Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware > Periferice

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 15-01-2008, 04:31   #121 (permalink)
BLK
Balki

BLK's Avatar

depinde cum il nimeresti, nu are pret diferit, mie imi place mai mult mat pentru ca ala glossy reflecta orice lumina oricat de slaba. ziua nu prea vezi nimic pe el daca il ai aproape de geam. imi pare ok asa cum e, contrastul e ok la 50 cum a venit setat. luminozitatea trebuie data jos ca la 50 te rupe la ochi. in concluzie, daca iti place glossy, cumpara glossy, nu cred ca ai alte motive de ordin tehnic.

BLK is offline    Reply With Quote
Old 15-01-2008, 05:54   #122 (permalink)
Registered User

Adonis's Avatar

Quote:
Originally Posted by BLK View Post
depinde cum il nimeresti, nu are pret diferit, mie imi place mai mult mat pentru ca ala glossy reflecta orice lumina oricat de slaba. ziua nu prea vezi nimic pe el daca il ai aproape de geam. imi pare ok asa cum e, contrastul e ok la 50 cum a venit setat. luminozitatea trebuie data jos ca la 50 te rupe la ochi. in concluzie, daca iti place glossy, cumpara glossy, nu cred ca ai alte motive de ordin tehnic.
In camera mea "media" nu e lumina "naturala" ... doar lumina de la neoane, etc. Asta vreau sa stiu daca exista motive de ordin tehnic intre glossy sau mat ... ? Alte pareri?
Merci

Adonis is offline    Reply With Quote
Old 15-01-2008, 21:58   #123 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Quote:
Originally Posted by Adonis View Post
Ce ma?! Hai ca pana acum esti cel mai tare! Am ras ca prosti, eu si mai cativa prieteni in timp ce ne intrebam cum simti tu diferenta aia. Esti foarte tare frate.
Sa nu mi-o iei in nume de rau, dar ati ras fix ca n00bii. Daca nu-l crezi pe N0NAME, treaba ta, dar poti intreba sau cauta pe google opiniile altor pro-gameri.
S-ar putea sa descoperiti, tu si prietenii aia veseli, ca N0NAME nu e singurul. Nu toti joaca Crisys la 25fps.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 16-01-2008, 01:32   #124 (permalink)
Registered User

Adonis's Avatar

Quote:
Originally Posted by PigBrother View Post
Sa nu mi-o iei in nume de rau, dar ati ras fix ca n00bii. Daca nu-l crezi pe N0NAME, treaba ta, dar poti intreba sau cauta pe google opiniile altor pro-gameri.
S-ar putea sa descoperiti, tu si prietenii aia veseli, ca N0NAME nu e singurul. Nu toti joaca Crisys la 25fps.
Da`mi te rog un link unde oficial (fara forumuri si alte tampenii) un "pro-gamer" o sa simta diferenta dintre 60 fps si 10000 fps in orice joc. Acum nu stiu daca sa iti explic ca am fost sarcastic sau nu ... dar stiu ca exagerez putin tocmai in sensul ca vreau sa subliniez faptul ca trebuie sa fi Terminator sau mai stiu eu ce erou ca sa simti diferenta asta. Eu stiu ca ochiul uman e smecher dar din cate am vazut eu (si credema ... nu stiu ce inseamna pro-gamer si toate titlurile astea ... dar nu prea exista shooter pe care sa nu il fi jucat si nici unul nu mi`a mers sub 50/60 fps - exclud Crysis care mi`a mers cu 40 - si nu am simtit nici o diferenta intre GoW la 80 fps si CoD 4 la 60 fps) nu cred ca simte o diferenta asa de mica ... 60/70 fps si etc fps.
Ideea este ca sunt dispus sa pun o suma mare de $, pariu cu cine vrei tu ca nu va sti cand joaca la 60/70 fps si cand joaca la (ex) 120 fps. Daca gresesc o sa tac si stau in banca mea si imi cer scuze dar pana atunci ...

OnTopic: Nimeni nu stie nimic de diferentele de ordin tehnic dintre cele doua modele cu ecran glossy si ecran mat? Un link ceva?

Old 16-01-2008, 02:36   #125 (permalink)
Nick anterior: d-_^d0

dod0's Avatar

Nu e ma nici o diferenta tehnica. E la fel ca si cu vopseua la masini, una e mata si alta e metalizata [lucioasa, glossy].
E normal ca cel glossy sa reflecte mai mult lumina.

dod0 is offline    Reply With Quote
Old 16-01-2008, 05:09   #126 (permalink)
Registered User

Adonis's Avatar

Quote:
Originally Posted by d-_^d0 View Post
Nu e ma nici o diferenta tehnica. E la fel ca si cu vopseua la masini, una e mata si alta e metalizata [lucioasa, glossy].
E normal ca cel glossy sa reflecte mai mult lumina.
mdea ... uite aici o chestie

Quote:
Originally Posted by darkzone View Post
La Horizon vezi că sunt două revizii: una mai veche cu panel glossy (august 2007) şi una mai nouă cu panel normal. Ar fi de preferat să fie din prima revizie, imaginea are un contrast mai bun.
si cred ca omu` se stie si nu vorbeste asa degeaba!
Si de aceea vreau sa ma conving ... mai stie cineva ceva de treaba asta?
Merci.

Old 16-01-2008, 10:04   #127 (permalink)
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

Glossy inseamna o folie lucioasa lipita pe un display normal si nimic mai mult, panel-ul este acelasi; da, folia aia poate crea impresia unui contrast mai bun dar daca nu stai in bezna totala reflexia aia o sa-ti distruga ochii intr-un timp mult mai scurt decat cel mai jegos CRT. Dovedit stiintific, ochiul nu se poate apara de reflexii - la lumina directa stil CRT se mai inchide retina, la reflexie nu se intampla treaba asta pentru ca nu o privesti direct.

Eu unul nu as folosi un glossy nici daca l-as primi cadou. Parerea mea, nu trebuie sa fiti de acord.

Cosmin_C is offline    Reply With Quote
Old 16-01-2008, 22:44   #128 (permalink)
Registered User

Gzhazh's Avatar

Incepand de ieri sunt si eu un fericit posesor al unui Horizon 2206sw Pana acum nu am nimic de reprosat, este absolut superb Ca termen de comparatie, aveam inainte un Samsung SyncMaster 720MB (CRT) iar la munca am tot un Samsung (nu mai tin minte modelul) de 17'. Well,e gorgeous ! E o adevarata placere sa vezi un film HD, sa ai un wallpaper cat casa pe el, si nu ma satur din privit. De cand il am, parca lumea a devenit mai mica...

Singurul lucru care il pot poate reprosa, e ca daca trebuie sa afiseze un negru mai deschis, se vede de aproape, ca inlocuieste acea parte din imagine cu un pic de gri inchis. In rest i love it ! Stiu sunt subiectiv...dar nu ma pot abtine. Thank you guys, in special Cosmin_C pt ca din posturile lui mi-am facut o imagine despre acest monitor.

Gzhazh is offline    Reply With Quote
Old 16-01-2008, 23:31   #129 (permalink)
Registered User

samov's Avatar

daca e 22' nu are panel TN+Film? cum sta cu color banding-ul..

samov is offline    Reply With Quote
Old 04-02-2008, 22:26   #130 (permalink)
Registered User

De astazi a intrat monitorul pe stoc la majoritatea magazinelor. Eu il iau pe al meu maine. Grabiti-va daca aveati de gand sa-l cumparati, probabil stocurile se vor epuiza repede.

ion_vasile_ion is offline    Reply With Quote
Old 13-02-2008, 12:28   #131 (permalink)
Nostalgic

MajorThreat's Avatar

Intreb si aici pe toti posesorii de Horizon 22": puteti seta rezolutia 1440x900? Daca da, ce placa video aveti si ce drivere?

Mie nu imi merge decat in 1680x1050 ca mod wide si am incercat pana acum cu ţ versiuni de Forceware. Dar Cosmin zicea pe alt thread ca merge si 1440x900 asa ca vreau neaparat sa-i dau de capat.

MajorThreat is offline    Reply With Quote
Old 13-02-2008, 12:43   #132 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Din pacate monitorul nu mai este asa apetisant, am vazut zilele trecute un LG care este mai scump cu 2 milioane si are HDMI. Incerc sa-mi aduc aminte modelul...

Old 13-02-2008, 12:57   #133 (permalink)
Nostalgic

MajorThreat's Avatar

Mda, eu m-am luat ca fraierul dupa toti care laudau pocnitoarea asta chinezeasca. Daca stiam ce probleme o sa am cu el mai puneam cateva milioane si luam Samsung.

Old 13-02-2008, 13:00   #134 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Pai ce probleme iti face? In afara de aia cu rezolutia aia de 1440, pe care nu o pot seta nici pe Dell nici pe Horizon.

Old 13-02-2008, 13:24   #135 (permalink)
Nostalgic

MajorThreat's Avatar

Pai, aia e de ajuns. E aberant sa nu existe decat o singura rezolutie la care sa poti folosi monitorul. In plus am gasit si site-ul asta de unde devine clar ca monitoarele nu sunt asamblate la coada vacii in Romania ci la coada vacii in China. Nu ca ar conta prea mult...

Anyway, puteti lua de aici si .inf-ul pe care l-am promis, nu ca ar ajuta cu ceva practic, dar macar scrie "Horizon" in loc de Plug & Play Monitor

Iar acum mie mi se pare ca exista doua versiuni ale aceluiasi model de Horizon. Cea veche, cum are Cosmin care zice ca-i merge 1440x900 si cea noua (al meu e asamblat in decembrie 2007) pe care nu merge acea rezolutie. Poate ca hardware-ul nu difera, insa difera in mod sigur EDID-ul (v. imaginea atasata - dupa cum se vede in EDID nu exista rezolutia aia, deci nici cu 1000 de drivere nu o sa poata fi selectata).

Ar fi super ca cineva care are Horizon mai vechi sa instaleze Powerstrip si sa posteze screenshot dupa monitor information / read from EDID la fel cum am facut eu, ca sa vedem - mai ales - daca e vreo legatura intre EDID revision (care la mine e 1.3, poate la altii e mai vechi) si rezolutiile suportate.

Si mai grozav ar fi sa instaleze cineva Phoenix EDID Designer In programul asta mergeti la Tools > Extract Registry EDID, dupa care clicati pe tab-ul Standard Timings. Am atasat screenshot cu timing-urile mele si dupa cum se vede nu exista 1440, iar 1680 e singurul cu aspect ratio 16:10. NB. sigur ca as putea sa introduc eu un timing de 1440 / 16:10 acolo dar nu prea sunt sigur ca merita riscul de a buli monitorul.

Nu e nimeni pe aici care chiar se pricepe la chestiile astea?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	monitorinfo.jpg
Views:	67
Size:	81.9 KB
ID:	308980   Click image for larger version

Name:	phoenix1.jpg
Views:	50
Size:	52.3 KB
ID:	308982   Click image for larger version

Name:	phoenix2.jpg
Views:	37
Size:	53.1 KB
ID:	308983  

Last edited by MajorThreat; 13-02-2008 at 13:54..

Old 13-02-2008, 14:16   #136 (permalink)
BLK
Balki

BLK's Avatar

vad ca ai o mie de softuri instalate, nu ii poti da "force resolution" cu nici unul din ele? parca si in driverele de nvidia puteai seta rezolutii nesuportate direct de monitor. nu merge?

cat despre diferenta intre alea mai vechi si alea mai noi... ma uit acasa sa vad ce data de fab e al meu si daca am 1440. sper sa nu uit diseara.

Old 13-02-2008, 14:23   #137 (permalink)
Nostalgic

MajorThreat's Avatar

Quote:
vad ca ai o mie de softuri instalate, nu ii poti da "force resolution" cu nici unul din ele? parca si in driverele de nvidia puteai seta rezolutii nesuportate direct de monitor. nu merge?

cat despre diferenta intre alea mai vechi si alea mai noi... ma uit acasa sa vad ce data de fab e al meu si daca am 1440. sper sa nu uit diseara.
Mersi!

In legatura cu fortarea rezolutiilor, am incercat si cu Powerstrip, si din control panel-ul Nvidia sa setez custom resolution, nu merge. La CRT-uri stiu si eu ca puteai sa pui o gramada de rezolutii dubioase dar la asta nu te lasa.

Old 13-02-2008, 14:26   #138 (permalink)

Quote:
parca si in driverele de nvidia puteai seta rezolutii nesuportate direct de monitor. nu merge?
Mai exact la Screen Resolutions & Refresh Rates, ai optiune de Custom resolutions and refresh rates.

mRzv is offline    Reply With Quote
Old 13-02-2008, 14:29   #139 (permalink)
BLK
Balki

BLK's Avatar

inca o chestie. la mine daca setez din jocuri rezolutie 4/3 imi seteaza monitorul in 1600x1200 (asa apare pe OSD, probabil softul scaleaza de la rezolutia setata la 1600x1200) si imaginea nu apare deformata, nici nu mi se pare ca se pierde ceva pe vreo laterala, nici nu am dungi negre pe margini. mi se pare mie? diferenta intre 1050 si 1200 sa fie asa mica incat sa nu-mi dau seama ca cercul e un pic oval?

incercati cei cu horizoane ca sunt chiar curios.

Old 13-02-2008, 14:30   #140 (permalink)
Nostalgic

MajorThreat's Avatar

Nope, nu merge si pace. See screenshot.

BLK, intr-adevar nu e cine stie ce diferenta, dar se vede. Incearca sa te uiti la o poza cu un cerc

BTW mie nu imi apare nimic pe OSD cand schimb rezolutia.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	customfailed.jpg
Views:	100
Size:	104.3 KB
ID:	309004  

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware > Periferice

Thread Tools

Posting Rules