-2009, 15:29   #1837 (permalink)
Registered User

In principiu m-am hotarat sa merg pe Horizon si sa profit si de DVI. Pare un compromis mai bun acum cat si pe viitor. Catre Benq m-au atras mai mult piticii.
Multumesc pentru ajutor!

Saizu is offline    Reply With Quote
Old 09-05-2009, 21:12   #1838 (permalink)
Registered User

Sunt in cautarea unui lcd cu tunner pe care o sa-l folosesc pe post de tv. Ca dimensiune 22 de inch sunt suficienti, iar ca rezolutie as vrea sa fie full hd.

Am gasit modelul asta: LG Multi Function Monitor | M227WD : LG UK, doar ca nu am vazut niciun review pe net. In ultimul numar XPC a luat un punctaj foarte bun, dar parca am vrea sa aflu mai multe despre el. Pretul e de asemenea foarte bun, ~900ron cu reducerea de 2% LG M227WD-PZ 22 inch 5 ms wide black Monitor LCD - PC Garage.

Pe langa cablu tv, as vrea sa-l leg si la pc. Poza cu conectorii e in atasament, observ un port DVI putin diferit fata de cel de la monitorul actual. Se gasesc cabluri de-astea prin magazine? Ce ar fi mai bine sa folosesc, dvi sau hdmi? Si as vrea sa stiu daca prin hdmi pot transmite 1920*1080 la tv in acelasi timp cu 1440*900 la monitor.

Si inca ceva, am citit in xpc ca nu are antena pentru tunerul digital, deci inseamna ca se poate cumpara una, nu? Daca da, si presupunand ca la "ANTENNA IN" se baga cablul tv, unde vine conectata antena pentru dvb-t?

Multumesc
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	M227WD_09.jpg
Views:	44
Size:	2.21 MB
ID:	475696  

Last edited by Myrcea; 09-05-2009 at 21:55..

Myrcea is offline    Reply With Quote
Old 10-05-2009, 13:49   #1839 (permalink)
Registered User

_-livio-_'s Avatar

cel mai bine mergi pe hdmi,vad ca ai ati hd4850 iar placa asta trimite si sunetul prin hdmi deci scapi automat de un cablu.setarea rezolutiei e in functie de placa video si de driverul ei,nu cred ca tine de cablu in vreun fel.dvb-t e cam degeaba daca nu stie sa decodeze mpeg 2 sau 4 tv-ul(formatul in care sunt la noi codate posturile HD),majoritatea nu stiu sa faca treaba asta,nu cred ca e nevoie de antena externa

Old 10-05-2009, 16:43   #1840 (permalink)
Registered User

Mersi pentru raspuns.
In pachetul de la placa video am un adaptor DVI-HDMI (cu conectori care nu sunt suflati cu aur). Ce ar fi mai indicat, adaptor DVI-HDMI + cablu hdmi-hdmi, sau direct un cablu dvi-hdmi ca asta: Manhattan HDMI/DVI DVI-D Dual Link Monitorcable M/M 3.0 m MCC - PC Garage.

Tocmai am gasit ceva.. LG Flatron M227WD - 1080p TV/Monitor mini review - Overclockers UK Forums
Imi fac cont si-o sa-l intreb pe elpedro daca a incercat cu hdmi si ce s-a intamplat.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ScreenShot282.jpg
Views:	32
Size:	80.1 KB
ID:	475931  

Last edited by Myrcea; 10-05-2009 at 17:13..

Myrcea is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware > Periferice

Thread Tools

Posting Rules