![]() |
| | #3 (permalink) | ||
| senior intruder Join Date: Jun 2000 Location: Timisoara |
E destul de trist ca nu sa auzit de SuSt, se pare ca noi pe aici am ramas inghetati in perioda BW/AoK. SuSt e un RTS care reda intr-un mod cat mai realist perioada WW2 (II-lea razboi mondial). Ofera toate unitatile si armamentul de atunci, bombardamente, katiushe, chaos&macel. Trei natiuni: germani, rusi, aliati si control asupra a 1000 (!) de unitati pe nivel de joc. Grafica de nota 11 (gen Commandos) si nici cerintele nu sunt mari (merge pe un P200 cu 32Ram fara sa ceara placi grafice in figuri). Daca iese asa cum se promite, poate deveni usor "game of the year". Va fi lansat pe la sfarsitul lui August. Eu cel putin nu ma pot dezlipi de forumu' lor si frec demo-u' in draci. Fanii C&C (si nu numai) ar trebui obligatoriu sa faca incalzirea de pe acum.... | ||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Gasiti un demo pe PC Games nr. 2.
__________________ Sustin schimbarea drapelului naţional (tricolor specific Ierarhiei Astrale a Treimii Zeieşti, inactivată de peste 2.000 de ani) prin adaptarea coloristică la realitatea Ierarhiei Astrale a Cincimii Zeieşti, activată în cursul erei zodiacale nr. 10, cu introducerea culorilor specifice: portocaliu şi verde. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
Adevaru' e ca e altfel ca si un C&C, nu mai merge treaba cu rush-urile. E strategie 100%, e conceput foarte realist. Trebe' sa-ti gandesti foarte bine mutarile, samd. Ce mai...ca la razboi. Adresa: http://www.suddenstrike.com/index2.html Deocamdata singurul lucru activ si viu pe situ ala e forumu'. Care de fapt e foarte activ, sunt niste tipi care saptamanal dezvolta noi "mod"-uri pt demou' jucabil si cel "selfrunning" asa ca nu te poti plictisi de demo. Acum se pregateste un fel de map editor care inseamna ca in curand poate fi schimbata si harta de joc. Marfa de marfa... | ||
|
| | #9 (permalink) | ||
Ma, noi am scris despre el mai demult. Si am avut si demo-uri pe CD ... Foarte interesant, dar nu si realist. Nu are in nici un caz "toate tipurile de unitati". @Tomcat Eu citesc numai XPC (daca te incalzeste cu ceva) si eu de acolo am aflat de joc. Dar atat. Voi de atunci nu ati mai scris nici un rand despre joc. Sa nu mai zic de faptul ca primul articol care l-ati scris a fost de toata jena, noroc ca ati revenit cu un articol mai destept. In afara de asta nu stiu cum iti permiti sa zici ca nu e realist, sunt chiar curios de argumentele tale contra. Si imi pare rau mon-cher, in varianta finala vor fi toate unitatiile terestre si o buna parte din unitatiile aeriene si navale care au participat in WW2. Tu ca si redactor sau ce esti pe la xpc ar trebui sa fi mai documentat. Si ca si propunere pt. redactia XPC, ar trebui sa puneti pe un CD si varianta non-playable a demou-lui SuSt, care de altfel cu ajutorul unor "mod"-uri facute de forumisti de pe situ CDV se poate juca intr-o veselie. PS: cand draq apare numaru' nou XPC, fac cu nervii deja... | ||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Bun s-o luam sistematic. Eu sunt Dan Dimitrescu, unul din redactorii XPC (nu era greu de ghicit asta). Mai mult, sunt cel care a scris SINGURUL articol despre Sudden Strike de la noi din revista, cel putin din ce imi aduc eu aminte. Desigur, poate ma insel, si nu am toate revistele aici sa verific. Articolul despre care vorbesc este in nr.5. Care este al doilea ? Si care e primul ? O chestie care nu o inteleg este tonul tau relativ agresiv ... Te-am atacat eu pe tine sau pe altcineva ? Vorbeam despre joc, si faptul ca "nu e realist" nu este neaparat un punct slab. "Cum iti PERMITI sa zici ca nu e realist" ? Ce inseamna asta ? Tu vorbesti in numele lui SS ? Repet, pentru mine un joc nu trebuie sa fie neaparat ultra realist pentru a-l aprecia. A trecut ceva timp de cind am jucat demo-ul sau m-am documentat serios in privinta acestui joc, dar stiu ca in primul rind tunurile tancurilor erau mai putin puternice decit in realitate. Deci nu era ceva in genul "one shot/one kill" Sper ca s-a schimbat ceva in structura unitatilor, ca era stupid cu sniper/explosive expert. In plus, nu existau puscasi normali ... Pentru un joc realist, terenul ar trebui sa fie cu adevarat 3D, sa existe lupte aeriene, samd. Lista poate continua. Poate ar trebui sa fiu mai documentat, poate ar fi trebuit sa mai scriem de el. Dar nu am mai primit nici un material nou, deci nu vad de ce, plus ca am fost ocupati cu scrisul despre alte chestii ... Se intimpla citeodata ca pur si simplu norocul sa decida daca scriem despre un joc sau nu. Ok, inchei aici. Eu unul sper ca jocul va fi bun, si o alternativa interesanta pentru excelenta serie Close Combat. Tomcat, XPC
__________________ Tomcat | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
"Perioada Brood War" a trecut? ![]() Dar oare cum se face ca Battle Net-ul e plin ca la inceput? As pune pariu ca tu ai fost printre aia care a spus cand a aparut:"Jocul asta n-are nici o sansa,n-are nimic original in el,e doar un warcraft in spatiu" [This message has been edited by Zeeker! (edited 10 June 2000).] | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Tomcat, eu cred ca n-ai dreptate. Jocu e bun asa cum e in ceea ce priveste unitatile si modul de respectare a realitatii istorice. Si ce daca sniperu' poate sa puna mine? La o adica, daca stam s-o luam asa, orice soldat german stia sa taie o sirma ghimpata, sa traga cu o mitraliera grea. Imi place ca s-a pus accentul pe strategie, si nu pe numar sau putere. Cind jucam demo-ul, am incercat sa intru gramada peste ei, dar nici n-am inceput bine, ca m-am trezit cu harta goala de nemti. E cool jocu', ce mai. ------------------ Let's frag!!
__________________ Cei 50 de ani ai omului sunt un vis fantomatic prin eternele transmigratii - Oda Nobunaga | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
@Dan Dimitrescu Apropo de articole, poate tu esti mai nou pe la redactie, dar iti spun sigur ca sa scris de 2 ori despre SuSt. Nu sunt atat de maniac incat sa retin numele tuturor redactorilor si cine ce a scris in revista. Cert e faptul ca primul articol (in care era o prezentare despre demou' "selfrunning" a fost unul de kkt, tin bine minte ca m-am enervat groaznic de tare, mai ales ca nici nu era scris in modul vostru obisnuit (prezentare oarecum impartiala) ci era un articol anti SuSt. De fapt asta ma si facut curios sa aflu mai mult despre joc si sa-mi formez parerea proprie. In al doilea articol ati indreptat greseala si a fost unul bun si obiectiv. Adevarul e ca e foarte greu sa-ti raspund ce si cum vizavi de joc, eu nu sunt redactor si nici nu am talente literare. Asta ar fi poate treaba voastra. Oricum te asigur ca jocu' se anunta unu' beton sa nu mai vorbesc de partea grafica care e dementiala. "tunurile tancurilor erau mai putin puternice decit in realitate" < nu e nimic in neregula cu tunurile tancurilor, ba chiar e foarte realist deoarece aici nu e ca si in Scraft, tancurile din per. WW2, nu aveau o precizie extraodinara, nu aveau "targeting" asitat de calculator, samd. Repet, acest joc nu se poate compara sub prisma SC&BW. E ALTCEVA ! Deocamdata intr-adevar sunt cateva bug-uri (vizavi de sniper story, campul de vizibilitate), despre asta se dicuta in draci pe forumul CDV si speram cu toti ca pana in August va iesi jocul joacelor. Nu inteleg la ce te referi tu prin teren 3d, oricum daca te referi la terenul gen TSun, el este total implementat, dupa lupta terenul arata ca si dupa o ploaie de meteoritii, exista si denivelari (dealuri$vai), paduri care ofera un ascunzis foarte bun, etc. Si in final nu inteleg de ce va asteptati voi sa primiti un material mai documentat, nu ar trebui sa va documentati singuri? Firma producatoare e foarte secretoasa, nici cu noi care stam pe forumu' lor nu discuta, nici chiar moderatorii nu au vesti despre evolutia jocului doar sporadic. Deci, nu se stie daca va fi un beta testing, un nou demo sau va aparea direct jocu'. In afara de asta nu cred ca ar fi comparabil cu CCombat doar ca si tematica, in rest en un nou gen de joc un RTS 100% unde strategia conteaza si nu cati tzarani sau unitati de lupta iti faci. Apropo, am mentionat ca nu exista baraci ? In fiecare misiune ai un numar prestabilit de unitati, tot ce primesti in + sunt: suport aerian & unitati parasutate si cateodata intariri in functie de misiune. In final i-mi pare rau ca am avut un ton mai agresiv la inceput cu tine, nu a fost intentionat. Deocamdata ![]() Si cand apare odata noul numar XPC ??!!! | ||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Hai sa lamurim niste chestii. In opinia mea (atentie, sunt un maniac al simulatoarelor), realist nu este neaparat bun, si nerealist nu este neaparat prost. Nici invers. You get the idea ... Cind am postat prima oara in acest topic, am zis : "Foarte interesant, dar nu si realist. Nu are in nici un caz "toate tipurile de unitati".". Mi s-a parut gresit ca jocul sa fie considerat foarte realist. Repet, asta nu inseamna ca nu mi se pare interesant, sau bun sau orice alt calificativ pozitiv ii poate fi atribuit (tinind totusi minte ca nu am vazut o versiune finala a jocului). Toate compromisurile facute de catre autorii jocului nu ma deranjeaza neaparat. Eu le-am mentionat pentru a arata puncte in care sufera realismul. Ca sa va dau un exemplu Total Annihilation. Iata un joc cu multe elemente de realism, dar avind un scenariu total SF. Deci nu putem vorbi despre el ca un joc Hiper Realist, si totusi eu il consider unul din cele mai bune RTS-uri realizate pina acum. Intruder, iti repet, eu sunt cel care a scris despre SS in XPC. Deci stiu si eu cite ceva despre joc. Are intr-adevar foarte multe idei interesante si bune. Uita-te te rog in XPC no.5 si spune-mi daca ala e articolul nr 1 (cel prost) sau nr.2 (cel bun). Eu am lucrat la PC Gaming dinainte s apara nr.1, apoi am lucrat la XPC, etc. Deci nu cred ca ma insel cind zic ca a fost un singur articol. Dar ce cred eu nu conteaza, tu zi-mi unde sa caut celalalt articol. BTW - tunuri mai putin precise -> le faci sa rateze si in joc. Dar ca putere, ele erau destul de bune, in special cele gen Tiger (88mm) sau KV2 (heh). Atunci cind lovesti cu ele, ar trebui sa faca muci inamicul respectiv. Desigur, daca nu modeleaza cumva mai multe zone pe armura, etc. Tomcat, XPC
__________________ Tomcat | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2000 Location: Bucuresti |
Una peste alta este unul din jocurile pe care le ashtept cel mai mult. Eu ma autodeclar un pasionat al WW2 shi in special al aviatziei din aceasta perioada, dar nu numai. Jocul este cea ce lipsea din colectzia unui pasionat shi il privesc ca pe o completare fericita a lui Panzer General. Oricit de realist sau nerealist ar spune unii ca este eu deabia il ashtept sa apara.
| ||
|
| | #16 (permalink) | ||
Tomcat, sincer sa fiu eu deja obosesc. Din pacate nu tin la ciorap toata colectia xpc si nici nu am timp sa rasfoiesc toate revistele ca sa vad cand si cine a scris articolu ala. Oricum nu mai vreau sa insist asupra problemei deoarece al doilea articol (scris de tine, nu?) a spalat rusinea si chiar a fost un articol foarte bun. Totusi ma nedumireste faptul ca articolul cu pricina ai scris-o tu, un fan simulatoare & tzaca-paca. Cand ziceam ca e realist, ma refeream la unitatile folosite (care seamana 100% cu cele din realitate), la faptul ca unitatile combatante acumuleaza experienta in batalii avand precizie si putere mai mare astfel, ai numar "limitat" (chiar si 1000) de unitati, samd. Bineinteles ca se fac si compromisuri pentru ca jocul sa fie si jucabil, mai ales in multiplayer. Dar culmea e ca noi doi ne explicam unul celuilalt ce si cum, desi stim amandoi foarte bine cu ce se mananca acest joc. Eu de fapt vroiam sa atrag atentia celorlalti gameri&fani de RTS 100% ca vara asta se lasa rau. Dar se pare ca pe romani nu-i intereseaza nimic altceva decat SC&BW si tzaca-paca gen quake. Asta e... Ultima noutate de pe forumu' CDV e ca "forumisti" au reusit sa faca o noua mapa pt. demo, o mapa cu debarcarea in Normandia, D-day. Care e marfa de marfa, ieri am frecat 6 ore mapa aia pana am reusit sa o termin. Aici fiecare palma de pamant se cucereste foarte greu si dupa lungi batalii, sa nu mai amintesc cat de important e strategia si cum iti economisesti resursele/unitatiile. Bey, care sti cum se insereaza o imagine in post, sa va arat cateva screenshot-uri. Se pare ca altfel nu conving pe nimeni, in afara de Tomcat... Tomcat, nu mi-ai raspuns la intrebare: CAND APARE NOUL NUMAR XPC ???!!! Se aude ?! | ||
|
| | #17 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 1999 Location: Bucuresti |
Las' ca si pe mine m-a apucat 3.30 noaptea...in fata monitorului. Ai reusit sa faci ceva cu flametrw?Ai mei mor pina sa ajunga la o tinta oarecare. Si inca ceva...cum dracu' ii faci pe baieti sa mearga tiris?
__________________ Don't trust anything that bleeds for 5 days and doesn't die. | ||
|
| | #18 (permalink) | ||
Sa traiesti maestre, welcome to club. Dar oare de care "mod" vorbim ? De D-day ? Daca e iures, se pun baietii singur tiris. Pompieru' (flametrw.) deocamdata nu e prea valabil, dar se lucreaza la problema si in final release o sa fie valabili. Se mai aude ca in cazul in care un tanc a fost busit si e pe cale sa faca bum, ocupantii vor iesi, astfel vei avea infanteristi care cu experienta care au acumulat-o vor fi foarte valorosi pe un tun. Din pacate nu va fi posibil sa "furi" tancuri inamice. Si cu tristete trebe' sa anunt ca in varianta din August nu vor fi misiuni de noapte si nici nu vor aparea legendarele U-boot-uri, implicit vor lipsi bataliile navale. Dar e foarte posibil ca toate astea sa apara mai tarziu intr-un add-on sau SuSt 2. Oricum o sa fie kick ass, Red Alert 2 nu promite prea mult deocamdata... | ||
|
| | #19 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 1999 Location: Bucuresti |
Sa traiesti si tu! Vorbeam de demo-ul in sine...mod-urile le-am luat astazi. Il astept ca pe Diablo II! Mai vorbim... ------------------ Don't trust anything that bleeds for 5 days and doesn't die.
__________________ Don't trust anything that bleeds for 5 days and doesn't die. | ||
|
| | #20 (permalink) | ||
Nene, eu deja am facut a 3-a oara D-day-ul folosind de fiecare data strategii diferite. I-mi ia de fiecare data cate 5 ore, e o placere extraordinara, marfa de marfa. Apropo, au scos aia ieri D-day si cu partea germana, adica esti pus in postura de a apara plaja. E mult mai usor, nu e chiar asa de fun cum e varianta cu aliatii. Dar merge.. Dau o fuga chiar acum pe forumu' lor sa vad ce noutati au mai aparut... PS: Se pare ca XPC nu mai apare, au dat astia faliment sau ce draq... | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|