Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Strategii

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 23-08-2006, 16:24   #21 (permalink)
Bau

korby's Avatar

Caesar IV Hands-On @ GameSpot.

korby is offline    Reply With Quote
Old 22-09-2006, 22:35   #22 (permalink)
Bau

korby's Avatar

Scrinz.

korby is offline    Reply With Quote
Old 26-09-2006, 11:20   #23 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by cristinalps View Post
yeap, acceasi poveste si la mine. Am dezinstalat Kaspersky si a mers.
Poate nu-s asa de priceput, dar Kaspersky ce legatura are cu caesar iv?

everlast is offline    Reply With Quote
Old 27-09-2006, 11:18   #24 (permalink)
Marca Inregistrata

Sandman's Avatar

Avem patch, da' unde-i jocu' ?

Caesar IV - v1.1 Patch Download - Caesar 4 - PixelRage - Stiri, Articole, Download, Cumpara jocuri online.
The problem with the world is stupidity. I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

Sandman is offline    Reply With Quote
Old 27-09-2006, 11:27   #25 (permalink)
Registered User

axterix's Avatar

patch la demo?
Asus GeForce 9800 GT 512MB / 256 bit | Asus DVD-RW | WD 250GB | Kingmax 2x1024 MB DDR2-800 | Thermaltake Soprano Black | Creative Audigy SE 7.1 24BIT | Hercules XPS 2100 | Samsung 920N | Logitech EX100

axterix is offline    Reply With Quote
Old 29-09-2006, 23:46   #26 (permalink)
Marca Inregistrata

Sandman's Avatar

Am luat jocul full, am jucat primele doua misiuni din campanie, foarte misto jocul... o singura chestie ma enerveaza la HUD: de exemplu selectez sa construiesc o ferma, si dupa ce dau click pe "grain farm", meniul ala tot mai ramane pe ecran, nu dispare dupa ce dau click, ceea ce e enervant tinand cont ca lista aia imi ocupa juma' de ecran.
The problem with the world is stupidity. I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

Old 01-10-2006, 16:14   #27 (permalink)
Loony

Ghost's Avatar

Pana la urma cum fac ca pompa de apa sa si pompeze apa ?

And so, it begins

Ghost is offline    Reply With Quote
Old 01-10-2006, 22:28   #28 (permalink)
Marca Inregistrata

Sandman's Avatar

Pai pompa trebe pusa exact langa sursa de apa, nu-i trebe road access ca sa functioneze.

Old 02-10-2006, 16:09   #29 (permalink)
Loony

Ghost's Avatar

Pai langa sursa de apa am pus-o, normal. Am incercat si sa o pun cat mai aproape posibil, dar tot nu vad nicio apa prin apeducte sau in rezervor.

And so, it begins

Old 02-10-2006, 19:34   #30 (permalink)
CG Editor

Branco's Avatar

Instalat, jucat, curand urmeaza dezinstalarea. Jocul e o dezamagire totala, sa o iau pe puncte :

- Nu stiu ce i-a capiat pe toti in ultima vreme, si ne pomenim cu toate strategiile ca sunt 3D. Never change a running system, wtf. Cu 3D-ul vin toate belele : Camera control sux. Culori aiurea. Graphica lucrata, dar nu-ti da impresia de imperiu roman, ci de un JOC despre imperiul roman. Did i mention camera control?

- Grafica nu e cine stie ce. Cladirile sunt mari si butucanoase, ocupa mult spatiu pe o harta si-asa micuta. Cu detaliile la maxim se misca ok spre prost pe un sistem mediu, calitatea nu are un salt spectaculos in schimb.

- Gameplay-ul, aici au lovit cel mai tare. Fata de C3 sunt multe schimbari in rau, putine in bine. Resursele au locurile lor specifice. Casele acum sunt pentru cele 3 tipuri de locuitori, nu se mai dezvolta in functie de ce le oferi. De ce 4 tipuri de piete. Cladirile se umplu imediat de lucratori, indiferent cat de departe sunt de case. NU cred ca locatia cladirilor are asa mare importanta ca in C3, toti par sa stie de unde sa ia ce au nevoie. De ce e nevoie de road access la fountain? De ce sunt drumurile atat de groase? De ce e atat de usor sa cresti dezirabilitatea?

nu am jucat mult, mai stau seara asta pe el si revin, dar pana acum m-a dezamagit total. C3 a fost o capodopera, C4 e un desen prost animat.

Branco is offline    Reply With Quote
Old 02-10-2006, 20:16   #31 (permalink)
Marca Inregistrata

Sandman's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ghost View Post
Pai langa sursa de apa am pus-o, normal. Am incercat si sa o pun cat mai aproape posibil, dar tot nu vad nicio apa prin apeducte sau in rezervor.
Pai ori n-ai conectat calumea pumping station-ul de reservoir, ori nu ai muncitori pt pumping station, iti trebe ... fuck ce lapsus am, muncitorii aia de mijloc, equi... something parca

Quote:
Originally Posted by Branco View Post
Instalat, jucat, curand urmeaza dezinstalarea. Jocul e o dezamagire totala, sa o iau pe puncte :

- Nu stiu ce i-a capiat pe toti in ultima vreme, si ne pomenim cu toate strategiile ca sunt 3D. Never change a running system, wtf. Cu 3D-ul vin toate belele : Camera control sux. Culori aiurea. Graphica lucrata, dar nu-ti da impresia de imperiu roman, ci de un JOC despre imperiul roman. Did i mention camera control?
Nu e adevarat, dupa 10 min m-am invatat cu controlul camerei si nu am avut nici o problema cu chestia asta.

Quote:
- Grafica nu e cine stie ce. Cladirile sunt mari si butucanoase, ocupa mult spatiu pe o harta si-asa micuta. Cu detaliile la maxim se misca ok spre prost pe un sistem mediu, calitatea nu are un salt spectaculos in schimb.
Aici depinde si ce sistem ai tu.

Quote:
Fata de C3 sunt multe schimbari in rau, putine in bine. Resursele au locurile lor specifice. Casele acum sunt pentru cele 3 tipuri de locuitori, nu se mai dezvolta in functie de ce le oferi. De ce 4 tipuri de piete. Cladirile se umplu imediat de lucratori, indiferent cat de departe sunt de case. NU cred ca locatia cladirilor are asa mare importanta ca in C3, toti par sa stie de unde sa ia ce au nevoie. De ce e nevoie de road access la fountain? De ce sunt drumurile atat de groase? De ce e atat de usor sa cresti dezirabilitatea?
- mi se pare normal ca resursele sa aiba locurile lor specifice, doar n-o sa gasesti un clay pit in mijlocu' dealului, sau minereu pe marginea apei
- faza cu tipurile de case e chiar buna, te mai pune putin pe ganduri cum sa-ti aranjezi orasul, nu ca la Caesar 3/Pharaoh/etc unde trageai un patrat de road, casele pe interiorul patratului, market-ul & stuff pe marginile exterioare si gata orasul
- cladirile se umplu imediat de lucratori - sa fim seriosi... daca tu stai in Militari si-ti gasesti de munca in Berceni, n-o sa te duci la munca pentru ca locul de munca nu e aproape de casa?
- locatia caselor... daca un market/fountain/etc e intr-un anumit range fatza de casa respectiva, locuitorii se vor duce singuri sa-si ia ce au nevoie, ceea ce mi se pare o chestie buna fata de Caesar 3, unde ma trezeam ca-mi plecau oamenii din case pentru ca proasta de la market care trebuia sa livreze mancarea se duce de nebuna pe drumul care ducea afara din harta
- road access la fountain, drumurile groase si dezirabilitatea sunt mici detaii care poti sa le treci cu vederea, nu afecteaza gameplay-ul chiar asa de grav

Last edited by Sandman; 02-10-2006 at 20:58..

Old 02-10-2006, 20:45   #32 (permalink)
CG Editor

Branco's Avatar

Am un sistem bunicel, P4 3.2Ghz, 1 giga ram, alea-alea. Nu ma plang. Placa video e cam slaba, cei drept Radeon 9550 or something..

Cu controlul camerei presupun ca ma voi obisnui si eu in curand, insa ma deranjeaza ca nu pot sa vad dintr-un foc tot ce am nevoie, ca la c3.
Resursele au UN singur loc specific. Clay Pit-ul e intr-un anume loc de langa apa, fata de orice loc de langa apa. Cu lemnul nu mi-e clar, nici nu iron/gold.
Faptul ca sunt 3 tipuri de case scade o buna parte de strategie. Acum ai nevoie de sclavi, faci case de sclavi. In C3 trebuie sa stii sa-ti dozezi cartierele,Sa le upgradezi ca sa vina lume dar nu prea tare ca sa nu mai ai forte de munca ( pt ca venea beizadele alea de patricieni) aici nu faci decat 2 clickuri si e gata treaba. La fel cu industriile, se umplu imediat de lucratori, adunati de peste tot din oras, inainte trebuia sa ai macar niste corturi langa uzine.

Dar cred ca cel mai mult ma deranjeaza grafica, cartoon-like

Old 02-10-2006, 21:06   #33 (permalink)
Marca Inregistrata

Sandman's Avatar

Quote:
Placa video e cam slaba, cei drept Radeon 9550 or something..
I rest my case

Quote:
Resursele au UN singur loc specific. Clay Pit-ul e intr-un anume loc de langa apa, fata de orice loc de langa apa. Cu lemnul nu mi-e clar, nici nu iron/gold.
- nu inteleg ce nu-ti convine la clay pit-ul ala
- lemnul... din cate am jucat se pare ca e o resursa oarecum finita, adica padurile care le taie aia chiar dispar, da' nu sh daca se regenereaza
- cat despre iron/gold... nici eu stiu, n-am avut timp sa ajung asa departe

Quote:
Faptul ca sunt 3 tipuri de case scade o buna parte de strategie. Acum ai nevoie de sclavi, faci case de sclavi.
Mi se pare logic asa... paturi sociale... clasa de jos, de mijloc si aia cu bani...

Old 03-10-2006, 01:42   #34 (permalink)

s_e_v_e_n's Avatar

Nu stiu de ce au trebuit sa-l faca 3D ...?Cladirile un pic cam mari si enervant meniul ala care nu se retrage cind selectezi ceva...In rest e acceptabil...

s_e_v_e_n is offline    Reply With Quote
Old 03-10-2006, 02:27   #35 (permalink)
Don Vito Corleone

Leo D.'s Avatar

Quote:
Originally Posted by cristinalps View Post
yeap, acceasi poveste si la mine. Am dezinstalat Kaspersky si a mers.
Subscriu ... si la mine a facut figuri cu kas instalat ! uninstall Kaspersky si tot e ok .

jocu este facut destul de bine , cladirile sunt asa cum trebuie sa fie , mari ca sa incapa 70 de pers ( insula ) , si ce mi-a placut ca acum sunt 3 tipuri de populatie , lucru foarte bun si realist

Leo D. is offline    Reply With Quote
Old 03-10-2006, 12:28   #36 (permalink)
Loony

Ghost's Avatar

Yup, am apa in rezervoare. Imi lipseau equestrians, ca inca nu ma prinsesem ca trebuie sa pun case diferite pentru diferite meserii, obisnuit cu stilul Caesar III. Oricum, asta o fost o misiune ca sa ma acomodez cu jocul. Cand am timp o iau de la inceput.

And so, it begins

Old 03-10-2006, 12:57   #37 (permalink)
Registered User

Am si eu o intrebare ...poate ma ajuta cineva pe PM cu modalitatea de a "cumpara " jocul pentru ca s-a chinuit un prieten sa-l "cumpere" si nu a reusit. E drept ca nu am incercat dar il stiu si pe el destul de capabil...

corl is offline    Reply With Quote
Old 03-10-2006, 17:57   #38 (permalink)
Registered User

EvilGod's Avatar

am jucat cateva misiuni, chiar imi place dar ma streseaza la maxim security ratingul pe care pana acum nu mi-am dat seama exact cum sa-l cresc. acum sunt la 0, am vilas la max, am acoperit totul pe partea de education / law / prefect si inca am crime care-mi tin ratingul la 0.

EvilGod is offline    Send Message via Google Talk to EvilGod Reply With Quote
Old 03-10-2006, 23:52   #39 (permalink)
Registered User

novice_sdf's Avatar

unemployment? daca ai oameni care "mor de foame" asteptant lucru, posbil ca de aici sa fie...

novice_sdf is offline    Reply With Quote
Old 04-10-2006, 10:40   #40 (permalink)
CG Editor

Branco's Avatar

L-am mai jucat oleaca si revin cu noi info. Din pacate arata din ce in ce mai rau, eu il tot compar cu Caesar III care a fost o capodopera :

- Grafica e foarte deranjanta. Repet, nu stiu de ce trebuie sa fie 3D, de ce sunt cladirile atat de butucanoase si hartile mici. Din cauza graficii ai impresia mereu ca nu folosesti tot spatiul cum ar trebui. De ce nu poti construi pe la colturi? Ce-i cu culorile alea aiurea? Movuri si rozuri peste tot. Animatiile personajelor sunt aiurea.

- Am mai spus, nu conteaza unde ai cazat workerii, tot ce conteaza e sa..fie. La C3 trebuie sa gandesti foarte mult asezarea caselor, sa fie langa industrii ca sa le populeze dar nu prea aproape ca deranjau dezvoltarea. Cele 3 tipuri de populatie nu-ti mai dau bataie de cap cu forta de munca, ci doar cu numarul caselor.

- Toate serviciile au acoperire globala. Nu conteaza unde plasezi o prefectura sau un templu, poti sa fii convins ca toata harta e acoperita de serviciul respectiv. Inainte te chinuiai sa mai strecori o piata pe-acolo, un temple pe dincolo..doar doar mai acoperi un pic. Am uitat sa pun o clinica si am pus-o tarziu, la mama dracu, langa ferma de oi, ca sa aflu stupefiat ca toata lumea era super multumita de grija mea pt sanatatea lor.

- Vocile sunt patetice. Lasand la o parte ca eu cred ca e aceeasi persoana care mai lua pietre-n gura, nici nu-ti comunica nimic important, ca la C3.

- Armatele sunt penibile. Una ca arata ca niste pitici din jocul "Dacii" de pe vremea ailalta, dar sunt si aberant de eficiente. Am distrus cu o legiune nemancata doua grupe de calareti greci. Si arcasii functioneaza dupa principiul, la prima salva nu cade nimeni, la a doua nimeresti unul, la a treia n-a mai ramas nimic din adversar.

- Overall, jocul e prea simplu. N-ai decat sa pui pauza, construiesti industriile de baza, dai play, astepti sa se populeze, trantesti doua industrii avansate si un mic trade, si astepti cuminte felicitarile de final. Vrei cultura? Tranteste un teatru (oriunde). Vrei security? Boteaza o legiune. Prosperity? Click pe villa. Vrei favor? Trimite-i lu' nea cesar 2 pantere si-ai rezolvat. Pai in C3 il miruiai cu 3 girafe, 2 sclave, 3 ***** si deabia se uita la tine.

- Vocile advisorilor sunt enervante. De fiecare data cand intri in meniu iti baga aceeasi placa. Ne lipsesc workeri, cesar e pissed off, suntem pe minus etc etc. Eu nu m-am prins cum sa le scot.

Lucruri "oarecum" bune :

- S-au diversificat industriile, desi nu prea ajuta avand in vedere ca s-a simplificat forta de munca. Si de ce e nevoie de port separat pt fiecare trade route?

- Armatele castiga experienta..desi nu prea conteaza, devasteaza tot oricum.

- Imi plac noile fantani..

- Trei tipuri de populatie ( desi, who the fuck needs patricians? ) si mai multe tipuri de piete.

Per ansamblu, dezamagirea e totala, urmeaza dezinstalarea si instalarea Caesar III. Pentru cei care n-au jucat C3 probabil e atragator, pentru ceilalati..nu cred. Oricum, de gustibus.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Gaming > Strategii

Thread Tools

Posting Rules