Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware > Periferice

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

Thread Tools
Old 20-06-2008, 14:04   #321
Nostalgic

MajorThreat's Avatar

Nu cred sa se rezolve nimic la garantie - de fapt, ma mir ca ti l-au primit. In orice caz oricat de nasol arata in poze bleeding-ul ala, parol ca dupa cateva zile nici nu-l mai observi. IMO bleeding-ul nu e problema serioasa la un monitor.

MajorThreat is offline    Reply With Quote
Old 20-06-2008, 14:09   #322
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

Samsung 970P si 971P sunt fenomenale la bleeding, niste exceptii chiar si in randul PVA/MVA stuff; nu exista TN comparabil, la nici un producator, problema e ca, cel putin pentru mine, 971P nu poate fi folosit la jocuri din cauza timpului de raspuns jenant de prost... daca nu era problema asta il aveam pe birou de cand a aparut.

Cosmin_C is online now    Reply With Quote
Old 20-06-2008, 16:00   #323
Registered User

FieryLoki's Avatar

In ce sens fenomenale, incredibil de proaste sau incredibil de bune?

FieryLoki is offline    Reply With Quote
Old 20-06-2008, 16:49   #324
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

Daca citeai ultimele 5 posturi te-ai fi prins... fenomenal de bune.

P.S. Nimeni nu schimba TN cu bleeding la garantie. Plus ca oricat de rau ar parea guess what, ai sanse sa nimeresti altul chiar si mai prost.

Old 20-06-2008, 20:27   #325
Registered User

Da,din cauza bleedingului l-am dus,atat.Cu lumina stinsa si .jpg black 0,0,0 fullscreen se vedea suficient de bine in camera sa vad ce scria pe rotitza de la aparatul foto.Nu consider asta normal la nici un monitor. Lucrez mult cu autocad,care are background negru.Se vede rau,asa,cu draperiile trase,semintuneric.
Preferam pixeli morti decat "neoane" pe toate 4 laturile si pe centru,ca la masinile "tunate".
In legatura cu 971p-nu stiu exact ce ghosting are.La 970p in TeamFortress2 sau alte shootere nu vad nici un pic,insa se vede destul de rau daca "smucesc" harta in World In Conflict.La fel si la acest TN,tot 16 ms.Pai...?

Chestia nasoala e ca n-am vazut ultimele 6-7 posturi-si l-am dus TOTUSI la garantie..Azi e a 4-a zi,si fiind vineri..+ weekend..o sa stau 1 saptamana fara el.Ce-o fi nevoie de atatea constatari sa mi-l dea inapoi,nu inteleg? Pentru ca tot pe asta (sper!,nu altul mai rau) o sa-l primesc,sunt 99% sigur.

@MajorThreat : Intai am trimis mail cu aceeasi poza de aici de pe forum,dupa care m-au sunat sa li-l duc in garantie.Amiabili,au fost ok.Pana azi,cand am dat al 10-lea telefon:well,il primesc si eu azi?Pe de-o parte ii inteleg,ei doar l-au pasat la service-ul Horizon,pe de alta parte,ce vina am eu,ca am cumparat de la ei?

E foarte urat ce se intampla,oricum.Nu am sa mai cumpar niciodata un produs bazandu-ma prea mult pe garantie-parca mi-e mai urat decat sa alerg prin labirintul administratiei dupa aprobari si certificate.
Si in orice caz,niciodata nu am sa mai comand un monitor on-line.Nici nu-l comandam daca la noi in multe dintre magazine nu s-ar beli ochii la maxima mirare cand ceri sa ti se arate un monitor,ete chiar asa,fara sa-l si cumpar la o adica!-si nu,nu in display cu alte 30 ,in split,ruland filmulete 640x480 pe un 1680x1050

Kali_ is offline    Reply With Quote
Old 23-06-2008, 10:02   #326
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

Well, daca intradevar ai nevoie de un negru... negru ca sa zic asa, evita orice panel TN, si asta ti-o spun ca un om care in ultimii 3-4 ani am testat toate modelele de LG, Samsung, Horizon si cateva de la alte firme. Cum spuneam si mai sus, nu am vazut TN care sa se apropie la capitolul backlight de 970P/971P; chiar daca aveai noroc si nimereai un exemplar fara benzi evidente pe margini tot ai fi avut destula lumina uniforma de la el ca sa vezi ce scrie pe rotitza de la aparatul foto....
Quote:
Si in orice caz,niciodata nu am sa mai comand un monitor on-line.
Perfect de acord, monitorele, boxele, si alte cateva chestii nu se cumpara online, fara sa vezi produsul inainte si sa iti dai seama ce poate si ce nu poate face.

Old 26-06-2008, 03:39   #327
Registered User

L-am schimbat in sfarsit.Nu mai are dungile de bleed pe laterale-dar este cam "spalacit"..ma rog,ca orice TN,cum zicea si Cosmin_C-nu asta e problema, e ok.In mod clar, e mult mai bine la capitolul backlight decat primul.

Problema este alta acum: fata de cel pe care l-am dus,acest monitor face un pattern de moire,foarte ciudat: numai cand misc pozitia capului fata de monitor!-pe orice zona a monitorului.Ca o grila fina aplicata peste imagini!.

Se vede foarte tare mai ales pe fond/meniu gri,cum este aceasta culoare de la fereastra de post reply.In loc sa fie un gri uniform,parca este hasurata fin,ca si cum brusc marimea dotpitch-ului s-ar mari de cateva ori,uniform.Dar culmea este ca daca ma uit fix efectul dispare,insa apare imediat cum misc privirea.Este mult mai vizibil daca misc capul stanga dreapta privind monitorul.
Am probat si cu alt cablu dvi,si cu cel vga,si pe alt system,etc etc,nu dispare deloc.
Nu vad decat 2 motive:1.refreshul face pozne-desi este setat 60 hz si 2.cumva coatingul anti-reflexie sa faca acest pattern ?
Sincer am innebunit...cand l-am probat nu am avut cum sa ma apropii suficient sa vad aceasta problema,am verificat doar daca mai are bleeding-in plus,nu am mai vazut nicaieri asta-nici la lcd de la telefon.Am facut deja 7 drumuri (luungi)cu taxiul la service,iar sa ma duc...
Va multumesc pt orice sfat

Old 26-06-2008, 09:39   #328
Registered User

de la ce distanta spui ca se observa efectul?
pe la orl in ultima perioada ai fost?

bluero is offline    Reply With Quote
Old 26-06-2008, 11:12   #329
Registered User

Se observa de la aproximativ 80 cm-1 m-cu cat mai aproape cu atat mai puternic.Este foarte vizibil in jocuri si filme.Senzatia este de dotpitch de marimea celui de la un televizor,putin mai mic,combinat cu moire.
Primul monitor ,cel cu bcklight bleed nu avea aceasta problema.Amintirea e proaspata,de acum 1 saptamana.Mai mult,ma vad obligat sa aduc iar in discutie monitorul de 19" vecin si prieten,samsung 970P,caruia cred ca-i tiuie urechile de atata barfa.De bine.
La orl mi-au zis ca am horizontita acuta,mi-au dat un tratament de espeveatina,macar cateva ore pe zi,sa se reduca inflamatia oculara.Totusi,un alt medic mi-a zis ca s-ar putea sa fie un acces de ghinionotita ,mi-a recomandat sa scriu review-uri pozitive,chiar elogiatoare daca pot,poate se muta virusul de la mine,a zis sa accept chiar si cu un milion mai putin chit ca e nou nout-si,fii atent aicea chestie tare,in garantie inca 2 ani de acum inainte!
De curand au dat drumul la achievements pt. Pyro in TeamFortress2,nu vreau sa pierd timpul cu flame-uri tip text cand pot sa le dau direct 3d,"critical",cum e frumos.

Old 02-07-2008, 19:39   #330
Registered User

mastersoft's Avatar

a incercat cineva o calibrare a culorilor ? cum e cel mai bine sa l setezi 9300k..7800k..6500k sau ...USER ?

mastersoft is offline    Reply With Quote
Old 03-07-2008, 09:56   #331
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

User, cu toate la jumatate (50/50/50) mi s-a parut ca arata cel mai bine si mai placut balansat, sa nu bata nici pe rosu/galben (6500k) si nici pe albastru (9300k). Dar pana la urma conteaza mult cum iti place tie, d-asta exista variante selectabile in meniul normal, nu sunt ascunse in meniul de service.

Old 18-07-2008, 18:15   #332
Registered User

Kickazz's Avatar

mai scade mult pretu la horizonu asta ? parca as da 500 lei pe el
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by Kali_ View Post
@ TheDragon & MajorThreat : va multumesc pt raspuns.Eram obosit aseara si nu am citit toate paginile threadului ca sa gasesc pozele cu bleed.
Din pacate in realitate,cu lumina stinsa,e mult mai rau decat in pozele postate.Prima,cea albastruie se apropie cel mai mult de adevar.Nu am mai editat pozele in pshp,ar mai fi trebuit deschise un pic,insa in realitate se vede foarte rau si "ceata" din mijlocul ecranului nu numai "neoanele" de pe lateral.O ceata murdara albastruie frontal,rozalie daca e privita lateral.
Este adevarat,pentru net browsing etc,unde ecranul e majoritatea timpului alb,e in regula,no complaints,se vede chiar frumos,dar in jocuri mai putin vesele gen Jericho si in filme,bleedingul e f vizibil si deranjant.
Nici samsungul 970p nu e negru 0,0,0,e un gri f.inchis,dar e perfect uniform.
Sincer sa fiu nu ma asteptam sa fie chiar asa.Nu am mai testat niciodata un lcd in afara de samsungul meu 970p.Toate monitoarele din vitrine sunt puse pe splittere care oricum fac praf orice imagine ar fi afisata -m-am rezumat la citit reviewuri.
Nici la capitolul ghosting nu e mare sarbatoare.Am folosit programelul atasat.16-17 ms.Identic cu S-PVA-ul 970p,dar 2206sw e TN totusi,ar fi trebuit sa fie mai rapid.
Cum spunea si MajorThreat,postati si voi o poza, poate am nimerit noi panouri lipite in graba?
16ms !?!?! wtf ? si eu credeam ca nu sare de 10 inseamna ca e praf la gaming... mai ales ca vin de la sub 4ms reale

Last edited by Kickazz; 18-07-2008 at 18:15. Reason: Automerged Doublepost

Kickazz is offline    Reply With Quote
Old 18-07-2008, 23:01   #333
Registered User

tomapaul's Avatar

al meu nu are 16ms...si pana acum nu am observat nici un ghosting in nici un joc.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by dirtywork View Post
Aoleuuuuu, si eu eram pe punctul sa mi-l comand. Acum sunt in aer. Nu stiu ce sa-mi iau

Uite...ia-l pe asta si ai parte de tot ce vrei la un monitor.

Horizon-ul ala a ajuns 630ron.Este de 22" si are o calitate foarte buna.Raportul pret/performanta este total in favoarea lui.Mie imi place si nu-l voi schimba decat pentru un 24".Faptul ca are matrice TN nu ma deranjeaza deloc.Vorba unui user...nu ma balangan pe langa el.Ma uit din fata,perpendicular pe el,cum faceam si pana acum cu crt-ul de 17".

Azi imi vine si Horizon-ul cu tv tunner, ca sa am un televizor langa mine, pe care sa-l pot folosi in rezolutie de 1680x1050 si la calculator.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Gata, a venit si cel cu tuner TV.Ce pot sa spun...sunt incredibile.Le-am pus in dual monitor setup si cand vreau TV apas pe telecomanda source->TV si invers source->PC.Sunt impecabile.L-am luat cu 813ron.

Last edited by tomapaul; 18-07-2008 at 23:01. Reason: Automerged Doublepost

tomapaul is offline    Reply With Quote
Old 19-07-2008, 12:25   #334
Registered User

sellermn's Avatar

sa le stapanesti sanatos pe ambele!

sellermn is offline    Reply With Quote
Old 19-07-2008, 13:49   #335
Registered User

tomapaul's Avatar

Quote:
Originally Posted by sellermn View Post
sa le stapanesti sanatos pe ambele!
Multumesc!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	srgesrhterther 001.jpg
Views:	97
Size:	1.00 MB
ID:	366975  

tomapaul is offline    Reply With Quote
Old 20-07-2008, 11:24   #336
Registered User

mastersoft's Avatar

@ Cosmin_C [/size][size=5]: am ceva de vb cu tine ! cum fac sa ti las un email sau PM
MERSI !

Last edited by mache; 21-07-2008 at 11:18.

mastersoft is offline    Reply With Quote
Old 21-07-2008, 18:18   #337
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

Quote:
Originally Posted by tomapaul View Post
Multumesc!
Un adevarat fan Horizon. Acum mai ramane sa dai jos de pe masa wooferul ala si totul o sa fie perfect...

Old 21-07-2008, 22:49   #338
Registered User

imi puteti spune unde gasesc si eu un Horizon 2205 ...sa vad diferenta dintre el si restu...parca am remuscari...
nu ma intelege ti gresit...nu conta daca era Samsung/LG/Asus...dupa o viata de CRT nu sunt convins ca m as muta la LCD...nu stiu...am auzit multe ...dar as vrea sa vad un astfel de monitor...

pentru jocuri pe un XFX 9600GT,1gb ram,E6650 (2,33x2) mi ar rula acceptabil.
care e diferenta intre un crt si un lcd la jocuri?

cea mai importanta intrebare e prima.multumesc mult.scuze pentru intrebarile proaste.

CVSe is offline    Reply With Quote
Old 21-07-2008, 23:08   #339
Hardware Master

nero's Avatar

Incearca in Domo daca vrei sa-l probezi, totusi e posibil sa fie mai scump decat in alte parti.
Sistemul e suficient pentru majoritatea jocurilor.

nero is offline    Reply With Quote
Old 22-07-2008, 07:59   #340
Registered User

cam care e diferenta de pret dintre un lcd cu panel TN si unu cu panel MVA...adica stiti unde pot vedea ce monitoare au MVA(googleing ...da nu tot timpu s chesti bune...deci daca stiti vre o sursa sigura...multumesc)

adica daca la jocuri\filme se observa vre o diferenta care sa merite banii in plus...

CVSe is offline    Reply With Quote
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware > Periferice

Thread Tools

Posting Rules