![]() |
| | #101 | ||
| Aviz amatorilor pt DELL 2407 HC - stati departe de el, am luat unul si este dezastru cu d mare. In primul rand are un tint spre verde care nu dispare decat daca dai bright si contrast ceva mai jos, apoi dezastrul principal se concretizeaza in ghosting big time Cu bunovainta celor de unde l-am luat, s-a facut retur la el iar in loc am luat un Eizo FLexScan S2431W despre care nu pot spune decat : no comment . | |||
|
| | #102 | ||
| Pai Dell e 2100 iar Eizo vreo 3500 lei, ar fi cazul sa fie diferente ... desi ma indoiesc ca merita 1400 lei. Ghosting la HC s-a semnalat chiar si aici pe forum, as fi fost tentat sa te intreb de ce n-ai luat non-HC rev A04 dar daca ai avut $ de Eizo ... felicitari pt. achizitie. | |||
|
| | #103 | ||
| Multumesc. Din pacate A04 nu mai exista decat uitat printr-un colt de magazin cine stie unde. Tot ce vine acum este numai HC. | |||
|
| | #104 | ||
| Mda, exact de ceea ce imi era frica... Totusi din review-ul francezior nu reies probleme iesite din comun cu ghostingul, nu stiu de ce probabil nu prea l-au testat in real life... Ma gandesc cu groaza ca trebuie sa incep sa ma documentez pentru alegerea unui alt model... cam care ar fi alte optiuni tinand cont ca deja sunt la limita superioara a bugetului? -------------------- Editare ulterioară -------------------- Nu mai merge edit-ul, tocmai am fost la emag, mi-au aratat acolo ca nu au decat HC, mi-au adus o cutie si era clar HC rev A00, deci nu e de gasit pe niciunde A04... nu stiu ce sa mai fac... any ideas?
__________________ War does not decide who is right, but who is left. Last edited by Bylly; 31-10-2007 at 10:34. Reason: Automerged Doublepost | |||
|
| | #105 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2002 | Stii ce faci? Ii rogi pe aia de la emag sa te lase sa il testezi. Te duci cu banii la tine si le spui ca il cumperi daca nu prezinta ghosting aberant ca in variantele de HC de peste ocean. Dar cum ai vazut si in review, ei nu au avut asa ceva la exemplarul testat. Monitor mai bun ca asta nu exista fara sa dai cu 50% mai mult... "black depth", o chestie care mi se pare mare smecherie, e ceva mai bun la HC decat la r04. Au am fost rasfatat cu cel mai bun negru posibil la un lcd (970p, 971p), iar cand am avut r04 mi se parea nu foarte ok din aces punct de vedere. Nu te mai gandi ca ai ghinion, HC e mai bun per total decat r04 daca gasesti exemplar bun fara ghosting. Succes. ![]() | ||
|
| | #106 | ||
| Buna idee, asa fac, ma mai duc diseara. Pe de alta parte, desi nu prea exista "material" despre LG L245/L246 ma gandesc ca ar fi o alegere mai buna decat HC-ul. Eu cred ca aia de la behardware sunt cam fraieri si nu prea stiu ce spun, ca nu au testat cum trebuie monitorul, ei au facut o gramada de masuratori si teste sintetice care pe mine nu prea ma intereseaza, ci ma intereseaza comportamentul in jocuri in primul rand si filme. Are cineva un HC pe aici pe forum? Deocamdata ma interesez despre LG si despre disponibilitatea lui in ro
__________________ War does not decide who is right, but who is left. | |||
|
| | #107 | ||
| Uite in detaliu de pe forumul oficial dell, daca ai timp sa citesti : http://www.dellcommunity.com/support...cending&page=1 Eu zic sa te orientezi spre altceva. | |||
|
| | #108 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2002 | Behardware e un site cat se poate de serios. Daca nu ai observat, monitoarele sunt principalele produse testate pe situl ala, deci oamenii se pricep. Mie r04 mi s-a parut exceptional in jocuri si filme, fara urma de cel mai mic ghosting. HC fara ghosting ar trebui sa se descurce cel putin la fel de onorabil, plus ca are un negru mai bun. | ||
|
| | #109 | ||
| HC fara ghosting nu prea exista din cate am citit eu, nu este o chestie de noroc, toate unitatile au aceasta problema, diferenta e ca pe unii ii deranjeaza mai mult decat pe altii. Pe mine cu siguranta ma va deranja avand in vedere ca vin de pe un crt DELL 19'' Trinitron. Oricum, iti voi urma sfatul si ma voi duce pe la emag diseara sa vad pe viu, daca pot monitorul
|
| | #110 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2002 | Tu ai citit ce zic aia la final? ![]() Quote:
| ||
|
| | #111 | ||
| Ati ramas blocati pe modelul acesta? - la o diferenta mica de pret, exista asa ceva: Monitor HP TFT 24" LP2465 ![]() | |||
|
| | #112 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2002 | Se compara? HP-ul ala e mult mai vechi, are timp de raspuns mult mai mare (pe hartie cel putin), iar la design... ani lumina diferenta. | ||
|
| | #113 | ||
| Quote:
![]() Uite aici o reviziure. Cel putin acesta are o constructie solida si nu dece lipsa nici de pivot, cat despre rezultatele in teste - dai un ban dar stii ce cumperi, despre acel Dell nu se poate spune acelasi lucru. ![]() PS.Le-am testat pe ambele, cu Dell-ul am crezut ca inebunesc incercand sa-l calibrez din soft. Utilizatorul a fost destul de dezamagit de investitia facuta, noroc ca era cumparat "online" si baetii au fost destul de amabili cat sa-l storneze cu HP-ul de mai sus. In schimb de HP a fost, foarte multumit desi "design-ul" nu e facut dupa standardele celor de la Dell aka 2007/2008, daca sunteti pasionati de design-ul lucrurilor si vreti un bibelou mergeti pe "Dell" - arata bine in orice camera - cand este oprit. | |||
|
| | #114 | ||
| Astazi am fost la emag si m-au imbarligat baietii de acolo sa-l cumpar. ) Adica l-am cumparat si mi-au zis ca in termen de 24 de ore pot sa-l returnez fara nici un fe de probleme.Mentionez ca pana acum nu am umblat deloc la setari, doar ca am micsorat brightness-ul de la 50 la 40. Primele impresii: 1. Filmele se vad extraordinar, nu imi vine sa cred, de pe canapea nu se vad nici macar defectele de codare la dvdrip-uri, acele patratele care se vad pe unele televizoare (dintre cele noi lcd vorbesc).Sa nu mai vorbesc despre continutu hd care se vede impecabil si acest monitor chiar profita de formatul hd. Acum pot vedea linistit toate filmele de pe canapea, se vede suficient de mare. 2.Desktop si browsing, impecabil nici un fel de probleme asemanatoare celor din filmuletul prezentat de catre WarlockII, nu stiu, poate acolo era si din cauza camerei sau a altor setari... 3.Jocurile - asta e capitolul nevralgic, pana acum am testat Bioshock si Jericho, care merg impecabil in rezolutia nativa, nu am constatat nici un fel de ghosting. The Witcher - jocul se mai impiedica uneori in rezolutia nativa - am doar un 8800 gts 320, pe care l-am luat cand nici nu ma gandeam eu sa joc vreodata in 1900, ca altfel luam macar gts 640, dar cand nu va mai face fata deloc, il schimb. In orice caz jocul arata binisor si in 1680, mai jos de atat nu mai gaseam rezolutia corespondenta wide banuiesc ca e 1280Xceva, dar nu arata deloc bine. Am mai pus Flatout 2 - nici urma de ghosting, bine eu nici nu am vazut pe undeva ghosting pana acum, ma gandesc ca poate sunt unul din norocosii care nu prea sunt sensibili la treburi din astea. O sa incerc si un Battlefield 2 sa vad cum arata in 1900. La probleme ar fi lipsa mapping-ului 1:1 pe care eu contam atat de mult pentru a putea juca inca jocurile in 1280 4:3, in primul rand nu stiu de unde se face treaba asta din monitor iar din nvidia control panel nu merge o optiune, exact aceea de fixed ratio scaled, ii dau apply si nu ramane marcata, am mai vazut problema aceasta si pe alte forumuri. Sper totusi ca o sa pot tine rezolutii ridicate si sa mai scad din detalii pe viitor si poate cand voi avea ocazia voi face un upgrade... Per total sunt uimit de calitatea monitorului dupa cate lucruri rele am citit despre el, spuneti si voi ce teste sa mai fac cu el, pt ca trebuie sa ma hotarasc definitiv pana maine. Legat de treaba cu suprasaturarea culorilor, mie nu mi se par a fi suprasaturate, ci doar mai vibrante fata de vechiul trinitron. De aici se pot trage urmatoarele conditii: -nu sunt atat de pretentios pe cat credeam, sau cel putin nu la fel de pretentios cum sunt altii; -nu prea vad bine ) se poate ca doar stau cu jocurile in fata de cand aveam 6-7 ani;-o fi diferit monitorul asta fata de ce-au vazut/testat altii - putin probabil totusi - e facut in Cehia btw. Va multumesc tuturor pentru suport si long live widescreen gaming
|
| | #115 | ||
| 1. Intra pe forum la hardocp, si da scroll la o pagina sau misca cursorul. 2. Baga carbon si uita-te la colturile cladirilor sus si la culorile semnelor de circulatie din joc. 3. Da un film la sfarsit sa vezi casting-ul ( acea rulare verticala alba pe fond negru ) Ghosting-ul apare la imagini albe pe fond gri - gen forum hardocp. Daca nu te deranjeaza, este un monitor excelent ( pt. pretul care il are ) si il poti pastra, pe mine m-a deranjat si l-am returnat. Ce vine pe Europa este din Cehia, ce vine pe USA este din Mexic. Uite aici ceva : http://prad.de/en/monitore/review/20...hc-part11.html Iar aici : http://prad.de/en/monitore/testsoftw...tsoftware.html ai soft pt teste. Incearca PixPerAn / Ghosting test si restul si vezi cum reactioneaza monitorul la teste. Last edited by WarlockII; 31-10-2007 at 21:11. | |||
|
| | #116 | ||
| Am facut tot ce ai zis in afara de nfs carbon pe care nu il mai am... Pe hardforum nu vad nici o diferenta fata de trinitronu pe care il aveam, nu vad nici un ghosting nici la scroll nici la miscarea cursorului, in schimb inteleg la ce te referi si vad chiar si pe forum aici pe cg, dar nu deranjant pentru ca oricum nu poti citi in timp ce faci scroll... apare o urma verde cand faci scroll asta nu ma deranjeaza absolut deloc si oricum e greu de constatat daca nu cauti intr-adins sa vezi asta. 3. La castingul filmului ce vad eu e mai mult un fel de sacadare dar nimic asemanator cu ceea ce vad (ghostingul verede) aici. Am bagat si ghosting test din link si intr-adevar se vede aceeasi urma verde. Pe mine nu ma intereseaza aceste aspecte atata timp cat sunt limitate la browsing/desktop, doar in jocuri sa nu apara... oricum dupa ce am vazut cred ca pot trai cu monitorul asa, de-abia pot fi numite defecte, am constatat si eu ca si ceilalti utilizatori de 2407 ca sta inclinat spre dreapta, se poate repara umbland pe la suruburile alea din spate am citit undeva, dar nu stiu exact cum Mai bag niste jocuri sa vad cum se comporta.
|
| | #117 | ||
| Pe hardocp daca dai scroll la o pagina vei vedea in urma literelor albe un shadow negru ca o prelungire a textului initial. Si deplasand cursorul pe acelasi forum, vei vedea o urma a cursorului un pic mai in spate. Dar repet, daca nu te dernajeaza este oki monitorul, numai tu poti decide asta dupa ce il testezi bine. A si inca ceva, uita-te la filmuletele de la jocul COH si vei vedea ghosting la soldatii din filmuletele introductive intre misiuni. | |||
|
| | #118 | ||
| Am mai bagat niste jocuri, nu stiu, merge bine monitorul nu ma deranjeaza, dar e prea mare, inca nu m-am obisnuit cu el. Sa mai vad maine. 10x for the help
|
| | #119 | ||
| Registered User Join Date: Jul 2002 | Am mai vorbit de programul asta, dar mai zic odata. Ca sa nu disperi butoanele, foloseste Display Tuner. ![]() Pe DVI nu merge ajustat contrastul (nu merge nici din meniul monitorului), dar poti face presets pentru filme/jocuri/text si le poti pune shortcuts. | ||
|
| | #120 | ||
| Quote:
![]() | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|