![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Recomandare placa de sunet
Am un sistem Z-5500 si vreau sa-mi iau o placa de sunet cat mai ieftina si buna NUMAI pt muzica (nu ma intereseaza filme si jocuri - pt asta am conectat sistemul la un ps3). Vreau sa nu depaseasca 250 lei, sa aiba iesire digitala coaxiala si sa fie una din placile de la creative din linkul de mai jos. Pt cei care vor sa ma ajute cu un sfat ii rog sa spuna 2-3 placi de acolo in ordinea preferintei (si dc au amabilitatea sa si explice motivul alegerii). http://www.price.ro/index.php?action...producer_id=33 | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Banned Join Date: May 2006 Location: bucuresti-braila |
nu am cautat prea mult insa ceva cat de cat la obiect : http://www.bit-tech.net/hardware/200...ss-soundcard/5 sau ceva mai detaliat http://techreport.com/articles.x/14500/1 | ||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Jocuri de Playstation 2 Cu mainile curate, Un comisar acuza, Revasa si Duelul de Sergiu Nicolaescu Last edited by Spike; 23-07-2008 at 20:37.. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Join Date: Jan 2005 | Quote:
Ia vezi, raspunde? | ||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Pe scurt, una are un sunet mai bun si cealalta nu are un sunet mai bun decat prima, ce nu e clar ? Asta are in plus, calitatea sunetului, punct.
__________________ Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded. | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
| Quote:
am cautat un test comparativ si nu am gasit nimic...de aceea am si deschis thread pe forum...dc nu stii sau nu vrei sa spui mai bine nu te baga in seama -------------------- Editare ulterioară -------------------- ce te face sa zici asta? care sunt motivele? ca una e mai scumpa decat alta? te rog nu o lua ca pe o cearta, dar vreau sa inteleg din punct de vedere al specificatiilor si constructiei lor dc e e una mai buna ca alta
__________________ Jocuri de Playstation 2 Cu mainile curate, Un comisar acuza, Revasa si Duelul de Sergiu Nicolaescu Last edited by Spike; 23-07-2008 at 22:32.. Reason: Automerged Doublepost | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
| Join Date: Jan 2005 |
Daca google n-a gasit...si noi nu te-am lamurit sunt 2 optiuni: 1) incercam un desen de genu' "Asus Xonar > Creative" 2) le asculti pe ambele. Acum serios...daca 3 persoane ti-au spus sa mergi pe Xonar...dc ai haru' de a te contrazice? Ca sa intelegi motivele, poti incepe prin a citi ce inseamna DAC. Apoi te uiti la specificatii si vezi ce are una, ce are alta...dupa care iei DAC-ul respectiv la search pe google si vezi care-i treaba cu fiecare. p.s.: pentru Z-5500 poti merge linistit pe Audigy SE...nu o sa faci diferenta. | ||
|
| | #12 (permalink) | ||
| Am facut multe testa audio, atat de placi de sunet cat si de boxe de diverse tipuri, in plus am citit zeci ce review-uri in care parerea generala era aceeasi - nu ca ar mai conta asa mult, vorba aia, ce auzi/vezi cu simturile proprii e mai relevant decat ce spun altii. Vrei explicatii stiintifice ? Sorry, nu sunt inginer sa pot explica tehnic dar iti pot spune pe scurt ca Xonar are DAC-uri mai bune, un circuit analog de calitate, operationale mai rapide, rezerva de putere mai mare de unde rezulta o dinamica mai buna, un sunet mai plin, mai vanos. Aici sunt postate o parte din testele facute de mine in ultimii ani, mai erau cateva pe site (momentan indisponibile) si au mai fost si alte teste despre care nu am avut rabdarea sa scriu; review-urile sunt imprastiate in cateva topicuri dintre care asta, asta si asta sunt probabil cele mai relevante. Imi pare rau dar mai mult de atat nu iti pot spune, daca vrei explicatii mai basic de atat chiar iti recomand google sau meditatii cu un profesor de electronica... personal m-am multumit cu ce mi-au spus urechile, restul detaliilor tehnice le-am prins aproape fara sa vreau sau sa ma intereseze in mod special.
__________________ Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded. Last edited by Cosmin_C; 24-07-2008 at 00:56.. Reason: mici completari | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
| Banned Join Date: May 2006 Location: bucuresti-braila |
credeam ca o sa ai si tu curiozitatea sa te uiti prin acele review'uri... daca te uitai , de la jumatea reviewurilor incepeau testele sintetice si diverse metode de testare, grafice comparative cu alte placi de sunet etc . nu ti le-am dat degeaba doar ca sa fac posturi sa stii ....
| ||
|
| | #15 (permalink) | ||
| toate review-urile online la placi de sunet sunt subiective. NIMENI nu poate sa asculte in locul tau la fel cum ceea ce ii place unuia sa nu te multumeasca pe tine. xonar nu isi merita banii mai ales acum cand chipset-urile integrate incep sa ii faca pe producatorii de placi de sunet sa se reprofileze.
| |||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Quote:
. Daca ai un sistem de 100RON normal ca nu isi merita banii, daca ai un sistem audio serios si esti audiofil isi merita banii pe deplin. Combina tu o placa audio integrata cu un receiver Denon si boxe Infinity sa vezi ce calitate audio o sa ai...de fapt, scuze, la manele nici nu trebuie
__________________ | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
De cand te-ai bagat prima data in seama incerci mereu FLAME-uri. Poate incerci sa iei o pauza si sa te documentezi mai mult asupra unor privinte. Integratele de ultima generatie *ALC889,ALC885,ALC888* au ajuns sa depaseasca in calitate Audigy2ZS (probat si de mine si de altii). Acum poate ai idee de ce am spus ca unii nu mai reusesc sa justifice pretul mare al placilor de sunet. Xonar este 550 de ron o suma ce nu se merita la un astfel de nivel. Sistemul meu de ”100ron” e , spre dezamagirea ta, un M-Audio LX4. | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
|
aloooo usor cu atingerile! usor ca apas pe butoane!
__________________ Intrucat am ramas fara "scula" cer anticipat scuze pentru eventualele probleme aparute! Am schimbat parolele cam peste tot insa poate am uitat ceva! PS SCULA=>un Acer TravelMate (Asta ca sa nu se interpreteze!) | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
Iate domnule , imi spune ”copile” unul care mai e pe bancile facultatii ![]() Boxele alea pioneer cu care te lauzi tu sunt cele mai proaste boxe ce le am la munca - atat sub aspectul puterii cat si al fidelitatii ( sunt in jur de 400 ron perechea) Nu stiu cum poti sa judeci tu avand ca referinta boxele alea(receiverul e ok insa daca e sa ne batem in fidelitate nu ai ce cauta cu el ... in speta te orientai spre un amplificator pur cu circuit dedicat). Ai ascultat Xonar si ai ramas impresionat. Te cred. Venind de la AudigySE e clar o diferenta majora. Placa aia e depasita cu mult de integratele din seria noua pe care le urasti atat de mult. Daca esti din Cluj te invit sa-ti taca gura (msg pe privat pentru locul de intalnire) la un test pe o integrata ALC889 vs un Xonar DX (pe un sistem de boxe Jamo 708 apoi daca tu consideri ca diferentele sunt atat de notabile incat sa merite diferente intre un chip pe care platesti 2$ (integrat in pretul placii de baza ) si o placa de 2xx ron ... atunci te declar victima absoluta a marketingului. Tre sa traiasca si producatorii din ceva , nu ? PS: In cluj nu se asculta manele , ”copile” | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|