Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware > Periferice

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 29-05-2008, 00:34   #201 (permalink)
Registered User

razvan2007's Avatar

... si eu care ma tot gandesc cum sa fac ca sa-mi comand 2690WUXi-ul fara ca sa ma spulbere nevasta mea .

Daca la DELL-ul nostru se poate observa degradarea imaginii concomitent cu schimbarea culorii cum misti putin capul stanga-dreapta, pe fond negru sau inchis (cei drept, putin, pentru altii poate ca insesizabil), d-apai la Acer-ul acela care dupa ce ca are panel TN, mai e si de 24".

razvan2007 is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2008, 01:13   #202 (permalink)
Registered User

Este singurul cu panel glossy pe care l-am gasit, iar aceeasi tehnologie (CrystalBrite) o am si pe laptop (Acer), TN CrystalBrite panel, ce-i drept are doar 15.4 inch, dar eu sunt multumit de cum se vede. Eu nu vreau neaparat Acer de 24", eu vreau un 24inch cu ecran lucios, iar Acer-ul acela a fost singurul gasit. Alte modele mai sunt?

Slang is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2008, 10:19   #203 (permalink)
Registered User

Drankon's Avatar

Din ce citesc eu in linkul pus de tine la Acer-ul ala scrie la culoare Glossy black - adica referitor culoarea ramei, la display nu vad sa zica nimic de glossy !

Drankon is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2008, 13:15   #204 (permalink)
Registered User

P243W - 24" Wide
Quote:
Acer CrystalBrite™ technology

CrystalBrite technology outperforms normal glare and standard display providing vibrant and brighter images, a superior 3000:1 contrast ratio with minimal ambiant light scaterring.
Pagina producator
CrystalBrite la Acer=ecran lucios. Ca si carcasa e data cu trafaletu cu 1 strat de lac, n-are relevanta
Cand mi-am luat primu laptop Acer cu ecran CrystalBrite, am wow, ce contrast, ce culori, ce misto e ecranul lucios. Inainte aveam laptop Asus cu ecran mat, care mi s-a parut boring dupa doar cateva minute de chiorat la ecranul lucios al Acerului De atunci am pitici pe creier care refuza din start orice ecran lcd care e mat, parca nu pot sa ma uit la ele, am impresia ca cineva le-a exfoliat stratul lucios Deci ecranul lucios e singurul care ma intereseaza, chiar daca e TN si chiar daca stiu si sunt convins ca un VA sau IPS se vad mai bine. Dar eu trebuie sa am ecran lucios la 24", altfel nu-mi cumpar. Deci...mai sunt si alte monitoare 24" cu ecran lucios? Daca nu, voi lua Acer-ul. Eu nu dau din cap pe manele in stanga-dreapta cand ma uit la lcd, deci nu ma intereseaza ca se denatureaza culorile daca iti misti capul in lateral. Eu stau in fata ecranului si ma uit la el. Cand imi misc capul, inseamna ca nu ma mai uit la monitor, deci nu ma deranjeaza ca se vad culorile prost daca e privit din alte unghiuri. Cu toate astea, m-ar coafa un *VA sau IPS cu ecran glossy. De aceea am intrebat aici, daca stiti vreun model.

Last edited by Slang; 29-05-2008 at 13:28..

Slang is offline    Reply With Quote
Old 29-05-2008, 22:20   #205 (permalink)
Registered User

razvan2007's Avatar

Quote:
Originally Posted by Fabulous View Post
P243W - 24" Wide

Pagina producator
CrystalBrite la Acer=ecran lucios. Ca si carcasa e data cu trafaletu cu 1 strat de lac, n-are relevanta
Cand mi-am luat primu laptop Acer cu ecran CrystalBrite, am wow, ce contrast, ce culori, ce misto e ecranul lucios. Inainte aveam laptop Asus cu ecran mat, care mi s-a parut boring dupa doar cateva minute de chiorat la ecranul lucios al Acerului De atunci am pitici pe creier care refuza din start orice ecran lcd care e mat, parca nu pot sa ma uit la ele, am impresia ca cineva le-a exfoliat stratul lucios Deci ecranul lucios e singurul care ma intereseaza, chiar daca e TN si chiar daca stiu si sunt convins ca un VA sau IPS se vad mai bine. Dar eu trebuie sa am ecran lucios la 24", altfel nu-mi cumpar. Deci...mai sunt si alte monitoare 24" cu ecran lucios? Daca nu, voi lua Acer-ul. Eu nu dau din cap pe manele in stanga-dreapta cand ma uit la lcd, deci nu ma intereseaza ca se denatureaza culorile daca iti misti capul in lateral. Eu stau in fata ecranului si ma uit la el. Cand imi misc capul, inseamna ca nu ma mai uit la monitor, deci nu ma deranjeaza ca se vad culorile prost daca e privit din alte unghiuri. Cu toate astea, m-ar coafa un *VA sau IPS cu ecran glossy. De aceea am intrebat aici, daca stiti vreun model.
Pur si simplu refuz sa cred ceea ce citesc. Omule, tu nu esti pe craca ta; acuma pe bune...
Vorba aceea, nu te poti <BiP!> in gusturile omului. E grav cand ti se pune pata in halul aasta. Refuzi sa mai vezi ceva imprejur .
1. la 24" reflexiile in monitor vor fi foarte deranjante;
2. cu siguranta vei misca capul, ca doar nu iti pui proteza;
3. vezi gamutul si nivelul de gri inainte sa-l cumperi
4. Crystalbrite isi zice Acer, la fel cum de exmplu Toshiba isi denumeste tehnologia PixelBright = high-gloss screen, using anti-reflective finish. Si exemplele pot continua.
Deci stai linistit ca Acer nu a reinventat roata...

Cat despre alte modele pe gustul tau, foloseste Google cu incredere. Face minuni .

Old 02-06-2008, 14:37   #206 (permalink)
Registered User

Cris's Avatar

Salut,

Caut un LCD, wide color gamut daca se poate, pentru editare foto. Apple Cinema Display suna frumos insa nu are decat un conector DVI din cate stiu, or eu asi vrea sa folosesc 2 computere pe acelasi monitor din pacate. Cu cat mai multe intrari, cu atat mai bine.
Daca nu tinem seama de bani prea mult, ar mai fi Eizo ColorEdge, insa nu stiu daca se gasesc in Romania, cel putin eu nu am gasit (nici nu am cautat mult), poate ma indrumati spre un distribuitor?
NEC mai face monitoare bune? Recomandati sau mai bine nu?

Desigur, ultimul pe lista (nu neaparat ca ar fi prost dar vreau ceva mai bun daca tot sunt dispus sa dau un ban in plus) ar fi Dell-ul de 24"

Sfaturi?
"Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." -
Jürgen Habermas
Galerie Foto

Cris is offline    Reply With Quote
Old 02-06-2008, 14:43   #207 (permalink)
Registered User

razvan2007's Avatar

Quote:
Originally Posted by Cris View Post
Sfaturi?
Citeste din posturile/paginile din urma si ai sa dai peste un NEC, model 2690WUXi, ce ti se potriveste. Bani sa ai de dat pe el caci este in rest este za best.
S-a tot vorbit despre el.
Hint: Foloseste search-ul si gasesti orice!

Old 02-06-2008, 20:07   #208 (permalink)
raz

raz's Avatar

razvan2007 m-am interesat si eu mai mult despre 2690WUXi din pacate are o chestie care e cu dublu tais. Wide color gamut, asta inseamna ca in aplicatiile care nu au color profile propriu nu o sa poata afisa culorile corecte. In sensul ca imaginile din jocuri, filme , etc o sa fie suprasaturate comparativ cu ce se vede in photoshop si mai proaste ca un monitor normal sRGB.

Pentru cineva care lucreza doar in Photoshop sau alte programe care au color profiles (cica si firefox3 stie) probabil e the best, dar pentru restul...

Last edited by raz; 02-06-2008 at 20:19..

raz is offline    Reply With Quote
Old 02-06-2008, 22:15   #209 (permalink)
Registered User

razvan2007's Avatar

Heh, tin sa te contrazic. Ia si pune mana de citeste prin linkurile date de mine in paginile anterioare spre un review. Monitorul trebuie calibrat. Mai cu seama un monitor profi sau cu asemenea pretentii. Iti cumperi fain-frumos un calibrator (eu de ex mi-am luat unul mai ieftinache pt DELL-ul meu, un Spyder) si calibrezi scula. Este un monitor widegamut, deci cu atat mai mult trebuie calibrat, mai ales pt ca spui ca lucrezi pe el CAD/CAM. Repet, nu stiu ce ai citit tu despre el, probabil selectiv, insa NEC-ul asta este cu adevarat o opera de arta, peste cam tot ce exista la momentul actual. Mai cauta, mai documenteaza-te si actioneaza in consecinta.
Apropos, "individul" are niste profile si niste setari speciale pentru CAD/CAM. Este de asemenea certificat de o autoritate in domeniu pentru a fi folosit in grafica.

Old 02-06-2008, 22:50   #210 (permalink)
raz

raz's Avatar

Nu e asa, modul sRGB nu merge calibrat pe monitor, iar presetul lui din fabrica cica are acest mod prea saturat:

Dare to dream. Calibration will not allow you to clamp it down to the sRGB space. It's the phosphors in the backlights you be fighting. Calibration will help, but it still won't be right. While the 2690 does have an sRGB preset which smacks down the saturation to more closely match the sRGB color space, this mode can't be calibrated. Not even with SpectraView. Eizo have a few wide gamut monitors that allow true calibration to sRGB.
Oh, well, over saturated color is the new black.

altul

There are a couple of solutions, the 2690 has a sRGB color space mode. Unfortunately, this space CANNOT be hardware calibrated. So your expensive 12-bit hardware calibrated 2690 LUT becomes useless while in this mode.
Hardware calibration can ONLY be done while in aRGB space.
So with that said, it sounds like unless you are looking at PhotoShop all day, then it becomes a major PITA to work with a high gamut monitor.

uite aici raspunul NEC

Like you, David C, I also contacted NEC today, and did a live chat with their tech support guy. He confirmed that the 2690WUXi CAN NOT BE CALIBRATED when in sRGB mode. And identical to the information you were given, he said images on the internet or programs that don't run Adobe RGB WILL NOT APPEAR PROPERLY when the 2690 is set to sRGB.

Old 02-06-2008, 23:54   #211 (permalink)
Registered User

razvan2007's Avatar

Mda. Nu ma intereseaza CAD-ul. La acest aspect chiar nu m-am gandit. Am citit ca este recomandat CAD, insa nu stiam despre acest aspect. Probabil au "omis" sa-l marketeze, caci in rest straluceste.
Oricum este destul de dificil sa gasesti un monitor TFT care sa le faca pe toate fara cusur. Sculele profi sunt targetate numai pentru un anumit job. NEC-ul asta da bine in 99% din aspectele la care alte monitoare doar viseaza. Este mai mult decat un allrounder. Si cu atat mai mult ma mira ce ai pastuit tu mai sus, intrucat chiar il recomandau in CAD. Insa pe ce anume segment, asta chiar ma depaseste. Insa tu sti cel mai bine.
DELL 2408WFP nu se descurca la capitolul sRGB?

Old 03-06-2008, 08:50   #212 (permalink)
raz

raz's Avatar

Legat de necul de 26, nu stiu cat de allrounder e daca modul sRGB e necalibrabil ? Adica jocuri, filme, windows, 3D, si asa mai departe, programe care nu folosesc color profiles si care le folosesti poate...75% din timp. Doar all rounder in sensul daca folosesti adobe rgb in 99% din timp, pentru unul care sta toata ziua in photoshop si aftereffects probabil ca e excelent... E o prostie faptul ca fiind un monitor asa bun atat pentru grafica cat si pentru games si neavand nici un defect major, sa nu aiba cumva vreo setare sa calibrezi sRGB-ul, mi se pare chiar o prostie

Nu am studiat dell-ul, din cauza scallerului/lagului chiar nu cred ca o sa ma bag la el

Dar cica NEC 2490WUXi este monitor sRGB, si asta merge calibrat in sRGB si este foarte bun...

Cu o mica problema, cica si 2490-ul si 2690 "tziuie", cel putin unele modele fac zgomot de frecventa inalta. Asta pe mine m-ar omora, deja imi face plasma asa sa imi cumpar un monitor care ar face zgomot cred ca as innebuni, plus ca 2490 nu se gaseste nicaieri in romania/europa

Deci ce alte alternative mai exista ? Care se gasesc in romania ? Sa fie bune si pentru grafica si pentru jocuri? Deci sa poata oferi:
-culori bune dupa calibrare in sRGB
-contrast bun
-Lag cat mai mic
-timp de raspuns bun
-no ghosting
-fara color shifts, light bleeding evident sau alte magarii

Cer prea multe ?

Last edited by raz; 03-06-2008 at 09:02..

Old 03-06-2008, 09:36   #213 (permalink)
Registered User

Drankon's Avatar

clar prea multe

Drankon is offline    Reply With Quote
Old 03-06-2008, 14:17   #214 (permalink)
raz

raz's Avatar

Pai pana mea, cum un trinitron sau un diamondtron puteau oferi asta in anul 2000, iar in 2008 nu gasesti un rahat de LCD fara nici un defect major ? Nici macar la pret dublu, ca am citit despre niste eizo-uri de 1600 euro care au niste defecte din cauza cum formeaza pixelii si unghiurile de vizibilitate de m-am speriat...

Singurele care cica sunt super bune sunt 2690-ul si 2490. Primul cu buba aRGB/sRGB, al doilea nedisponibil in europa... Mai sunt Planar-uri facute cu panelul de la nec, dar alea au bube gen pixeli morti si asa mai departe si oricum alea nu se prea gasesc in europa

Old 03-06-2008, 15:39   #215 (permalink)
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

LCD-ul este in continuare inferior celor mai bune tuburi CRT din epoca lor de aur, indiferent de preturi.

Cosmin_C is offline    Reply With Quote
Old 03-06-2008, 16:23   #216 (permalink)
Registered User

razvan2007's Avatar

Quote:
Originally Posted by Cosmin_C View Post
LCD-ul este in continuare inferior celor mai bune tuburi CRT din epoca lor de aur, indiferent de preturi.
Poti s-o mai spui o data!

Old 03-06-2008, 17:20   #217 (permalink)
raz

raz's Avatar

Apple Cinema de 23...cum o fi oare ? La culori,contrast si unghiuri cred ca sta bine (am lucrat pe unul de 20 si avea feeling de CRT ), dar la delay, jocuri, lag, stie cineva ?

Apoi ma uit in jos, la 22 inchi, care e cel mai bun monitor ? Mi se pare mie sau la 22 nu prea sunt cu IPS sau SPVA ?

Old 03-06-2008, 19:42   #218 (permalink)
Registered User

Bylly's Avatar

NU exista lcd perfect, daca stai asa si le intorci pe toate partile si asculti toate criticile de pe forumuri nu o sa iti mai iei niciodata sau daca ai bani vei ajunge sa cheltui de 3-4 ori suma de la care ai plecat initial. La 22'' nu prea ai ce sa gasesti, asa am facut si eu am plecat de la 22'' si apoi am vazut care e buba cu tn-ul si am ajuns intr-un final apoteotic la dell 2407. Are ceva banding, lagul nu il simt si in rest este un monitor super, cred ca o sa-l tin mult timp (sper sa tina si el , probabil ca nu imi voi lua ceva mai mare, e cam la limita pentru mine.

Daca te ocupi si cu editare foto... bafta la gasit lcd acceptabil si decent ca bani, mai bine iti iei un flatron de 22''

Bylly is offline    Reply With Quote
Old 03-06-2008, 20:14   #219 (permalink)
raz

raz's Avatar

Pai si 2407 asta am inteles ca sunt 2 versiuni sau revizii, si a II-a e mai proasta or something plus ca deja nu se mai gaseste, a fost inlocuit de noul model cu scaller si lag...

Si parca se plangea cineva de ghosting la 2407, a pus si un filmulet pe aici si arata destul de ciudat...si el a zis ca si-a luat Eizo care e mult mai bun...

LE: tuburile florescente din spatele cristalelor, ce refresh au in general la lcd-uri ?

Old 03-06-2008, 20:28   #220 (permalink)
Registered User

WarlockII's Avatar

Eu eram ala
Sunt 5 revizii ( A04 este cel mai ok iar cel mai rau stau HC-urile - care este dupa A04 - versiuni precedente lui A04 nu mai sunt ).
Eizo este mult mai bun, dar cu un pret mult mai mare fata de 2407.
Repet - cine gaseste revizia A04 - la cat costa - da lovitura la capitolul wide de 24.
Acum fiecare isi alege ce si cum ii place.
Cosmin - ai pus punctul pe i -

WarlockII is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware > Periferice

Thread Tools

Posting Rules