Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware > Periferice

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 09-04-2008, 14:47   #261 (permalink)
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

Quote:
Originally Posted by TheDragon View Post
Pai Cosmin_C a demonstrat ca firmele care nu au un renume ca SAMSUNG, LG, etc. fac fata acestor firme mari chit ca au un pret mai scazut (mentalitatea romanului pretul oglindeste produsul).
Totusi nu toate firmele no-name fac "fata" uriasilor, dar sunt destule... Horizon sta bine pentru ca nu sunt facute cu compromisuri mari la partea electronica, unde stau mai bine decat LG si cam la acelasi nivel cu Samsung. La surse eu nu prea am recomandat Delux, ci dimpotriva, am spus ca doar variantele de 500W si mai ales de 600W sunt un compromis acceptabil pentru cei care chiar nu isi permit o sursa brand.

Personal am un monitor LG L226WA-WN 22" pe care regret ca am dat banii (aproape 100 de euro mai mult decat Horizon) pentru ca electronica de doi lei produce un brum enervant, audibil in miezul noptii cand se asterne linistea; in cealalta camera, pe sistemul secundar am un Horizon 2206SW 22'' care nu face nici o urma de zgomot dar din pacate e proprietatea fratelui meu, altfel le schimbam intre ele fara nici o ezitare.

Hai sa dau si un exemplu negativ, de no-name prost vandut de firma la care lucrez, UPS-urile Vmark sunt asa de "bune" ca mi-am luat un Mustek de la concurenta.

Cosmin_C is offline    Reply With Quote
Old 12-04-2008, 20:11   #262 (permalink)
Daytrader

GunDam's Avatar

Quote:
Originally Posted by Cosmin_C View Post
Totusi nu toate firmele no-name fac "fata" uriasilor, dar sunt destule... Horizon sta bine pentru ca nu sunt facute cu compromisuri mari la partea electronica, unde stau mai bine decat LG si cam la acelasi nivel cu Samsung. La surse eu nu prea am recomandat Delux, ci dimpotriva, am spus ca doar variantele de 500W si mai ales de 600W sunt un compromis acceptabil pentru cei care chiar nu isi permit o sursa brand.

Personal am un monitor LG L226WA-WN 22" pe care regret ca am dat banii (aproape 100 de euro mai mult decat Horizon) pentru ca electronica de doi lei produce un brum enervant, audibil in miezul noptii cand se asterne linistea; in cealalta camera, pe sistemul secundar am un Horizon 2206SW 22'' care nu face nici o urma de zgomot dar din pacate e proprietatea fratelui meu, altfel le schimbam intre ele fara nici o ezitare.
Exact, e aceeasi situatia ca la deluxurile de 500w si peste, Horizonul asta chiar merge foarte bine, cel putin la firma la care lucrez nu s-a intors nici unul pana acuma.

Mi-am luat si eu un Horizon 2206sw si sunt extrem de multumit de alegerea facuta, inafara de unghiurile de vizualizare specifice tn-urilor monitorul asta are cele mai putine defecte pe nasamblu daca il compari cu toate monitoarele din clasa de 22 inchi TN-film. Raportul calitate pret e incredibil, peste 2 ani sper sa vad monitoare Horizon de aceeasi calitate dar pe o tehnologie superioara (led sau whatever)

"The average deviation is only 1,6 dE. Although this value is even better than that of the Eizo S2111W, we do not recommend the Meditec SHB 22S6 TW for semi-professional ("sRGB-") image processors"...luat din review-ul de pe prad.de. De adaugat faptul ca setarile din review-ul pentru calibrarea culorii se potrivesc pervect pe horizon cu mentiunea ca luminozitatea trebuie sa fie pe la 15-22% (in cazul meu), proabil ca diferenta e data de paneluri Clas II (ktc-ul sau meditecul cu pricina) vs Lg A+.

M-am gandit mult la un samsung 226 sau un Asus VW222U dar pana la urma am luat horizon-ul si se pare ca nu am gresit deloc, a fost o decizie cat se poate de pragmatica.

GunDam is offline    Reply With Quote
Old 14-04-2008, 19:31   #263 (permalink)
Nick anterior: moonspell

klaus's Avatar

Pe fundal inchis la culoare (gri inchis/negru) tiuie monitorul. Precizez ca boxele lui sunt oprite, nu au nici macar cablul bagat. Este un tiuit constant, destul de deranjant.
A mai patit cineva treaba asta ? Monitorul in cauza este Horizon 2206SW.

klaus is offline    Send Message via Google Talk to klaus Reply With Quote
Old 14-04-2008, 20:39   #264 (permalink)
Registered User

FieryLoki's Avatar

Nivelul sonorului pentru boxele monitorului este la zero? Ai alte boxe aproape de monitor? E posibil de la asta sa fie. Cel putin la mine boxele sunt pe zero dar in stare de functionare. Nu cred ca ai cum sa le opresti. La mine functioneaza impecabil. Daca zici ca numai la anumite nuante e posibil sa fie altceva si e treaba de garantie.

FieryLoki is offline    Reply With Quote
Old 14-04-2008, 21:18   #265 (permalink)
Registered User

sellermn's Avatar

Quote:
Originally Posted by Cosmin_C View Post
Hai sa dau si un exemplu negativ, de no-name prost vandut de firma la care lucrez, UPS-urile Vmark sunt asa de "bune" ca mi-am luat un Mustek de la concurenta.
Atatea batai de cap cu VMark am avut! Jalnice!
Oricum, puteai sa mai astepti un pic, vad ca ati adus APC!
Sau sunt prea scumpe?
Horizon 2206SW rulez!

sellermn is offline    Reply With Quote
Old 14-04-2008, 21:58   #266 (permalink)

klaus's Avatar

Volumul e dat la 0 din meniu plus ca asa cum spuneam boxele monitorului nu sunt conectate. Am pe aproape 1 boxa de la sistemul meu de sunet, dar am luat-o de acolo, am incercat fara ea prin zona si tot la fel face.
Problema se manifesta doar pe fundal negru sau gri inchis, in rest totul e ok. Eram curios daca a mai patit cineva ceva similar sau daca ar fi cazul sa iau in brate monitorul sa ma duc la garantie.
Ma mai gandeam ca ar exista posibilitatea sa fie si de la windows(eventual driverul de la placa video ), care au 1 an jumatate de cand au fost instalate.

Old 15-04-2008, 00:05   #267 (permalink)
Nostalgic

MajorThreat's Avatar

Aproape sigur e problema de la monitor, mergi cu el la garantie.

MajorThreat is offline    Reply With Quote
Old 15-04-2008, 11:02   #268 (permalink)
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

Quote:
Originally Posted by sellermn View Post
Atatea batai de cap cu VMark am avut! Jalnice!
Oricum, puteai sa mai astepti un pic, vad ca ati adus APC!
Sau sunt prea scumpe?
Au niste preturi de m-au omorat, un APC care sa tina un sistem de 400W costa mai mult decat un Horizon 2206SW 22" iar eu nu sunt dispus sa dau atatia bani pe o nenorocita de baterie.

klaus nu stiu ce sa iti spun despre zgomot, daza se rezolva la garantie, nu e departamentul meu. Ce iti pot spune sigur e ca la LG - prin reprezentanta LG Romania - nu ti-l schimba decat daca zgomotul este asurzitor, probabil, pentru ca la exemplarul meu zgomotul e evident doar noaptea cand e liniste si mi-au refuzat schimbarea...

Old 15-04-2008, 11:42   #269 (permalink)

klaus's Avatar

Asurzitor nu este, dar este foarte deranjant. Navighez linistit, si cum dau de o pagina pe background negru/gri inchis, PAC! incepe sa tiuie(repet, nu foarte tare dar indeajuns incat sa te faca sa inchizi pagina respectiva )
Astept sa-si revina putin vremea si o sa dau o fuga cu el la garantie. Sper sa fie ok cei de la Emag la acest capitol; pana acum nu am fost nevoit sa-i vizitez in acest scop pentru niciunul din produsele cumparate de la ei-si sunt destule.

Old 21-04-2008, 11:32   #270 (permalink)
Daytrader

GunDam's Avatar

Quote:
Originally Posted by klaus View Post
Asurzitor nu este, dar este foarte deranjant. Navighez linistit, si cum dau de o pagina pe background negru/gri inchis, PAC! incepe sa tiuie(repet, nu foarte tare dar indeajuns incat sa te faca sa inchizi pagina respectiva )
Astept sa-si revina putin vremea si o sa dau o fuga cu el la garantie. Sper sa fie ok cei de la Emag la acest capitol; pana acum nu am fost nevoit sa-i vizitez in acest scop pentru niciunul din produsele cumparate de la ei-si sunt destule.
Keep dreaming, sunt topicuri cu oameni care au probleme serioase de tot cu garantia la emag, dealtfel asa e peste tot dar "defectul" de care spui tu e un moft, nu e motiv de garantie.

GunDam is offline    Reply With Quote
Old 21-04-2008, 16:39   #271 (permalink)

klaus's Avatar

Crede-ma nu este un moft, este ceva deranjant si "nelalocul" lui!
Nu este deloc normal sa te uiti la un film/TV si sa-ti tiuie-n cap monitorul, la fel cum nu este ok nici cand stai si butonezi linistit pe internet si dai peste o pagina care are background negru/gri sa scoata acelasi tiuit minunat.
Nu am intalnit pana acum nici un monitor care sa tiuie in conditiile prezentate mai sus, fie el tft sau crt si nu consider ca aceasta problema poate fi trecuta cu vederea si nu este considerata defect.
Btw, astazi dimineata am dus monitorul la garantie. Mi s-a spus ca in maxim 10 zile incepand de azi voi fi sunat de ei sa ma duc sa-l iau. Nu ar fi asta o problema ca oricum locul unde lucrez este usa-n usa cu ei asa ca nu ma doare sa trec pe acolo sa vad care e situatia.
Eu totusi sper ca problema sa fie remediata, nu ma intereseaza daca-l repara sau il schimba, tot ce vreau e sa pot sa stau si eu linistit la calculator fara acel tiuit pe cap.

Old 21-04-2008, 17:08   #272 (permalink)
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

Probabil va trebui schimbat invertorul, asta nu e o problema, exista piese originale... care totusi de obicei nu tiuie.

Old 22-04-2008, 12:39   #273 (permalink)

klaus's Avatar

Azi dimineata am fost sunat ca l-au veriticat si e ok nu are nimic sa trec sa-l iau(sincer ma cam asteptam la asta ca prim raspuns pentru ca tipa care a facut intrarea in service a trecut la defect reclamat doar "tiuie pe fundal inchis" fara alte detalii pe care eu i se spusesem - si asa cum spuneam mai sus, daca pun background-ul windowsului negru intamplator nu tiuie, iar cei din service probabil fix asta au "testat").
M-am dus la service, i-am explicat tipei de acolo ca NU E OK deloc si ca vreau sa-l testeze de fata cu mine. A intrebat pe cineva pe acolo, a venit un tip care a zis ca nu are rost sa-l testeze el cu mine, ca monitorul a fost testat intr-un service specializat,etc etc(bullshit ca tot la ei a fost testat).
I-am spus tipei ok, semnez ca mi l-ati dat, si-mi faceti iar intrare in service iar de data asta scrieti exact tot ce v-am spus si data trecuta ca are defect, chit ca or sa fie 5-6 randuri si nu doar 3 cuvinte.
S-a uitat cam stramb la mine dar nu a comentat, a zis ok, s-a apucat sa faca iar actele pentru service si mi-a intins o foaie pe care sa scriu eu exact ce probleme are si cum se manifesta. Am scris cam jumatate de pagina, le-am dat si exemple de site-uri pe care face probleme, pe scurt le-am explicat exact cum sta treaba. Undeva spre sfarsitul "povestii" am trecut acolo si faptul ca "o posibila cauza ar fi invertorul"(in cazul in care chiar o fi bietul invertor cum ziceai si tu Cosmine) in speranta ca macar daca li se da ceva mura-n gura sa verifice mai amanuntit.
Astept acum sa vad care va fi rezultatul celei de-a 2-a trimiteri in service. Probabil, defapt mai mult ca sigur dupa paste. Asta daca vor descoperii mintile stralucite de acolo defectul, ca daca nu, probabil iar or sa ma sune maine dimineata sa-mi zica ca e ok si sa vin sa-l iau, situatie in care m-as cam umple de draci si as incepe sa caut solutii de a-i forta sa-l verifice calumea si sa rezolve nenorocitul asta de tiuit.
Sincer nu stiu cum pot face asta, dar o sa fac cercetari(poate ceva sesizare la OPC sau orice altceva ce ar putea sa-i oblige sa-si faca treaba cum trebuie)

Old 29-04-2008, 10:27   #274 (permalink)
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

Nu stiu aia ce e invertor si daca stiu oricum nu se bag ei sa-l desfaca, stai calm.

Old 29-04-2008, 12:56   #275 (permalink)
Registered User

sellermn's Avatar

si atunci? nu l-au trimis la voi, cosmine? eu asta inteleg...
Deh, o asa firma precum Exxx sa trateze asa un client, e rusinos

sellermn is offline    Reply With Quote
Old 29-04-2008, 13:00   #276 (permalink)
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

Cum spuneam, nu testez eu monitoarele dar nici nu am auzit de la colegi sa fi venit vreun Horizon 22" in garantie in ultimele 2-3 saptamani cu problema asta...

Old 12-05-2008, 06:36   #277 (permalink)
Ma plictisesti

AcidChaoS_1's Avatar

diferenta la calitatea imaginii intre 2206sw si fratele mai mic 9006sw ?
stiu ca cele de 19" au thread dedicat, dar ma gandesc ca poate le-a butonat cineva pe ambele ... pe hartie sunt ceva diferente, dar asta e cam irelevant.

AcidChaoS_1 is offline    Reply With Quote
Old 12-05-2008, 12:46   #278 (permalink)
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

Sunt putin mai slabe alea de 19" in sensul ca au - in medie - backlight bleeding ceva mai proununtat; in rest nu sunt diferente. Decat de dimensiuni.

Old 12-05-2008, 13:10   #279 (permalink)
Ma plictisesti

AcidChaoS_1's Avatar

Cosmin_C ms pt raspunsul prompt. dimensiuni mai mari + jocuri = placa video mai buna, eventual platforma

AcidChaoS_1 is offline    Reply With Quote
Old 12-05-2008, 13:10   #280 (permalink)
Registered User

TKD29's Avatar

Astazi am comiso si eu am dat comanda la Horizon..acum am un Samsung de 17...sa vedem ce diferenta va fi intre cele doua ca si calitatea imaginii.Am mers pe mana voastra ca prea il laudati atat.
Am mai cumparat anul trecut un LCD de 17 Horizon pt un prieten si merge impecabil. Sper sa fi facut o alegere buna.
Intel Core2 Duo E8200 ,Gigabyte GA-P35-DS3R, EVGA 8800GTS , 4 GB DDR2 Kingston , 320GB Sata2 Seagate, 160 GB WD, LCD Horizon 2206SW , DVD-RW Samsung SH-S203D, , Audigy 2 ZS Platinum, Logitech G15, MX 1000 Laser, Magnat 880

TKD29 is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware > Periferice

Thread Tools

Posting Rules