![]() |
| | #41 | ||
| toti cei care sariti asa de entuziasti pe S-IPS, uitati ca PVA are contrast mai mare (1000:1 testat, IPS-urile nu prea isi ating specificatiile de contrast, si mie diferenta intre o imagine cu contrast 750:1 si una cu contrast 1000:1 mi se pare IMENSA, am avut ambele pe PVA si stiu) PVA are si luminozitate mai buna (500CD - sincer daca stai intr-un birou / camera super luminata la pranz, e FOARTE folositor, si pt filme e bine iarasi) Deocamdata si latenta mai buna la PVA 24" 6ms g2g (AS-IPS n-ai de unde sa iei la 24", 30" nu e AS-IPS din ce stiu). Eu sincer as lua monitorul cu contrast mai mare mereu ... pur si simplu are o imagine mai buna. Acum, daca AS-IPS are tot 1000:1, e f. bine. ![]()
__________________ Tel: 0721.229.121 YM: suceveanu_eugen VAND: Multe componente, Laptop Dell XPS, Writer BLU-RAY | |||
|
| | #42 | ||
| Bunicel testul, mai ales ca e prezentat si ultimul aparut, adica LG-ul care e mai nou pe piata. In rest, aceeasi concluzie, Benq si DELL cam la fel in mare, cu usor avantaj DELL la pret si design, iar Benq la HDMI. @eugenius - avand in vedere ca multi nu stiu sa faca deosebirea intre IPS si PVA, cum se intampla uneori si intre un TN bun si PVA daca nu te uiti la unghiuri, eu cred ca se face prea mult caz pe diferentele astea. Cred ca intre cele 3 tipuri de LCD exista o diferenta mult mai mica decat intre oricare din ele si CRT, iar pe masura ce ma obisnuiesc cu noul monitor imi e tot mai evidenta treaba asta. Poate o plasma full HD sa fie mai aproape de CRT-ul pe care il stim cu totii de atatia ani la culori/contraste/negru adevarat/unghiuri etc. dar pana la plasme full HD mai avem si acelea probabil nu se vor fabrica oricum sub diagonala de 42" chiar si dupa ce preturile vor deveni accesibile. Deocamdata DELL-ul meu l-am lasat pe 1440x900, care chiar daca nu e la fel de sharp ca nativul 1920x1200, e mult mai avantajos la browsing, documente, fonturi mici etc. si chiar daca am sacrificat nitzel la unele capitole fata de CRT, imaginea superba si imensa compenseaza din plin in rest ![]()
__________________ Nothing smart to say ... | |||
|
| | #43 | ||
| Cuuum, sa inteleg ca tu ai Dell de 24" si stai cu el in 1440x900 !!! Este ca si cum ti-ai lua Porshe si ti-ai pune rulota, ca si cum ai sta in Primaverii si ai cultiva porumb in curte.... ca si cum ... te-ai duce cu buldozerul la piatza, nici nu mai stiu ce termeni de comparatie sa-ti gasesc. Mai bine iti luai un LCD TV de 26", si mai ieftin, si cu scalere (de fapt lucrul de care incercam sa scapam de fapt, vrem pixel mapping 1:1). Iar TN-ul nu se compara cu PVA-ul, mai ales la nuante intermediare si la culori inchise si constat asta zilnic cand dau drumul la monitorul de la servici si ma indispun.
__________________ Ecchi nano wo ikenai to omoimasu ! (being ecchi is bad ) .... hehehe da de ce oare nu pot sa ma abtzin :P | |||
|
| | #44 | ||
| NU e cum zici tu. De fapt e ca si cum as tine la ochii mei si rezolutia de 1440x900 e suficienta si mult mai odihnitoare cand lucrez cu text/browsing/fisiere. Cand vine vorba de fotografii sau HD trec pe 1920x1200 si atunci rezolutia intr-adevar merita folosita la maxim. M-am gandit si eu la varianta 26" 1366x768 dar deja 768 pixeli la 26" este prea mic chiar si pentru text, ca sa nu mai vorbesc de optiunea de a trece la 1920x1200 cand lucrez foto-video. TN-ul se compara MAI MULT cu PVA-ul decat se compara PVA-ul cu CRT-ul la nuantele inchise/negru artificial. La scene normale si culori mai deschise PVA-ul de 24" la rezolutie standard arata superb si ma face sa uit de CRT.
|
| | #45 | ||
| eu il tin tot timpul in rezolutia nativa si nu mi se pare obositor deloc.....dar ce nu am inteles e de ce folosesti tu VGA-ul si nu DVI-ul.....
__________________ tel. 0745 458 062 | |||
|
| | #46 | ||
| am ajuns si eu proprietarul unui benq fp241w. nush de ce spune cineva mai inainte ca pt filme si jocuri nu e potrivit. ideea e ca monitorul fiind atat de mare, si luminozitatea e deranjanta atunci cand il folosesti la text/browsing/office, motiv pentru care trebuie scazuta (sau stai la 2m de el). cand pui un film sau un joc, luminozitatea trebuie sa creasca pentru a-ti afisa toate nuantele de gri si pentru a-ti da un contrast potrivit (minim 15% brightness) caz in care tre' sa te dai 2m mai in spate si totul se vede bestial. poze mai pe seara.
__________________ DACII, cand se uneau, erau de neinvins... pt ca erau dotati cu: antec nsk2480|corsair vx450w|asus p5e-vm hdmi|intel e7200@3.8ghz 400x9.5 1.375v|scythe shuriken|2x1gb a-data vitesta extreme 800+ 4-4-4-12|sapphire hd3850 512mb @ 775/990|leadtek pxpvr2200|creative sb audigy se|2x750gb samsung hd753lj sata2 in 1.5tb raid0|dvd-rw samsung sh-203n|logitech z4|logitech ultraslim-x|ms std. wireless optical|hp dj6540|canon lide90|benq fp241w 24" wide | |||
|
| | #47 | ||
| Registered User Join Date: Oct 2001 | Lasă că-i bine, oricum se recomandă să nu stai foarte aproape de monitor. | ||
|
| | #48 | ||
| dan7, astept cu interes un minireview despre model. astept sa imi iau un monitor de 22 de vreo luna, dar parca m-ar interesa si un 24... si pozele ar fi binevenite.... cum se misca in shootere?
__________________ Nu prostia ma sperie, ci numarul adeptilor ei. 0723527270 / 0765493798 / 0770899068 | |||
|
| | #49 | ||
| shootere nu am pe calc finca nu joc asha ceva. eu sunt cu filmele si caesar3. domne' ce sa zic, filmele se vad f.misto, unghiurile sunt bune dar culoarea capata o tenta violeta spre maxim, culorile (daca ii lasi luminozitatea si contrastul asa cum trebuie) sunt cel putin comparabile cu 193p+ (doar asta am avut), nu am observat ghosting in filme, doar cand faci scroll de text se observa cum "sare" pe pozitia urmatoare (nu e o curgere lina-oricum se amelioreaza cu timpul), spatiu de manevra cacalau, piciorul e f.f.solid (mai degraba se misca biroul decat monitorul), o mie s'una de intrari (voi folosi una din ele pentru pip de la tv tuner), din pacate al meu n-are 1:1 mapping (e din oct 2006 - cat a stat el prin depozite...) si cam atat.
__________________ DACII, cand se uneau, erau de neinvins... pt ca erau dotati cu: antec nsk2480|corsair vx450w|asus p5e-vm hdmi|intel e7200@3.8ghz 400x9.5 1.375v|scythe shuriken|2x1gb a-data vitesta extreme 800+ 4-4-4-12|sapphire hd3850 512mb @ 775/990|leadtek pxpvr2200|creative sb audigy se|2x750gb samsung hd753lj sata2 in 1.5tb raid0|dvd-rw samsung sh-203n|logitech z4|logitech ultraslim-x|ms std. wireless optical|hp dj6540|canon lide90|benq fp241w 24" wide Last edited by dan7; 13-05-2007 at 16:29. | |||
|
| | #50 | ||
| Quote:
@dan7 - sa-ti traiasca, la mai mare La cat te-a ajuns Benq ?
|
| | #51 | ||
| aproape 3000ron (cand in state era cam 1800 echivalent) ![]()
__________________ DACII, cand se uneau, erau de neinvins... pt ca erau dotati cu: antec nsk2480|corsair vx450w|asus p5e-vm hdmi|intel e7200@3.8ghz 400x9.5 1.375v|scythe shuriken|2x1gb a-data vitesta extreme 800+ 4-4-4-12|sapphire hd3850 512mb @ 775/990|leadtek pxpvr2200|creative sb audigy se|2x750gb samsung hd753lj sata2 in 1.5tb raid0|dvd-rw samsung sh-203n|logitech z4|logitech ultraslim-x|ms std. wireless optical|hp dj6540|canon lide90|benq fp241w 24" wide | |||
|
| | #52 | ||
| mi-am luat shi eu del 2407, primele impresii sunt f bune, mi se pare solutia totala in prezent, rezolutie super mare, spatiu de lucru en gros, are si intrare component (pe care nu am apucat s-o testez inca...) intr-adevar, mi se pare cam un lux, m-a costat 25.5 mil de la pcmadd, la emag nu mai aveau. nu m-am prins de unde reglez intensitatea lampilor, mi se pare prea luminos cum vine din fabrica, griurile nu sunt dozate liniar, asa ca a trebuit din drivere sa umblu la gama cam mult. Acum e corect setat teoretic, dar parca totusi din cauza setarilor astea cu gama, agresive, ajunge sa aiba degradeuri nu foarte fine. Ramane maine sa-l testez pe DVI si sa formulez o parere finala.
__________________ Ecchi nano wo ikenai to omoimasu ! (being ecchi is bad ) .... hehehe da de ce oare nu pot sa ma abtzin :P | |||
|
| | #53 | ||
| Că tot am vorbit de Dell 2007WFP, astăzi l-am primit. Este Revision A04, Made in Czech Republic, fabricat/asamblat în Aprilie 2007, iar panoul este S-IPS. Fără pixeli morţi/stuck, backlight uniform. Este just great, la un preţ incredibil de mic, dă clasă la toate TN-urile de 22" pe care le-am văzut, la aceiaşi rezoluţie 1680x1050. Iar faptul că are pixel pitch-ul de 0.258mm este cireaşa de pe tort, pur şi simplu ador fonturile mici. Sunt extrem de mulţumit. Iar ca o concluzie personală: Revizia A04 produsă în Cehia (varianta ce se comercializează în Europa, deci şi în Romania) este 100% S-IPS până acum. Nici un singur caz nu a fost cu PVA. Aşadar aviz amatorilor, nu este loterie, revizia A04 este 100% cu panou S-IPS! Cel puţin până la proba contrarie ![]() | |||
|
| | #54 | ||
| Al meu e A03, e PVA sau S-IPS ??? Cum ma prind ? Oricum, sunt tare multumit de el, mai ales acum ca mi-am conectat PS2-ul prin component si merg toate jocurile, si cele NTSC care inainte nu-mi mergeau prin Video. Nu toate se vad bine ca pe un TV cu scalere adevarate, dar unele, de exemplu BurnOut 3 se vede pe component F F bine!!! Info privind semnalele pe care le accepta 2407-ul, de la Dell de pe site: 2407WFP, 2407WFP-HC VGA 480p, 576p, 720p, 1080p CMP to VGA 480p DVI 480p, 576p, 720p, 1080p RGB only, not Y,Pb,Pr (the edoc is incorrect) HDMI to DVI 480p, 720p CMP 480p, 576p, 720p CPS 480i NTSC, 576i PAL S-Vid 480i NTSC, 576i PAL Iar pe DVI, se vede extraordinar, sunt f incantat, nici nu se compara cu VGA!!! La 1920x1200 e diferenta mare intre DVI si VGA.
|
| | #55 | ||
| Din cate stiu toate 2407WFP sunt cu *VA ... | |||
|
| | #56 | ||
| A vazut cineva monitorul Acer AL2416WAS, mentionat in primul post al thread-ului si ignorat total pe urma... (in favoarea DELL si BENQ despre care cred ca oricine si-a facut o impresie pana acum, cel putin urmarind acest thread) ? Daca da... please reply ceva impresii... Este cel mai ieftin monitor LCD 24" la ora actuala (aproape depasit de unele modele TN de 22") in conditiile in care se pare ca acest Acer are panel S-PVA...
__________________ Believe in yourself and you'll see the light! | |||
|
| | #57 | ||
| e pva din cate am citit si eu ... dar pe unele threaduri din afara .. lumea spune ca are imput lag ... , nu l-am testat sa vad cum e in games
__________________ RIG 1:Core2Duo 8400@4000-Asus P5K-e/WiFi-4gb mushkin ddr800-Seagate 250 Gb sata2-bfg gtx280 coming soon RIG 2 ual core AM2 3800+ 65W-ASUS M2A-VM-512 Mb Elixir pc667-Hitachi 80 Gb s-ata2-Real 350W-Chieftec case-17" AOC
| |||
|
| | #58 | ||
| Registered User Join Date: May 2007 Location: Suceava | Am in fata un Acer AL2416WAS.Prima impresie pe care am avuto prima data cind l-am vazut e ca nu e cine stie ce monitor,contrastul parea departe de cel specificat,adica 1000:1,mult prea luminos,pur si simplu te dor ochii daca te uiti la el mai mult de 5 minute,culorile pareau sterse si imaginea generala un pic neclara.Dupa citeva minute de dezamagire am trecut la reglat la greu si am tot reglat vreo saptamina,in cele din urma am reusit sal reglez asa cum im place si sunt foarte multumit de ce poate cu adevarat.Timpul de raspuns e foarte bun si nu are deloc imput lag | ||
|
| | #59 | ||
| Merci mult pentru raspuns! Imi mai poti spune te rog cum se prezinta la urmatoarele capitole: - backbleeding - unghiul de vizibilitate - probleme ceva cu pixeli morti... - probleme (evidente) rezultate din folosirea portului VGA? In ce masura s-a rezolvat problema culorilor si a luminozitatii obositoare dupa reglajul monitorului? Pot influenta aceste setari atat de mult calitatea imaginii? Una peste alta, isi merita banii? (acum pretul e undeva intre 1250-1300 RON)... Ma gandesc ca totusi nu se merita sa dai 800 de RON in plus pentru Dell-ul de 24" (E2407WFP) cu toate dotarile sale...
__________________ Believe in yourself and you'll see the light! | |||
|
| | #60 | ||
| N-am mai intrat de mult pe topicul asta, acum am vazut cat au scazut preturile in ultima vreme. Bine, stiu ca trendul de scadere este general, dar comparat cu acum 5 luni cand Dell 24"era 25-30 mil si Acer 24" era 20-22 mil si abia se gaseau pe piata, acum preturile au scazut la 20 mil pt Dell si 12-13 mil pt Acer. Cum tocmai ma intreba cineva daca mai sunt multumit de Dell-ul meu, tin sa mentionez ca nu regret achizitia facuta, n-am avut nici o problema cu el pana acum, culorile lui ma incanta de fiecare data cand il folosesc si ramane pentru mine un monitor de referinta cu care compar voluntar sau involuntar toate monitoarele pe care sunt nevoit sa lucrez. Avand in vedere ca printre activitatile mele se numara si prelucrarile foto-video, pe care sunt nevoit uneori sa le fac si pe alte monitoare, Dell-ul ramane referinta la care ma raportez de fiecare data si incerc sa fac ajustarile finale de nuante/culori/contraste pe acesta pentru ca imi ofera cea mai apropiata viziune asupra modului real in care vor arata materialele prelucrate la final. Tot din aceste comparatii mi-am dat seama ca pentru mine cel putin cel mai important este tipul panelului respectiv si mai putin accesoriile cu care vine sau alte tehnici de marketing pentru vanzarea lui. Spun asta deoarece in ultima vreme am inceput sa caut un laptop cu display macar apropiat de Dell-ul meu si cu parere de rau vad ca e aproape imposibil de gasit asa ceva. Toti isi lauda display-urile glossy, wide-angle cu super-coatinguri care mai bun si mai super-inovativ fata de concurenta. In final insa, toate raman niste TN-uri amarate, pe care fotografiile mele se vad arse, fara contrast, cu tonalitati ale pielii care nu au nici o legatura cu realitatea si unghiurile la care orice miscare a capului pe verticala schimba luminozitatea si nuanta fotografiei. Orice display TN pe care l-am comparat indirect dar mai ales direct cu Dell-ul isi arata imediat punctele slabe, iar diferentele intre TN-uri sunt insemnificative comparate cu diferenta intre oricare dintre ele si PVA. Din acest punct de vedere parerea mea este ca acel Acer fiind un display PVA va arata oricum mult mai bine decat orice TN de 22 iar calitatea imagine as putea paria ca nu este mult diferita de alt PVA de 24 atata timp cat se foloseste o conexiune DVI. Diferenta de pret de 7-8 milioane cred ca se traduce un sfert prin calitatea imaginii, un sfert prin conexiunile multiple, un sfert prin componente mai bune / fiabilitate si un sfert prin renumele de marca DELL. In rest, ca si note de calitate as da cam 4-5 pentru laptopurile cu TN, cam 5-6 pentru monitoarele TN desktop, cam 8 pentru PVA si 9 pentru IPS si plasma. Nu dau 10 decat la un CRT pro. Se pare ca o noua tehnologie care deja a aparut pe piata este cea de LED-backlight care presupune inlocuirea tubului neon CCFL cu LED pentru iluminarea panelului. Incep sa fie introduse intai pe displayurile mici de portabile, sunt deja cateva modele de la HP, Sony si Asus 12’ si un Mac 15’ care au asa ceva, dar anul viitor vor intra si in noile generatii de TV, speram si pe monitoarele desktop. http://www.engadget.com/gallery/macb...s-ccfl/266120/ P.S. Referitor la displayuri de laptop am inteles ca au fost niste modele cu display IPS 4:3 la IBM/Lenovo T60 FlexView si Asus V6va dar nu se mai fabrica din motive de costuri. Momentan nu se produce nici o varianta de laptop 15’ (ca sa nu mai vorbim de 17’ wide necesar pentru foto-video) cu display de calitate, exceptand poate Mac-ul de 15’ cu LED-backlight care pare mai promitator.
__________________ Nothing smart to say ... Last edited by flavian; 13-09-2007 at 11:30. | |||
|
| Advertisment | |
| | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|