![]() |
| | #1 | ||
| Final Fantasy - un superlativ! Acu' vreo 3 saptamani, intr-o seara de iunie mai exact, cautam un joc vechi de Megadrive si am dat peste ce credeti? Final Fantasy VII...Am zambit... si instantaneu mi s-au derulat in minte anumite faze haioase si tare placute anumitor simturi, de pe vremea cand am jucat prima oara acest joc..N-am rezistat tentatiei si l-am deschis, am rasfoit putin manualul..am scos primul disc si l-am bagat in PS One... M-au trecut fiori in momentul in care a aparut sigla Squaresoft pe ecran...am dat sistemul audio la maxim cand a inceput melodia pe fundalul cu creditele... OMG, ce senzatie...de nedescris!!! What a feeling...am ramas prost si-mi zic in gand: "cum frate sa fie posibil sa mai simt asa ceva pentru vechitura asta de joc??" Poate parea ca sunt naiv, poate las impresie de fanboy,I don't care..Ei bine da...vechitura asta de joc mi-a schimbat viata si m-a introdus intr-o lume a jocurilor din care nu voi mai iesi niciodata...poate doar atunci cand nu voi mai fi.. Pare un pic trist felul in care o spun, dar lumea Final Fantasy este ceva de nedescris, Final Fantasy este drog, Final Fantasy este revolutie sau cum vreti sa-i spuneti... Final Fantasy este un SUPERLATIV asa cum spunea userul volsergiu cu ceva timp in urma aici pe forum... (tot respectul pentru dansul).New game si am inceput mai mult in ideea de a-mi aminti de acele vremuri cand eram copil, in ideea de a-i revedea pe Cloud Strife, Barret Wallace.. Tifa Lockheart and the others... Fiecare personaj, unic in felul lui, fiecare personaj cu propria sa poveste... Nu cred ca am mai vazut joc in care tehnologia, jucabilitatea si firul narativ sa se imbine atat de perfect. Ceva UNIC in adevaratul sens al cuvantului... Acum cateva zile l-am terminat, pentru a 4-a oara in 10 ani. Momente unice, pe care rar le mai gasesti la un joc din ziua de azi. Poate ca e din cauza ca eram copil si mi-a ramas altfel intiparit in minte. Un lucru pentru mine este foarte clar, jocurile din ziua de azi nu mai sunt cele de odinioara, acum se pune accentul pe grafica si mai putin pe poveste sau jucabilitate. Final Fantasy VII face parte din viata mea, nu am sa mint. A fost primul meu joc de PlayStation si cred ca singurul care m-a marcat intr-un mod pe care nici acum nu reusesc sa mi-l descriu. Il am de cand a aparut, iar acum, dupa aproape 11 ani de zile inca il mai joc. Nobuo is "ei" GOD! I bow in front of him once again! ![]() Oh well, sunt pe cale de a scrie primul meu review asupra unuia dintre cele mai tari jocuri din istoria gaming-ului,un joc pe care il iubesc pur si simplu! Thread despre idei generale legate de Final Fantasy - ce jocuri ati jucat din serie, care v-au impresionat cel mai mult si de ce, la ce varsta ati luat contact cu primul Final Fantasy and so on! ![]() Ah..si inca un lucru: doresc sa ii salut pe toti fanii adevarati Final Fantasy! Respect!
__________________ .: Les Enfants Terrible! :. PSN ID: Wizternoff | |||
|
| | #2 | ||
| Ahh.. final fantasy vii.. mi-a placut mult, dar e greu sa joci un joc atat de cunoscut fara sa citesti spoilere la tot pasul.. asta a luat mult din experienta. Din pacate, pe vremea aceea m-am luat cu alte treburi si nu am reusit sa-l termin. Pe langa 7, pe ps1 mi-a placut foarte mult 9, imi dadea impresia ca seria s-a intors la origini. A urmat pe ps2 final fantasy X care mi s-a parut superb, si FFX-2 care a fost oribil.. Cum spuneai si tu, Nobuo Uematsu e godlike, nu numai pentru muzica sa din FF, ci pentru toate jocurile la care a contribuit. Urmeaza sa vedem in ce directie se indreapta seria cu FFXIII pt PS3 si XBOX360 (vroiam sa mentionez, inca ma trec fiori cand ma gandesc ). Sper sa fie cat mai mult ca FFX si cat mai putin ca FFXII. Desi, de cand squaresoft s-a unit cu enix, parca jocurile nu mai au acelasi farmec. Vom trai si vom vedea.. | |||
|
| | #3 | ||
| Recunosc cu rosu in obrajori ca nu ma dau in vant dupa seria FF. Nush dc insa nu mi-a placut niciodata un joc turn/based. Nu am putut sa joc nici heroes, si nici un joc de strategie pe tururi. Am inca FFX, original, pentru PS2, insa nu am mai mult de 3 ore petrecute in el... Poate o sa-i mai dau o sansa! Sunt sigur ca mi-ar fi placut povestea din spatele acestor jocuri, dupa cum imi plac foarte mult soundtrack-urile seriei FF. Oricum, nu pot decat sa-i urez la cat mai multe tituri inainte! ![]()
__________________ Cumpar/Vand/Schimb jocuri/accesorii [PS2]: Accesoriu MaxShooter (adaptor tast&mouse) ; [DS] ; [GBA] PSN ID: DonAdryan ![]() | |||
|
| | #4 | ||
| Sistemul de lupta din ffx-2 e foarte bine realizat. E ceva diferit fata de celelalte titluri din serie. Pacat de restul jocului ![]() | |||
|
| | #5 | ||
| Nu am fost interesat de FF niciodata,nu este genul meu dar te inteleg bine cand ai avut acea stare de spirit. Cam naspa sa fii nostalgic. Eu tot asa am patit cu Streets of Rage de pe sega md cand am auzit melodia de inceput m-am intristat si aproape mi-au dat lacrimile gandindu-ma la acele vremuri plus ft multe alte jocuri. Am cateva jocuri de bataie care le joc de cand au aparut in anii 90 si de atunci pana in momentul asta asta le-am jucat pt ca asta imi place , mai maniac decat cei cu CS. Ai dreptate in legatura cu jocurile din ziua de azi si nici nu imi place faza cu toti copii care le-au cumparat parintii console nextgen. Stima mai Junkie ![]()
__________________ Tetrahydrocannabinol delta-9-tetrahydrocannabinol delta-1-tetrahydrocannabinol ![]() Salutari din Sanatoriu ! | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|