Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware > Periferice

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 01-04-2008, 00:20   #161 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by razvan2007 View Post
Sunt deranjante, da, insa mult mai distrugator (asta asa ca un simplu si banal exemplu ce-mi vine acuma in minte) pentru ochi este un ecran LCD .
poti sa sustii afirmatia asta?

Costa is offline    Reply With Quote
Old 01-04-2008, 03:19   #162 (permalink)
Registered User

razvan2007's Avatar

Quote:
Originally Posted by Costa View Post
poti sa sustii afirmatia asta?
Pe scurt:
La un CRT - fosfor bombardat de electroni si fiecare pixel trebuie refresuit => nasol;
La un LCD - majoritatea CCFL, deci lampa fluorescenta, deci flicker => foarte nasol.
Si argumente pro si contra ar mai curge .

razvan2007 is offline    Reply With Quote
Old 04-04-2008, 21:20   #163 (permalink)
Registered User

BeyondLeet's Avatar

A testat cineva asa ceva http://benchmarkreviews.com/index.ph...1&limitstart=4 ?

24" la doar 11,3 milioane e foarte bine

ma intereseaza :

- cat de sharp e imaginea,tinand cont ca are DVI
- cat de mult se decoloreaza in partea de jos ( putin,mult .. )
- cum sint culorile
- orice alt aspect fie el pozitiv ori negativ

BeyondLeet is offline    Reply With Quote
Old 11-04-2008, 21:08   #164 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Bylly View Post
Nu am vazut exact acel monitor, dar sa spui ca in general crt se vede mai bine decat lcd constituie o mare mare eroare. Poate mai responsiv, poate mai rapid, poate ce vrei tu, dar mai bine nu se vede crt-ul.

Si apoi gandeste-te la cat spatiu ocupa si cat de greu este. Unii au probleme cu spatiul, mai ales saracii bucuresteni care stau la in cutiile de apartamente (sau caministii )

Esti sigur de ceea ce spui?
Zici ca nu l-ai vazut FW900 dar spui ca nu se vede mai bine ca un LCD de aceiasi dimensiune...hmm....unii pot ghici..perceptie extrasenzoriala?
Maestre, TE INSELI AMARNIC!
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by DasModell View Post
Status : Discontinued
enough said .. CRT e obsolete pentru user normal .. spatiul ocupat,dimensiunea,masa sunt dezavantaje mult mai "deranjante" decat defectele LCD-urilor
CRT este obsolete...din ratiuni de profit ale companiilor producatoare. LCD-ul este practic impus pe piata.
Productia de CRT-uri, in special cele High-End...este ff. costisitoare..nu se ciupeste prea mare lucru...la fel si la transport un CRT de 21" cantareste cat 4 LCD-uri si are volumul de transport cam de 5-7 ori mai mare....necesita materiale scumpe..si mana de lucru inalt calificata....reglaje pe banc mult mai sofisticate....si ar fi multe de spus.
CRT-ul nu a murit....ci a fot omorat(vorbind strict despre cele destinate monitoarelor PC)

Last edited by maltezul; 11-04-2008 at 21:08.. Reason: Automerged Doublepost

maltezul is offline    Reply With Quote
Old 19-04-2008, 18:30   #165 (permalink)
Registered User

A aparut noul LCD Dell de 24" 2408 WFP:
http://www.pcgarage.ro/monitoare-lcd...-24-inch-6-ms/

L-a vazut cineva la lucru?
Este mai bun decat vechiul 2407?

redin is offline    Reply With Quote
Old 27-04-2008, 20:38   #166 (permalink)
Nick anterior: tavihasieganu

pana la urma care este cel mai ieftin fara tn?

threadul este cam incarcat si nu am reusit sa ma dumiresc.

Tavi is offline    Reply With Quote
Old 28-04-2008, 01:00   #167 (permalink)
Registered User

razvan2007's Avatar

Quote:
Originally Posted by redin View Post
A aparut noul LCD Dell de 24" 2408 WFP:
http://www.pcgarage.ro/monitoare-lcd...-24-inch-6-ms/

L-a vazut cineva la lucru?
Este mai bun decat vechiul 2407?
Depinde din ce punct de vedere privesti lucrurile, 2408WFP are si puncte forte si nasoale comparativ cu 2407WFP.
Este un monitor cu scaler, ceea ce induce un input lag aproape dublu fata de 2407WFP.
In rest... cititi pe aici.
Si... taticul lor .

Quote:
Originally Posted by Tavi View Post
pana la urma care este cel mai ieftin fara tn?
Ieftin... fara TN... Dar cu ce? Ca mai sunt si alte jde tipuri de paneluri in afara de twisted nematic.

Old 28-04-2008, 08:38   #168 (permalink)
Registered User

FieryLoki's Avatar

Cred ca a vrut sa intrebe care este cel mai ieftin monitor de 24 care nu are panou TN.

FieryLoki is offline    Reply With Quote
Old 28-04-2008, 10:29   #169 (permalink)
Registered User

razvan2007's Avatar

Quote:
Originally Posted by FieryLoki View Post
Cred ca a vrut sa intrebe care este cel mai ieftin monitor de 24 care nu are panou TN.
Bine-bine. Asta am inteles. Insa nu poti cumpara un LCD la intamplare, asa, doar sa fie cel mai ieftin si mai ales sa nu aiba panou TN (oricum este o contradictie aici, pentru ca un monitor care nu are TN numai ieftin nu se poate numi; deci...). Si apoi in afara de panelul in sine, calitatea unui monitor mai este influentata si de alti factori.

Old 28-04-2008, 14:58   #170 (permalink)

Quote:
Originally Posted by FieryLoki View Post
ai banuit bine.
Deasemenea si razvan are dreptate, din pacate cu cat citesc mai mult ma gandesc ca amaraciune ca in definitiv pretul este cel care alege. Mai bine ramaneam in ceata.

Nu vreau sa depasesc 2200 roni pe un monitor, dar acela vreau sa fie si bun, dilema veche...
Sunt zile in care stau si 12 ore in fata lui lucrand, filme... nu mai stiu ce-s alea, jocuri... nici vorba
surf pe net 1% si acad 99%.

Inclin catre dell 2408, pentru ceea ce am nevoie este perfect, am sa mai citesc odata link-urile date de tine (razvan). La banii astia nu stiu daca exista multe alternative, dar daca ai, mai baga niste link-uri ca le citesc si pe alea. Multam mult.

Momentan folosesc un asus vw192s si este mult prea mic. (apropos: cam cu cat as putea sa-l dau?)

Old 28-04-2008, 15:27   #171 (permalink)
Registered User

razvan2007's Avatar

Daca nu ai niciun fel de tangenta cu jocurile (caz in care mai bun este 2407WFP sau taticul lor, NEC-ul 2690WUXi, care oricum este za best absolut, mult mai scump si cred ca merita si diferenta) atunci uite linkuri aici despre 2408WFP:
- 1
- 2
- 3
-
4
-
5
Review la NEC 2690WUXi gasesti AICI. La Flamingo au cel mai bun pret, 4000 Lei.

Old 29-04-2008, 20:59   #172 (permalink)

multumesc,
necu' e taticul lor la calitate dar si la bani.

Old 30-04-2008, 01:40   #173 (permalink)
Registered User

razvan2007's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tavi View Post
multumesc,
necu' e taticul lor la calitate dar si la bani.
Pai da. La ORICE. La TOT .
Insa stii cum se zice: "dai un ban, da' stii ca face" sau " dai un ban, da' stii ca nu-l mai ai" .
Pe oricare l-ai cumpara te sfatuiesc sa-l cumperi prin comanda online si nu altfel. Caci in felul acesta, daca ai vreo problema cu el sau daca nu-ti place ceva sau pur si simplu NU-L MAI VREI si te gandesti ca nu ai facut tocmai o afacere buna cu el, il poti returna si banii iti vor reveni la purtator. Toate astea in termen de 10 zile de la data facturarii. Legea ii obliga la 10 zile perioada de gratie, insa numai la comanda online. Probabil nu multi stiu lucrul acesta (valabil cu absolut orice cumperi prin comanda online).

Old 30-04-2008, 03:10   #174 (permalink)
2K
Nick anterior: Fatal1ty

2K's Avatar

Se pare ca pastreaza acelasi color shifting ca fratele mai mare 2407
2407 A04 se gaseste greu in stocuri acum,cand l-am luat pe al meu de la Emag era ultimul pe stoc.
40 de milioane pt un monitor PC este foarte mult iar 2408 nu cred ca va avea probleme in autocad....

2K is offline    Reply With Quote
Old 30-04-2008, 03:38   #175 (permalink)
Registered User

razvan2007's Avatar

Quote:
Originally Posted by 2K View Post
Se pare ca pastreaza acelasi color shifting ca fratele mai mare 2407
2407 A04 se gaseste greu in stocuri acum,cand l-am luat pe al meu de la Emag era ultimul pe stoc.
40 de milioane pt un monitor PC este foarte mult iar 2408 nu cred ca va avea probleme in autocad....
Treba cu color shifting-ul mi se pare chiar nesemnificativa avand in vedere ca stai in fata lui la mai putin de juma de metru si este si foarte mare magaoaia (ca sa bag de seama defectul trebuie sa-mi misc foarte mult capul in stanga si-n dreapta). Si e normal ca si 2408-ul sa-l mosteneasca pe 2407 intrucat au cam acelasi panel: 2407 => S-PVA, iar 2408 => MVA.
Cam 3 chestii noi se pot observa la 2408WFP. In mare, la 2408 au schimbat CCFL-ul, au bagat toate inputurile posibile (asta chiar e misto) si i-au adaugat scaler => input lag (calcaiul lui Ahile). Treaba cu culorile saturate insa nu-mi place deloc si e cam musai sa ai la indemana o unealta de calibrare pentru high gamut. Sunt curios daca or sa mai scoata si la asta revizii ulterioare.

Old 30-04-2008, 09:21   #176 (permalink)
2K
Nick anterior: Fatal1ty

2K's Avatar

Input lag are si 2407 doar ca in o masura mai mica,color shifting-ul e enervant la o diagonala mare in jocuri inchise spre exemplu eu cel putin am observat destul de des fenomenul.....
Desi ambele monitoare sunt VA* si color shifting-ul e mostenit de aceasta tehnologie gradul in care el se observa poate fi mai mic sau mai mare in functie de tehnologia aplicata panelului,eu cel putin am vazut un Eizo S-PVA si pe aceeasi imagine cu cea dupa Dell-ul meu si color shifting-ul nu era la fel de mare.
Dar poate imi jucau feste ochii...

2K is offline    Reply With Quote
Old 09-05-2008, 11:32   #177 (permalink)
Registered User

salut

am nevoie de spatiu mare de lucru si aveam de gand sa-mi iau un monitor de 30", dar avand in vedere preturile acestora, ies mai bine daca iau 2 de 24", si ca bani si ca rezolutie

ma gandeam sa iau unul mai bun si unul mai slab, iar pe cel mai performant sa-l folosesc si pentru filme, jocuri, etc

este vreo problema daca iau 2 monitoare diferite?
eu ma gandeam la doua Dell, un 2408WFP si un 248WFP

nu ma pricep prea bine la monitoare
ar merita mai mult altele? Benq si Samsung am vazut ca au cateva de 24", si mai scumpe si mai ieftine

apoi, placa video am o Nvidia 7900gs
e suficienta pentru dual monitors, sau trebuie upgradata si asta?

pareri?

EinsteinV is offline    Reply With Quote
Old 09-05-2008, 12:14   #178 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by EinsteinV View Post
salut

am nevoie de spatiu mare de lucru si aveam de gand sa-mi iau un monitor de 30", dar avand in vedere preturile acestora, ies mai bine daca iau 2 de 24", si ca bani si ca rezolutie

ma gandeam sa iau unul mai bun si unul mai slab, iar pe cel mai performant sa-l folosesc si pentru filme, jocuri, etc

este vreo problema daca iau 2 monitoare diferite?
eu ma gandeam la doua Dell, un 2408WFP si un 248WFP

nu ma pricep prea bine la monitoare
ar merita mai mult altele? Benq si Samsung am vazut ca au cateva de 24", si mai scumpe si mai ieftine

apoi, placa video am o Nvidia 7900gs
e suficienta pentru dual monitors, sau trebuie upgradata si asta?

pareri?
Da este..chiar si la 2 monitoare acelasi model dar serii diferite pot aparea diferente vizibile. Eu folosesc 3x IBM21" + LCD 32" si a fost dificil chiar de imperechiat cele 3 x IBM deoarece erau din serii diferite.Depinde daca te poti obisnui, mai ales in multidisplay....oricum daca nu lucrezi grafica mai merge.
Sfatul meu este sa mergi pe 3 x 22", (depinde si de ceea ce faci pe ele) parca au aparut si ceva modele non TN.
Musai o placa mai buna sa poti folosi rezolutia maxima

maltezul is offline    Reply With Quote
Old 09-05-2008, 19:28   #179 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by maltezul View Post
Da este..chiar si la 2 monitoare acelasi model dar serii diferite pot aparea diferente vizibile. Eu folosesc 3x IBM21" + LCD 32" si a fost dificil chiar de imperechiat cele 3 x IBM deoarece erau din serii diferite.Depinde daca te poti obisnui, mai ales in multidisplay....oricum daca nu lucrezi grafica mai merge.
Sfatul meu este sa mergi pe 3 x 22", (depinde si de ceea ce faci pe ele) parca au aparut si ceva modele non TN.
Musai o placa mai buna sa poti folosi rezolutia maxima
nu lucrez cu grafica, dar am nevoie sa tin multe ferestre deschise in acelasi timp
nu cred ca ma vor deranja diferentele, atata vreme cat filme, jocuri, poze vad doar pe unul, celalalt poate sa fie si ultimul jaf de monitor

cele de 22" cam ies din discutie din cauza rezolutiei, nu imi ajunge 1050 pe verticala, am nevoie de minim 1200

de ce placa video as avea nevoie pentru a putea seta dual monitors de 24" fara probleme?

astept in continuare pareri despre Dell-uri
e mare diferenta intre 2408WFP si 248WFP?
sa iau mai bine 2 x 2408WFP?
sau 2 x 248WFP?
sunt alte monitoare de 24" mai rentabile?

Last edited by EinsteinV; 09-05-2008 at 19:53..

EinsteinV is offline    Reply With Quote
Old 11-05-2008, 03:50   #180 (permalink)
raz

raz's Avatar

NEC-ul 2690WUXi e asa de bun ? Ce ziceti ? Are 26 inchi, nu e cam mare, in sensul ca o sa fie pixelii sau distanta dintre pixeli mai mare si vizibila ?
Inca ceva, cica am auzit ca face un bazait enervant, cine stie daca e adevarat ? Problema asta o am la plasma, daca dau si peste un monitor asa...cred ca-l arunc pe geam...

Care mai e faza asta cu 'scaling-ul' de la unele monitoare mai noi ? (am inteles ca Nec-ul nu are asa ceva) Nu se poate face treaba asta si din soft, drivere ?

Vreau ceva foarte bun si la grafica si la jocuri, problema e ca nu o sa am mereu placa video destul de puternica sa joc totul la 1920x1080, probabil o a trebuiasca sa cobor la 1440 sau chiar 1280x960, deci o sa am dungi negre laterale/sus/jos, am inteles ca nvidia/ati pot face asta ca sa am pixel 1:1 si nu strechuit pe tot ecranul.

Quote:
Originally Posted by DasModell View Post
daca CRT-uri ca cele pro erau solutii inca viabile . s-ar mai fi produs ..
vorbesc in numele meu, e parerea mea "proprie si personala". Am avut CRT-uri si am LCD .. nu m-as intoarce la CRT pentru nici un avantaj al sau
plusuri CRT:
Claritate, un diamondtron bun sau un trinitron e pur si simplu cristal clear. Light bleeding, nu exista ca la un LCD. Rezolutii, la LCD e problema dupa cum se stie, in afara de rezolutia nativa restul arata nasol, la CRT nu e problema asta. Delay la imaginea afisata nu exista la CRT, ghostingul la fel e mic, spatiu de culori mai mare, preturi mai reduse, contrast, negru, alb, raspuns si asa mai departe...

La un LCD sunt atatea chestii problematice ca am ajuns sa vreau un LCD bun si sa nu am ce lua....ghosting, delay, rezolutii, light bleeding, necesarea calibrari, unghiuri, pixeli morti, raspuns, contrast mai scazut, etc... Vrei un lcd bun pentru grafica, nu e la fel pentru jocuri, vrei unul pentru jocuri cu timp de raspuns bun, atunci va suge la grafica..si asa mai departe...

La CRT nu era problema asta, luai unul bun stiai ca e super si la grafica si la jocuri, nu trebuia sa pui in ecuatie 1000 de chestii, timp raspuns, light bleeding, ghosting, delay, spatiu culoare, contrast, etc. Te uitai la geometrie, rezolutii si refresh si cam atat, stiai ca un diamondtron sau trinitron nu are cum sa fie rau.

Last edited by raz; 11-05-2008 at 04:26..

raz is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware > Periferice

Thread Tools

Posting Rules