![]() |
| | #21 | ||
| Starcraft - discutii, strategii. In asteptarea continuarii celebrului joc Starcraft, pe threadul dedicat s-au incins discutiile privitoare la rase, tehnici de lupta, metode de joc, etc. M-am gandit sa discutam separat despre chestiile astea, iar acolo sa se posteze pareri cat mai la subiect pe tema Starcraft 2. Aici sunteti liberi sa va faceti noobi unii pe altii, sa spuneti "care e cea mai buna rasa", cat de important e sau nu sa pierzi 100 de hidre si cat de varza e protossul 1 vs 1. ![]() HF. L.E. Am vazut ca cineva spunea ca terranul si-o ia de la zerg, "in general". Suna cam blasfemitor, si nu prea vreau ca "in general" sa se raporteze doar la Lost Temple. Vorbim de toate tipurile de harti. De ce si-o ia terranul de la zerg, cand stym-packul cu medici rupe ORICE, de irradiate nu mai zic...
__________________ Pentru coc Pentru copc Pentru copaic PENTRU COPACI!!! Last edited by altceva; 22-05-2007 at 13:10. | |||
|
| | #22 | ||
| de ce stim packul nu rupe reaverii? prietenii stiu de ce ![]() | |||
|
| | #23 | ||
| Reformulez: stim-pack rupe orice vs zerg, draga. ![]() Bine, mai putin ultralisti, dar se presupune ca pana ajunge ala sa le dea armura si viteza, ai si tu niste tancuri in spatele marinilor (marini cu 3-3), cel putin 4 vesseluri...etc. Cand joaca vs protoss, terranii nu mai fac marini, fac metal. Asta se stie, e in "manual", pagina 2. ![]()
__________________ Pentru coc Pentru copc Pentru copaic PENTRU COPACI!!! | |||
|
| | #24 | ||
| Ma doare capul efectiv. O mica explicatie. Cand am zis ca "protosii sunt cei mai tari dar si o fura de la celelalte rase" m am referit la faptul ca protosii sunt frumosi avansati si destepti, au cele mai tari unitat cu scuturi and shit, tot noobul poate juca cu ei sa stranga niste cariere pe bgh, si totusi, surpriza, si o fura de la toate celelalte rase. Evident ca un protoss superb ca mine bate tot. Dar asta este o exceptie.
__________________ laff | |||
|
| | #25 | ||
| Apropo de protos superb. Doua replay-uri din meciuri jucate saptamana trecuta de doi nebuni. Numai cu patch 1.15 se pot vedea.
|
| | #26 | ||
| Registered User Join Date: Jun 2001 | Mie miau placut dintotdeauna protosii...la plictiseala am cautat si eu niste replayuri evident cu protosi...majoritatea erau contra teran si ghiciti:foarte putine lupte castigate de protosi contra terani...Deci imi ridica un oarecare semn de intrebare referitor la echilibru(desi trebuie sa recunosc ca nu stiu nimic despre nivelul jucatorilor)...teranu efectiv impanzea harta de antiaeriene,mine si veseluri...iar cu niste siegiuri bine plasate...radea tot si nu prea il lasa pe protos sa isi stranga bani
__________________ Frag everything isn't u! | ||
|
| | #27 | ||
| Banned Join Date: May 2007 | Dnu Fetita Muntilor, 1vs1 no rush, no alt tab cand mai facem ? ) Fac pariu pe ce vrei tu ca nu ma bati ![]() Altceva: Nu cred ca poti sa-ti dai foarte mult cu parerea cand am citit ca tu ai stat cateva luni sa termini o misiune in SC. Editai harta, iti mai puneai inca cateva minerale si tot nu-ti lua cateva luni. tare, nu ? | ||
|
| | #28 | ||
| las-o, gtc, ca fetita e un protoss superb, cum poti contesta asta? tztztz | |||
|
| | #29 | ||
| GTC, un link, ceva? Sunt convins ca ori vorbeam de o misiune foarte grea, ori prin cateva luni ma refeream ca "azi o incercam, mancam bataie, peste 2-3 zile incercam iar, mancam bataie...si tot asa, iar dupa o luna am invins." Momentan nu-mi aduc aminte de context, poate ma ajuti tu, ca sa pot sa-mi dau cu parerea mai apoi ![]() Ma recunosc ca fiind un jucator mediocru, dar nici sa stau luni de zile la o harta, e prea de tot , chiar asa varza de spital nu sunt.
|
| | #30 | ||
| da probabil ca ma bati. Who cares I m a grown up now.
|
| | #31 | ||
| tot vorbind voi de suprematia raselor, am o mare nelamurire. Cine e mai tare dintre: protoss vs undead, human vs zerg, terran vs orcs. ![]() | |||
|
| | #32 | ||
| Stracraft-ul este un joc de viteza pana la urma. Jucam Brood cred ca acum 5 ani. De atunci, m-am oprit, au aparut lucruri mai importante. Atunci eram intr-o forma, pot sa ii spun, buna, dar nu eram profesionist. Ore de jucat ... am, am multe, dar nu cu multi jucatori. De vreo 2-3 luni incoace, joc cu un amic pe Hamachi, si pierd aproape non stop. omul se misca mai repede ca mine, dupa o etapa, sa zicem dupa ce imi vine cu 6 zealoti, nu imi face nimic grav, nu apuc sa imi dublez apararea pt al doilea rand de 12 de data asta. A fost un exemplu banal doar. Am incercat tot, obserc ca "canonizarea" functioneaza pentru prima etapa, dar nu am timp dupa ce am starpit multe atacuri sa imi fac ceva divizii si sa atac. Probabil ca dupa multe ore si esecuri, voi reusi sa combat cumva. Jucam amandoi random ... sau diferit fiecare joc, nu sunt preferinte, incercam sa mai evitam terranul din cand in cand .Oricum, strategia care da roade la mine daca joc cu: Zerg vs Protoss sau Terran - rush-ul de 6 catzei Protoss vs Terran - rush-ul cu 2 Dark Templari Protoss vs Zerg - canonizare si incerc o divizie de carrieri in paralel Protoss vs Terran - multi corsari si multi zealoti Terran vs Protoss - cateva wraith-uri pe cloack scoase repede Terran vs Zerg - Wraith-ri si atac la Overlorzi Poate aveti si voi strategii de genul asta, si le impartasiti. Asta ar fi interesant
__________________ I just stare at my desk, but it looks like I'm working. I do that for probably another hour after lunch too, I'd say in a given week I probably only do about fifteen minutes of real, actual, work. - Office Space - | |||
|
| | #33 | ||
| Da, la zerg rush-ul e valabul oricand, la orice ora. Ideea e ca trebuie sa ai catei aproape de baza inamica mereu, in caz ca vine sa te atace ramane descoperit si fugi cu ei repede la tarani (scv-uri, probe, etc). Ca Protoss te contrazic. Aia 2 darci iti iau vreo 5 minute sa-i faci, ce te faci cand terranul aduce mine si le planteaza langa gate-urile tale? Pe unde mai scoti darcul? Faci fotoane? Faci, dar iti mai ia putin timp pana strangi bani de templari, asa ca dupa vulturii de rigoare te vei trezi cu un tanc, doua... care sigur iti vor trage in probe. Si uite asa pierzi.Merita sa te duci direct pe darci NUMAI cand studiezi baza celuilalt si-l vezi ca se inchide, joaca defensiv si ca nu are de gand sa iasa prea curand la atac. Dar si-atunci zic sa te gandesti bine, ca nu stii ce drop te-asteapta. Protoss vs Zerg iar nu te sustin. Fotoanele se fac doar ca detector si suport pana aduci trupele, 2-3 pe langa minerale, sa nu-ti aduca zergul catei, lurkeri sau mute. Pana la Carriere, ai mult de mancat, daca zergul are 3 expansiuni si tu nici una, iar ai pierdut. Carrierele cad jos cu pague, cu 2 divizii de hidre + cativa devoureri. Nu e bine. Carriere faci pentru suport, pe deasupra a doua divizii de zeloti, doua de dragooni si ceva templari. Nu te duci doar cu ele ca ti le da jos instant. Corsairi la terani? Nu. Bani aruncati aiurea. Iti vine cu tancuri, si poti da cel mult disruption, dar le muta mai incolo. Iti trebuie putere de foc, nu zburatoare. Cel putin nu asa, gratuit. Terran vs Protoss nu faci wraith-uri. Decat asa, cateva, daca vrei sa-i cureti o expansiune, dar omul va avea 2-3 fotoane, vezi mai sus de ce. Wraith-urile se fac pe hartile cu insule, au dmg mare in aer si cloack-ul ala se duce repede daca omul are observeri si 3 dragoni. Bani aruncati...Terran vs Zerg? Eu imi tin overlorzii deasupra hidrelor, sau intre 2-3 spore-uri. Cum ii dai tu jos cu wraithuri? Doar la sacrificiu, dar pe mine ma costa doar 100 minerale un balon, pe cand tu dai si garla de gaz pe avioane. Si crede-ma, nu ma dai inapoi la evolutie, pana faci wraith-uri am deja expansiuni. Ti-am spus astea nu ca sa ma dau jucator (si eu mananc bataie la greu), dar ai cerut sa impartasesc. Joaca foarte mult (cat iti permite timpul liber), si ai sa vezi ca vei renunta la tehnicile de mai sus. Elementele cheie in jocul asta sunt rapiditatea atacului, surpriza, contra-atacul si stress-ul. Un jucator pe care il chinui tot atacandu-l pe la expansiuni, tot hartuindu-l imediat ce-si muta armata putin, se va enerva si va face o greseala cat casa. Think about it. ![]()
|
| | #34 | ||
| total de acord cu ultimul paragraf ![]() asta in caz ca adversarul nu e n00b ca atunci o lungesti sa te distrezi cu el ![]() -------------------- Editare ulterioară -------------------- eu fac drop de reaveri, rushuri cu zealoti - defense cu templari, canonuri (in mare) si desigur arbitrii sunt nelipsiti pe ambele faze carrierele sunt cele mai bune trupe de atac de la protoss, overall, asa ca tre sa le ai end game orice ar fi...pe scurt: pe zerg il zapacesti cu archonii, cu terranul nu exista o strategie castigatoare de la meci la meci te adapteziLast edited by Kickazz; 23-05-2007 at 16:20. Reason: Automerged Doublepost | |||
|
| | #35 | ||
| altceva, total de acord cu tine si multumesc pt sfaturi. Am spus la inceput ca starcraft-ul este un joc de viteza pana la urma. Metoda de a combate ORICE tactica, exista, ideea este: cine se misca mai repede, daca afli ce face ala, etc. Ma gandesc daca fac cantitate.... de ceva, la inceput, de exemplu MULTI dragoni ..... 2 divizii si numai atat oare distrug un terran, ar trebui sa da. Asta este un exemplu de varinata simpla ... cele complicate sunt trupe aer+sol impreuna+unitati de acoperire gen templar, queen, defiler, ghost, etc. Sa ajung sa joc atat de combinat .... nu imi permite timpul sa exersez ... incerc sa joc semicombinat si combinat tarziu in joc ... dar de obicei nu apacuma sa ajungem acolo, se termina totul pe la al 3-4lea atac.
__________________ I just stare at my desk, but it looks like I'm working. I do that for probably another hour after lunch too, I'd say in a given week I probably only do about fifteen minutes of real, actual, work. - Office Space - | |||
|
| | #36 | ||
| Pleci de la o idee gresita. ![]() Tu gandesti asa: supravietuiesc 6-7 atacuri ca sa-mi fac trupe combinate si voi castiga. Nimic mai eronat. De ce sa-l lasi sa vina cu primul val? De ce nu te duci tu peste el? De ce nu stai cu ceva la el in baza (zelot, proba, etc), astfel incat sa vezi cand pleaca la bataie, sa-i ocolesti trupele si sa ajungi tu peste el primul? Multi se intorc, daca considera ca e groasa, si nu mai ataca, vin sa-si apere baza. Chiar daca nu-l scoti, important e sa-i faci damage serios la minerale, sa nu scoata el mai mult ca tine! Sau sa-i rupi o cladire importanta, gen spawning pool sau cybernetic core, daca joci tot vs protoss. Nu trebuie sa te complici, asa cum ai spus. Poti da si atacuri simple la expansiunea lui, gen drop de reaver si dragon, clasic. Reaverul in spatele mineralelor si dragonul la deruta prin fata. Cand romanul isi aduce trupe sa se apere, ii iei inapoi cu shuttle-ul si ai plecat, eventual ii lasi dropul si in baza principala, la fel. Daca tine si-l vezi ca muta trupele dupa dropul tau, te intorci iar la expansiune, mai dai jos niste tarani free. Nu trebuie sa joci complicat daca inamicul nu joaca nici el complicat. Trebuie sa ai exact unitatea care ii vine de hac unitatilor lui. Face catei, faci archoni. Face hidre, faci templari si dai furtuni pana plange dupa divizii intregi de hidre. Face zeloti, faci si tu zeloti, dar sa ai mereu +1 la weapons si shields in fata lui . Face carriere, faci si tu scouti si dragooni. Face tancuri, faci zeloti. Face vulturi si mine + tancuri, faci zeloti, archoni, dragooni si vreo 2 carriere asa la spaima. Face firebati pentru zelotii tai, faci dragooni si lasi zelotii in spate. Si tot asa.Trebuie sa-l vezi mereu ce face. Ai observeri. Mai trimiti un zelot cu move pana in mijlocul bazei lui sa vezi ce produce. Sau faci un corsar si treci repede pe deasupra. In permanenta trebuie sa stii ce face. Dupa ce ai informatia, ramane micro-managementul, care e alta poveste, se dezvolta in timp, jucand. Iar un micro bun il dobandesti facand rush-uri multe. HF.
|
| | #37 | ||
| EU JOC MEREU FARA DRAGONI, PUR SI SIMPLU II URASC si nu le-am simtit lipsa cele mai inutile trupe imo de la protossp.s. nici un meci nu seamana cu altul ![]() | |||
|
| | #38 | ||
| Registered User Join Date: Jun 2006 | Eu jucam la greu cu dragoni,sunt buni de rush,nu neaparat tre sa fie rushul de zealoti,mai ales contra terran..4-5 dragoni,2-3 dark templar..si e ca si castigata tura,desigur depinde si de skillul ambilor jucatori,poate terranu isi face ceva counter,poate nu face,poate nu apuca..au si dragonii folosul lor,depinde de situatie | ||
|
| | #39 | ||
| in ciuda replayurilor si vodurilor care circula pe net de ani de zile vad ca nivelul e tot foarte foarte scazut.
|
| | #40 | ||
| Registered User Join Date: Jun 2001 | Am o intrebare:micro-managementul ce este?Am auzit la un moment dat expresia:se va putea face micro in continuare...Cred ca presupune dezvoltarea bazelor auxiliare pt resurse intrun timp cat mai scurt...sau ma insel?Puteti sa imi explicati si fraza respectiva!!! Rush de catei nu cred ca mai tine decat la noobs sau daca inamicu joaca la dezvoltare...daca sia facut pilon la a 6ea proba si apoi gateway sau forge...bie bie
__________________ Frag everything isn't u! | ||
|
| Advertisment | |
| | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|