Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Strategii

Notices

Reply

Thread Tools
Old 21-05-2007, 20:06   #1
Registered User

1bit's Avatar

Starcraft Starcraft - discutii, strategii

Quote:
Originally Posted by Assassin View Post
Quote:
Originally Posted by fetita muntilor View Post
Deduc ca protosii sunt in continuare cei mai tare rasa cu mentiunea ca si o fura de la terrani si de la zergi oricand intr un meci de 1v1. Vad ca se merge in continuare pe aceasta linie.
Ori sunt cea mai tare rasa, ori si-o fura?
se referea la faptu` ca protoss rupe tot in single player dar in multi si-o ia frumos si de la zerg si de la ran.. lucru cu care nu sunt de acord...

in principiu toss rupe zerg da` si-o ia de la terran.. vezi jocuri pe lost temple pt exemple sugestive :P cine vrea sa zica ca aia e harta clar de ran ii zic de acum sa n-o faca ca ranu` si-o ia si el frumos de la zerg acolo :P (vb de jucatori echilibrati, nu de yellow vs sor`mea)

1bit is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2007, 20:30   #2

altceva's Avatar

Si protosi nesimtiti cu drop de reaveri alternat cu hartuiala de darci sau psionica pe scv-uri rup terranul pe LT. Ideea e ca in Starcraft rasele sunt echilibrate.
E cam aiurea formularea asta "protosul rupe in single".... Adica?
Asa sunt campaniile. Si zergul rupe in single, si terranul.
PENTRU COPACI!!!

altceva is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2007, 20:39   #3
Registered User

1bit's Avatar

Quote:
Originally Posted by altceva View Post
Si protosi nesimtiti cu drop de reaveri alternat cu hartuiala de darci sau psionica pe scv-uri rup terranul pe LT. Ideea e ca in Starcraft rasele sunt echilibrate.
E cam aiurea formularea asta "protosul rupe in single".... Adica?
Asa sunt campaniile. Si zergul rupe in single, si terranul.
de acord, insa protoss rupe in mainile oricui, zerg+ran ai nevoie de ceva.. cap

si poate se mai referea la faptu` ca protoss au unitati "putine da` bune" si rup cu ele.. spre deosebire de zerg de ex, care sunt multe si slabe individual, dar "swarm-like" fac ravagii.. exemplu: cativa zealoti cu upgrade de speed pot sa sfasie o baza in no-time, dar cativa "catei" nu fac nimic daca nu au un ajutor cum ar fi mutele..
(asta se mai poate intelege.. poate nu asta a vrut sa zica.. ma simt ca atunci cand faceam comentarii pe poezii la scoala si aveam senzatia ca autoru` a scris la betie si defapt nu vroia sa exprime nici o idee.. si eu caut nod in papura imaginandu-mi ce ar fi putut el sa ascunda in 2 versuri)

1bit is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2007, 21:23   #4
Registered User

Dupa vreo 2 ani de jucat SC si BW in LAN, pe vremea pe cand internet-ul in RO era un fel de Voodoo, si dupa ce ma injura lumea prin salile de jocuri ca din cauza astora ca mine se strica lumea (vreo 8 nuce in 3-4 secunde va zice ceva?), va rog sa-mi permiteti sa imi dau cu parerea la rasele din BW... nu stiu ce SC 2.
Protoss: usor se jucat de catre oricine intr-un meci in care toti sunt noobs. Mediu ca dificultate (de a juca cu ei) si rezultate in momentul in care joaca oameni cu cel putin 300-400 de ore de joc in retea la activ.
Zerg: Cel mai simplu de jucat de catre oricine, in orice conditii. Te iarta la greseli. Nu spuneti ca nu e asa... unitati multe, productie masiva. Daca ai resurse si ai pierdut 100 de Hydre ... ce daca? Le faci la loc in 1 minut.
Terran: Cel mai dificil de la FOARTE mare distanta. Necesita concentrare constanta, strategii (nu trimiti aiurea jdemii de trupe si fie ce o fi) si adaptare foarte rapida la productie in functie de cum esti atacat.
De exemplu: vine unu cu 10 Carriers, bagi 4 trupe de marines cu stim si medici... pa interceptoare si dupa aia orgie cu carrierele cu Goliath's sau ce mai ai AA pe acolo. Daca insa te ataca un Zerg cu gardieni, iti iei adio de la marines si fara goliats nu ai ce face.
Pe de alta parte, terran-ul este capabil sa combata lejer orice alta rasa DACA cel care joaca nu ... se joaca.
Am astitat la un meci al unui indivit care se ducea prin Koreea la compionate, in care a tinut cam 1.5h 4 jucatori singur! Cu terrans, evident. Dupa asta il durea capul si a zis, gata, nu mai pot. Cei 4 contra carora juca (pe BGH) nu erau nici pe departe novici...
Concluzia: terranul este cel mai bun, dar ai nevoie de minim 500 de ore de jucat cu el sa intelegi cum se foloseste. De asemenea trebuie sa te misti rapid si cu mult cap. Erorile sunt fatale. Pentru incepatori pare simplu dar asta pentru ca are vulnerabilitati foarte discrete pe care doar cineva cu experienta le poate exploata.

Have fun, sper sa fie la fel de bun si SC 2

zulu is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2007, 22:06   #5
Alexei

Quote:
Originally Posted by zulu View Post
(vreo 8 nuce in 3-4 secunde va zice ceva?)
Da, ca ceea ce jucati voi acolo era cel mult la nivel de noob, de-aveati timp de nukes

Stukov is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2007, 23:28   #6
Registered User

Pe vremea cand jucam FOARTE mult starcraft, cand erau meciuri 1 vs. 1 mereu imi alegeam rasa dupa ce si-o alegea adversarul.

Din punctul meu de vedere in 1 vs. 1:

Zergii nu au sanse in fata Protosilor
Protosii nu au sanse in fata Terranilor
Terranii nu au sanse in fata Zergilor

Deja cand e mai mult de 1 vs. 1 se gaseste un echilibru si de acolo incepe toata setea dupa SC.

Sper ca SC2 sa fie cel putin la fel de incitatnt ca SC1.

detrei is online now    Reply With Quote
Old 21-05-2007, 23:43   #7
Registered User

Flame's Avatar

Starcraft - discutii, strategii.

nu e o regula asta...zergii o iau de la protos teranii de la zergi etc. depinde de fiecare aici.

Quote:
Dupa vreo 2 ani de jucat SC si BW in LAN, pe vremea pe cand internet-ul in RO era un fel de Voodoo, si dupa ce ma injura lumea prin salile de jocuri ca din cauza astora ca mine se strica lumea (vreo 8 nuce in 3-4 secunde va zice ceva?), va rog sa-mi permiteti sa imi dau cu parerea la rasele din BW... nu stiu ce SC 2.
Protoss: usor se jucat de catre oricine intr-un meci in care toti sunt noobs. Mediu ca dificultate (de a juca cu ei) si rezultate in momentul in care joaca oameni cu cel putin 300-400 de ore de joc in retea la activ.
Zerg: Cel mai simplu de jucat de catre oricine, in orice conditii. Te iarta la greseli. Nu spuneti ca nu e asa... unitati multe, productie masiva. Daca ai resurse si ai pierdut 100 de Hydre ... ce daca? Le faci la loc in 1 minut.
Terran: Cel mai dificil de la FOARTE mare distanta. Necesita concentrare constanta, strategii (nu trimiti aiurea jdemii de trupe si fie ce o fi) si adaptare foarte rapida la productie in functie de cum esti atacat.
De exemplu: vine unu cu 10 Carriers, bagi 4 trupe de marines cu stim si medici... pa interceptoare si dupa aia orgie cu carrierele cu Goliath's sau ce mai ai AA pe acolo. Daca insa te ataca un Zerg cu gardieni, iti iei adio de la marines si fara goliats nu ai ce face.
Pe de alta parte, terran-ul este capabil sa combata lejer orice alta rasa DACA cel care joaca nu ... se joaca.
Am astitat la un meci al unui indivit care se ducea prin Koreea la compionate, in care a tinut cam 1.5h 4 jucatori singur! Cu terrans, evident. Dupa asta il durea capul si a zis, gata, nu mai pot. Cei 4 contra carora juca (pe BGH) nu erau nici pe departe novici...
Concluzia: terranul este cel mai bun, dar ai nevoie de minim 500 de ore de jucat cu el sa intelegi cum se foloseste. De asemenea trebuie sa te misti rapid si cu mult cap. Erorile sunt fatale. Pentru incepatori pare simplu dar asta pentru ca are vulnerabilitati foarte discrete pe care doar cineva cu experienta le poate exploata.

Have fun, sper sa fie la fel de bun si SC 2

eu unul iti multumesc pt cei 2 bani ai tai despre una si alta...si imi permit sa spun..bullshit...."iti permiti sa iti refaci 100 de hidralisti daca ai resurse"..intr-o harta cu mierale infinite poate.

eu unu nu am la activ 400-500 de ore de starcraft..nu cred ca am nici 200..dar am jucat ceva...si am jucat si de fun si jocuri mai serioase...si rasele nu conteaza..conteaza impotriva cui joci (ca persoana)..ca daca joci cu unul de nu stie ce e aia iti faci templari si ii bagi in probele lui si sanatate, sau iti faci cativa marines pt un atac rapid si cat tine macelu iti construiesti langa baza lui un factory si ii impanzesti baza cu mine.

Flame is offline    Reply With Quote
Old 21-05-2007, 23:52   #8
Alexei

Quote:
Originally Posted by detrei
Din punctul meu de vedere in 1 vs. 1:

LOL! Game-balance-ul este aproape perfect, nu e adevarat ce spui tu...As putea spune ca daca e un minim avantaj este tocmai pe dos decat ce ai scris tu. Sau mai degraba fiecare rasa poate avea unele avantaje/dezavantaje functie de harta.

Old 21-05-2007, 23:56   #9
Registered User

Nici nu am spus ca e o regula. E si normal ca depinde contra cui joci si in exemplul meu "joaca" 2 persoane cu aceeasi experienta(mare) incat sa cunoasca toate atuurile rasei si sa le exploateze la maximum.

NU poti spune despre nici o rasa ca este cea mai cea. Este o aberatie. Defapt asta m-a deranjat. Chiar sunt curios ce producatori seriosi de jocuri ar baga o rasa mai puternica decat celelalte, e normal ca fiecare rasa sa aiba carti in maneca, dar daca e sa adunam slabiciunile si atuurile si sa privim totul in ansamblu vom vedea un echilibru.

Adica mi s-ar parea aiurea sa iti iei un grup de prieteni, sa-ti tragi o retea si sa fie discutii de genul: ba, tu n-ai voie cu rasa aia, ori jucam toti cu ea, ori nici-unul, ca stii ca n-avem sanse asa.

Stukov, e un punct de vedere pe care il sustin. Star Craft'ul nu e un joc gandit sa fie jucat 1 vs. 1, de aici si teoria mea. Poate aberez, poate nu.

Old 21-05-2007, 23:59   #10
Registered User

fetita muntilor's Avatar

Quote:
Te asigur ca 4 jucatori non novici ...hai sa zicem mediocrii il bat pe BGH si pe cel mai mare campion mondial. Deasemenea, te asigur ca un om care se duce prin Korea la campionate nu isi pierde timpul sa joace vreodata pe BGH. Te rog sa ne scutesti de aberatiile care le zici doar pentru a te da interesant.

Quote:
Nu hai sa ti explic eu ca sa intelegi. Daca vorbim de starcraft 1 si de masters of the fukin game avem asa:

Protoss si o fura de la toata lumea in general (in functie de harta, poate pe insule are o sansa in fata zergului daca aplica contrastrategia corecta).
Terran dificil de jucat, nu cunosc multi oameni care pot spune ca joaca decent cu terranul. Daca ai viziune si mana sigura, bati tot, mai putin un zerg cu la fel de multa viziune si mana sigura care A AJUNS LA HIVE in in mod confortabil.
Zerg - master blaster master of disaster. Joci contra pross nu trebuie sa ai strategie, poti face cam orice si bati. Joci cotra terran, transpiri juma de ora da dupa aia iti bati joc de el.

Multumesc.

fetita muntilor is offline    Reply With Quote
Old 22-05-2007, 00:06   #11
Registered User

Rofl ! @ detrei

Needa is offline    Reply With Quote
Old 22-05-2007, 00:14   #12
Registered User

E foarte delicat subiectul. Eu din experienta mea de fan SC am dedus chestia asta. Hai sa-ti spun exact cum:

Erau multe persoane mai bune ca mine, pentru ca umblam prin multe cluburi prin multe orase. Ca experiment facusem la vremea aia o chestie. Jucam cel putin trei meciuri, odata cu aceleasi rase, o luam rau, odata imi alegeam rasa "incompatibila" o luam si mai rau si odata rasa dupa criteriile enuntate mai sus... de cele mai multe ori castigam, desigur nu mereu.

Cum iti explici asta ? Si nu vorbesc de experimentul asta facut pe o persoana... doua... ci pe 15-20.

Apoi m-am lasat ca aveam mare nevoie de viata sociala.

Old 22-05-2007, 00:24   #13
Registered User

fetita muntilor's Avatar

intre noobleti orice se poate intampla. Asa imi explic. Si nu insult cu adevarat, pur si simplu imi aduc aminte cu placere de trash talkul de pe bnet.

Last edited by fetita muntilor; 22-05-2007 at 00:41.

fetita muntilor is offline    Reply With Quote
Old 22-05-2007, 00:25   #14
Registered User

Eh, nu eram noobi nici unul, mereu jucam cu elita. Ma rog, oricum suntem off-topic, nu mai are rost sa polemizam pe chestia asta.

Old 22-05-2007, 03:04   #15
Registered User

Nu mai pun quotes pe aici ca sunt prea multe posturi care vad ca se leaga de ce am scris ...

Ce nu inteleg cei care pretind ca NU exsista o rasa mai "tare" este ca Blizzard la vremea la care facea SC, nu era o adunatura de indivizi cu conturi grase, ci de tineri creativi. Nu faceau "perfect ballance" ca in WoW sa zicem? Mai curand isi foloseau mintea.
Terran-ul este cel mai bun si cel mai dificil de jucat. Tocmai prin faptul ca este cel mai complex, este un dezavabtaj major in meciurile lungi. Faptul ca in sine, sa joci cu el este un dezavantaj prin gradul de implicare in controlul jocului, il face "usor" de batut pentru jocuri cu persone cu nivel mediu de experienta.
Pentru restul de comentarii... genul jocului este RTS , nu RTT, adica STRATEGY, nu TACTICS. Cu alte cuvinte, conteaza strategia. In concursuri s-au folosit harti mici cu resurse limitate pentru ca "resursa" concursului (timpul) era si ea limitata. Orice jucator cu foarte multa experienta adora BGH pentru ca acolo puteai sa arati cu adevarat de ce esti capabil la nivel strategic, nu tactic. A pardon, nu se bazeaza pe rush jocul ... mda, esti noob daca nu joci doar la rush, nu ?
Ma rog, este inutila discutia. Dupa vreo 2-3000 (nu exagerez) de ore jucate in Lan si pe net mai tarziu, cred ca stiu ce vorbesc, dar deh, altii cu vreo 200 la activ sunt maestrii.
A, inca ceva ... resurse limitate ? Total Anihilation sau Supreme Commander ca sa inteleaga si colegii mai tineri e un joc prost de strategie, ca are resurse limitate, nu ?
Whatever, vine omul cu amintiri si comentarii, si repede hai sa sarim cu texte ca noob si nu stiu ce.

P.S. Mothership-ul ala e o tampenie de luat ochii. Sper sa mai existe recall si storm la protoss, era cam singura arma eficienta impotriva terran...

zulu is offline    Reply With Quote
Old 22-05-2007, 07:35   #16
Registered User

one_step_closer's Avatar

Quote:
dupa ce ma injura lumea prin salile de jocuri ca din cauza astora ca mine se strica lumea (vreo 8 nuce in 3-4 secunde va zice ceva?),

jucai cu noobs daca faceai tu asta. in meciuri de pro nu aveai nici o sansa. adica... pana sa nukezi ceva se termina jocul

PS: ce s-au mai incins discutiile despre strategii SC! good old times! 10x guys!

one_step_closer is offline    Reply With Quote
Old 22-05-2007, 08:48   #17
Alexei

Quote:
Originally Posted by detrei View Post
Stukov, e un punct de vedere pe care il sustin. Star Craft'ul nu e un joc gandit sa fie jucat 1 vs. 1, de aici si teoria mea. Poate aberez, poate nu.
Evident aberezi. Cele mai interesante partide sunt cele de 1 vs 1, si oarecum 2 vs 2. Mai mult, e circ.

Old 22-05-2007, 09:12   #18
Registered User

Flame's Avatar

Evident aberati amandoi ..luati exemplu de mai sus de la domnlu 3000 de ore pe lan sa va explice el cum sta treaba...e ca la pilotii de avioane? daca nu ai un anumit numar de ore nu poti sa zbori frate.
I genere un joc se termina repede, daca trec primele atacuri fara sa cada careva, sa vezi atunci lupta strategica pe locurile de colonizare
Nukes sunt si ele fun, daca reusesti sa le faci...trebuie sa iti permita adversarul..ca daca te tine in corzi tot jocul nu iti mai arde de nukes.

Flame is offline    Reply With Quote
Old 22-05-2007, 10:09   #19
Registered User

Salut,

I used to be semi gosu zerg user.

Cea mai puternica rasa (dar si cea mai grea de controlat/invatat) este Terran.

Ps: vb din experienta, am jucat lan (ani buni) dupa care am descoperit B-net unde chiar ai cu cine juca si invata f.multe.
Pe B-net am continuat sa mai joc aproape 4-5ani

Rippo is online now    Reply With Quote
Old 22-05-2007, 11:02   #20
Registered User

Kickazz's Avatar

in mare ai dreptate detrei... in mare pt ca difera de la un jucator la altul, chiar de la un meci la altul strategia...

dar cercul cam asa se invarte, cum zici tu zerg>terran>protoss>zerg

le: eu am jucat 80% cu protoss, pt ca imi plac, desi e cel mai greu cu ei contra adversari cel putin medii. zergul e pt n00bz, iar cu terranul daca stii sa joci e cel mai tare.

imi da cineva un link catre filmul de prezentare SC ? eu am vaz doar trailerul cu gameplay si am inteles ca nu e acelasi lucru

lol - acum am vaz ca sunt mai sus

Vand Logitech MX Air nou - super ieftin

Kickazz is online now    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Gaming > Strategii

Thread Tools

Posting Rules