![]() |
| ||||||||
| Thread Introduction | ||||||||
|
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #61 (permalink) | ||
|
Nu de asta era vorba, evident ca nu vreau sa trimit spioni sa faca pe misionarii. (Si sa stii ca totusi religia se raspandeste si cu granitele inchise, dar numai in zonele apropiate de granitele mele). Eu vroiam sa stiu cum imi schimb religia de stat (care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc). De jucat multiplayer nici vorba. Nu am timp, din pacate. In afara de asta nici nu stapanesc jocul cum se cuvine. Revin putin la harta pe care o joc acum. Am cumparat World Map de la cativa domni de pe continentul pe care ma aflu (am constatat ca 10G este suma potrivita pentru WM) si am descoperit cu stupoare ca toate civilizatiile din joc (7 la numar) se afla pe acelasi continent, dar mai exista un continent (ceva mai mic, e drept) GOL! Practic am descoperit ca exista Americile, dar cu ceva intarziere (vecinii stiau de ceva vreme, intrucat tot conturul noului continent era "revealed"). Norocul incepatorului a facut ca vecinii sa nu fi descoperit inca Astronomia si in consecinta nu au putut sa faca vreun Galeon in care poti imbarca settleri si traversa oceanul. Am trimis un Explorer pe continent in timp ce am studiat Astronomia si am descoperit cat am putut de mult din el inainte sa fie omorat de barbari. Si m-am cam mirat. In nordul Americii (o sa-i spun asa pentru personalizare ) exista un oras barbar de marime 13!! Exista si alte orase, evident, dar nu atat de mari. Au retele de drumuri intre orase, mining, exploateaza resurse, workeri, ce mai, o adevarata civilizatie. Ceea ce constituie o mare diferenta fata de Civ3, unde te pomeneai din neant cu 30-40 de calareti ca dau navala la tine in tara.Acum ma gandesc la o strategie care sa-mi permita sa-i cam incing pe barbari si care sa nu presupuna mutarea armatelor mele pe celalalt continent, in acelasi timp cu intarzierea cat mai mult posibil a celorlalte natiuni care ar vrea si ele sa puna piciorul (copita, senila, etc) in Americi. Momentan am facut un orasel pe coasta unde am ingramadit 3-4 soldatei, un worker si am construit un teatru si Barracks. Imi pare rau ca nu am avut prezenta de spirit sa fac niste screenshoturi cu situatia geo-politica de pe harta ca sa pot cere sfatul celor mai experimentati decat mine.
| |||
|
| | #63 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti | Quote:
| ||
|
| | #64 (permalink) | ||
|
Hehe, ar fi interesant. Trimiti niste bolnavi de gripa in orasele lor, apoi negustori cu "apa de foc", apoi ii bati cum trebuie, le dai arme de foc sa se impuste intre ei (daca mai exista supravietuitori) si apoi ajutoare sociale in rezervatii. Din nefericire cei de la Firaxis nu s-au gandit la asta si o sa fiu nevoit sa ii bat prin metode clasice, la fel ca pe Tokugawa. Poate misionarii ar fi o idee, dar nu am incercat pana acum si mi-e teama sa nu sfarseasca pe protap. Probabil o sa produc un Great Artist, il duc cu barca peste ocean si bag cultura intr-un viitor oras de langa granita (viitoare si ea) cu barbarii. | |||
|
| | #65 (permalink) | ||
|
Doamne ce addictive e jocul asta, de parca nu fusesem avertizat de noptile pierdute cu CIV3. Ieri pe la miezul noptii am zis sa fac si eu una mica si in consecinta, deodata m-am trezit ca e 9am. E bine realizat dar ma seaca o singura chestie la el, faptul ca ii ia prea mult sa incarce un save daca joci pe harta huge. In rest totul e bestial, joc cu nemtii si am fondat crestinatatea cu tot cu native church, iar acum toate orasele de granita ale adversarilor sunt crestine. Chiar m-am ferit sa cercetez celelalte religii primul pt ca nu aveam chef sa fac din ditai mai imperiul de nemtalai o natie fondatoare de jidani, era cam aiurea (cu toate ca mi l-a dat pe moise la un moment dat ) .
__________________ Ignorance is Bliss... | |||
|
| | #66 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2005 Location: Bucuresti | Quote:
Merci oricum pt raspunsul concludent, argumentat si de mare ajutor pe care mi l-ai dat. Daca nu ma las purtat de tendintele golitoare de buzunare ale pietei, care dicteaza achizitii de noi placi video pentru fiecare joc mai aratos lansat, asta nu inseamna ca nu pot juca (acceptabil) aceste jocuri. Sa fim seriosi, seria Civilization e cunoscuta pt ca-ti pune la incercare materia cenusie din cap, nu adunatura de siliciu de sub masa!! | ||
|
| | #68 (permalink) | ||
| Quote:
No offense dar problemele tale chiar sunt de la placa video. CIV IV e un joc cam pretentios la capitolul asta.Insusi simplul fapt ca iti instaleaza niste protocoale in direct x care inca nu au fost implementate de microsoft in vers directx 9.c ar trebui sa-ti dea de gandit. Si oricum sa zici sarumana' ca nu ai un ati radeon ca muscai monitorul de nervi pana acuma la ce probleme face civ IV cu placile alea.
|
| | #69 (permalink) | ||
|
Parca era o metoda sa-l joci windowed, o stie careva? Later edit: am gasit. Daca intereseaza pe cineva, trebe sa editezi civilization4.ini din my documents\my games\civ 4 si sa pui fullscreen pe ask.
__________________ It's always funny until someone gets hurt. Then it's just hilarious. Last edited by Doişpe; 01-11-2005 at 20:21.. | |||
|
| | #71 (permalink) | ||
![]() pe Noble . harta Small continente .. cam greu de facut Space Victory and all . la scor ii fac insa .. mai am putin .. is prin 2011 .. nu stiu cum de am rezistat tentatiei sa-l termin chiar acu .. ![]() merge frumusel cu grecii . iar cheia succesului . cat mai multe siege weapons . la sacrificiu . collateral damage . daca ai noroc sa mai dea si withdraw .. ![]() taiat rusii relativ rapid . si am avut acces la cam toate resursele ..
__________________ When you're in a race car all you concentrate about is that black piece of tarmac in front of you and nothing else then there's no fear because you don't see anything else you only see where you wanna go you don't see where you would go if.... so from that point if you have speed .. there's no fear. John Nielsen RIP Henry Surtees Last edited by DasModell; 02-11-2005 at 00:37.. | |||
|
| | #72 (permalink) | ||
| Quote:
sunt interesat si eu de windowed . cum se misca ?? . mult mai greu ???
__________________ When you're in a race car all you concentrate about is that black piece of tarmac in front of you and nothing else then there's no fear because you don't see anything else you only see where you wanna go you don't see where you would go if.... so from that point if you have speed .. there's no fear. John Nielsen RIP Henry Surtees | |||
|
| | #73 (permalink) | ||
|
iote si victoria . inainte de "termen" . Domination Victory http://img.photobucket.com/albums/v6...ionVictory.jpg
__________________ When you're in a race car all you concentrate about is that black piece of tarmac in front of you and nothing else then there's no fear because you don't see anything else you only see where you wanna go you don't see where you would go if.... so from that point if you have speed .. there's no fear. John Nielsen RIP Henry Surtees | |||
|
| | #74 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2003 | mare tristete
Am un sistem W2K Barton2500 768MRAM si GForceFX5200-64M - mie mi se pare decent dar civul4 merge absolut penibil (trebuiesc30sec sa "ajung" de la un oras la altu).Am toate driverele"la zi" dar tot nu merge.. As lua eventual o placa video noua dar sunt cam "constipat" financiar. Daca aveti careva placa sub 100$ si va merge CIV4 bine scrieti-mi si mie ce aveti 10x | ||
|
| | #75 (permalink) | ||
|
Pe un GeForce2 GTS/Pro se misca cam cu sughituri; am pus un GeForce3 Ti 200 si merge civilizat. Din nefericire pe mine ma tine in loc procesorul. Da, si memoria. Aseara Tokugawa m-a scos din sarite atat de tare incat am salvat jocul, l-am pus deoparte si am jucat o harta Duel ca sa-mi refac moralul. Am castigat dupa doua ore si un pic (Domination). M-am mai racorit. Pana la urma mi-am luat concediu maine si poimaine si am trimis copilul la bunici ca sa am timp sa ma bucur in liniste de joc. | |||
|
| | #76 (permalink) | ||
|
eu nu cred ca-s limitat de video sau proc ci de RAM . doar 256 .. ![]() Ivan .. LOL .. azi ne apucam de alt joc .. schimbat natia .. mai crestem dificultatea .. dar cate o unitate .. ma astept sa ma rupa :S
|
| | #77 (permalink) | ||
|
Eu joc de o saptamana...e super! Nu mai jucasem seria de la 2 incoace, dar acum e altceva! Am ales al doilea nivel de dificultate (cum spun si ei, sa-mi fac strategii, dar tot mai am surprize...neplacute din partea ai-ului). Dpdv tehnic, se misca foarte bine la 1024x768x32 cu AA maxim pe Radeon 9550 si 1 GB RAM, dar de incarcat stau la harta cu Ice Age vreo 4 minute deci load nu prea e...rentabil !PS: Stie cineva cum scot autosave-ul ala de la fiecare tura? | |||
|
| | #78 (permalink) | ||
|
nu e la fiecare tura ... update .. la prince e cam nasoala treaba.. si btw .. redcoat de la englezi .. rup dudu .. probabil si panzerele germanilor . +50% against armor . nici nu vreau sa ma gandesc .. doar cu infanterie/gunships sa le poti da jos .
|
| | #79 (permalink) | ||
|
Voi cum va descurcati in late game? Pe masura ca avansez in joc (joc pe o harta large) se misca din ce in ce mai incet. Ceva e in neregula, am incercat mai multe placi video si degeaba. Cand dau alt tab si dau ctr alt del imi mananca peste 500 mega memorie, wtf? M-am uitat si pe civfanatics si vad ca si acolo au probleme iar unii din ei chiar au placi video high end...se misca la fel de prost indiferent de setarile grafice
|
| | #80 (permalink) | ||
|
Memory leak. Probabil va fi corectat cat de curand prin vreun update.
| |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |