Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware > Articole şi Teste

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 16-07-2009, 21:26   #61 (permalink)
Nick anterior: mariano1

marian57's Avatar

Vonclaus,pune radiatoarele pe integratele de la vrm-uri,nu pe bobine.Uita-te la partea laterala din cupru cu tepii aia ca de arici,de la cooler-ul original si ai sa vezi ca,calca pe integrate.Mascotzel a incadrat locul unde trebuie sa pui radiatoarele.

marian57 is offline    Reply With Quote
Old 16-07-2009, 21:31   #62 (permalink)
Registered User

vonclaus's Avatar

Initial asa m-am gandit desi desenul din manualul Arctic imi zicea altceva. Avand in vedere faptul ca am primit 8 bucati de radiatoare VRM nu am cum sa potrivesc pe toate pe alea 8 VRM-uri pentru ca nu INTRA (avand in vedere forma) Intra 4 dar nu 8

In plus am vazut in niste teste pe youtube ca unii nu mai pun nimic pe chestiile alea. (nici pe bobine nici pe integrate) deoarece spun ei ca alea nu se incalzesc oricum tare.

Tocmai am iesit dintr-o sesiune de fallout 3 de vreo 30 de minute si nu s-a intamplat nimic. Nu mai stiu ce sa zic.

vonclaus is offline    Reply With Quote
Old 16-07-2009, 21:38   #63 (permalink)
Banned

Ba intra, orienteza-le asa (partea de sus (cea mai lunga) a lor va trece peste bobine cu ceva spatiu intre, e mai inalta decat ele, se vede asta chiar din poze), uite aici orientarea :

La unele placi ca 8800Gt merge si fara ele (daca nu faci overclocking nebun) dar HD4850 are VRM-uri care se incing mai tare. Vezi ca ar trebui sa ai temperaturile raportate in Everest pt VRM-uri.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	86450.jpg
Views:	75
Size:	425.6 KB
ID:	501444  

Soulstorm is offline    Reply With Quote
Old 16-07-2009, 21:39   #64 (permalink)
Nick anterior: mariano1

marian57's Avatar

Ok,daca nu ai probleme,dar da un test cu Everest ,chiar sunt curios ce temperaturi ai la gpu,mem,shader si vrm.De curiozitate am pus si eu mana pe radiatorul de la vrm-uri si intradevar este caldut,dar nu l-as scoate,totusi.

Last edited by marian57; 16-07-2009 at 21:50..

marian57 is offline    Reply With Quote
Old 16-07-2009, 21:54   #65 (permalink)
Registered User

Obytuary's Avatar

Mare noroc ai avut de nu ai ars placa pina acum .Monitorul sa facea negru tocmai datorita vrm-urilor alea care se incing ca naiba si care au treaba cu voltajul placii. Cum faci cum nu faci acopera vrm alea in asa fel incat sa te asiguri ca nu te trezesti cu radiatoarele de pe ele cazute prin carcasa si monitorizeaza-le cu Rivatuner in load vezi cum iti da..ca idee alea dau mult de furca atunci cand vine vb de racirea ati48xx chiar 4890 ..unii au ars chiar 4870 cu S1 montat insa vrm au dat de furca..

Obytuary is offline    Reply With Quote
Old 16-07-2009, 22:04   #66 (permalink)
Registered User

vonclaus's Avatar

multumesc tuturor pentru ajutor. o sa incerc sa le pun atunci. o sa revin cu rezultate/teste numai sa reusesc sa le lipesc iar la loc. Pasta aia de lipit de la Arctic e mai slaba ca scuipatul

Old 16-07-2009, 22:10   #67 (permalink)
Registered User

player4's Avatar

avand in vedere ca heatsinkurile sunt dreptunghiulare, iti propun urmatoarea solutie

LE> banuiesc ca heatsinkurile aveau adeziv, asa ca dace le-ai dezlipit, nu stiu ce ai mai putea face cu ele... poate doar sa aplici un AC thermal adhesive
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	86450.jpg
Views:	63
Size:	222.1 KB
ID:	501471  

player4 is offline    Reply With Quote
Old 16-07-2009, 22:14   #68 (permalink)
Registered User

mascotzel's Avatar

sunt 8 pentru a se potrivi pe mai multe placi
nu toate au VRM-ul asezat exact ca al tau
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
pt informarea noastra,ne-ar placea sa-l testezi si la 12V/7V

din ce vad,l-ai alimentat de pe placa video si in cazul asta eu cred ca si-a modificat turatia dinamic

e un cooler bun oricum si-si face toti banii
ATENTIE! Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură.

Last edited by mascotzel; 16-07-2009 at 22:14.. Reason: Automerged Doublepost

mascotzel is offline    Reply With Quote
Old 16-07-2009, 22:17   #69 (permalink)
Banned

player4 - Heatsink-urile sunt dreptunghiulare in partea superioara, jos baza e in forma de patrat, si acopera un singur chip, tot heatsink-ul are forma de L.

Cat despre pasta de a AC, trebuie (trebuia) sa cureti bine cu alcool izopropilic fiecare VRM, ca altfel nu se vor lipi bine. Eu am curatat cu spirt sanitar (700%) si s-au lipit destul de bine pe 9800GTX+, ca imi era prea lene sa merg pana la farmacie. Si de mers nu cred ca merg decat la o singura aplicare, a 2-a oara nu mai prind asa bine.

Btw, la cat ajunge turatia ventilatorului in load ? Ca vad ca e controlata prin PWM.

Old 16-07-2009, 22:19   #70 (permalink)
Registered User

vonclaus's Avatar

Quote:
Originally Posted by player4 View Post
avand in vedere ca heatsinkurile sunt dreptunghiulare, iti propun urmatoarea solutie

LE> banuiesc ca heatsinkurile aveau adeziv, asa ca dace le-ai dezlipit, nu stiu ce ai mai putea face cu ele... poate doar sa aplici un AC thermal adhesive
forma este dreptunghiulara dar baza nu! baza este jumatate din tot radiatorul. Uita-te mai sus in topic ca a pus enzoooo ceva imagini cu VRM-urile sau vezi aici Solutia pe care o s-o aplic este cea a lui Soulstorm. Momentan greutatea consta in relipirea radiatoarelor alea Trebuie sa ma gandesc la o solutie.

Old 16-07-2009, 22:22   #71 (permalink)
Registered User

player4's Avatar

Quote:
Originally Posted by Soulstorm View Post
player4 - Heatsink-urile sunt dreptunghiulare in partea superioara, jos baza e in forma de patrat, si acopera un singur chip, tot heatsink-ul are forma de L.
in acest caz, solutia propusa de tine e cea mai potrivita.

player4 is offline    Reply With Quote
Old 16-07-2009, 22:24   #72 (permalink)
Registered User

vonclaus's Avatar

Quote:

Cat despre pasta de a AC, trebuie (trebuia) sa cureti bine cu alcool izopropilic fiecare VRM, ca altfel nu se vor lipi bine. Eu am curatat cu spirt sanitar (700%) si s-au lipit destul de bine pe 9800GTX+, ca imi era prea lene sa merg pana la farmacie. Si de mers nu cred ca merg decat la o singura aplicare, a 2-a oara nu mai prind asa bine.

Btw, la cat ajunge turatia ventilatorului in load ? Ca vad ca e controlata prin PWM.
Arctic a recomandat sa stergi cu o radiera VRM-uri si asa am si facut. Puii mei de retarzi , le e greu sa faca niste adeziv mai bun.

In fine , turatia ventilatorului nu o stiu pentru ca nu e raportata de driverele catalyst si sa mor de inteleg de ce. imi zice 0% desi se invarte ala.

Old 16-07-2009, 22:40   #73 (permalink)
Banned

Vezi in Everest cand ai timp, mai mult ca sigur acolo e raportata.

De fapt, eu am folosit ambele, radiera (ca in manual) + spirt (pe o carpa curata), ulterior.

Pasta adeziva poti folosi ce a recomandat player4, adica Arctic Silver (nu AC ) Thermal Adhesive. Dar nu vrei sa stii cat costa (cam cat tot coolerul tau, cel putin la PC Garage e 57 de RON la altii mai ieftin, vezi price.ro, dar nu stiu daca e in stoc la pcbay, unde e 30RON de ex). E adevarat ca is 2 tuburi de 2.5g fiecare, deci destul pentru mai multe placi, dar de banii astia iti iei niste coolere noi de VRM, care nu sar de 20RON.

Oricum, incearca intai poate pot fi lipite la loc si a 2a oara si sa stea cat de cat chiar si cu "mazga" de la AC.

Old 16-07-2009, 22:43   #74 (permalink)
Registered User

vonclaus's Avatar

momentan tastez de pe laptop si stau cu placa si radiatoarele VRM pe ea da de s-o lipi. Daca nu se lipeste asta e ...trebuie sa cumpar niste radiatoare care se lipesc mai bine. Nu vreau sa recurg la Arctic Silver Thermal Adhesive pentru odata lipite radiatoarele nu le mai scot decat cu ciocanul. Si nu doresc asta cat timp mai am garantie. Nu se stie niciodata

Oricum , stie cineva de unde iau niste radiatoare VRM bune? Ce ziceti de asta?

Old 16-07-2009, 23:09   #75 (permalink)
Registered User

mascotzel's Avatar

mie mi se par bune alea care vin in pachet
ca e pasta proasta,e altceva

incearca sa le incalzesti putin cu un uscator de par si apoi sa le aplici

astea sunt decente ca radiatoare,dar nici la TR nu m-a impresionat adezivul
http://www.pc-coolers.ro/produs.php?id=1541
http://www.pc-coolers.ro/produs.php?id=1190
ATENTIE! Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură.

Old 16-07-2009, 23:43   #76 (permalink)
Registered User

[FriendlyAlien]'s Avatar

Pentru cei carora nu le-a mers figura cu lipitul radiatoarelor pe mosfeti (trebuie curatate bine de smecleu' ala care e pe ele) atunci pot opta pentru /// pc-coolers.ro / Zalman ZM-RHS50 , se prinde in clips deci problemele is over. E pacat totusi sa nu incercati cu ce vine in pachetul lui L2pro, fac treaba buna si acelea.

[FriendlyAlien] is offline    Reply With Quote
Old 16-07-2009, 23:54   #77 (permalink)
Registered User

vonclaus's Avatar

Quote:
Originally Posted by [FriendlyAlien] View Post
Pentru cei carora nu le-a mers figura cu lipitul radiatoarelor pe mosfeti (trebuie curatate bine de smecleu' ala care e pe ele) atunci pot opta pentru /// pc-coolers.ro / Zalman ZM-RHS50 , se prinde in clips deci problemele is over. E pacat totusi sa nu incercati cu ce vine in pachetul lui L2pro, fac treaba buna si acelea.
hohoh, ala e brici. chiar facut pentru 4850. Saru'mana. Le-am pus pe astea default si vad ca tin cat de cat insa daca le dau un bobarnac cad pe jos ceea ce nu imi inspira incredere. Nu vreau sa ma trezesc ca imi cad prin carcasa.

O sa dau 10 lei in plus si o sa merg pe Zalmanul ala.

Multam fain. O sa revin cu niste teste dupa.

Old 17-07-2009, 00:05   #78 (permalink)
Registered User

mascotzel's Avatar

da clips-uri are?
e misto ala zalman,dar nu intra sub orice

langa L2 e OK

Old 17-07-2009, 00:20   #79 (permalink)
Banned

Pai conform site-ului Zalman vine si cu (virgula) clipsuri. Cat despre dimensiuni, din nefericire nu intra sub S1, are 23mm inaltime (versiunea pt HD4870) si S1 are 16mm distanta intre placa si heatsink .

Si ca offtopic (si thread highjaking), ce alte heatsink-uri pt VRM-uri ar fi ok un pt HD4870 (PCB de referitna Ati...cred ) in afara de modelul de la Zalman (care nu incape combinat cu S1) ? Oare cele stock de la S1 fac fata ?

Old 17-07-2009, 00:34   #80 (permalink)
Registered User

vonclaus's Avatar

Quote:
Si ca offtopic (si thread highjaking), ce alte heatsink-uri pt VRM-uri ar fi ok un pt HD4870 (PCB de referitna Ati...cred ) in afara de modelul de la Zalman (care nu incape combinat cu S1) ? Oare cele stock de la S1 fac fata ?
Zalman ZM-RHS1 E cam scump, true but... dai un ban stai in fata

Nu cred ca VRM-urile sa scoata atata amar de caldura incat sa aiba nevoie de un VRM extrem de pretentios. Asa ca cred ca merg si alea stock de la S1. Ce nu imi place mie la Arctic e pasta aia adeziva. Mai proasta eu nu am vazut pana acum

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware > Articole şi Teste

Thread Tools

Posting Rules