![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| WD6400AAKS - quick test
Acum, după ce mi-am pus la punct cât de cât sistemele, pe sistemul principal sunt montate trei WD-uri de 640GB, două AAKS şi unul AACS din noua serie GreenPower: ASUS P5Q, Q9450 @ 3.2GHz, 4GB GeIL DDR800 Black Dragon, 8800GT, optic SATA şi alte mărunţişuri care nu fac obiectul aici. Aşa că m-am gândit că, din moment ce sunt toate pe acelaşi controller, pot să fac un mic test cu ele să văd care e cel mai cel. Zis şi făcut, am instalat repede aplicaţia de testare profesională, HD Tune Pro 3.0 (work related), le-am setat pe toate pe Advanced Performance, am oprit toate aplicaţiile din background care ronţăiau din ele după care am luat la omorât cele trei discuri. Cum vorba lungă e sărăcia omului, pun mai jos cele trei teste, cu specificaţia că unul din AAKS-uri este discul-sistem deci e chinuit la greu de Vista x64chiar şi când stă degeaba, AACS este cel cu serverul FTP, iar al doilea AAKS are ca destinaţie exclusivă downloadurile clientului de torrents. 1.Discul sistem - WD6400AAKS-65A7B0: 2. Discul de torrente - WD6400AAKS-65A7B0: 3. Discul de FTP - WD6400AACS-00G8B0: Un lucru îmbucurător este că toate trei sunt relativ reci şi absolut silenţioase, n-am auzit nici unul din ele în timpul testelor şi nici noaptea (sistemul rulează non-stop). După cum se vede, AAKS-urile se ţin foarte bine, în schimb AACS-ul e praf. Stă ceva mai bine la timpul de acces şi la burst rate, dar la average transfer rate e dezastru, adică zero barat pentru ce am eu nevoie de la el. A urmat: Total Commander, un fişier .iso de 6.5GB copiat de pe un AAKS pe AACS, apoi copiat în sens invers de pe AACS pe AAKS. Ce a ieşit se vede în printurile de mai jos, iar concluzia mea de mai sus a fost confirmată: AACS e praf, cel puţin la citire. 1. Copiere de pe AAKS pe AACS: 2. Copiere de pe AACS pe AAKS: La următorul lot de AAKS-uri ăsta zboară de la mine din sistem. Bine că nu s-au luat decât 10 bucăţi să vedem cum se comportă, iar după ce se termină stocul, dracu' mai pune mâna pe ele. Asta în loc de concluzie
__________________ Cu cat inveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii - Albert Einstein Better to fight for something than live for nothing - George Patton | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Tot aia e, diferenţa dintre AAKS şi AACS rămâne orice le-aş face. Iar timpul de acces e ultimul care mă interesează, nu caut pe el în fiecare zi. Indexarea e oprită oricum.
__________________ Cu cat inveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii - Albert Einstein Better to fight for something than live for nothing - George Patton | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
dupa ce am setat AAM pe performance la 1 paritie am ajuns la 6,8ms si la a 2-a la 12,4 ms. Aici ma refer la un RAID 0 cu strip1 16k si strip2 128k. Nu s-a putut da disable la AAM. Foarte multumit acum. La partitia 2 mi-a scazut cu 5ms timpul de acces. Readul a ramas identic la 200MB/s
__________________ E8400@2,4Ghz 1 V on Thermalright 120 Extreme Lapped ,Asus P5Q Deluxe 2x2GB Muskin 4-4-4-12, Asus DK 4870 1GB 2D clocks, 3xWD640AAKS Raid 0 + 3xWD6400AALS Raid 0, Sirtec 1kW Dell 2407WFP-HC Case : Antec P180B | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
| dovada
nu stiu dece am avut cpu la 22% primul test, tot 6% ar trebui sa fie
__________________ E8400@2,4Ghz 1 V on Thermalright 120 Extreme Lapped ,Asus P5Q Deluxe 2x2GB Muskin 4-4-4-12, Asus DK 4870 1GB 2D clocks, 3xWD640AAKS Raid 0 + 3xWD6400AALS Raid 0, Sirtec 1kW Dell 2407WFP-HC Case : Antec P180B | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Păi aşa comparăm mere cu pere. Eu le-am testat individual, tu vii cu nebunii de RAID-uri ![]() În ce priveşte AAM, am să mai încerc în seara asta când ajung acasă.
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Revin cu cele trei discuri, de data asta cu AAM pus pe High Performance cu ajutorul unui mic utilitar, HDD Scan: 1.Discul sistem - WD6400AAKS-65A7B0: 2. Discul de torrente - WD6400AAKS-65A7B0: 3. Discul de FTP - WD6400AACS-00G8B0: AAKS-urile au câştigat ceva la timpul de acces, transferul e cam tot pe-acolo, iar zgomotul nu a crescut sesizabil. În schimb AACS-ul m-a convins încă o dată, dacă mai era nevoie, că e total praf, iar exemplarul aici de faţă nu va face mulţi purici la mine.
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Am tot rasfoit si am vazut ca sunt 2 serii de 6400AAKS cu 2 si respectiv 4 platane. Ce anume difera la serie/cod. Intreb pentru ca am simtit nevoia sa inlocuiesc baranul maxtor de 250 cu ceva nou si am optat pentru cel mai sus testat de voi. Stiu ca e tardiv, asa arata confirmarea comenzii HDD Western Digital Caviar Blue 640GB SATA2 16MB (WD6400AAKS): 1 buc. X 225.08 = 225.08 pe siteul firmei respective specifica ca e modelul cu 2 platane. In ce fel se identifica numarul lor si respectiv care ar fi aranjarea partiilor pe un asemene hdd. Multumesc celor care au rabdare | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
| pareri?
Am luat si eu un 640 AAKS, green, sper din seria cu 2 platane. NU am reusit sa il pun langa primul HDD un maxtor de 250, pentru ca tot incerca sa intre in raid si esua. S-a dus placa de baza din semnatura si acuma am un ASUS K8NV-X- SE, nu sunt lamurit dace e sata 1 sau 2. Testul e asta si nu am zogot peste asteptari.
| |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Din discuţiile de pe alt forum am înţeles că AACS-urile ar fi la 5400rpm, de unde şi performanţa mai slabă. Şi nu m-ar mira, la 5400rpm sunt şi silenţioase şi reci, e logic.
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Păi l-or fi luat, da' cum noi suntem mai în urmă aşa, ajunge mai greu Şi, oricum, ei au testat varianta de 750GB, aia de 640GB a apărut mai târziu.Una peste alta, ar trebui să scrie dracu' pe ele că sunt de 5400, ca să ştie tot omu' ce cumpără.
|
| | #15 (permalink) | ||
| Quote:
![]() De ce pe siteul producatorului apar la Green Product doar harduri de 500,7500 si 1T? http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=336 Am imbatranit eu si nu mai stiu sa caut un produs pe un site? ![]() In ofertele unor magazine, vad trecut WD6400AACS si toti spun ca e la 7200, dar sunt curios daca a cumparat cineva asa ceva. http://www.pcgarage.ro/hard-disk-uri...viar-green-cs/ Eu stiam ca o sa apara abia la sfarsitul lunii green-uri de 640.Poate ma lamureste si pe mine cineva.
__________________ Aerul e bun doar pentru respirat,procesorul trebuie hidratat.
| |||
|
| | #16 (permalink) | ||
| 010101010010010 2 ?
mda te lamuresc tot eu HDD Western Digital Caviar Blue 640GB SATA2 16MB (WD6400AAKS): 1 buc. X 225.08 = 225.08 Am un lcd mai vechi si pe la colturi blue se vede aproape green Cred ca era de la nervii care i-am facut cu o placa de baza care vrea cu tot dinadinsul sa puna hdd-urile in raid si nu pot/stiu sa dezactivez asta. | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
| Quote:
Ai mai sus dovada că există (inclusiv în magazinele noastre), că e Green, că e la 5400rpm (după nivelul performanţei, sensibil mai scăzut decât al seriei AAKS) şi că s-a găsit şi un dobitoc (adică eu) să-l cumpere.
|
| | #18 (permalink) | ||
| Quote:
Greseala mea e ca am citit doar ultimele posturi.Nu fi trist. Te poti consola cu ideia ca ai contribuit la salvarea planetei. ![]() Partea placuta e ca daca te uiti la ei pe site, la Desktop products sub numele hardului au trecut specificatiile: Blak - 750 GB, 3 Gb/s, 32 MB Cache, 7200 RPM Blue - 750 GB, 3 Gb/s, 16 MB Cache, 7200 RPM Green - 750 GB, SATA 3 Gb/s DOAR ATAT E clar ca incearca sa ascunda performanta scazuta a acestui hard si puncteaza pe "Partea ecologista a lui" La noi e si mai frumos. Faza cu 7200rpm , nu cred ca e o greseala de copy-paste.
__________________ Aerul e bun doar pentru respirat,procesorul trebuie hidratat.
Last edited by Suparatul; 12-09-2008 at 22:09.. | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
Uite aici. Şi să nu-mi spui că bullshitu' ăsta cu viteza variabilă funcţionează, ai mai sus ilustrat cât se poate de clar că NU funcţionează.
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |