Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Strategii

Notices

Thread Introduction
Supreme Commander Resources @ ComputerGames.ro
Supreme Commander Demo @ ComputerGames.ro
Supreme Commander Review @ ComputerGames.ro

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 09-02-2007, 11:50   #61 (permalink)
Registered User

Nomercy's Avatar

vina mea la faza cu techul nu am vazut... la faza cu patrol insa nu ai dreptate daca eu scot 5 fightere si le pun sa imi patruleze perimetrul bazei (desi si aici sunt probleme cu ruta) ele in loc sa patruleze ataca direct baza inamica/ unitatile inamice (pe care eu le am pe radar vizibile) desi acestea sunt undeva in FOG si la ceva distanta... (sper sa ma insel si aici dar mie asta mi s-a intamplat in misiunea de la demo... )
Tutorial nu are iti spune doar ce sa construiesti la inceput nu iti explica ce face fiecare si care este ideea cu resursele in jocul acesta... ptr cineva care nu a jucat TA niciodata iti spun sigur ca nu stie dc are - + low energy etc...

Nomercy is offline    Reply With Quote
Old 09-02-2007, 12:59   #62 (permalink)
Registered User

Apasa SHIFT + P .. si pune Waypointuri de patrula 3,4...50... si ai sa vezi ce frumos se invirt intre puncte. Daca un avion inamic intra in raza atunci angajeaza si se iau dupa el....(poate doar asa sa ajunga in baza inamica). Dar si in aceasta situatie ai un buton special in comenzile unitatilor in care ii poti specifica doar sa "Return Fire" fara sa urmareasca. Got it ?

Needa is offline    Reply With Quote
Old 09-02-2007, 14:53   #63 (permalink)
Registered User

Oribila interfata. Macar aici trebuiau sa faca ceva calumea.

cROM is offline    Reply With Quote
Old 09-02-2007, 14:57   #64 (permalink)
Registered User

mda .. numai profesori prin zona... Needa OUT !

Old 09-02-2007, 16:59   #65 (permalink)
Senior Member

Merlin's Avatar

Interfata este facuta pentru fanii TA , jocul este foarte foarte asemanator cu TA , insa sincer sa fiu in ceea ce ma priveste risca destul de mult mergand pe aceasta carte , s-ar putea sa aiba foarte mult de pierdut , deoarece dupa parerea mea nu o sa prinda foarte bine la publicul larg , decat la obsedatii RTS TA

In ceea ce ma priveste, din pacate jocul nu este jucabil pe sistemul meu ( 3700+ sd o/c la 2500mhz, 7600gt , 1 gb ram ) , in lupte am 10 fpsuri , asa ca prea mult nu se poate intelege dintr-o lupta , e chiar aiurea faza , chiar sunt curios pe alte sisteme cum se misca ...

Vand ETEN M700 -670 ron -> http://forum.computergames.ro/44-gsm...s-gsm-pda.html

Merlin is offline    Reply With Quote
Old 09-02-2007, 19:14   #66 (permalink)
Registered User

Slasher2K2001's Avatar

Dupa ce am avut timp sa il butonez mai mult am vazut si eu ca intr-adevar se misca oribil, si la grafica care o are...au dat-o in bara rau de tot la capitolul asta. In lupte n-am nici o sansa mai mult de 10 fps in 1024 cu 6800 al meu.
Ce sa mai vb din interfata care pe 1024x768 iti ocupa jumatate din ecran, iar pe 1280x1024 (unde e imposibil de jucat) ocupa un sfert.
Pacat Total Anihilation merita o continuare muuuult mai buna.

Slasher2K2001 is offline    Reply With Quote
Old 09-02-2007, 23:36   #67 (permalink)
Senior Member

Merlin's Avatar

Eu fiindca am tft de 15" sunt nevoit sa-l rulez doar in 1024x768 asa ca e crima la rezolutia asta ... asta ca am uitat ca minus iarasi major

Of , si de cand mai asteptam si eu o strategie ca pe vremuri , dar se pare ca ma reintorc la ACT of WAR si JOINT TASK FORCE

Vand ETEN M700 -670 ron -> http://forum.computergames.ro/44-gsm...s-gsm-pda.html

Old 10-02-2007, 01:26   #68 (permalink)
Registered User

sokar's Avatar

din start trebuie sa precizez ca sunt fan TA

in primul rand problema interfetei...
fiind trecut prin experienta TA pot spune ca in maxim 10 minute m-am obisnuit cu noile elemente ale interfetei, si apoi foarte usor cu schimbarile care au aparut in timpul beta-ului
cu toate astea era de presupus ca pentru cei care nu au jucat niciodata TA interfata va ridica probleme destul de mari de adaptare, ceea ce se pare ca sa si intamplat; sfatul meu ar fi sa mai acordati o sansa pentru ca dupa ce va obisnuiti veti descoperi ca interfata isi face treaba desi ocupa cam mult din ecran(tutorialele le gasiti aici )
daca apasati pe tutorial in meniul jocului va trimite la linkul asta

jocul are intr-adevar probleme de rulare, insa are diferente mari de performanta pe sisteme asemanatoare... eu am un athlon xp 3000+ cu un giga de ram si radeon x600 (da stiu e foarte slaba insa in curand scap de ea) si jocul mi se misca acceptabil spre bine in ciuda placii grafice slabe; nici cu betaul nu am avut probleme, doar 2 crash-uri pana acum, deci din punctul asta de vedere ma pot considera norocos
probabil seria de patchuri deja standard pentru industria jocurilor va mai ameliora aceasta problema; oricum si TA a fost la vremea lui cu un pas in fata hardware-ului si a putut fi jucat cu adevarat pe hartile de 64 RAM (care in 97 erau utopie) la ceva timp dupa lansare

in rest, sa fim seriosi ce putem spune despre poveste dupa 2 misiuni din demo (oricum e mult mai elaborata decat cea din TA, desi nici nu era greu )
cat despre gameplay, demo-ul asta nu e chiar relevant, mai ales cu problemele de performanta care exista pentru multi si pana nu se depaseste etapa de invatare a interfetei

cam atat deocamdata
And I will sit upon the mount of meeting,
In the uttermost parts of the north;
I will ascend above the heights of the clouds;
I will be like the Most High Elyon

sokar is offline    Reply With Quote
Old 10-02-2007, 02:01   #69 (permalink)
Senior Member

Merlin's Avatar

Nu stiu cum pe sistemul tau se misca "acceptabil" , eu as zice sa instalezi FRAPS si sa vezi ce-ti indica , presupun ca nu treci nici de 10 fpsuri , dar probabil ca nu-ti dai seama , si asta oricum cu totul pe LOW

Cat priveste tutorialul ... sa fim seriosi , nu putea sa fie inclus ? trebuie sa stau sa iau 10 filme ca sa-mi dau seama cum se joaca? Sa fim seriosi , sper sa fie inclus un tutorial in versiunea finala, eu unul cu siguranta nu o sa-mi bat capul cu niste filmulete cand jocul imi merge la 13 fpsuri cu indulgenta :fuckoff:

Mi se pare nesimtire grasa ca pe un athlon 3700+ si 7600gt 256mb sa aiba chiar atat de mari lipsuri de performanta, hai mai ziceam sa nu mearga in detalii high si in nu stiu ce rezolutie, dar in minim 1024 cu toate pe LOW , SA NU FIE JUCABIL , sa-mi fie scuzat
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	poza2.jpg
Views:	77
Size:	63.7 KB
ID:	185376  

Old 10-02-2007, 07:19   #70 (permalink)
Registered User

Silenti's Avatar

Voi va jucati prea mult 3dMark si FRAPS. Mie mi se pare ca se misca acceptabil un RTS la 10 fps-uri. Nu e observabila nici o sacadare.
Iar avand in vedere sistemul meu care e destul de slab si ca il tin in rez mare jocul se misca ok in afara bataliilor cu sute de unitati unde sacadeaza cateva secunde pana se distrug majoritatea unitatilor.

Deci: P4 3.0Ghz, 1.5 GB ram, 6600GT. 1680*1050 medium settings, fara AA, shadows, Vsync, 10 FPS in afara bataliilor, 5-10 fps in batalii in functie de amploarea lor.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	SupremeCommander 2007-02-10 06-56-21-42.jpg
Views:	44
Size:	206.3 KB
ID:	185391   Click image for larger version

Name:	SupremeCommander 2007-02-10 06-58-47-06.jpg
Views:	51
Size:	250.0 KB
ID:	185392   Click image for larger version

Name:	SupremeCommander 2007-02-10 07-06-07-43.jpg
Views:	40
Size:	236.8 KB
ID:	185393   Click image for larger version

Name:	SupremeCommander 2007-02-10 07-06-14-25.jpg
Views:	31
Size:	212.6 KB
ID:	185394   Click image for larger version

Name:	SupremeCommander 2007-02-10 07-06-15-89.jpg
Views:	52
Size:	218.1 KB
ID:	185395  

Silenti is offline    Reply With Quote
Old 11-02-2007, 00:48   #71 (permalink)
Senior Member

Merlin's Avatar

nu te amagi singur ! Este un engine 3d , asa ca faptul ca ai doar 10 fpsuri ar trebui sa-ti dea de gandit , nu trebuie neaparat sa fie fragmentat jocul pentru ca ai ram si procesor destul de ok , pur si simplu engineul este foarte prost optimizat ca grafica nu pot sa zic ca te lasa chiar masca , cel putin mie mi se pare chiar normala nimic foarte rasarit . Gandeste te cum ar fi sa rulezi COH cu 15 fpsuri fata de cum il rulezi acum .

Macar la COH iti poti modifica setarile astfel incat sa mearga si pe sisteme mai slabute

Old 11-02-2007, 01:11   #72 (permalink)
¬_¬

C.@M.'s Avatar

Quote:
Originally Posted by Silenti View Post
Voi va jucati prea mult 3dMark si FRAPS. Mie mi se pare ca se misca acceptabil un RTS la 10 fps-uri. Nu e observabila nici o sacadare.
Iar avand in vedere sistemul meu care e destul de slab si ca il tin in rez mare jocul se misca ok in afara bataliilor cu sute de unitati unde sacadeaza cateva secunde pana se distrug majoritatea unitatilor.

Deci: P4 3.0Ghz, 1.5 GB ram, 6600GT. 1680*1050 medium settings, fara AA, shadows, Vsync, 10 FPS in afara bataliilor, 5-10 fps in batalii in functie de amploarea lor.
Maine poimaine vom ajunge sa ne multumim si cu 1 FPS.

C.@M. is offline    Reply With Quote
Old 11-02-2007, 11:36   #73 (permalink)
Registered User

pe 3800X2, 2G,7900GS 1280x1024 totul la maximum(fara AA si Vsync off) merge constant >20FPS, doar la explozia comandantului a scazut la 10~12

amd64x2 is offline    Reply With Quote
Old 11-02-2007, 11:37   #74 (permalink)
Registered User

Nomercy's Avatar

2g = giga ram ? la ce frecvente tii procul ?

Nomercy is offline    Reply With Quote
Old 11-02-2007, 11:41   #75 (permalink)
Registered User

da 2 giga..procu pe default

amd64x2 is offline    Reply With Quote
Old 11-02-2007, 11:56   #76 (permalink)
Registered User

Silenti's Avatar

Daca intereseaza pe cineva se poate juca skirmish cu toate "rasele".
Deschideti cu rar fisierul lua.scd din \Supreme Commander\gamedata\ si apoi intrati in \lua\modules\ui\menus\. Editati main.lua cu notepad la linia sessionInfo.teamInfo[1].Faction = 3. 1=UEF, 2=Aeon, 3=Cybran. E nevoie sa copiati units.scd din multiplayer beta pentru ca in demo celelalte factiuni au numai unitatile si cladirile pana la tech 2.

Despre grafica/performante:
De ce va intereseaza explicit numarul de fps-uri? Daca se misca fluent e bine, daca nu nu. Daca animatiile ar fi fluente la 1FPS da, m-as multumi cu atat. Evident nu sunt.
Si din punctul asta de vedere e deranjant in batalii, dar e explicabil pe placa mea video la numarul ala de unitati si efecte de explozii, rezolutia in care il tin, etc. Se poate si mai bine si e de asteptat ca in varianta finala lucrurile sa stea altfel. In beta de exemplu situatia era mult mai nasoala si s-a progresat mult.
In general vorbind au inceput sa ma deranjeze din ce in ce mai mult discutiile despre grafica. Pe orice thread al oricarui joc de pe aici numai asta gasesc. Toate sunt optimizate prost, la toate deranjeaza nu stiu ce textura sau alta chestie tehnica, ala are grafica de acum 10 ani, etc.

Silenti is offline    Reply With Quote
Old 11-02-2007, 12:10   #77 (permalink)
Darth Ocelot

Ocelot's Avatar

asta n-ar trebui sa apara peste vreo jumatate de an?! Nici macar nu i-a fost anuntata lansarea si voi va plangeti de performante. Cand apare atunci o sa ne putem plange, deocamdata nu stiu ce pretentii sa am de la un demo [beta].

Ocelot is offline    Reply With Quote
Old 11-02-2007, 12:34   #78 (permalink)
Tech support

Bossman's Avatar

Jocul apare pe 20 februarie în US.

Bossman is offline    Reply With Quote
Old 11-02-2007, 16:15   #79 (permalink)
Darth Ocelot

Ocelot's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bossman View Post
Jocul apare pe 20 februarie în US.
eu am vazut pe gamespy in ultimul preview date release: TBA 2007.
Da' daca zici tu...

Ocelot is offline    Reply With Quote
Old 11-02-2007, 19:39   #80 (permalink)
Registered User

20 Feb in US... 16 Februarie in EU .. AMR 5 zile

Advertisment
Devino un pirat, un mare lider al Oceanului!
Reply

Computer Games Forum > Gaming > Strategii

Thread Tools

Posting Rules