![]() |
| | #41 | ||
| Quote:
![]() Plus ca se face compromis si la bass pentru a reda mediile alea ... Oricum subwoofer-ul de la 641 e super .. daca ala e compromis .. atunci celelalte ce sunt? ![]()
__________________ Tel: 0721.229.121 YM: suceveanu_eugen VAND: Multe componente, Laptop Dell XPS, Writer BLU-RAY | |||
|
| | #42 | ||
| eugenius pai mi se pare logic sa redea si medii..daca nu el,atunci cine ? (suna a fizz prop asta ).Satelitii nu prea ii vad eu sa redea medii la dimensiunile lor deci sarcina revine sub-ului care,zic eu, la 641 isi face treaba binisor.Oricum sistemele satelit+sub sunt cam compromise in privinta mediilor de-aia nici nu putem spune ca sunt f potrivite pt muzica.Pt filme merg de minune,de fapt cam asta e filozofia "home-cinema".
__________________ - Dell Inspiron 6400 - | |||
|
| | #43 | ||
| Apropo sarbii sunt buni la boxe ieftine.. am citit despre niste boxe de podea cu difuzoare Son Audax la 200E perechea. Si despre un maniac numit Milan Karan ![]() http://www.tnt-audio.com/casse/b&map17_e.html http://www.tnt-audio.com/ampli/karanintegrated_e.html http://www.tnt-audio.com/ampli/ka-i180_e.html Oare in Romania exista asa ceva ? Adica meseriasi care sa faca boxe [mai] ieftine .. dar nu de-alea imbracate in plus Unii care sunt suficient de buni sa aiba o marca inregistrata ![]()
__________________ Tel: 0721.229.121 YM: suceveanu_eugen VAND: Multe componente, Laptop Dell XPS, Writer BLU-RAY | |||
|
| | #44 | ||
| eugenius avem si noi producatori ![]() E adev..sunt inca nesemnificativi pe piata dar parerea mea e ca sunt tari. http://www.rockna-line.com/ http://www.izatech.ro/ si mai stiu pe cineva care face boxe high-end dar nu cred ca are site.Iti dau detalii daca te intereseaza.
|
| | #45 | ||
| Daca te uiti la specificatii .. e o diferenta ca de la cer la pamant intre amplificatoarele alea de la Izatech si ka-i180 ala. Astia par oameni normali, nu ca aia de la Karan Acoustics ... Oricum si la pret e diferenta ![]()
|
| | #46 | ||
| Am citit si de aia de la Rockna .. intr-adevar par mai rasariti .. dar n-au prea multe date pe site .. mai ales preturi .. ceea ce ma face sa cred ca-s mari ... ![]()
|
| | #47 | ||
| eugenius pai izatech erau meseriasii care sa faca boxe [mai] ieftine iar rockna produsul maniacului Eu habar n-aveam ca izatech face si amplif ![]() Dar oricum eu zic ca ei fac si boxe bune nu numai ieftine,am vazut ca lucreaza cu difuzoare selenium si mai demult mergeau si pe visaton si asta inseamna calitate f buna. la rockna preturile sunt pe masura,sar bine de mia de euro. Oricum ideea e ca poti sa ai si scule audio high-end made in Ro si la preturi mai mici decat al celor straine.
|
| | #48 | ||
| Am primit si eu "de gratis" un set de boxe 5.1 Jazz J-9902. Ce parere aveti de ele... eu cred ca subwooferul este super insa satelitii lasa de dorit... | |||
|
| | #49 | ||
| daca vreti sa vedeti cam cea mai tare tehnologie 5.1 care e pe piata in momentul de fata incercati la www.harmankardon.com .Inca visez sa imi iau si eu un sistem complet de asta...
__________________ Acer Aspire 5514 EWLM .Intel Celeron M380, Intel Media Graphics 900, 60 Gb Hdd, 1 GB Ram Kingston, DVD DL Philips, Built in digital and analog TV Tuner, Wi-Fi PCMCIA Card(a,b,g) | |||
|
| | #50 | ||
| Quote:
pt un necunoscator e nesemnificativ, dar pentru un "Audiophil" conteaza ![]() | |||
|
| | #51 | ||
| Regula e ca subwoofer-ul sa fie pus in coltul din dreapta al camerei, si daca boxele sunt THX, si placa audio e certificata THX, poti regla distantele intre boxe si unghiurile in care sunt puse. Depinde mult si de cum sunt aranjate boxele in camera ta...
__________________ Acer Aspire 5514 EWLM .Intel Celeron M380, Intel Media Graphics 900, 60 Gb Hdd, 1 GB Ram Kingston, DVD DL Philips, Built in digital and analog TV Tuner, Wi-Fi PCMCIA Card(a,b,g) | |||
|
| | #52 | ||
| Quote:
ca o remarca pot sa spun ca daca dau volumul la 80% imi vibreaza usa de la intrare ca naiba (care pot sa spun ca e la distanta de un hol + sufragerie + alt hol + camera mea) iar pe verticala "undele" joase ajung chiar la 3 etaje distanta!! | |||
|
| | #53 | ||
| Am fost sa ascult putin si Jazz 9940. Mentionez ca Jazz 9940 exista in 3 variante, cea simpla, cea cu decodor DTS, si cea wireless. Eu am ascultat modelul simplu, care costa ~9 mil lei. Exista si un test de boxe 5.1 in ultimul XPC, in care au testat si Genius SW-5.1, parerile lor fiind aproape exact ca ale mele, si deasemenea au testat si Jazz 9940, dar in acest caz tind sa nu fiu de acord cu ei. Inaltele suna bine, peste acceptabil, mediile nu sunt nici ele rele deloc. Puterea este intr-adevar mare, dar evident ca nu atinge 200W, cel putin nu RMS…poate mulatrul rezultat din pmpo si rms…dar sistemele de rating nu se pot f#te, deci nu putem avea nici un mulatru...deci firma Jazz se conformeaza tendintei generale de a dubla si chiar tripla puterea reala a sistemelor de boxe. Producatorii de boxe se bazeaza pe raspunsul logaritmic al urechii umane, care nu sesizeaza diferentele mici de putere. Asta inseamna ca daca un sistem are un rating de 200W, el se va auzi cu foarte putin mai tare decat 100W, de exemplu, in nici un caz de doua ori mai tare. Este nevoie de 2000W ca se auda de 2x mai tare ca 200W. Poate vi se pare ciudat (la fel cum mi se pare si mie), dar asa este. In consecinta daca sistemul Jazz 9940 are 100W reali (defapt nu prea are nici atat, as miza pe cel mult 70W), diferenta dintre 70W si 200W este foarte mica, cel putin pentru urechea umana. Acum exista si cealalta latura…puterea mai este influentata de EFICIENTA difuzoarelor, deci intre doua sisteme diferite, ambele de 100W, pot exista diferente mari de putere. Inchid aceasta paranteza, intrucat nu am nimic de comentat nici despre puterea nici despre eficienta difuzoarelor din J9940, ambele sunt multumitoare. Problema este subwooferul, si anume proiectarea lui. Credeti-ma ca am auzit subwoofere cu difuzoare de diametrul de 20 cm, cat are J9940, si in comparatie cu astea, subul lui Jazz a fost putin dezamagitor. Comparat cu subwooferul lui Altec Lansing ADA 890 (care are tot 1 difuzor de 20 cm)…uhmm…nu se compara. Basul generat de un subwoofer bine proiectat (cel putin basul care-mi place mie), trebuie sa fie…cum sa zic, e greu de descris in cuvinte…trebuie sa fie “des”, comprimat, innabusit.Nu degeaba unii mai numesc subwooferele compresoare de bas, si pe buna dreptate. Defapt asta face un subwoofer…comprima aerul din incinta cu ajutorul difuzorului. Ei bine, subwooferul lui Jazz 9940 nu face prea bine treaba asta. Basul lui este parca prea “labartzat”, putin insuficient ca si consistenta, e oarecum gol, sau ca si cum ai lovi un butoi gol. Placa de sunet la care era conectata era onboard, dar ehehe, inainte sa radeti, precizez ca era o placa cu nforce si codec/chip Soundstorm… Bineinteles ca asta doar intr-o anumita masura. Adica nu suna asa TOT timpul. Erau piese muzicale care sunau de-adreptul sublim (cateva melodii de la Snoop Dogg - Got Beef, From da church to da palace, Gangsta Ride, Ghetto Life, Change Come Gone, 20 Minutes), dar cand era vorba de basii din piesele “O stare de spirit”, “Acordeonul la maxim”, sau “Necomercial” de la Parazitii nu sunau deloc la fel de bine cum sunau pe alte boxe mult mai ieftine cum ar fi Genius SW 5.1 sau Altec Lansing ATP3. Asta nu inseamna ca subul are ceva cu Parazitii, pentru ca la piesa “Doovorbe” s-a descurcat excelent, care este poate si piesa cu cel mai bun bas dintre toate piesele lor, incluzand aici si cele de pe albumele solo lui Cheloo si Ombladon. Cred ca e mai potrivit pentru cei care asculta dance, si poate chiar rock. Pentru hip hop nu mi s-a parut prea bun…sincer mi-au placut mai mult basii lui Genius, cand a fost vorba de hip hop, pentru ca s-a comportat mult mai constant. Pe manele nu le-am testat, intrucat nici eu, nici posesorul sistemului nu avem asa ceva. Cei care le vor mai mult sau chiar exclusiv pentru filme, cred ca vor fi multumiti. Insa tineti minte ca pentru versiunea cu decodor DTS platiti cam 12-13 mil lei, iar pentru versiunea simpla, sursa trebuie sa fie deja decodata, daca vreti surround. Cam atat. Poze nu am mai adaugat caci modelul oricum este foarte cunoscut si apoi nici voi nu ati prea respectat aceasta cerinta… Vacantza placuta si noroc la restantele din toamna…
__________________ Layin` low | |||
|
| | #54 | ||
| Aiwa> numai acum am vazut...ce boxe supermeseriase ai, cred ca sunt testate in XPC 56 (ultimul numar)...au luat cel mai bun scor...si costa aproape 20 de mil. Cat ai dat pe ele? La asa ceva visez si eu.
__________________ Layin` low | |||
|
| | #55 | ||
| Eu sunt posesor si ma declar multumit de bas-ul de la J9940. M-am jucat si cu niste geniusuri si am observat ca LFE-ul nu tinea pasul cu volumul, si distorsiona grupa mare. Pe langa asta, ca sa simt intr-adevar bas-ul a trebuit sa umblu la EQ, Jazz-urile n-au nevoie de asa ceva. Ambele placi de sunet sunt Audigy 2 si 2 ZS.
__________________ there's no knowledge that's not power | |||
|
| | #56 | ||
| Tatal tau Join Date: Oct 2003 | Am altec 641. lamuriti-ma si pe mine cu ceva va rog. pe cutia lor scrie 400W, dar au 200RMS. care-i faza cu puterea RMS? adica ce ma intereseaza pe mine cati wati are rms? nu ar trebuie sa comunice ce volum in DB scot? si distorsiunile de rigoare? eu sunt coplesit de specificatiile astea aiurea . pt. cei care ati mai ascultat boxele astea si aveti experienta -> ce putere RMS au? detalii va rog. audiphile - help please!
__________________ All BITCHES AIN'T SHIT!! Bitches fake all the time, they give birth to 8lbs - 22inch babies. What do you think your doing when your fucking them and their screaming all loud and shit? That's right, NOTHING! They keep screaming to keep from laughing in our face! | ||
|
| | #57 | ||
| sunt fericitul posesor de vreo 2 saptamani al unor boxe logitech z5300 + decodor jazz de-006. ce pot spune despre boxe : Plusuri : - basul este incredibil (tremura geamuri, ushi, care bricheta de pe birou) nu distorsioneaza DELOC nici la volum maxim - inaltele sunt chiar ok tzinand cont de faptul ca n-ai tweeter dedicat - telecomanda e foarte bine gandita si arata excelent - sistem de prindere pe perete foarte ingenios si practic Minusuri : - mediile slabutze - cablul foarte gros de la telecomanda care daca nu il fixezi cu o banda adeziva ceva, itzi trage telecomanda de pe birou - lipsa intrarilor digitale de orice fel - lungimea cablurilor (rushinos de scurte atat fatza cat si spate) - greutatea ![]() decodor jazz de-006 : Plusuri : - se aude excelent si-shi face treaba cu brio la dvd-uri & stuff - intrari multe si de toate felurile (analogic, optical, coaxial) - telecomanda wireless care-tzi ofera foarte multe optiuni Minusuri : - arata naspa ![]() - mici probleme cu senzorul ir din decodor (trebuie ca telecomanda sa fie indreptata spre el ca sa mearga) - telecomanda urata cam atat. oricum la pretzu lor (10.5 mil numai boxele la intelis) eu zic ca sunt best buy pentru piata romaneasca (n-am avut ocazia sa ascult jazz-urile 9940/9941). pentru progressive house-ul pe care-l ascult eu combinat cu un pic de alternative rock + trip-hop sunt excelente. am incercat si niste muzica clasica pe ele dar acolo o cam dau in bara, hip-hop se aude incredibil (bas la greu & stuff) dar nu sunt fan al genului. p.s. am avut orgasm cand am ascultat juno reactor - conga fury (animatrix soundtrack)
__________________ When I was a little kid my mother told me not to stare into the sun, so once when I was six, I did. At first the brightness was overwhelming, but I had seen that before. I kept looking, forcing myself not to blink, and then the brightness began to dissolve. My pupils shrunk to pinholes and everything came into focus and for a moment I understood. | |||
|
| | #58 | ||
| Quote:
400W sunt total peak power, care nu stiu exact ce inseamna (daca chiar te roade da-le un mail celor de la altec lansing si sigur vei primi un raspuns) | |||
|
| | #59 | ||
| Quote:
![]() | |||
|
| | #60 | ||
| Guest | am cele mai tari boxe teac-uri PowerMAX 260 ( cre`ca au 5-10W ) boxe care se aud incredibil de curat avand in vedere ca`s din plastic ( le`am mai bagat eu nishte burete inauntru dar totushi... ) Sunt remarcabil de robuste shi puternice.. nu distorsioneaza decat daca dai ca vandalul bass in ele la volum mare insa potzi sustzine un mini-party cu ele foarte foarte degajat.. in caz ca astea nu mai fac fatza mai am doo Unitra la 50W pe 4ohm printr`o statzie AKAI ( are cre`ca 10 ani) care cu mana pa inima zic ca se kk pe orice gogonea d`asta 5.1 indiferent de cate mii de vatzi are.. bass ca la mine nu vedetzi decat la concertele alea sonorizate de CoCo Sound unde`tzi tremura afectiv plamanii in tine... n`am decat poze cu teac`urile...Last edited by ..bHz..; 24-07-2004 at 11:27. | ||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|